Tai vat kaip ir prisiruosiau
Taigi… sapnuoju save. bet visai kitokia. Raudonplauke, aukstesne, atrodo rudu akiu. Siaip, visai negrazi moteris. Laikai-velniai zino kokie, karietos vazinejo. Gyvenu kazkokiam mieste, tikrai ne LT. Siauros gatveles, namai dvieju-triju aukstu, arti vienas kito. Turiu buta, nemaza, siuaras koridorius ir keli kambariai. Turiu shuni-avigani. Kiek supratau,. jau tada vyko kazkokios parodos, jis medaliu turejo.
Ir esu normu lauzytoja. Tokia, sakyciau, feministe. Biznis, pinigai, sutartys, aferos. Net shuniui laiko neturiu, tai juo rupinasi mano draugas.
Draugas-gydytojas. Aukstas, stambaus sudejimo,. tamsiu poilgiu plauku. Irgi negrazus, bet geros sirdies zmogus. Jis kantriai laukia, kada man praeis visi bzikai ir tapsiu normalia moterimi, noresiu sheimos ir vaiku. Kelis kartus pirshosi, bet vis atsisakau, nes pinigai ir laisve man svarbiau.
Sapnuoju, kad mes susitariame susitikt pavakarieniaut kartu. Ir zinau, kad jis vel siulys man teket… ir nujauciu, kad tai bus paskutinis kartas, kantrybe jo ishseko. (beje, as jau buvau sena merga, kokiu 30-ties). Pazadu susitikt. Bet uzsikalbu per kazkokia eilines derybas, kazka perpardavinejau. Atrodo, nama, ar zemes sklypa. Uz gera sanderi buvo nutarta isgert ir… as, aisku, pavelavau i vakariene…
Gryztu namo, labai smulkiai atsimenu, kaip lipu laiptais, visos smulkmenos-tureklai, girgzdesys, net laiptines kvapas, viskas labai gyva. Traukiu raktus, nusimaunu pirstines. Isireze rankos-be ziedu, labai ploni pirstai. Duryse-rastelis. Kalba-nesupratau kokia, bet sapne suvokaiu ja ir perskaiciau:"Sudie, as tau ne zaisliukas. Viskas baigta."
Iejau i buta… ir staiga apeme toks siaubas. Toks praradimo skausmas, kad pritruko oro. Puoliau i gatve ir begau, po kiek laiko susistabdziau kazkoki nusususi vezimaiti ir mane nuveze iki ligonines. Jei pamatyciau ta pastata, tikrai atpazinciau. Durys buvo uzrakintos, pasibeldziau. Atidare budinti moteryte. Paprasiau, kad pakviestu mano drauga. Esu tikra, kad minejau varda pavarde, bet nieko nepamenu ir savo vardo neprisiminiau prabudus.
Zodziu, ji pakviete, bet jis tik priejo prie duru ir neigiamai palingavo galva. Supratau, kad praradau. Verkiau baisiai. Keikiau save…
Prabudau graudziai raudodama, kupina kaltes jausmo. Salia miegojo mano draugas, tai norejosi rekt, kad dingtu. Jis man buvo tiesiog svetimas. Ir dar kelias savaites taip… Negalejau sugryst is to sapno, emocijomis buvau ten. Ramybe irgi buvo prarasta. Ta moteris sapne turejo tas savybes, kurios man atrodo neigiamos. Teisiog mano priesingybe.
Dabar esu sheimos zmogus, o ji… kazkokia tikrai…feministe.
Praejo du metai, bet to ispudzio negaliu pamirst…