Sapnu reiksmes rasute chia http://sapnai.narod.ru/Abecele.htm
MANO SAPNAI DAUG KAM KELIA SHOKA…
na mano sapnai buna grynas beryshizmas…
nzn ash i sapnininka neziuriu bet pas mane lb daug keistu ir net nesamoningu sapnu buvo…
galiu papasakot viena juokinga:
ziema.krc mama liepe nueit i parduotuve ir nupirkti sviesto…nuejau bet jo nebuvo…gryzau ir nerandu duru i laiptine nes vietoj langu ir ishvis namai pavirto didziuliais(bet staciais) eskalatoriais bet vietove man pazystama ir ash realiame gyvenime zinojau kur tai yra…tada shaukiau mama mama o ji niekur neatsiliepia…tada pradejau vaikshcioti po kiema ir ziuriu stovi dvi mergos ir ziuri i mane…pradeda shnabzdetis…tada ishsitraukia peilius…bet tokius kurie sviestui tepti ir visai neashtrus…kitaip - sviestiniai…ir tada pradeda i mane metyti…o jie i mane atsitreke atshoka…ash nesuprantu ko jos tokios durneles ir ce metosi…taij nuejau…paskiau atsidare eskalatoriaus vienas laiptas ir ishlindo mama ir pashauke mane namo…kaijp isigavai namucio nzn nes atsibudau…
buvo ir lb keistas sapnas, bet tingiu ji rashyt
buvo viena karta koshmaras tox kad mes su sheima typo sedim kzkokiam name lyg restoranas nzn ir sedm valgom yra zmoniu aplinkui…bet to restorano interjeras lyg adamsu sheimyneles namo…vat…ir ishlenda tox kzkox lyg ish filmo kur buvo kazkada rode apie ta gyzmo padareli bet jis buvo geras o kiti toki pabaisos…va ir ishlenda tox kad ir maziukas bet baisus padariukas kraugerys ir ash pradedu shaukti kad ziurekit saugokites atsargiai…bet jie manes negidi ir valgo toliau…tada ji selin ishuznugario sesei ir ikanda ji suklykia ir mirshta,paskiau broliui ir galu gale mamai tada ash atsibudau ir verkiau…bet tu taijp matai kaijp jie mirshta reki jiems o jie negirdi ir lyg nemato taves…
baisu…
Na sapnu reiksmemis as tikiu jie kartais mums signalizuoja artejancia nelaime arba atvirksciai laime.
Na, kai taip GARSIAI…
Tokie jau tie sapnai, dažnai nesuprantami, ar be ryšio, nelogiški, keisti, šokiruojantys.
O kas Tavo sapnuose kelia šoką?
Paskutiniu metu dziaugiuosi laisve nuo sapnu, nes pries kokias 3 savaites buvo toks momemntas kai ssusapnavau draugu issikirima, avarija ir dar kelias nelaimes, siaip netikiu pranasystem ir panasiais dalykais, manau jog tai tik sutapimas, bet dabar vistiek maloniau kai niekas i galva nebelenda.
Nežinau, gal tai ir laisvė, kai nesapnuoji, bet turim tokius sapnus, kokių nusipelnom. Ir kaip ten bebūtų, sapnuojam vis dėlto apie save. Gal mažiau baisu suvokiant, kad sapnai kalba tokia perkeltine kalba, gal nevertėtų visko priimti kaip pranašysčių? Ateitį pranašaujančių sapnų pasitaiko labai labai labai retai.
Turbūt kažkokie destruktyvūs dalykai vyksta Tavąjame gyvenime. Sapnai gali būti naudingi tiek susivokiant savojoje psichikoje (labai bendra prasme), tiek pamatant galimus išeities būdus (vėl gi - ne pažodine prasme).
Na zinokit, taip man dar niekada nebuvo. Pries koki menesi sapnavau, kad einu Vilniaus gatvele. Noriu nueiti paziureti statomu dangoraiziu. Einu sau… toks gatveles nuolydis ir prieinu sankryza: viena gatvele vedakazkur zemyn, kuri veda lyg ir prie upes ar ezero, o kita jei eiciau nusukciau i kaire. As einu zemyn. Aplinkui medziai ir beveik nera zmoniu. Prie pat gatves namai, uz kuriu siek tiek matosi statomi Haneriai, bet as lyg ir imu nuo ju tolti… na sapnas tuo nesibaige, bet ne tame esme…Sapna kazkam papasakojau, todel labai gerai ji prisimenu.
Esme yra ta, kad pries savaite as buvau Vilniuje, einu Gedo prospektu ir staiga pagalvoju, kad butu neblogai nueiti prie statomo savivaldybes komplekso. Na pasuku i pirma pasitaikiusia gatvele. Zmoniu ten visiskai nera. Ir prieinu lygiai tokia pacia sankryza kaip ir sapne, pakeliu akis ir matau statoma Haneri. Tada akiirka sustojau, nes suvokiau, kad cia jau buvau sapne. Apstulbau. Buvau sokiruota. Niekada gyvenime taip aiskai sapnas nesisiejo su realybe… Jauciu, kad tuoj pasieksiu kazkokia keista stadija…
Siela kartais išeina pasivaikščioti… Na, aš čia nei rimtai, nei juokauju.
