Su sapnais apsieinu pagarbiai - tiek su savais, tiek su kitų.
Ir ne apie "panašumą" sakysiu - jei sapną norisi suprasti kaip žinią, kurią siunčia tau "kažkas, kas yra daugiau nei sąmoninga būtis" (atsiprasau, kad toks ilgas vardas; kitaip gali buti Savastis, pvz.), pirmiausia gi galima klausti - ka man sako šitas sapnas?
Kad gražu - tai mano asmeniškas vertinimas sapno, kuriame kalbiesi su Marija. Kadangi leidai, tai labai iš tolo pakomentuosiu. Tai didelis komfortas (nežinau, ar geras žodis), o gal - dovana - kalbėtis su Dievo Motina. Neturiu omeny religinio aspekto (arba - vien tik jo). Nežinau, gal tai apie gerą ryši su motina, gal - apie to ryšio ilgesį, kad palengvintų naštą?
Gal tiek.
P.S. Tas dažnai sapnuojamas sapnas lyg ir apie antrąjį variantą liudytų…
Netikiu sapnais,nes kaip vienoj temoj esu sakius, kad tikiu tik tuom, kad yra logiskai paaiskinama…deja sapnai nera is tu dalyku.nemanau, kad mano sapnai issipyldes, o jei taip ir atsitiks tai bus greiciausiai tik atsitiktinumas…O dazniausiai sapnuoju apie tai ka vakare galvoju.
prisimenu-kai su saviškiu buvom per atstuma-rašydavom laiškus…
Butinai laiško gavimo ryta susapnuodavau-kad gavau laiška…Rytą pašto dežutėje jis būdavo…Gal porą kartų apsirikau
Sapnai yra toks idomus dalykelis jei zinotum ka jie reiskia tai galetum paivairinti savo gyvenimeli o dabar kai tiksliai nezinome ka jie reiskia tai ir nekreipi per daug demesio i tuos sapneliukus
O mano sapnai dazhnai pildosi. Tik pildosi po ilgo laiko tarpo… Sapnuoju kazhkokia mishraine, paskui ja pergyvent tenka. Nepzhistami zhmones, vietos… O paskui tenka juos net draugais pradet vadint, o tose vietose visai smagiai laika leidzhiu ar bent lekiu pro shali.
Kas del pasakymo, kad sapnai atspindi musu mintis ir poelgius tai taip pat galiu su tuo sutikt. Kartais sunkiai sprendzhiamas problemas sekmingai sapnuose galiu sprest .
Sapnai turi nemaza reiksme,man daznai taip buna,kad jei apie ka nors pries miega pagalvoju tada ji ir susapnuoju bet dazniausiai neatsimenu ka sapnuoju gaila kartais sapnai ir signalizuoja,bet nevisada.Cia jei pripasakosiu visokiu dalyku tai dar pamnysit,jog as pakvaisus
i kai kuriuos kreipiu demesi,bet retai o keisciausias sapnas sapnavau gal praeita savaite-sapnavau,kad prie mano namo kabejo visa savaite trys pakaruokliai(tevas,motina ir sunus)ir juos ateidavo paziuredavo kazkokie zmones ir atlikdavo ekspertize.Is pradziu tai manes tevai neprileido prie langu,bet paskui pati pamaciau ir sakiau,kad net nagaliu prieit prie lango ant kiek man buvo siurpu,labiausiai issiskyre vyras su juodu bliuzonu…
Siaip ar taip visa vakara su drauge kalbejom apie avarijas,nusizudziusius zmones gal del to ir susapnavau bet siaip butu idomu suzinot ka galetu reiksti toks sapnasnes siaip tokiu sapnu nesapnuoju
sapnai turi didele reiksme…apie tai kalbejau su psichologijos mokytoja.ji sake, kad sapnuose atsispindi visa musu pasamone (t.y. tai, apie ka mes labai mazai zinome, bet tai yra mumyse, zodziu, nemoku paaiskint …visa ka mes sapnuojame yra tikra, sapnai turi reiksmes, bet tas reiksmes reiketu tikrint ne su senoviniais sapnininkais ir t.t.
sapnuose mes matom ne tik savo praeiti, bet ir ateiti, savo artimu zmoniu gyvenima…tik to, deja, nesuprantame……net ir tie sapnai, kurie atrodo be rysio, kaip begi begi ir nepabegi ar lipi ir neuzlipi, krenti-visi kazka reiskia…
tada taip iseina,kad mano sapnas nieko gero nereiskia
o erotiniu sapnu kokia reikšmė?
