Žinomų žmonių mintys pamąstymui

Praradai turtą?
Nieko tokio!
Praradai sveikatą?
Šis tas daugiau!
Praradai dvasinę ramybę?
Jau tu praradai viską!
Todėl linkėkime vieni kitiems ramybės ir gerumo!

/Tėvas Stanislovas/

Švytintis, sąmojingas, niekada neieškantis kandaus žodžio kišenėje ir be galo geras, supratingas ir pasirengęs visiems padėti Pilypas (švelniai vadinamas geruoju Pipu) buvo tapęs Romos priemiesčių nutrūktgalvių vaikigalių stabu. Dėl šių vaikų, dėl jų sielų ir kūnų sveikatos Pilypas nesigėdijo gatvėse ar prie prabangiausių rūmų vartų prašyti išmaldos. Kartą vienas ponas, kuriam įgriso jo prašymai, sugalvojo atsikratyti juo trenkdamas smagų antausį. Pilypas nesuglumo ir šypsodamasis tarė: "Tai buvo skirta man, ir už tai jums dėkoju. O dabar duokite ką nors ir mano vaikams."

Jis atsakė: "Taip, žinau, mama." "Puiku, tai dabar nueik ir atnešk šluotą." Vos vos pravėręs tamsaus sandėliuko duris vaikas verksmingu balsu paprašė: "Jėzau, gal malonėsi paduoti man šluotą?"
Kai pabandai daryti tai, ko niekada anksčiau nesi daręs, normalu jausti baimę. Kai tavęs paprašo atlikti darbą, kuriam nesi pasirengęs, normalu išsigąsti. Kai pamėgini imtis to, kas anksčiau tau nepavykdavo, normalu bijoti. Tačiau būtent darydamas tai, ko bijai, augi – ir ne tik tu pats, bet kartu auga ir tavo pasitikėjimas Dievu. Šiandien Dievas mums sako: Būkite stiprūs ir ryžtingi! Nebijokite jų ir neišsigąskite, nes pats VIEŠPATS, tavo Dievas, eina su tavimi; jis nepaliks tavęs vieno ir nepasitrauks nuo tavęs. Dievas pasilieka su tavimi, kad ir kur eitumei. Tai turėtų įkvėpti ir skatinti tave žengti ten, kur Jis liepia. Kai Dievas liepia tau kur nors eiti, Jis ne siunčia tave, o vedasi kartu su savimi.

DIENOS MALDA
Dėkoju Tau, Viešpatie, kad esi visada su manimi. Tu žinai mano jėgas ir niekada neduosi to, ko aš negalėčiau pakelti su Tavo pagalba!

/Bob & Debby Gass/

DIEVAS NE SIUNČIA TAVE, O VEDASI KARTU SU SAVIMI

Nebijokite […] nes pats VIEŠPATS, tavo Dievas, eina su tavimi… (Pakartoto įstatymo 31, 6)

Yra toks pasakojimas apie berniuką, kuris bijojo tamsos. Vieną vakarą mama paprašė jo nueiti į sandėliuką ir atnešti kutuotą šluotą. Vaikas nenorėjo eiti, nes baisiai bijojo. Mama jam tarė: "Argi nesakiau, kad nereikia bijoti tamsos?" Berniukas atsakė: "Taip, sakei, bet meldžiu, neversk manęs eiti tenai atnešti tos šluotos." Mama paklausė: "Sūnau, argi nežinai, kad Jėzus visados su tavimi? Negi nežinai, kad niekada nesi vienas? Negi nežinai, kad visiškai nėra ko baimintis?"

Mąstymas yra ieškanti malda, kuri žadina mintį, vaizduotę, jausmus, troškimus. Mąstymo tikslas yra apmąstomą dalyką susieti su mūsų gyvenimo tikrove ir pritaikyti sau pagal tikėjimo dvasią.

POŽYMIAI

"Kodėl tu tokia liūdna, mano širdie!Kodėl taip nerimsti krūtinėje? Turėk viltį Dieve! Juk aš dar šlovinsiu Jį, savo Gelbėtoją, savo Dievą." (Psalmynas 42, 6)
Būna dienų, kai jauti, kad kažkas negerai. Staiga beveik nemaldomai sukyla emocijos. Tokiomis aplinkybėmis gali rinktis: pasiduoti užplūdusiems jausmams arba priimti juos kaip požymius, kad Dievas aktyviai traukia tave prie savęs, į savo artumą.
Taigi, kai pajunti, kad kyla emocijos, beregint pažabok mintis ir ieškok Dievo. Pulk ant kelių ir melskis. Atsiversk Jo žodį ir teiraukis Dievo, ko Jis trokšta tave pamokyti. Nustebsi pamatęs, kiek visko Jis nori tau atskleisti ir kaip patarnauja tau širdies gelmėse.

/Charles F. Stanley/

PARODYK MALONĘ

“Jei kas sakytų: ‘Aš myliu Dievą’, o savo brolio nekęstų, tasai melagis. Kas nemyli savo brolio, kurį mato, negali mylėti Dievo, kurio nemato.” (1 Jono 4, 20)

Gyvenime visuomet kas nors tave siaubingai erzins - taip ištampys nervus, kad apsunkins gyvenimą, sukels baimę ir pyktį. Tu visuomet jausi pagundą nemėgti tokio žmogaus ir net jam kerštauti.
Bičiuli, tas žmogus nėra tavo priešas. Dievas jam leido atsirasti tavo gyvenime, nes per jį ugdo tavo dievotą charakterį ir stiprina tikėjimą. Iš tiesų žmogui, kurio elgesys tave pykdo ar sukelia neviltį, be galo reikia malonės. Tau teks visiškai pasikliauti Tėvu, kad dievotai elgtumeis su tuo žmogumi. Todėl prašyk Dievo, kad Jis padėtų tau elgtis taip, kaip elgtųsi pats Viešpats - mylėti tą žmogų, būti jam kantriam ir atlaidžiam. Taip elgdamasis tu pagerbsi Viešpatį, todėl Jis laimins tave ir dar daugiau apsireikš tavo gyvenime.

