Sveiki.Noriu suzinoti ka reiskia mano sapnas:sapnavau, kad namuose pas mane pilna vandens,semiu ji rankomis, tokiu budu bandau issemti.Pati labai pergyvenu, kad apsemsiu kaimynus. Vanduo svarus.Sapne viskas vyko tai tikroviskai,todel pasidare labai idomu.
sveiki, štai sapnų tipas kuri labai labai dažnai sapnuoju.
Tai būna bėgu nuo kažko, policijos ar kitų gaudytojų
Kartais kažkokie žmogžudžiai.
Visa laiką jaučiuosi nekaltai persekiojamas, bet kaip ir susitaikęs tiesiog man reikia pabėgti.
Ir begu per namų stogus. Nuo namo ant namo. Per gamyklas, žodžiu pastatus ir t.t. Kartais pavyksta pakilti į ora virs stogų, kartais sienomis kiaurai vaikštau.
Kartais pagauna uždaro į kalėjima.
Bet tai įpač dažnas sapnas, bėgimas bėgimas nuo gaudytojų.
Kartais, bet labai retai atsiranda tikėjimas savimi , trūksta kantrybė, ir tada pradedu savo minties ir valios pagalbą ignoruoti "tuos gaudymo dėsnius ir taisykles" tiesiog savo mintimi ir nugaliu.
Ir tada niekas negali man pakenkti. Sapnas pasibaigia ar pereina į malonesnį epizodą.
Pasiro svarbiausia prisiminti kad galiu pakeisti situaciją.
Žinot jau atsibodo. Jau taip keli metai, jei ne keliolika
Suprantu kad reikia suvokti priežastį ar su kuo tai susiję. Iš analizuoti, įsisamoninti, kad daeitų iki pasamonės.
Na aš pats mąstysiu šia linkme, o jei kam kils mintys ir paaiškinimai labai apsidžiaugsiu jei pasidalinsite
O aš šiandien pirmą sykį sapne nesugebėjau bėgti… Supratau tą jausmą. Tačiau užpuolikai prabėgo pro mane ir pasirodė, kad ne mane vijosi.
Knewkt, ką gali reikšti kartais sapnuojama Marija. Aš nesu religinga, nesimeldžiu beveik, tai neturi nieko bendro su religija. Tačiau kai man būna sunku - ji ateina ir prisistato kaip mano mama. Arba vis tas pats vyras, aš jo neprisimenu veido, tačiau žinau, kad tas pats. Tarkim sapnuoju karą ir bėgu, o prieš mane bedugnė. Aš šoku ir , mane visada pagauna vienas iš jų. Jei nepasirodo - žinau, kad pavyks pačiai ir taip atsitinka… Tiesiog įpratau sapne nerti į pražūtį, nes žinau, kad būsiu išgelbėta…
Ką tai reiškia?
O dažniausiai sapnuoju save šokančią su nuostabiom suknelėm, žaidžiančią su dukra arba keliaujančią (dabar). Būna labai gera sapno nuotaika - tokia ramybė, graži ir lengva muzika, nuostabūs vaizdai… Beje… jie visada spalvoti. Kažkur skaičiau, kad spalvotas sapnas rodo psichines bėdas . Vaje… nereikėjo gal to sakyti viešai .
Dažniausias sapnas: Kazkaip nezinau begu ir krentu nuo olos ir krentu ir krentu ir sunku nebekristi ka tai reishkia?? Kas zinot pasakykit
Keisčiausias sapnas: Kai kazkoki ****uka shrado mokslininkai ir kai su juo pasitepi rankas jos igauna galiu tai vienas draugas susikishes ranka i subine vaiksciojo ir gyresi kad jo subine labai didele
Baisiausias sapnas: kai sapnavau kad mano sese(kurios neturiu) kazkas pagrobe ir ash ja radau gyva po savo lova ir ji pradejo visus zhudyti
Geriausias sapnas: Nezinau ash shita sapna labai daznai sapnuoja gal delto kad dievinu motociklus bet ash sapnuoju kaip lipu ant jo ir vazhinėjuosi
Oho, kiek sapnų!
agnette, sveikute
Pamėginsiu pasidalinti visų pirma tuo, ką radau apie vandens simboliką (toks labiau kultūrinis slauosnis, praplečiantis supratimą), o paskui truputį iš terapinės savo praktikos darbo su panašiu sapnu.