kažko tai dažnai sapnuot pradėjau
Dievulis man nepagailejo sapnu. Pastaruoju metu sapnuoju persipynusias vaivoryksciu arkas. Neseniai sapnavau, kad vienas vaivorykstes gabalas man nukrito, bet kol pribegau, susirinko daug vaiku. Palikau jiems ir nuejau susigedusi. Daznai sapnuoju, kad esu ne zmogus, o koks nors gamtos reiskinys, pvz, debesis, krioklys arba kartais tiesiog kompiuteris. Yra teke sapne irstytis po tvenkini karstu, o aisbergai buvo tikslaus rutulio formos. Mano sapnuose niekada nebuna diena, o tik vakaras, rytas arba naktis. Ir nors man galvon ideta gera vaizdo plokste, deja, beveik neskraidau sapne…
oho
pas mane tokiu graziu sapnu nebuna
to Jolieee -kaip tik atvirksciai…as cia is ankstesniu psichologijos pamoku atsimenu, kad sapnuoti lavonus- nera bogas, o kazkokius neblogus pasikeitimus, rodantis zenklas…o kas galejo pagalvot, ane?
Sapnai, sapnininkai…
Tikiu - netikiu…
Visu pirma pradekim nuo to, jog poziuriai gali buti skirtingi. Antra, sakantys, jog sapnu negalima paaiskinti, jie nieko nereiskia, greiciausiai, daugiu daugiausia ka yra skaite apie sapnus buvo parasyta zurnale "panele" arba "cosmo" (tiesa, jau ir tai shis tas).
Nezinau apie ka ten rasoma, bet galiu pasakyti tik viena… NIEKAS NEGALI SAPNŲ PAAIŠKINTI GERIAU NEI JŪS PATS, na nebent mes kalbame apie patyrusi psichologa.
Sapnininkai, kuriuose gali perskaityti, jog susapnuoti arkli reiskia, jog gausit pinigu, tiesos savyje turi 1/10. Skaityti bukai raides yra tuscias uzsiemimas. Beje, jeigu kam idomu, internete yra Abeceline sapnu rodykle:
http://sapnai.narod.ru/Abecele.htm
Esminis dalykas yra konteksto zinojimas. Reikia zinoti kuo jus gyvenat. Kokios problemos jus slegia, kas jus dziugina… taigi, faktiskai ‘cielas’ psichoanalizes seansas. Negalima suzinojus, jog kolega sapnavo arkli, prasyt paskolint pinigu Galbut jis ir pats skolinasi?
Apie sapnus rase, bene, visi zymesni psichologai: Froidas, Adleris, JUNGAS…
taip… besidomintiems sapnais siulau paskaityti
Karlo Gustavo Jungo knygą "Žvelgiant į pasamonę", kuri yra on-line http://perkunas.vtu.lt/psichologija/pasamone/
Dar kazkoks skaitalas LT:
http://members.tripod.com/~AudriusD/sapnai.htm
Niu man buva tox laikas,kad pastoviai viena po kito sapnuodavau erotinius sapnus,nesuprantu kodel… ir dar budavo idomi detale tuose sapnuose,kad pastoviai salia stovedavo mama ir viska stebedavo… po to man tokia moteriske isaiskino,kad tai yra todel,kad motina per daug kisasi i mano gyvenima…savotiska…
Geras puslapis besidomintiems sapnu simboliais:
http://www.mythsdreamssymbols.com/
Sitas irgi pusetinas
http://www.dreamdoctor.com/
Galėtum daugiau suprasti, jei pagalvotum, koks buvo tas tox laikas
Gal iš tiesų sapno paviršius ir yra apie tai, kad mama dalyvauja ten, kur jai nederėtų.
Bet juk gali buti ir daugiau dalykų. Kartojuosi, bet sapnai neturi vienos "reikšmes", jie kalba simboliais, arba kitaip - praneša užkoduotą žinią. Svarbu, kaip tu jauteisi sapne… O gal tas sapnas labiau apie tave, negu apie mamą, pvz? Tarkim, kad tau reikia palaikymo? Arba, kad pernelyg orientuojiesi i kitų nuomonę? Čia tik klausimai, jokiu budu ne tvirtinimai.
man daznai buna kad pirmiau susapnuoju veliau tai atsitinka
Prasau pagalbos … nes sianakt susapnavau kazka isties nemalonaus. gal kas turi po ranka sapnininka ir man paaiskins ka tai galetu reiksti.
Tai va, sapnavau kad mane ap … baltai… fe, bet taip sapnavau.
Paskui kad gelbejau ta zmogu is baseino vandens, kur jis skendo…
laukiu reiksmiu
Sveika Oops,
galėtume paieškoti sapno prasmių, bei su sapnininko reikšmėmis negaliu padėti. Šiek tiek anksčiau šioje temoje rašiau, kodėl.
Sveika, tai nors su prasmem… nes kazkaip baugina mane tas sapnas