Sianakt mane persekiojo namuose didziule stora gyvate, as begau, slepiausi…(realiai labai bijau ir bjauriuosi jomis)…Tikrai dziaugiausi, kai pabudau…
Galbut i pasamone ilindo per TV3 rodomos “nomedos” anonsas apie tuos sliuzus…
Kiek pamenu gyvates sapnuoti reiskia vargus…
Na ka- darbas+ sesija ant nosies.
yra dar versiju?
Sapnininkuose (geruose) galima šio bei to vertingo rasti, jei neskubėsi nei tuoj pat priimti, nei atmesti. Geruose sapnininkuose pateikiama apibendrinta patirtis. Bėda tik, kad į sapnus žiūrima taip … utilitariškai - kas bus (budriame) gyvenime.
Geriausiai suprasti apie ką sapnas ir galima, pirmiausiai žiūrint į subjektyvią prasmę. Kaip sakai, atsakant į klausimą ką man tai reiškia.
Na, toks paaiškinimas reiškia vargus… Gal kiek per platus, kad būtų vertinga sapno žinios interpretacija?
Pabandyk atidžiau įsižiūrėti į sapną - didžiulė, stora gyvatė tavo namuose, Tu bijai, slepiesi.
Namai dažnai interpretuojami kaip sąmoningojo "aš" (ego) simbolinė reprezentacija. Kažkas "gyvatiško" kelia Tau nerimą.
Galbūt sapnas akcentuoja tą gyvatiškumą ir Tavąją reakciją (bėgti, slėptis).
Paprastai, kai būna tokie nerimo sapnai, skatinama ieškoti būdų, kaip konfrontuoti (nebūtinai tik kaunantis) su tais "baisiaisiais" dalykais.
o buna taip kad sapnas nuolat kartojasi… tai ne kosmaras ,bet ne geras sapnas ir vis nuo tos pat vietos it ten pat nutruksta ir net nusuzinau kokia pabaiga nervina jis mane, bt negaliu nieko padaryt, kaip man jo atsikratyt??? gal jis mane perspet nori??? naenalabai as tuo tikiu, bet aisq patikesiu tada kai issipildys…
bet sapnu reiksmem netikiu, nes kiekv zmogus yra savotiskai kitoks, todel negali ta pat ireiksme atitikt keliem zmonem ir ta pati reikst…
Sapnavau,didziuli medi,grazu,veslu,bet risau jo sakas,kad tvirciau laikytusi.Viena saka buvo ilgesne nei kitos,kazkokia riesta.Kazkas patarinejo ir ja pritvirtinti,taciau nusprendziau,jog nereikia.
Sapne ateina vyriskis stambus,negrazus ir tuo paciu patrauklus.Jis nori buti su manim,o as galvoju ka daryti.Tuomet atsiseda salia ir nuostabiu balsu uzdainuoja.Kas tai galetu buti?
Ir dar vienas sapnas:stoviu prie namu,kuriuose gyvenau vaikysteje.Begioja suo,jis mane labai baugina.Lipu laiptais i namus,o suo laksto pirmyn atgal.As prisispaudus prie sienos uzlipu ir ieinu i vidu.Ten taip grazu,pilna geliu ir stovi besisypsanti mama(ji mirus),tokia grazi,dziaugiausi ir stebejausi ja pamacius.Atsibudau kazkokia sukresta.
Eolo_arfa
Atkakli dalyvė
Parašė žinučių: 288
2004-05-20 07:59
Tai buvo vienas keisčiausių mano matytų sapnų.
