Sapnai (reikšmė, etc.)

Tuomet papasakok visa sapna, kaip atsimeni, kur tai vyko, kokios aplinkybes, kas tas zmogus? Noriu iskart pasakyti, sapnai - labai asmeniskas dalykas, gali rasyti man privaciai.

o kam nors buna taip, kad sapnuoja, ir tuo paciu metu zino, jog sapnuoja? man taip buna labai daznai. ir kartais tokio sapno metu uzsimanau pabusti, bet niekaip negaliu. ir sapnuodama znybiu sau i ranka, kad nuo skausmo pabusciau, bet neprabundu Liūdnas
ir tik viena vieninteli karta tokio sapno metu buvau tokioj busenoj, kai valdziau savo sapna ir galejau rinktis ka daryti.
gal kas zino literaturos sapnu valdymo tema?

piktamuse,
gali bandyt Kastaneda skaityt, bet cia svarbu, kad butum (kazkiek) pabrendusi asmenybeŠypsena Kitaip atrodys tik kazkokie kliedesiai (ar dar blogiau, negincijama teisybe).
Dar yra toks http://www.dreamdoctor.com puslapis, jame siek tiek apie tai rasoma.

Oops, tikiuosi, gavai mano zinuteŠypsena

turiu sapnininka ir dazniausiai jame pasitikrinu kokios mano sapnu reiksmes,bet deja,dar ne karto jos neissipildeDrovusar bent jau neatsimenu kad butu pasitvirtinusiosNekaltas.
o siaip tikiu kad sapnai kazka reiskia,juk nesiaip juos sapnuojame.nors kartais galbut per daug apie ta dalyka galvoji,jaudinies del jo,tai paskui tai ir sugrizta sapne.
kazkur esu girdejusi,kad jei sapnuoji kazkoki zmogu,vadinas jis apie tave galvoja…siaip cia ziurint nesamone,bet as noreciau tuo tiketiŠypsena

Aha, man irgi idomu, is kur tokie sapnai, kai susapnuoji koki mokyklos laiku drauga, kurio 100 metu nemacius. Keista kartais pasidaro, paprastai jo net neprisimeni, jokiu rysiu nepalaikai, o sapne tas zmogus netiketai aplankoLaimingas Keista.

Mano tai keisciausias sapnas buvo kai kokiu 8m sapnavau kad pakilau virsh savo lovos ir letai kritau zhemyn tada staigiai atsibudau(sako kad tada gali but kad kai krenti ir per smugi atsibundi tai tipo siela sugrizho i kuna) ir dar kai sapnavau kad sapnuoju ir atsibudes guledamas priesh savo kambario duris(kurias pamatau pramerkes akis) priesh mane stovejo Sv. Mergele Marija ir kad atsiklaupiau ant lovos ir pradejau giedot giesme Marija, Marija. Sapnas buvo nerealiai tikrovishkas. Ka jus apie mano atveji galit pakomentuot. Prashau parashykit ka nors

NA man aiskimo jei pradedi kilt virs zemes … (tada labai nemaloniai traukia kojas) reiskias tu augi .>Cha cha
ir dar sapnai , jei tu kili aukstyn, ar eini laiptais (ar vaziuoji liftu)i virsu, reiskia, kad tave lydes sekme (darbo , karjeros reikalais), ir atv… jei eini laiptais zemyn, ar krenti - bus nesekmes …Nekaltas
nors ka zinau …Cha cha saip idomi versija del sielos isejimo is kuno …Cha cha

saip kiekvienas sapnas yra skirtingai apibudinamas, todel tik tu pats gali ji isaiskint, zinodamas savo problemas ar mintis …Šypsena

del paskutinio sapno … manyciau kad tai ramybes zenklas, kad turi saavo Angelas kuris tave lydes ir gelbes nuo visokiu shmenklu Pavargęs
butu blgoiau jei ta Marija paimtu tave su savimi …Nekaltas

beje, panasu sapna papasakosiu ,tik ryt … bo akyces nemato klavos …Cha cha
Mirkt

visiems labanakt .Mirkt

gavau, Knewkt, esu labai dekinga Gėlė

Na sapnai yra kaskas ‘nerealaus’ visi jie turi kokia nors reiksmea juose atsispindi musu norai izgyvenimai ir netgi atejtis. Pries koki menesi susapnavau kad draugelio kuris statosi garaza nugriuvo siena ir ka gali zinot ant rytojaus jis man pasake kad sina nugriuvo istikruju va cea taj kejsta…

