Sapnai (reikšmė, etc.)

sapnavau "trileri" - begiojau ir savo kudiki turejau saugoti, nes ji norejo atimti.
bet smagiausia kad vaiko dar neturiu ir tikrai nenoriuŠypsena

atsibudus i galva sove pirma mintis - mazi vaikai - tai bedos.
is kurios puses jos laukti?- siaip darbai labai uzpuose, per 3 savaites reik visus referatus parasyt, ir egzui pasiruosti.
gal tokius vargus susapnuotas vaikelis man pranasavo?

CAWX,
na, jei galvot, kad kūdikis reiškia ne tik vaikų norą-nenorą, tuomet tikrai, manyčiau, labai tiksliai numanai, kad tai apie kitokius Tavuosius "vaikus" - darbus, kūrinius, projektus it t.t.

Ką manai apie tą motyvą, kad nori iš tavęs atimti?

Gal kiek neužtikrinta jauties dėl tų darbų? Ir iš sapno panašu, kad nerimauji, kad esi gerokoj įtampoj. Iš Tau į galvą šovusios minties (vaikai - vargas), panašu, kad velki geroką naštą (visokių atsakomybių). Šiaip gi su vaikais būna taip, kad yra tėvas, močiutės ir tetulės, - visi galėtų padėti. Gal ir Tau vertėtų ko nors paprašyti pagalbos, jei sunku?

Įdomu, apie ką trilelis, kas tie blogiečiai, kurie nori atimti, ir kodėl? Gal kiek praskaidrinus sapno erdvę, aiškiau bus matyti, apie ką Tavieji vargai.
Sapnas visada suteikia galimybę pamatyti dar vieną aspektą, dar vieną perspektyvą… Tai gali būti ne tik būsenos, savijautos fotografija, bet ir užuomina apie tai, ko galbūt reikėtų, ko trūksta, kas yra ne taip… (čia jau aš ne apie šitą sapną, plačiau)

Laikykis, linkiu rankai (rankomsMirkt) lengvumo o galvai - skaidrumo kuriant visus tuos įdomius darbus! Gėlė

Kartais labai norėtųsi, kad taip būtų…

Šypsena

Bet sapnai, kuriuos sapnuojam, daugiausia yra apie mus pačius.

Knewkt,tavo prasymuMirkt perspeju,kad sapnavo drauge.
Ji sapnavo daug cigonu ir kad pati ja buvo.Ka tai galetu reiksti?Nekaltas

Yra sapnai, kurie nepasimirsta. Daznai tai buna kosmarai, kartais kokia nors istorija… Is vieno sapno net trumpa apysaka sukuriau-fantastine Cha cha
Karta sapnavau, kad laukiuosi, jauciaus tokia laiminga… jutau vaiko judesius. Jie daresi vis stipresni, pradejo kelt skausma, po kurio laiko pamaciau, kaip mano pilvo oda tempiasi, skaudejo baisiai, pilvas praplyso, o is jo islindo baisine gyvate… Prabudau klydama.

Vaikystej, kai karsciuodavau, vis sapnuodavau ta pati sapna… Idomu, kas dedas toje smegenineje Cha cha

O gelbet vaika (savo ar kito zmogaus) daznai tenka. Ir nevisada isgelbeju… Labai jau tikra sielvarta tada tenka isgyvent. Niekad nesuvokiu, kad sapnuoju…

Idomus buvo nutikimas pernai vasara… Susapnavau mirusia mociute, kuri mane kviete pas save. Ryte paskambinau mamai i soda, mama persigando, nes ta pacia nakti mano dukra susapnavo, kad mane partrenke masina. Sake, labai baisus sapnas, daug kraujo. Ir pasirodo, ta diena buvo mociutes mirties metines… o as ju niekad neatsimenu… Per gatve ejau labai atsargiai…

Viena sapna vis ruosiuos jums papasakot, esu tikra, kad sapnavau praeita savo gyvenima, bet, blin, baisiai tingiu Cha cha reik prisiruost Cha cha

Hm, kai tiek mažai info, galiu nusifantazuoti į lankas. Kaži, ar draugei dar liko koks nors prisiminimas apie tą sapną? Kas ten vyko, kaip ji jautėsi? Kaip jautėsi prabudus?
Ką jai priminė tas sapnas?

