Sapnai (reikšmė, etc.)

Sveiki,Knewkt ir visi kiti.
Sapnavau kazka idomaus: stoviu prie lango ir matau kieme,prie masinos moterys,eilute sustojusios,apsirengusios vienodai,graziom,juodom,atlasinem suknelem.Jas matau is nugaros.Zinau,kad tai vestuves.Vel sapne samprotauju,kodel vestuves,o jos juodai apsirengusios?Gal taip geriau,nei baltais rubais?

O sianakt sapnavau,kad ant nugaros,apsiraizges zaltys ar smauglys.man gan sunku ji nesti,bet begu su juo.Jo uodega man skaudziai brezia i nugara,tada leidziu kazkokiai moteriskei suimti ji uz uodegos,kad ji laikytu ir, man nubegant jis liks jos rankose.Tuomet nuo jo issilaisvinsiu.
Taciau pradzioj norejau begti su juo,nors ir sunku buvo.Skausmas buvo toks realus,kad kruptelejau nuo jo ir pabudau.
Va kokie sapnaiCha cha

[quote]
agnette rašė:

Sapnavau kazka idomaus: stoviu prie lango ir matau kieme,prie masinos moterys,eilute sustojusios,apsirengusios vienodai,graziom,juodom,atlasinem suknelem.Jas matau is nugaros.Zinau,kad tai vestuves.Vel sapne samprotauju,kodel vestuves,o jos juodai apsirengusios?Gal taip geriau,nei baltais rubais?

tradiciniuose sapnu aiskinimuose susapnuotos laidotuves gali reiksti ir vestuves. galima daryti analogija kad tavo mintys sapne apie juodu drabuziu rysi nera atsitiktinnes - jose yra tradiciniam mastymui budingu vaizdiniu.
o ka apie tai pasakys knewkt?Šypsena

As labai daznai sapnuoju.Kartais sapnuoju artimus man,bet jau mirusius zmones.Jie beveik visada tyli.Idomu kodel?
Gal apie tai kanors skaitete?

TaipTaipTaip

O siaip kartais tikrai labai noretusi jais tiketi, kad tik viskas… :Nekaltas

[quote]agnette rašė:

Sveiki,Knewkt ir visi kiti.

O sianakt sapnavau,kad ant nugaros,apsiraizges zaltys ar smauglys.man gan sunku ji nesti,bet begu su juo.Jo uodega man skaudziai brezia i nugara,tada leidziu kazkokiai moteriskei suimti ji uz uodegos,kad ji laikytu ir, man nubegant jis liks jos rankose.Tuomet nuo jo issilaisvinsiu.
Taciau pradzioj norejau begti su juo,nors ir sunku buvo.Skausmas buvo toks realus,kad kruptelejau nuo jo ir pabudau.
Va kokie sapnai

CAWX rašė:
tradiciniuose sapnu aiskinimuose susapnuotos laidotuves gali reiksti ir vestuves. galima daryti analogija kad tavo mintys sapne apie juodu drabuziu rysi nera atsitiktinnes - jose yra tradiciniam mastymui budingu vaizdiniu.
o ka apie tai pasakys knewkt?Šypsena

[/quote]

CAWX Labas, knewkt nepasakys kažko, ko nėra tradicijoje, nes ji veikia ir formuoja psichiką. Dar kartą kartoju, kai čia sureaguoju į sapną, daugiausia naudojuos tokiu analitinėje psichologijoje vadinamu amplifikacijų metodu, tai yra, susiejimu sapno vaizdinių su: simboliais, pasakomis, padavimais, mitais, ritualais… visa tai, kas yra kultūroje, tiek tautos, tiek žmonijos.

Bet, labai prašau atkreipti visų dėmesį, dabartiniai sapnininkai dažniausiai nieko bendra su tradicija neturi. Čia kaip horoskopai, kuriuos iš vakaro parašo nežinia kas, nieko nenutuokiantis apie astrologiją.

Siūlyčiau pasvarstyti, kodėl tradiciškai siejamos vestuvės ir laidotuvės? Kas turės galimybių ir noro, rekomenduočiau A, Žarskaus ir A. Patacko knygas Mirties virsmas ir Gimties virsmas.

Vestuvės yra virsmas, persikeitimas. Iš tiesų, laidojama dukra, gimsta žmona.
Sapne, matyt, atsispindi toks gedėjimas, kurį, galbūt, agnette, sieji su vestuvėmis. Žinai, kad šventė, kad iškilmės, bet suknios ne baltos. Kaži, kuo geriau juodos suknios nei baltos? Šiaip juoda - kaip ir jos priešybė balta spalva - viena iš absoliuto simbolinių spalvų. Požemių, velnių, tų, kurių nepažįstama ir bijoma. Dažnai siejama su neviltimi, pasinėrimu į tamsų liūdesį. Tokios tos vestuvės. Bet man svarbu ir galimybių aspektas ir čia pacituosiu: &quot;juoda gedulo ir atgailos spalva kartu yra būsimo prisikėlimo pažadas, <…>perėjus pilkąją stadiją nušvis balta&quot;.