Sapnas primena mitus apie pasaulinį tvaną Tvanas užbaigia ankstesnius pasaulio kūrimo ciklus ir duoda pradžią naujam vystymuisi. Vanduo dvilypis simbolis - jis suteikia gyvybę, atgaivina, bet ir skandina. Vanduo ir apvalo, nuplauna (krikščionybėje - krikšto sakramentas nuplauna prigimtinę nuodėmę). Psichologiniame sapnų aiškinime pabrėžiamas vandens, kaip nesąmoningos energijos (pvz., galima priešpastatyti sąmoningai minties energijai) simbolis. Jis gali būti suvokiamas kaip keliantis pavojų, kai patvinsta…
Čia daugiausia citavau iš Biedermann Naujojo Simbolių žodyno (tikrai labai susigaudant platesniame simbolių kontekste).
O dabar gal labiau iš praktikos. Užliejami namai - kažkokios emocijos, kurios veržiasi lauk, bandai jas susemti, bet ar jausmas ne toks, kad lyg reiktų iškabinti jūrą šaukštu. Tie jausmai - tyri (vanduo švarus), bet susirūpini kaimynais (dar viena frazė ateina į galvą - "ką žmonės pagalvos".
Vieną sapną prisimenu, ten užliejo labai purvinas vanduo, trūkusi kanalizacija paskandino vos ne visą namą. Sapnas siuntė "žinią" sapnuotojai, kad susitvenkę labai daug pykčio, pagiežos, kurios nebuvo įmanoma jau laikyti savyje. Tavojo, agnette, sapno vanduo gi - visai kitoks.
Sėkmės
Na, tokiam psichologiniam paanalizavimui gal tiktų tokia ištrauka, kuri yra 117 žinutėje (chasing dreams).
Kitas dalykas, kad man labai norėtųsi paraginti Tave būti truputėlį pakantesniam savo jausmams Taika su savo emocijų pasauliu suteikia didelį dvasinį komfortą. Būti pakantesniam savo jausmams - čia turiu omeny, kad gal svarbu priimti, kad turi (ir turėsi visada) visokių jausmų, kurie bus, nesvarbu, kiek būtų ištobulėjusi (jei galima taip pasakyti) Tavoji dvasia. Tol, kol esi čia, žemėje, su savo žemiškuoju kūnu (kuris irgi ribotas). Bet kaip ir kūnas gali būti labiau treniruotas, geriau valdomas, taip ir emocinis gyvenimas gali būti labiau valdomas. Bet - kaip ir kūno - svarbu nenualinti, taip ir savo jausmus svarbu gerbti ir prižiūrėti.
Na va, koks ilgas pasažas išėjo…
Sekmės Tau
Sveikute,Knewkt. Aciu uz paaiskinima. Si karta mano vardu rase drauge. Manau ir daugiau tokiu tavo gerbeju atsiras
Iki kito sapno
Truputį pasakysiu, kas rašoma tose pastraipose.
Persekiojimo, vijimosi sapnai dažniausiai kyla iš nerimo, patiriamo budriame gyvenime. Reakcijos į nerimą pobūdis ir spaudimas realiame gyvenime paprastai atsispindi persekiojimo sapnuose. Bėgimas yra instinktyvi reakcija į fizinę grėsmę.<…> Persekiojimo sapnai gali atspindėti tai, kaip su baimėmis, stresinėmis situacijomis tvarkomės budriame gyvenime. Vietoj to, kad stotumet akistaton su tokia situacija, jūs bėgate ir vengiate jos. Paklauskite savęs, kas jus vejasi, ir galbūt jūs įgysite tam tikrą įžvalgą ir supratimą apie jūsų baimės ir sunkumų šaltinį.
Persekiotojas ar užpuolikas sapne gali atspindėti kažkokią jūsų dalį. Jūsų paties pykčio, pavydo, baimės ar galbūt meilės jausmai sapne gali pasirodyti kaip grėsminga figūra. Galbūt jūs projektuojate savo paties jausmus į nežinomąjį persekiotoją. Kitą sykį, kai sapnuosite persekiojimo sapną, apsisukite ir stokite akistatan su persekiotoju. Paklauskite, kodėl jus persekioja.