Šiap tai čigonai - simboline prasme - turi labai prieštaringų aspektų. Jie bastūnai, gyvenantys taboruose, klajokliai, todėl labai skirtingi nei mes. Gal tas motyvas svarbus?
Yra ir kita pusė - laisvė, vitališkumas, energija ir tam tikros mistikos aureolė (vis dėl to kitoniškumo)

Sapnas gali būti apie asmeninius poreikius (laisvės, gyvybingumo, paslapties…?), o gal apie šiuo metu susirūpinimą keliančius dalykus (kažkas nesukontroliuojamo, anarchiško…), o gal dar - apie tam tikrus (gana žymius) pasikeitimus gyvenime (klajokliai, nerimstantys vietoje, gyvenantys kitaip…).
Gal kas nors iškyla?
agnette, Tu tai jau tikrai tą žinai - kiek įdedi pastangų suprasti, tiek ir gauni…

Sveika Labas,
matai, aš čia dažnai sureaguoju į sapnus. Tie sapnai, kuriuos papasakojai - turbūt geriausia, kad būtų palikti, kaip yra.
Jie labiau apie sielų kalbėjimą, matyt… O jas tiesiog reikia (bent jau kartais) išgirsti.

Žinai, man tik šiek tiek rūpesčio sukėlė - kas tokio vyksta (yra) Tavajame gyvenime, kad taip beldžiasi tos sielos (amžino joms atilsio…)? Savaime aišku, tai labai asmeniškas klausimas, taigi ir paliekantis Tau teisę rinktis, atsakyti ar ne.

Ačiū, kad pasidalinai Gėlė
(na, negaliu neparašyti - man labai patiko tavo a.a. tėvelio humoro jausmas, visoje toje rimtyje Gerai)

Būtinai prisiruošk, nugi labai įdomu… Gėlė

Tai vat kaip ir prisiruosiau Šypsena

Taigi… sapnuoju save. bet visai kitokia. Raudonplauke, aukstesne, atrodo rudu akiu. Siaip, visai negrazi moteris. Laikai-velniai zino kokie, karietos vazinejo. Gyvenu kazkokiam mieste, tikrai ne LT. Siauros gatveles, namai dvieju-triju aukstu, arti vienas kito. Turiu buta, nemaza, siuaras koridorius ir keli kambariai. Turiu shuni-avigani. Kiek supratau,. jau tada vyko kazkokios parodos, jis medaliu turejo.
Ir esu normu lauzytoja. Tokia, sakyciau, feministe. Biznis, pinigai, sutartys, aferos. Net shuniui laiko neturiu, tai juo rupinasi mano draugas.
Draugas-gydytojas. Aukstas, stambaus sudejimo,. tamsiu poilgiu plauku. Irgi negrazus, bet geros sirdies zmogus. Jis kantriai laukia, kada man praeis visi bzikai ir tapsiu normalia moterimi, noresiu sheimos ir vaiku. Kelis kartus pirshosi, bet vis atsisakau, nes pinigai ir laisve man svarbiau.
Sapnuoju, kad mes susitariame susitikt pavakarieniaut kartu. Ir zinau, kad jis vel siulys man teket… ir nujauciu, kad tai bus paskutinis kartas, kantrybe jo ishseko. (beje, as jau buvau sena merga, kokiu 30-ties). Pazadu susitikt. Bet uzsikalbu per kazkokia eilines derybas, kazka perpardavinejau. Atrodo, nama, ar zemes sklypa. Uz gera sanderi buvo nutarta isgert ir… as, aisku, pavelavau i vakariene…
Gryztu namo, labai smulkiai atsimenu, kaip lipu laiptais, visos smulkmenos-tureklai, girgzdesys, net laiptines kvapas, viskas labai gyva. Traukiu raktus, nusimaunu pirstines. Isireze rankos-be ziedu, labai ploni pirstai. Duryse-rastelis. Kalba-nesupratau kokia, bet sapne suvokaiu ja ir perskaiciau:"Sudie, as tau ne zaisliukas. Viskas baigta."

Iejau i buta… ir staiga apeme toks siaubas. Toks praradimo skausmas, kad pritruko oro. Puoliau i gatve ir begau, po kiek laiko susistabdziau kazkoki nusususi vezimaiti ir mane nuveze iki ligonines. Jei pamatyciau ta pastata, tikrai atpazinciau. Durys buvo uzrakintos, pasibeldziau. Atidare budinti moteryte. Paprasiau, kad pakviestu mano drauga. Esu tikra, kad minejau varda pavarde, bet nieko nepamenu ir savo vardo neprisiminiau prabudus.
Zodziu, ji pakviete, bet jis tik priejo prie duru ir neigiamai palingavo galva. Supratau, kad praradau. Verkiau baisiai. Keikiau save…
Prabudau graudziai raudodama, kupina kaltes jausmo. Salia miegojo mano draugas, tai norejosi rekt, kad dingtu. Jis man buvo tiesiog svetimas. Ir dar kelias savaites taip… Negalejau sugryst is to sapno, emocijomis buvau ten. Ramybe irgi buvo prarasta. Ta moteris sapne turejo tas savybes, kurios man atrodo neigiamos. Teisiog mano priesingybe.
Dabar esu sheimos zmogus, o ji… kazkokia tikrai…feministe.