Labai ryškiai prisimenu vieną epizodą savo gyvenime, kai pažiro tokių de javu sapnų, tuo metu man buvo 14 metų. Kažkaip nelabai drįsau kam pasakoti. Ir žymiai vėliau, kalbėjausi su senu išmintingu žmogumi, kuris (na, tikrai, labai išmintingas), nei neigė tokį mistinį dalyvavimą, nei palaikė kokį ekstrasensorinį aiškinimą. Tiesiog pasakė - mes taip mažai žinome, ką gali mūsų sielos… Kaip manai, kodėl tavo siela tądien ten buvo?" Aišku, kai su juo kalbėjausi, aš ir turėjau norą daugiau susivokti tame, kas buvo. Ne tiesiog šiurpti nuo to, ko (gal tik šiandien) nesuprantu.
Milduka norėtųsi tiesiog pasakyti - nebijok. Tokių sapnų pasitaiko ne taip jau retai. Tai nereiškia, kad su Tavim vyksta kažkas negero. Miestai, jų galtvelės dažnai interpretuojami kaip Savasties atspindys. Savastis - tai yra tai, kas integruoja visą Tave, tai Tavoji šerdis ir esmė. Vaikštai po tą miestą ir matai gražius , didelius namus… Sėkmės Tau atrandant visą tą grožį (kartais šiek tiek ir bauginantį) savyje…
sielų vagile,
Pirmojo sapno prasmę suvokti sudėtingiau, nes gal tai labiau susiję ne su bendrais (gyvenimo) motyvais, o tokia labai asmenine patirtimi. Lyg ir motyvas santykių su mama… ji labai skatina Tave siekti kažkokių tikslų? Pasiekimų? Gal moksle? Nes spėju, kad (bent jau tuo metu, kai sapnavai) dar gyvenai su tėvais, t.y. esi jaunas žmogus, turbūt dar moksleivė? Tas mintis sukėlė, kad mama siunčia Tave į parduotuvę ir kažkodėl iškart prisiminiau pasaką, kur mergaitę žiemą siuntė į mišką žemuogių ieškoti… toks motyvas. Ir tie laiptai: jie labai dažnai būna siekių, ėjimo į tikslą, kopimo karjeros laiptais (juk net toks posakis yra) simbolis. Kartais - kad problemas įveikti sunku… Bet Tavieji laiptai - eskalatorius (tokie laiptai, kur patys juda), tas įdomu… Kažin, ką mąstai pati apie tai?
Antrąjame sapne suskamba tokie "neprisileidžiamų" jausmų motyvai… Bet - čia jau Tau spręsti, ar norisi, kad apie tai rašyčiau.
Iki
Sveikučiai
Šiąnakt išgyvenau tikrą jausmų audrą. Sapnavau, kad su draugu (tokio žmogaus aš realiam gyvenime nepažįstu) bėgu į jūrą, "bangų gaudyt"… Mums taip gera kartu, taip linksma,mes nepaliaujamai kvatojam, o jūros vanduo toks šiltas…
Staiga pasigendu savo draugo, imu dairytis ir jo ieškoti(aplink daugybė žmonių), kol pamatau jį, už kelių metrų nuo manęs, skęstantį…
Mane apėmė baimė, nerimas, skausmas…toks jausmas apima, kai jauti, jog netenki paties brangiausio žmogaus…
Aš(beje irgi kitokia nei ištikrųjų esu) puoliau bėgti link jo, bet pamačiau atsiritančiau didžiulę bangą, supratau, kad jei nuo jos nespėsiu pabėgti, žūsim abu.
Kas keisčiausia, kad daugybė žmonių bėgo link tos bangos, o aš pagalvojau: "Kokie kvailiai, juk ta banga perdidelė… jie visi nuskęs…"
Santykiai pažadina daugybę jausmų, tikrai - jausmų audrą. Kai jie siautėja - galima ir mėgautis, džiūgauti, galima ir pražūti. iš kažkur yra žinojimas, kad tie didieji vandenys pasigrobs sau mylimą žmogų, kad pražudys. Gal svarbu būtų klausti, iš kur toks žinojimas?
Yra kitas momentas, kuris sapne labai svarbus: kad yra pagalba. Nors Tu manai, kad viskas beviltiška, tai tik Tavojo ego žinojimas. Pasąmonėje, kuri yra kaip potencialas, yra gelbėtojai. Yra ir Tavasis impulsas - gelbėti (nors, kaip sakai, tai tarsi Tau nebūdinga). Gal šiame gyvenimo etape svarbu pažinti tą savąją dalį, kuri tiki gelbėjimo prasme?