Apie dantis… Kai buvau vaikas, paaugle, tai susapnavus, kad iskrito dantis jau zinojau, kad kazkas mirs. Visada ishsipildydavo… Jei be kraujo-tai nelabai artimas zmogus… Ir va neseniai dukra susapnavo, kad jai istrauke danti…o kita diena mire dede…
Dar jei sapnuoju, kad grybauju, uogauju, butinai del kazko tenka paraudoti.
Dzanai susapnuodavau draugiu ar giminaiciu gimdymus ir pasakydavau kas gims, ar sunkiai… Idomiausia buvo, kad susapnavau pusesere su sunum ant ranku… Ryte pasakiau teciui… tas sako, nu negali buti, ji gi lyg net netekejus. O po savaites jis vaziavo pas gimines ir gryzes pasake, kad ji ir istekejo ir tikrai sunu pagimde tom dienom, kai sapnavau Šypsena
Tokiu visokiu sapnu buna daug…
Idomiausia sapna papasakosiu veliau Cha cha Manau, kad sapnavau savo praeiti…

O va paskutinis sapnas buvo baisus, tai puse nakties sedejau virtuvei ir is agurku dariau laivelius… Negalejau nurimt. Susapnavau, kad mane kazkas nori nuzudyti…

Sapnininkai yra daugiau kultūrinis reiškinys, patirties apibendrinimas. Sapno vaizdinius, figūras aiškina viena reikšme, o tai paprastai mažai ką gali pasakyti žmogui su jo (jos) individualia patirtim. Tuo labiau, kad pranašavimas, numatymas yra tik viena is sapno funkciju. Ir manoma, kad itin retai pasitaikanti.
<…>

Šiaip jau tokie tie žmonės sutvėrimai - tiki, kuo nori tikėtiMirkt

O pas mane sapnai tai truputi man kurioziski. Paauglysteje labai daznai sapnuodavau skaitytomos knygos teksta pazodziui, nors tos knygos papastai dar nebudavau perskaiciusi. Tas tekstas apimdavo mazdaug 4-5 dar neskaitytus puslapius. Paprastai kita diena, tu puslapiu skaityti nereikedavo.

Ir vis labai naturaliai per sapnus skraidydavau. Ta skraidyma pilnai kontroliuodavau.

DAr tokia detale, pas mus gimineje is motinos puses beveik visiems jei susapnuojame, kad nesame bulves, tai butinai kazkas mirs.
Nauji batai paprastai simbolizuoja nauja vaikina. Va kaip tik neseniai ta ir sapnavau. BEt tas vaikinas tikriausiai bus issiskyres, nes as tuos naujus batus labai jau atiminejau… is kitos pretendentes Laimingas

Dar pasitaiko pasikartojanciu sapnu su pratesimais, o siaip tai as kiekviena nakti sapnuoju.

idomu, sapnuoti bucini ,ka reiskia ?Šypsena

Na ziurint su kuo buciuojies Cha cha bet taj jai su zmogum per sapnus buciuojies taj reiskia simpatija jam (bent tajp as manau)

Įdomu, ar be bučinio kas nors dar yra? Pvz., žmogus su kuriuo bučiuojies?

sianakt sapanau, kad esu nescia… anksciau daznai pasitaikydavo sapnai, kad turiu naujagimi ar kad jo laukiuosi. tiesiogines prasmes cia negali buti, nes psichologiskai dar nepribrendau vaikams Šypsena taigi… niekaip negaliu suprasti ka sis sapnas reiskia…

Hm… Aš šiandien sapnavau savo pusseserę, su kuria labai retai bendrauju (na, kartą į 10 metų), ir tikrai šiaip neprisimenu. Na, kad atvažiavau pas ją į svečius ir t.t. Ryte pasakiau mamai, ta nustebusi išsižiojo - sako aš irgi ją sapnavauNekaltas
Ir pamiršome, kol per pietus nesuskambo telefonas, ir paskambina toji mano pusseserė. Pasirodo ji jau 4 dienas mūsų ieško (mamos mobilus buvo išjungtas, nes ji buvo užsienyje, ir tik šiąnakt grįžo), ir kviečia atvažiuoti šeštadienį į svečius.
Na, tikrai labai labai keista. Atrodo negalėdama susisiekti ji kažkokia energija per sapnus pasiekė.

Ash prisiminiau nuotrupa kad rukiau virtuvej ir iejo mama ir ash kazhkodel rukiau nesislepdamas, tik bishki susimechiau bet paskui toliau ramiai rukiau. Motina bishki nustebo bet paskui nekreipe demesio. Zhiurejau sapnininke bet rukymo reikshmej nieko tinkamo nebuvo.

prisimiau viena sapna… kuriame viskas buvo taip kaip ivyko veliau , nors as nieko nzn. sapnavau kad vienas zmogus isvyko i uzsieni gyvent - veliau taip ir atsitiko.sapnavau taip kaip ivyko veliau, ir dar tai kas neivyko bet veliau gali ivykti. Ivykiai jau vyksta apie menesi… Kazkaip abejoju kad viskas pasisuks ta prasme kaip sapnavauNekaltas
Kazkaip visdelto manau kad tai sutapimasNekaltas