Tas susirangęs smauglys ar žaltys, gali turėti panašių simbolinių prasmių, kaip ir gyvatė. Taigi, tiek negatyvių (kurios matyt, prašosi pirmiausiai), tiek pozityvių. Negatyviosios, kad tai smaugia, braižo nugarą, kad tai požemių šliužas, šaltakraujis, nuodingai geliantis, klastingas gundytojas, dėl kurio gundymų išvarė iš rojaus. Pozityvioji – tai gydymo simbolis, gebėjimo atsinaujinti (sugebėjimas išsinerti iš odos), ypač lietuvių kultūroje vertinami žalčiai, kaip namų sergėtojai.
Grįžtant prie sapno vaizdinių – tą naštą neši, ir būtum nešusi viena, bet atsiranda pagalbininkė, kuri padeda gelbėtis nuo smaugiančios naštos. Tas veiksmas man priminė, kaip vaikystėje dantis traukdavo – rišdavo prie siūlo ir trukteldavoŠypsena Žinai, kaip išsilaisvinti iš tos naštos, yra kas pagelbsti (subjektyvia prasme – prisileidi ar savąsias galias, ar kitų pagalbą, taigi, negrimzti į juodumą, į neviltį, į depresijos liūną). Agnette, tai labai labai svarbu. Galbūt vėliau ateis laikas, kai tai, ką nešiojies, taps labiau pažįstama, priimtina ir nesmaugs, nebraižys nugaros. Tuomet galėsi geriau tai pažinti.
Sėkmės Gėlė

Dabar zinosiu jog sapnuoti siksnosparnius ne pries gera…!!!

???

Visai neseniai sapnavau labai keista sapna…NekaltasNekaltasBuvo taip:as einu miesto gatve,kuri buvo visiskai tuscia,nei vienos masinos,nei vieno zmogaus ir jinai labai labai siaura.Einu ja apsirengusi baltai,balta,ilga suknele…AngelasAngelasEinu tiesiai i baznycia,ieinu i vidu,o ten taip pat tylu,ne gyvos dvasios,atsisedu ant suolelio…Ir sapnas nutruksta.
Atrodo nieko ypatingo,bet ta akinanti balta spalva man labai nepatikoNekaltasNekaltas.
Rytu horoskopuose jinai simbolizuoja mirti.

as labai noriu suns bet man tevai neleidzia jo augint ati as gan daznai sapnuoju tokius sapnus kad as auginu ciuci ir t.t bet viskas buna kazkaip durnai…

Jau keleta naktu sapnuoju keistus sapnus, todel sugalvojau parasyt Šypsena
Tai va, sapnuoju, jog i mane saudo nepazistami zmones, bet nepataiko, nes tai pritruksta kulku ar dar kas nors sutrugdo. Galbut net as pati, nes kai tik matau, jog i mane taikosi, pradedu melstis, nusiraminti… Kaip tai suprast???

sapnavau, kad mano mama vel turi kudiki(jai 54metai ir jau taip 3 vaikaiŠypsena. tokia minties formuluote nuskambejo mano sapne.maciau ta kudiki jos rankose - mazas , nuogas ir putlus kaip visi mazyliaiŠypsena
tuom dalis apie vaika - mama baigesi. paskui sapnavau kazka kitka - kelione, ekskursija su sunimis, daug sunu buvo, mazu, juodu, o medyje tupejo daug ryzu kaciu (tokios kaip prie mano namo yraŠypsena.
tox sapno reziume.

vaiko vaizdas buvo ryskiausias, ir isimine geriausiai.
o kelione su sunimis vos galiu atsiminti.

tiesa, diena pries kalba buvo uzejusi apie viena besilaukiancia pazystama.
bet keliones vaizdinys is kur galejo atsirasti - nezinau.

kaip zinau is tradicijos - vaikai tai rupesciai. (vis mokslai mane spaudzia)

nebesuprantu, kas pasidare- trecia naktis is eiles sapnuoju, kad mane nori nuzudyti… Gal rimtai kazkam igriso, kad gyvenu?Nekaltas

gal trilerius pries miega ziuri?

As trileriu nemegstu, o pries miega tai tikrai neziurejauNekaltas

Kaip cia yra,niekas nebesapnuoja ar ka?..Nekaltas

sapnavau viena sapna pries dvi dienas, su draugu vaziavom i kaima, traukiniu, nors ten traukinai nevaziuoja. visa laika galvoju kaip reikes sustabdyti, nes tas traukinys nestoja.

Egzistencija Labas, tikiuosi, atsakiau.

CAWX, ar norisi atreagavimo?

Kaip jauteisi sapne?
Traukinys gali būti gana pažodžiui interpretuojamas: kažkas, kas &quot;važiuoja bėgiais&quot;, ką jauti neįmanoma pakreipti kitu keliu. Važiuoti į kaimą - gal grįžti prie savo šaknų? Gal tas kaimas turi Tau kokią svarbią asmeninę reikšmę? Svarbu, matyt, dar ir tai, kad važiuoji su draugu, gali būti, kad tas &quot;negalėjimas sustabdyti&quot; susijęs ir su santykiais. Gal tai poreikis stabdyti, o gal - visai priešingai?
Šypsena

Sėkmės Gėlė

Kur isbleso visas aktyvumas?
Sapnavau glebi roziu,labai grazios ir zinojau,kad visu spygliai nebeastrus,iskyrus tris rozes.Jos buvo virsuje puokstes ir labai astriais spygliaisŠypsena

Tai, kad matai, gal bėda, kad tiek daug čia prirašiau… Kitiems gal neliko ūpo rašytLiūdnas

AgnetteGėlė, o ką tu galvoji apie rožes? Antikoje jos buvo nemirtingos meilės simboliu. Trys dažnai siejama su vyriškąja energija, taip pat - procesu, vyksmu. Bet čia jau labai toli.
Gali būti, kad sapnas kalba apie gražią dovaną, meilės, aistros pri(si)pažinimą, ir kaip tai priimti nesusibadžius rankų
Ką darysi, kartais tiesiog nėra kitos išeities.
Linkiu ištverti visus dūrius, agnette, sėkmės GėlėGėlėGėlė