<…> Labiau tiesioginė persekiojimo sapnų paaiškinimas - baimė būti užpultam. Tokius sapnus dažniau sapnuoja moterys, kurios gali jaustis fiziškai pažeidžiamos urbanistinėje aplinkoje. <…>
Tiek išverčiau (atleisk, kad gal nevisad sklandžia kalba)
Tavasis sapnas pasikeitęs - pasirodo, kad visai ne tave vejasi! Tai labai svarbus pasikeitimas: galbūt jis rodo, kad pervertindavai grėsmes? Nerimaudavai, dėl ko visai nereikėjo nerimauti? Dabar tai pamatei…
Gal tiek apie tą sapną.
Dar pačioj šitos temos pradžioje parašei apie šiuos sapnus. Ir aš keliais sakiniais sureagavau. Dabar jau daug geriau pažinau tave , ir esu tikra - tavasis ryšys su mama labai ypatingas, stiprus. Marija - archetipinis motinos vaizdinys. Šiaip tai - ypatingos motinos. Ji gailestinga, tyra, globojanti kenčiančius. Aišku, tuomet kai sunku, ji - didžiulė paguoda, tikroji gelbėtoja, kurios dalyvavimas - tarsi garantija, kad tave globoja aukštesniosios jėgos. Bet visada yra kita pusė - gali būti nelengva pačiai būti gerąja motina. Vienas iš esminių dalykų tampant autonomiška - tai būti geresnei už savo mamą (žinoma, ne paraidžiui). Gali būti nelengva būti geresnei už Mariją… Ta prasme, reikalavimai sau gali būti labai aukšti…
Va tokie mano pasamprotavimai - jie, žinoma, tik hipotetiški
Analitinėje psichologijoje vartojamas toks terminas - pozityvus motinos kompleksas. Formuojasi iš šilto, globojančio, saugančio - trumpai tariant gero ryšio su mama. Turintys jį žmonės kūrybiški, drąsūs, pasitikintis savimi - "gyvenimas juos neša", "pasaulis jiems draugiškas ir palaikantis" (pvz., negatyvus motinos kompleksas - savęs nuvertinimas, depresija).
Labai gražu - sapnuose turbūt skleidžiasi tavieji norai…
Ir apie spalvotus sapnus čionai pacitavau (vėlgi - angliškai). Su tavąja psichika viskas tvarkoje! Taip, būna kartais, kad žmonės sapnuoja nespalvotai. Bet sapnuojam taip pat, kaip suvokiam pasaulį - su spalvom, garsais, jutimais Ir neregintys žmonės sapnuoja.
Gal jau tiek
Gražių tau sapnų - pakeliauk
Iki
Linkėjimų Tavo draugei Būtų geriau, jei ji pasisakytų, nes, turėdama galvoje Tave, galiu nueiti ne ta linkme
[quote]Vietoj to, kad stotumet akistaton su tokia situacija, jūs bėgate ir vengiate jos.
[/quote]
Eik sau… šių dienų TIPIŠKAS MANO ELGESYS. Stresas juodas ir aš nieko nedarau. Hmm tikrai, seniau visada elgdavausi kitaip o dabar ne ir įsivariau stresą.
Tiesiai į dešimtuką . Po galais, jei taip nieko nedarysiu, tai mane pradės kankinti tie garsieji sapnai, kai žmogus nepabėga . brrr
O dėl Marijos… Nežinau. Su mama tikrai bėdų nėra . Su dukra irgi…
Hmmm Žinai ką , iš tiesų tai kažkas kita. Aš nepasakiau, kad kai būna kritinė situacija realiame gyvenime (pvz. chuliganai mušė mano vyrą ir niekas nepadėjo, tada aš ėmiau melstis ir… staiga atėjo žmonės padėti. Taip pat buvo, kai sunkiai susirgo ir vos nemirė dukra, pradėjau melstis ir po kelių minučių jai ėmė gerėti. Tokių pavyzdžių daug, bet aš meldžiuosi, tik kai būna pavojus gyvybei arba nereali krizė kaip nebūtų keista VISADA ATSITINKA stebuklas. ).