Sėkmės Eglee
siuo metu intensyviai rasau visokius referatus ir tarpuose tarp klavisu maigymo neaisku kodel i galva ateina mintys apie buvusi vaikina (issiskyriau pries gerus metus).
o paskui nakti velgi sapnuoju ka nors apie ji.
dazniausiai, as zinau kad jis yra toje patalpoje (koncerte) zinau kad ji sutiksiu, bet nesutinku.arba laukiu koncerto…
kad nesutinku tai manes visai neliudina.
va taip.
p.s. gyvenu su kitu.
siek tiek gaila tu kurie nieko nesapnuoja(nieko neatsimena), nes sapnai man suteikia proga patirti daznai malonias akimirkas nerealybeje
labas visi,vel sapnavau baisu sapna,taigi ir vel atejau issiaiskinti…Praeita syki viena panele,labai atsiprasau,dabar niko neatsimenu…labai gerai isnagrinejo mano sapnus,viskas taip ir atsitiko…tai si karta vel uzsukau…
sapnavau,kad esu paludymyje,ten zmoniu daug nebuvo…sviete saule,staiga pakilo vejas,apsiniauke…stiprus vejas,lyg viesulas…ir net pakele mane…as bandziau eiti,bet vejas mane tik pakele…o tada as pabudau…baisus spanas,ka jis galetu reiksti?buciau dekinga uz atsakymus
Sveikutė
Rašydama, kad aš irgi kitokia nei ištikrųjų, turėjau omeny, kad mano išvaizda buvo kitokia (sapne aš buvau labai GRAŽI) , o kitų gelbėjimas netgi būdingesnis nei reikia
Žinojimas, kad tie vandenys, kurie pasiėmė man brangų žmogų, gali pasiimti ir mene…
O pagalba… tie žmonės bėgo ne mūsų gelbėt, jie bėgo, kad patys paskęstų(akivaizdu, jog jie to nesuvokė)… visi jie aklai siekė vieno, pražūtingo tikslo…
Eglee, laba
Suprantama, kad prisiimi ego pozicijas, bet visas sapnas - Tavo. Tavo ir grožis, Tavo dalis ir draugas, ir gelbėti puolantys žmonės, aišku, Tavo ir netikėjimas.
Sapnas būtų mažai vertingas, jei atspindėtų tik, lyg fotografija, ką Tu ir taip žinai.
Esu tikra, kad ypatingai svarbu sapne užčiuopti galimybes…
bijau…
šiandien taip nakti išsigandau…sapnavau kad sesuo laukiasi,bet tas pilvukas toks subliuškęs…aš jau galvoju-kad tam vaikiukui ten kažkas negerai-nueinam pas gydytoja-ir pasako-kad vaikutis viduje jau negyvas-
bukit geros-pasakykit ka reiškia-nes niekaip neatsipeikeju…
Magnoli
Visų pirma, tokių sapnų (apie mirimą) jokiu būdu negalima interpretuoti, kaip pranašingų.
Ar paskutiniu laiku svarstei apie galimybę turėti vaikų? gal planuoji pradėti vaikelį? Jei taip, tuomet šis sapnas nėra apie itin giliai nugrimzdusius dalykus. Tokius sapnus dažnai sapnuoja dar negimdžiusios moterys, nes atspindi dideles būsimų mamų baimes, ar vaikutis bus sveikas, ar pavyks jį išnešioti. Tai tik didelis didelis nerimas, nuogąstavimai.
žinoma, jei Tau net į galvą nešauna mintis apie vaikus, tai gali būti ir kitų dalykų atspindys. Bet - vienaip ar kitaip, tai neabejotianai susiję su tapsmu moterimi, motina. gal tau kyla kokių minčių? (nepasilik tik baimėje, sapnas, net labiausiai gąsdinantis, gali tapti Tavo sąjungininku)
Sėkmės Tau
Sveika, rimante
Ką turi omenyje,
[quote]viskas taip ir atsitiko…
[/quote]
? Tą svarbu įvardinti, siekiant iš tiesų susigaudyt, kas vyksta, ir kuo sapnas galėtų Tau būti naudingas.
Vienas motyvas šiame Tavo sapne pasikartoja, kaip ir aname:
[quote]staiga pakilo vejas,apsiniauke…stiprus vejas,lyg viesulas…
[/quote]
Rašiau anąsyk, kad viesulas – tai ypatingai stiprių jausmų, gal net greičiau – aistrų išraiška. Sapnas lyg ir rodytų, kad išgyveni savąsias aistras kaip kažką destruktyvaus. Ar jos tikrai griauna Tavo gyvenimą, ar Tu bijai, kad galėtų sugriauti? Kas baisiausia, kai pakelia viesulas? Galbūt baisu, kad kai kurie dalykai – nesuvaldomi, nesukontroliuojami… pakelia aukštai… ir nukristi galima skaudžiai…
Sėkmės Tau