Praejo du metai, bet to ispudzio negaliu pamirst…

Sveiki,
daznai sapnuoju namus.Anksciau-savo buvusius,dabar sapnuoju,kad nusiperku naujus namus,galvoju kaip sutvarkyti,o paskutiniu metu-tai naujas namas ar butas,bet daug kambariu.Kambariai tusti,vaikstau po juos ir galvoju kaip tuos kambarius apstatysiu…
Gal jau atejo laikas savyje viska delioti i savo lentynas?Mirkt

[agnette rašė:
daznai sapnuoju namus.Anksciau-savo buvusius,dabar sapnuoju,kad nusiperku naujus namus,galvoju kaip sutvarkyti,o paskutiniu metu-tai naujas namas ar butas,bet daug kambariu.Kambariai tusti,vaikstau po juos ir galvoju kaip tuos kambarius apstatysiu…
Gal jau atejo laikas savyje viska delioti i savo lentynas?Mirkt

anot tradiciniu sapnu aiskinimu, naujas namas, jo statyba [irenginejimas] - tai kvepia mirtimi.
bet manau kad Knewk pasakys, kad tikrai, jau laikas permainom ir jau laikas, kaip pati teisingai sakai, susideliot viska i lentynasŠypsena

sitas paasikinimas manau yra malonesnis.

kad jau uzejo kalba, tai reikia pastebeti, jog zodiniuose sapnu aiskinimuose mirties tematika yra pati gausiausia, o stai sapnininkuose, ypac naujausiuose mirties tematikos mazeja. tarkim tie patys objektai, kurie tradicines kulturos zmogui prognozavo mirti, jie lieka negatyvus, t.y. - dabar sakoma, kad kasnors nepasiseks, bus problemu ar nemalonumu. taigi nors islieka negatyvus sapnuoto objekto vertinimas, taciau apie mirti uzsimenama labai retai.

mano galva tai yra susije su mirties temos tam tikru istumimu is musu kasdieninio gyvenimo. apie tai nesnekama, stengiamasi nuo to apsaugoti vaikus nevedant ju i laidotuves ir.t.t
o stai tradicineje kaimo bendruomeneje mirtis buvo kasdieninis ivykis, laidotuvese dalyvaudavo visi sociumo nariai nuo didziausio iki maziausio…

CAWX, idomi tavo sapno analize,gal tu ir teisi…taciau man artimesnis aiskinimas butu apie vidine zmogaus busena. Ir ne todel,kad bijociau mirties,o todel,kad tokie sapnai gana daznai pasitaiko…
Mano manymu-atitinkamos paskirties kambarys atspindi atskiras dvasios funkcijas.
Dabar belieka laukti Knewkt analizes,nors…isklausyti ivairiu nuomoniu,taip pat idomuTaip

sitiek priraset - o neradau nei vieno paminejimo (o gal praleidau?)
apie Froido parasyta knyga, kurioje jis aiskina sapnus.

http://eserver.org/books/interpretation-of-dreams/

Sveiki visiLabas
As irgi kiekviena nakti sapnuoju, tik tokio keisto sapno, koki susapnavau antradienio nakti dar neturejauNustebęs Dazniausiai sapnuoju ivykius, o cia maciau daiktus. Trys daiktai buvo sukrauti ant stalo, o as tiesiog i juos ziurejau. Stalas stovejo mazame kambarelyje, o ant jo gulejo karininku isleistuviu ziedas, antpeciai ir mazas laptopas. Paklausiau, kas ten per kompas, ir staiga salia manes atsirades karininkas paaiskino, kad jame surasyti visi karininkai, kuriems gime mergaites. Tie karininkai visi gauna premijas uz tai, kad jiems gime dukros. Ir viskas. Sapnas tuo ir baigesi.

Na del pirmu dvieju daiktu, as suprantu, ka jie reiskia mano gyvenime, bet kaip suprasti ta kompa su keistais duomenimis - niekaip negaliu ikirsti.

Gluosnė >>> Apakęs Labai įdomu! Gėlė Esu skaičiusi, kad kartais žmonės sapnuoja praeitus gyvenimus ar net atranda dar išlikusių gyvų giminaičių, bet šiaip atrodo, kad tai gan fantastiška… Nekaltas Be abejo, gali būt, kad tu tą sapną susapnavai paskaičiusi panašios tematikos knygą ar pažiūrėjus filmą… Minėjai, kad esi šeimos žmogus, tai gal tau buvo visa tai įgrisę ir norėjai permainų… Bet jei sapnas toks gyvas ir tikroviškas, gali būti, kad reiškia šį tą daugiau Mirkt Beje, iš tavo pasakojimo susidarė įspūdis, kad atpasakojai gana ilgą laiko tarpą. O kiek laiko iš tiesų "buvai" tame sapne? Ar laiko suvokimas buvo kitoks nei tikrovėje?