Atsimerkiu, o man prieš akis medžio kamienas. Juodalksnis…Mane iš vėžių išmušė šviesa. Ji buvo kažkokia žalsvai, melsvai – pilka. Prieblanda. Aplinka neturėjo detalių, nebuvo vėjo, nebuvo kvapų…Pakeliu rankas ir pažiūriu į jas. Man nuo to reginio užima kvapą: tai ne kūnas, o kažkas panašaus į dūmų prileistą celofaninę pirštinę, kuri kartas nuo karto sužvilga visom vaivorykštės spalvomis. Didžiausia staigmena buvo tai, kad vietoj kojų radau…uodegą. Nepavyko ir eiti. Galėjau tik slinkti, kažkiek pakilus nuo žemės…Tolumoje pamačiau namų kontūrus. Kadangi jaučiausi išsigandusi ir pasimetusi, nutariau eiti ieškotis pagalbos. Lauke žmogus vedžiojo šunį. Šuo pasisuko į mane ir pradėjo loti. Šeimininkas subarė šunį, kad šis loja be priežasties…Šuo ėjo vis atsigręždamas ir gailiai inkšdamas…
Norėjau atidaryti laiptinės duris, o ranka prasmego jose, mintyse spausdama rankeną. Praėjau kiaurai. Nors ir kiaurai, bet pro duris įėjau į pirmą pasitaikiusį butą ir pradėjau prašyti pagalbos, sakyti, kad man kažkas atsitiko. Į mane niekas taip ir neatsisuko…Pasimečiau…Timptelėjau už rankovės žmogų, kurio dėmesio tikėjausi sulaukti. Žmogėnas tik suburbėjo, kad kambaryje pasidarė šalta…Aš iš pykčio ir nevilties pasileidau bėgti…Kiaurai sienas…Keitėsi butai, keitėsi žmonės. Kai mano neviltis, pyktis ir pasimetimas pasiekė aukščiausią tašką, aš sustojau ir pradėjau rėkti. Tos isterijos metu kažkokių nelaimėlių bute užvirė tikras pragaras: virto baldai, dužo lėkštės…Ir tada man pasidarė viskas aišku. Susivokiau, kad aš esu: nei daug nei mažai – vaiduoklis, nerami siela, kuri nesusivokia kas kur kada ir kaip…Tada apsižvalgiau dar kartą…Palubėje "pleveno" daugiau tokių uodeguotų žmonių kontūrų. Galvoje išgirdau skambant: "malonu, kad pagaliau susivokei"…
Išėjau laukan…apsižvalgiau. Kai kurie uodeguotieji sekiojo paskui tikrus žmones. Galvoje skambėjo daugybė balsų: "tai mano šeima, kaip norėčiau jiems padėti, aš dar negaliu išeiti…"
Kai nusiraminau ir susitaikiau, pradėjo keistis šviesa. Pradėjo nykti visi daiktai. Nenorėjau smalsauti ir stebėti žmonių gyvenimų iš šalies. Niekas manęs nelaikė… Viskas aplinkui pavirto į šviesą, kurioje aš ištirpau…
Pabudau kupina keisčiausių jausmų…
Kelione. Murine siena plati siena lygtai kazkokios pilies liekanos. Sekmingai ja laipiojame. Aplinkui tuscia bet zalia pieva. Po ja vaiksciojame. Is kazkur priesais atsiranda didelis ezeras ir per ji nutiestas medinis tiltas, be tureklu. vien tik lentos. Tas tiltas tiesiog lieciasi su vandeniu ir kai kur net apsemiamas. Planuojame eiti per ji. Nusmelkia neaisku is kur atsiradusi to vandens baime. Griebiu is kazkur atsiradusia mama uz rankos ir pasakau, kad per ta tilta neisime.
Ka tai galetu reiksti?