Galvoju gal aš kažkaip manipuliuoju ir moku koncentruoti energiją į nepageidaujamos situacijos skaidymą ir pasamonė tai žino, todėl automatiškai sapne įsijungia tokia programa - man bėda - bus ir pagalba…
Kažin daugiau niekam taip nebūna? Tik aš tokia ragana.
Knewkt . Visa kita parašiau į privatą
Sandrut
Žinai gi, kai gyvenime suvoki, kad bėgi ir vengi, tai jau nebe bėgimas!
Na, tą ir tuėjau omeny, kad ryšiuose akivaizdžiai viskas labai gerai (dabar esu tuo tikra, kai daugiau esu mačiusi tave čia). Tik tau pačiai gali būti nelengva prilygti tokiai gerai mamai… Tikrai, nebūtinai tai problema! Gi taip gera turėti tokią mamą. Ir tokią globą, apie kurią rašai.
Ragana nuo žodžio reginti! Tai tokia didelė dovana - regėti dievišką… Aš tai manau, kad visai nebūtina išmanyti religines dogmas ir gyventi nuo A iki Ž pagal jas, kad jaustum dieviškąją dalyvavimą
Dabar tai labai norėtųsi sau pačiai palinkėti tokiom sapno. Ir visiems sapnuotojams - saldžių sapnų
Keistai pasijutau, kai perskaičiau, jog spalvotai sapnuoja žmonės "susipykę su savo psichika" Bet netikiu tuo, nes visuomet sapnuoju spalvotai ir man tai atrodo kaip normaliausias dalykas Be to nespalvoti sapnai būtų kažkokie …mm… netikroviški ir negražūs Tai vat džiaugiuosi, kad sapnuoju spalvotai
Kaip bebūtų keista, bet savo sapnus lygtais visus puikiai suprantu. Tarkim neseniai sapnavau, kad viena labai gera draugė nuskendo Buvo kraupu… Bet tai tikrai nereiškia, kad ji mirs (tikiuosi ). Tikriausiai aš jaudinuosi dėl to, kad ji dažnai persimoko ir būna pavargus
Šiaip vienas bjauriausių košmarų buvo, kad mačiau kaip visą šeima skendo pelkėj, aš mėginau juos ištraukt, bet nepavyko Bjaurus sapnas…
Kartais būna, kad pabundu nuo kokio susapnuoto vagies ir tuomet vis dar būna taip baisu, jog bijau pajudėti
Vis dėl to dažniausiai sapnuoju kasdienybę, rutiną - mokyklą, trefkes ir t.t. Kartais net taip tikroviškai, jog sunkiai atskiriu ar taip iš tikro buvo ar viską tik susapnavau…
Kartais susapnuoju ką nors laaabai gražaus, tai netgi liūdna pasidaro, kad atsibundu ir viskas baigiasi… Arba smagu būna, kai retkatčias tarsi suprantu, jog sapnuoju ir galiu pakreipti eigą norima linkme Dažniausiai padarau kokią "nesąmonę" - imu skraidyti, nušoku nuo stogo, nes žinau, jog tai tik sapnas ir nieko man neatsitiks… Pavargau rašyt…
P.S Knewkt, gali nesivargint ir neaiškint mano sapnų sapalionių, nes aš pati juos suprantu… Tuo labiau kai ką tik perskaičiau visą šitą temą.
V
Žinoma, kad viską supranti pati - juk kiekvienas yra pats tikriausias savo sapnų ekspertas!
Ot, kiek energijos turi, net su sugipsuota ranka tiek dau parašei
Šiaip tai gi aš nesivarginu, nes man tai patinka.
Ir dar - tas gandas apie nespalvotus/spalvotus sapnus stipriai perdėtas, perfrazuojant M. Twain’ą . Gal neužkliuvo, kai skaitei visą temą, tai pažiūrėk į žinutę 167, ten cituoju tokią vieną sapnų tyrinėtojo (kuri pagrįsta ne tik psichologinėmis sapnų aiškinimo teorijomis, bet ir fenomenologiniais, eksperimentiniais tyrimais, stebėjimais) knygą.