Galų gale ir aš prisiruošiau prisėsti čionai, ir matau, kad vyksta labai įdomūs pasidalinimai!
Gluosne labai ačiū Gėlė Labai įdomus sapnas, tokie sapnai, matyt, priklauso anomalių reiškinių kategorijai. Aišku, racionaliai viską(atseit Mirkt ) galima paaiškinti arba nureikšminti. Ir lygiai taip pat aišku, kad galima nuslysti į mistifikavimus.
Man atrodo, kad, ar sapnas "pranešimas" apie ankstesnį gyvenimą, ar žinia apie poreikį kažką kompensuoti dabartiniame, svarbiausia čia susigaudyti, kodėl (ar kaip, ar kam) jis atėjo. Tuomet šis sukrečiantis ir fantastiškai įdomus patyrimas taps labiau integruotas (taip įmantriai kalbant Mirkt) Tavo gyveniman. Sėkmės Tau Gėlė

Prieš tai rašei apie kitus sapnus, ar jie Tau dar svarbūs, ar norisi kokios nors reakcijos į juos?

VGėlė, sapnavau viena vakara. Tai, ka dar papasakojau-buvo tiesiog zinojimas, ne sapnas.
Knewkt Gėlė, ne… kiti sapnai ,matyt, jei ir turejo reiksmes, tai dabar ner svarbus, tik labai isimine. beje, dabar zinau, kad sapnuoti chigones-tikrai nemalonumai, kazkoks kitu pyktis. Labai retai su tuo susiduriu, bet tikrai pasitvirtino.

Mintis apie dėliojimą į lentynas pati vertingiausia, nes (ypač jei pati pirmoji) atėjo į galvą Tau.

Šiaip paskaičiau CAWX mintis ir manau, kad čia nėra tiek daug priešpriešos…
Matai, CAWX, bent jau tas supratimas, teorinis pagrindas, kuriuo remdamasi aš interpretuoju sapnus (ir ne tik juos, čia aš labiau reaguoju, nei interpretuoju) remiasi ir žiniomis apie kultūrinį palikimą. Manau, kad sapnai yra kur kas daugiau, nei psichologinių problemų išraiška ar nuoroda į tų problemų sprendimus. Tai būtų redukcionistinis požiūris, būdingas froidistinei (gerbiamo Freud nuorodaGėlė) teorijai.
"Daugiau" čia reiškia taip vadinamos kolektyvinės pasąmonės raišką.
Todėl nėra prieštaros tarp to, ką įvardinu kaip keitimąsi ir to, ką vadini mirties užuomina sapne. Mirtis - tokia ekstremaliausia kaitos išraiška (čia toks Hillman’as taip sakė). Jau naudojau anksčiau šitą įvaizdį: kirminas miršta (tampa lėliuke), kad virstų drugeliu. Arba - kažkas turi mumyse mirti, kad įvyktų pokytis. Taigi, analizuojant sapnus, svarbu nepamiršti, kad jie kalba tikrai ne tiesiogine kalba. Nauji namai - tai Tavo, agnette, naujos vidinės erdvės (na, aš tikrai atsigerėt negaliu, kaip faina, kad leidi matyti, kaip vyksta tie procesai Tavyje Gėlė Man taip gražu, tarsi matyčiau visą eigą, kaip skleidžiasi pumpuras į nuostabų žiedą…GėlėGėlėGėlė ) Ta Tavo naujoji būtis tokia šviežia, bet kartu ir daug laisvės Tau suteikianti, gali vaikštinėti, rinktis, mąstyt, kaip viską išdėliot, ką įsileist, ką rodyt, ką slėpt ir taip toliau… Aišku, lengva nebus, bet tai tokia kūryba!

CAWX, žinai, manau, kad problemos, kurią iškeli, dalis yra ir ta, kad žmonės dabar ir nuo gyvenimo labai bėga, todėl mirtis atrodo kažkas klaikaus, nepriimtino, neįmanomo integruoti. Ir tikrai, sąmoningai suvokti mirtį žmogus gal ir menkai tegali (kaip, pavyzdžiui, Dievą, begalybę ir t.t.). Svarbu santykyje su ja yra ritualai ir tradicijos. Joms nykstant, matai, kas darosi… Bet čia jau visai kita tema. CAWX, gal norėtum tokią užvesti, a? Būtų įdomu…

Knyga neabejotinai verta dėmesio. Bet labiausiai verta dėmesio, ką pats mąstai apie S.Freud mintis Labas

Aišku, juk sapnai praranda savo aktualumą (žinoma, ne visi).

Kaip ten bebūtų, smagu, kad daliniesi Gėlė