/Charles F. Stanley/

liuks, ačiū

444

Kas nori tyrai melstis, neturėtų žinoti jokių laikraščių naujienų. Neturėtų skaityti blogų knygų ar smalsauti apie kitų žmonių gyevinimus. Visa tai atneša daug nešvarių minčių, o kai žmogus nori jas suprasti, jos vis labiau glumina ir kankina sielą. - Šv. Silouanas Atonitas

Šventasis Pranciškus savo broliams liepė nesigėdyti, kai prašys žmonių pagalbos ir išmaldos, nes taip jie suteiks galimybę daryti gera.

VISUOMET LAUKIAMAS

Dievas visuomet trokšta, kad eitum pas Jį. Visuomet. Jei tau artintis prie Dievo kliudo kaltė ar kitoks neigiamas jausmas, žinok, kad Jis kyla iš tavęs, o ne iš Viešpaties.
Priešas nuolatos gundys tave nusidėti ar sulaužyti Viešpaties įsakymus. Jis žino, kad jei pavyktų tave nuteikti prieš Dievą, paskatinti maištauti prieš Jį, tai jausi kaltę, gėdą ir slėpsiesi nuo mylinčio Tėvo artumo. Kuo labiau priešas skatins žvelgti į savo nevertumą, tuo lengviau Jis sulaikys nuo Gelbėtojo, suteikiančio tau begalinę vertę.
Suprask, Dievas nori tau atleisti. Nesvarbu, ką padarei ar kaip jautiesi, Jis trokšta, kad patirtum Jo artumą. Eik pas Jį! Melskis Jam, nusigręžk nuo savo nuodėmių ir priimk Jo malonę. Viešpats su meile ištikimai laukia, kada pulsi Jam į glėbį.

/Charles F. Stanley/

Kunigas R. Taučius: jei tik įmanoma, prisidėkime prie donorystės stebuklo

Donorystė dovanoja viltį, o tai yra krikščioniško gyvenimo pagrindas.

Kad neapimtų pagieža, nusivylimai ir nepasitikėjimas Viešpačiu, žvelkime toliau nei patiriami sunkumai ir suvokime faktą, kad susiklosčiusios nepalankios aplinkybės yra rinktinis Dievo įrankis mūsų charakteriui ugdyti, gilinti ryšį su Kristumi ir parengti būsimai tarnystei. Dažniausiai smūgių sulaukiame ten, kur mūsų silpniausios vietos, kur Dievo reikia labiausiai.
Kiekvienas išmėginimas tavo gyvenime turi Tėvo numatytą, konkretų tikslą. Kiekvienoje kovoje Dievas gali padėti tau iškovoti pergalę, jei tik Juo pasitikėsi. Užuot užkietinęs širdį, kai patiri likimo smūgius, verčiau išsiaiškink, kokius pokyčius tavyje nori matyti Viešpats, ir leisk tose srityse Jam šeimininkauti.

/Charles F. Stanley/

RINKTINIS DIEVO ĮRANKIS

‘Tad džiaugsiuosi silpnumu, paniekinimais, bėdomis, persekiojimais ir priespauda dėl Kristaus, nes, būdamas silpnas, esu galingas’ (2 Kor 12, 10)
Kaip slėgis anglį paverčia nuostabiu deimantu, taip ir bėdos bei vargai mūsų gyvenime pagreitina stebuklingus Dievo darbus. Per sunkumus Dievas keičia mūsų širdis, nuostatas, moko mus pasikliauti Juo, padeda patirti tikrą pergalę.

"Žmonės žegnojasi ir kartu laimina save.Pradėdami žegnotis nuo kaktos laimina savo protą,po to širdį,po to abi rankas…
Viešpatie…apšviesk mano akis,kad neužmigčiau mirtyje…

-Tėvas Stanislovas-

PALEISK

Kaip skausminga kartais paleisti arba atiduoti tai, prie ko esi prisirišęs. Dar sunkiau tai padaryti, jei tavo sprendimas nėra nuodėmingas, bet Dievas dėl kokių nors priežasčių pareikalauja jo atsižadėti.
Šv. Dvasios tikslas – padėti tau paskirti kiekvieną gyvenimo sritį Kristui. Tik tada per tave į kitų gyvenimą nevaržomai tekės Jo galia. O dabar pagalvok, ar tavo gyvenime yra sritis, kurios nenori užleisti Jėzui?
Atmink, sekimas paskui Kristų pareikalaus, kad visa atiduotum Jo globai ir rūpesčiui. Tai, ką Jis leis tau pasilikti, liks tavo labui ir Jo šlovei. Todėl šiandien melskis tol, kol tau norėsis ištarti: ‘Visa, kas esu ir ką turiu, yra Tavo, Viešpatie Jėzau.’ Tai, mielas drauge ir yra tikroji laisvė.

/Charles F. Stanley/

Kard. Audrys Juozas Bačkis apie 2021 metus: "Mes tik pradėjome egzaminą"

Linkėčiau visiems pagalvoti, ar esame pasiryžę priimti tą mums dovanotą šviesą ir tarsi mažus žiburėlius nešti ją kitiems.

4 3 4

Pats F.Perls vadino save "polimorfiniu pervertu" ir skaitytojams dažnai prisistatydavo žmonos Lauros žodžiais, kuri jį vadino "pranašo ir valkatos hibridu".