dideles rejkshmes jiems netejkiu
paskutiniu metu mano sapnai yra kazkokie keisti, sapnuoju, kad lyg ir turetu kazkas negero atsitikti…
Knewkt, skaičiau tą straipsniuką apie black-white dreams Ir jei teisingai supratau, tai yra teorija, kad žmonės sapnuoja nespalvotai, tik vėliau prisimindami sapnus juos "nuspalvina". Ar ima sapnuoti nespalvotai pažiūrėję juodai-baltą teliką Bet aš vis tiek įsitikinusi, kad sapnuoju spalvotai, o ne perspalvinu tuos sapnus juos prisimindama … Žodžiu, slidus reikalas
Beje, pastebėjau, kad tau patinka žmonėms aiškinti jų sapnus Juk jei nebūtų noro, tiek ilgai nevargtum, o be to ir tau pačiai gera praktika Šaunuolė
Šiaip tai straipsnis bando demitologizuoti vieną klaidingą gandą, kad žmonės sapnuoja nespalvotai. Sapnuoja visaip - taip, kaip suvokia pasaulį. Kiek pamenu savo sapnus - jie visi spalvoti. Tik kartą mano mama man pasakojo, kad sapnavo karą nespalvotai. Daugiau neteko išgirsti.
Šiaip dabar labai raiškiai pasakysiu : dažniausiai žmonės sapnuoja taip, kaip mato, o dauguma mato spalvotai. Tai yra normalu
Aišku, kad man patinka "kalbinti" sapnus, kiek tame aiškinimo, nežinau. Gal ir aiškiau kartais, o kartais - visai ne. Praktikos tai ir šiaip užtenka… Šioje erdvėje mano atreagavimas smarkiai skiriasi nuo darbo, nes nepažįstu, arba labai mažai pažįstu sapnuotojus. Taigi dažniausiai interpretacijos yra sapno simbolinio lygmens praskaidrinimas.
Ačiū V Užeisi cappuchino?
http://www.banga.lt/admlt/2forum.showForumPosts/220634.245.29-=(123578
6523
Paprastiems sapnams beveik neteikiu reikshmes… bet per paskutinius metus sapnavau kelis tikrai rimtus sapnus.
-
Mire mano uoshviene. Ji norejo, kad laidotume be bazhnychios, taip ir padareme. Sapnavosi man beveik kiekviena nakti. Neryshkiai, bet tie sapnai mane stipriai kankino, tai patare uzhpirkti mishias, ka ir padariau. Tada susapnavau ja… ji man padekojo, kad nupirkau jai bilieta ir pasake kad ishvazhiuoja visam. Po to ja sapnavau tik viena karta.
-
Susapnavau savo mirusius seneli ir uoshviene… jie grazhiai pasieme mano teva uzh parankiu ir pasake, kad 3 dienos ju vieshnages baigesi, ir jiems laikas ishkeliaut. Tevas po 3 dienu mire nuo insulto.
Kai paskambino mama ir pasake, kad negali ieiti i buta, ish kart pradejau rekt, kad lauzhtu duris, nes tevas mirshta… deja, jam padet nebegalejo.
3.Sapnavau mirusi seneli… jis sake, kad ji 3 dienom ishleido atostogu, nes turi atlikti svarbu reikala.
Paskambinau mamai, sakau vel reikia laukti kazhkokios nelaimes. Praejo 3 dienos ir nieko neatsitiko, na galvoju, pagaliau mano sapnai nebesipildo… deja, ketvirta diena paskambino teta ir praneshe, kad vakar mire dede
Ir visishkai kitoks sapnas… sapnavau savo mirusi teva… ejom keliu, apie kazhka shnekejomes, sake, kad labai pasiilgsta manes, bet sunku mums susitikti, nes jis nezhino, kur ash bunu, kai ieshko manes… priejom didzhiulius vartus, apaugusius rozhem, jis atsisveikino su manim ir pasake, kad man reikia gryzhti, nes eiti toliau man dar anksti…
Tiesa, vienas idomus momentas ish to sapno… kai kalbejausi su juo, zhinojau, kad kalbu su mirusiu… ir paklausiau, kaip jam ten gyvenasi. Atsake, kad nieko idomaus… tai ne jonines shvesti
sako kad jeigu sapnuoji koki zmogu taij gali buti kad jis apie tawe labaij galwoja wat
caca_va >>> Labai įdomūs sapnai pas tave… Atrodo, kad vien tik mirusius ir sapnuoji Bet šiaip manau, kad čia kažkas ypatingo