sapnuoju ezera, prie jo zmones, sakau vienam zmogui lipti i vndeni, zmogus ilipa. Tada sukaupiu jegas ir is niekur sutveriu rykly (gal ir nelogiska riklys ezere bet cia sapnas) ir tas riklys uzpuola zmogu (issigelbeti zmogui nepavyksta) va toks va mano sapnas buvo
Labas,Knewkt. Gal ir man padetum sapnavau, jog iseinu is mokyklos pasoku ir pradedu skristi. Skrendu tai auksciau tai zemiau, veliau nuskridau prei lango, kur gyvena man rupintis vaikinas bet niekaip negaliu pro ji paziureti- vis kazkas trugdo, tai pati per zemai esu, tai pusis uzstoja…
Ir siaip, gana daznai sapnuoju save skrendancia
jie ateina is musu gyvenimo ir minciu ir visokiu vieju kuriuos esame pergyvene ir pergalvoje… kzk panasaus i realybe… keisciausias buvo kai sapnavau kad… nepamenu
Aš prieš retkarčiais sapnuodavau kapines. Ir galbūt jūs nepatikėsit, bet labai gailiuosi, kad prieš porą metų aš lioviausi jas sapnuoti. Ir ne todėl, kad jos reiškia sveikatą ir laimę (tai sužinojau visai neseniai ir tvirtai tuo tikiu), o todėl, kad tie sapnai buvo nuostabūs, nuostabiausi iš visų sapnuotų. Aš dievinu tas sapnų kapines: pilnas medžių, žalių ir didelių, spalvingas, šviesias.
Apskritai, nors dauguma aiškiai prisimena tik košmarus, aš kaip tik - gražius sapnus. Dauguma jų - labai įdomaus siužeto, kažką man pasakantys, visus (bent jau pabudus iš ryto) prisimenu ir stengiuosi užrašyti - girdėjau, tai padeda išsiaiškinti jų reikšmes, suvokti, ką gyvenime reikia keisti. O košmarų nesapnuoju nuo 5-tos klasės, visi sapnai nors kokią viltį palieka. Dažniausiai sapnuoju, kad slepiuosi, bėgu nuo pikto burtininko pakalikų, visada pabėgu. Bet gražiausi sapnai, kai sapnuoju, kad vaikštau gamtoje, pušų miškuose.
O dėl reikšmių - kiekvienam reiškia kitą, gal tik bendri panašumai yra. Be to, geriau nemanyti, kad kas nors reiškia kokį blogą dalyką - įsikalbėsi. Pažįstu žmogų, kuris sako, kad nuogo kūdikio susapnavimas reiškia, kad įvyks koks smulkus nemalonumas, pvz. sudaužysi lėkštę. Vos tik jis man tai pasakė, po 5min. lėkštė buvo sudaužyta. Kaip kitaip, jei ne įsikalbėjimas
Daugelis mano, kad sapnai atspindi pasamonę. Ir aš taip manau. Juose matosi tai, kas tuo metu rūpi, ką pergyvenai. Net dėl ateities spėjimo pagal sapnus yra tas pats. Mes numatome kokį įvykį, tik dėl dieną apkrautos sąmonės to nepastebime, neatkreipiame į tai dėmesio. O naktį, kai miegame, visos paslėptos, užkištos už kitų mintys pasirodo. Pvz. kai kurie čia rašo, kad prieš senelio mirtį susapnavo krentančius dantis. Galbūt anksčiau žinojo sapno apie krentančius dantis reikšmę ir ją sapne pritaikė prie nuojautos, kad senelis mirs (žinojo ar nujautė mirtiną ligą ar pan.). Sudėtingiau paaiškinti, kaip numatomi netikėti įvykiai, kurių prognozuoti buvo neįmanoma. Gal vis dėlto mūsų pasamonė gali numatyti net tokius dalykus?
Sveiki.Gal galit kas padet.
Mano mama labai jau idomius kosmarus sapnuoja
pvz:kad prie upes randa kazkoki tai zvereli lyg sernas jis atrodo ziauriai ar tai su nulupta ar tai apdegusia oda ,tiesiau be jos.Bet jis nei kandziojasi nei ka, sako labai romus,matosi kad kencia,ji parsiveda ji namo…
nezinau kai papasakojo net negera pasidare…
kazi ka galetu toks sapnas reiskti?
Sveika
Skridimo semantinis laukas labai platus, žinia, bet iš viso sapno siužeto man atėjo tokia mintis, pamėginsiu ją čia išdėlioti.
Viena iš problemiškų skridimo simbolikos pusių - tai atotrūkis nuo žemės, nuo materijos, nuo kūno ir susikoncentravimas į racionalumą, mintis. (be to, čia dar galima prisiminti Ikaro mitą - nerealistiškumo, savo galių pervertinimo pavojus). Aišku, skristi - tai apima ir daugybę pozityvių dalykų (transcendencija, dvasios laisvė ir t.t.). Bet šis sapnas lyg ir rodytų, kad tuomet kai tampi lyg dvasia, sunku užmegzti ryšį su kitu žmogumi. Nes tam, kad galėtum būti tame ryšyje, reikia kalbėt viena kalba, o be to, matyti visą tikrovę, ne tik dvasinę jos dalį.
Gal tiek.
Sėkmės Tau, kuo didžiausios (tikiuosi, sapnai mokslams netrukdo )
Apie pasikartojančius sapnus rašiau šioje temoje, kelis sykius, jei įdomu, paieškok
Tokio sapno “atsikratysi”, kai (vidinis ar išorinis) konfliktas, problema, apie kurios reikšmingumą ir signalizuoja sapnas, bus išspręsta.
Sėkmės
Labas
Tu visiskai tiksliai apibudinai- tikrai daug tiesos pasakei. Taciau jei kalbesime apie
[quote]viena kalba
[/quote]
tai, manau, ji yra ne del mano vertinimo ar poziurio, bet daugiau del neprieeinamumo, del metu skirtumo…
O sapnai mokslams tikrai netrugdo- stengiuos ne tik sapnus, bet ir daugeli kitu dalyku su pamokom suderinti. Aciu tau, kad rupinies
Šiaip gyvūnai sapnuose (be visų kitų, labiau individualių dalykų) dažnai atspindi tas vidines dalis, kurios mažiau “sukultūrintos”, labiau kūniškos ar instinktyvios. O galbūt, sapnuotojui mažiau pažįstamos arba ignoruojamos, apleistos.
Dar, toks nukentėjęs gyvūnas gali atspindėti ir fizinę, ne tik psichologinę būseną, bet, tikiuosi mama sveika
Šiaip labai svarbu, kad sapne gyvūnas globojamas, juo rūpinamasi - galbūt ir sapno žinutė yra tokia, kad kažkokia apleista savo dalim (čia jau Tavo mama turėtų pasvarstyti, kas tai per dalykas jos gyvenime) būtina pasirūpinti, kas joje yra nudegę, sužeista ir prašo pagalbos.
Jei visai niekas nesigalvoja, galima prisiminti, koks tas gyvūnas (šernas, šerniukas, ar šernė? Ką žino apie šernus? koks vaizdinys iškyla pagalvojus apie šernus? Gal iškyla kokia istorija ar pasaka? ir t.t.) - gal taip prieisite iki asmeniškos šio simbolio reikšmės.
Simbolinė - bendroji - šerno reikšmė gana prieštaringa - bebaimiškumas, mirties galimybės nepaisymas, stiprus instinktyvumas (amoralumas), taip pat priešiškumas, kai kuriose kultūrose laikytas šventu gyvūnu…
Iš dėl to savo jausmo, kurį aprašei, man norėtųsi, kad perduotumei savo mamai - kad ji pasirūpintų savimi
EgZistencija
Kažkodėl man taip susirodė, kad šiemet baigi mokyklą…
O aš tai rašau, žinai, kaip į dangų pasižiūrėjus, matau schemas, bet gi nežinau turinio. Normaliai sapnų interpretacijai labai svarbi istorija, nes kitiaip galima nuvažiuot į lankas. Nors esmė vis tiek matyti.
O dabar dar - galbūt metų skirtumas reiškia, kad sunkiau rasti bendrą kalbą, bet gi jei yra susidomėjimas, vadinasi, yra ir prielaida tam susikalbėjimui rastis, megztis. Svarbu mėginti visokiausius kelius.