Pleistrai ir kramtushkes ish mano drauges karcios priezasties yra niekam verti niekalai. dar anksciau pagalvodavau, kad gal pabandyt…bet paskutiniu laiku man vis akivaizdziau, kad tai pinigu ‘melzimas’ is i nevilti puolusiu…slykstu, kaip zmones mausto
gal kada sutarkim ir ‘nerukymo diena’ suorganizuokim, ka?
uzjauciu visus bevalius
nu begedis
jei neturit ka pasakyt, tai geriau patilekit
1/ rusis gal ir nesvarbi. Kalba eina apie nuodingu medziagu koncentracija, 2/ kas tada kenksmingiausia, jei ne nikotinas? 3/ Kieno ir kur tai ĮRODYTA? ~ Chebryte, cia ne one lygio cigareciu reklama varau. Rukymas zudo, tai faktas Taciau nemeluokime nei sau nei kitiems - stiprumas yra svarbus faktorius. Kaip ir jei gertumete silpna ir svaru alkoholi [pvz. MixTvix] arba technikini spirita. Tokia mano nuomone Sakyciau taip: jei jau bandom kazkada kazkam patarti, tai ta darykime turedami tikrus ir konkrecius faktus. I ka gi panasu, kai patarinejama is intuicijos ar dar blogiau - is “Vienos bobutes enciklopedijos”? Jei tave paveike zodziu light ir ec. nuemimas, tai man regis tai padaryta del ivairiu reklamos juridiniu plonybiu. Nors, netyredamas tikros medziagos, to tvirtai neteigiu. Taciau ka tau sako tas faktas, kad iki kitu metu vidurio bus uzdrausta pardavineti cigaretes, kuriu dervu kiekis virija 3 mg., nikotino - 0.2 mg., ir [neatsimenu iki kiek] bus apribotas anglies monoksido kiekis? Ar nepanasu, kad teiginiai, kad one stiprumo cigaretes yra tik “burtai” tu tabako firmu, kurios del savo finansinio silpnumo iki siol neistengia gaminti lengvu cigareciu? Pagaliau kartoju dar karta - savo “kailiu” patyriau zymu palengvejima, kai perejau prie silpnu cigareciu.
Idejos, kurios kartais kelia juoka, galiausiai gali pasirodyti visai racionalios. O apie ta traukimo giluma ir islaikyma atskira kalba. Taip, tai irgi svarbu, bet tai neturi nieko bendro su dumo koncentracija.
Liurbeliui matyt zinuciu vis dar truksta iki kietumo
vilniausvsc.lt/gyvenimo_budas/3_rukymas.htmrtn.lt/mi/0111/naujas.html tai kelios nuorodos, kur yra atsakymai į visus trys klausimus. be abejo, nėra tik balta ir juoda. silpnos cigaretės gal kiek mažiau dirgina plaučius, bet jei kalba eina apie priklausomybę nikotinui, tai organizmas vis tiek išsireikalauja jo reikiamą kiekį, ir jei cigaretėje jo yra mažiau, vadinasi bus daugiau cigarečių. aš tik džiaugiuosi, kad tamstai pagerėjo, bet netikiu, kad bus uždraustos stiprios cigaretės. reikia būti labai neįžvalgiems, kad nesuprasti, jog viena priklausomybė kartais apsaugo nuo kitos…
prisidedu nuo naujuju metu.
nauji metai gerai proga mesti
man tas pats .buvau metes dviem menesiam …vel pradejau…dabar jau nerukau nuo vasaros vidurio…bet jegos senka jauciu ka galiu paluzt
ziurek, jau esi sarasely…nauji ne uz kalnu
tai, kad nuo to rimtumo metant rukyti, mintys tik apie tai ir sukasi…galim zaismingiau
as metu rukyt kiek daugiau nei metus (ta prasme siuo metu nerukau). o man stai kas padejo: as geriausiai jauciuosi kai karts nuo karto pakeiciu aplinka-megstu keliaut ir pan. karta grizau i Lietuva po 3 men pertraukos ir…nebepradejau daugiau. esme tame kad rukymo metimas man buvo susijes su labai maloniu dalyku (grizimas namo, aplinkos pakeitimas)+ man atsibodo po kiekvienos cigaretes dusti ir pan.+ reikia apie tiesiog nustot galvot (zinau kaip tai sunku padaryt) patys gerai zinot, kad rukymas yra visu pirma psichologine priklausomybe, taigi nuo to ir reikia pradet
zinom, mes zinom tik va kaip iveikt tai, nezinom
kaip as tai iveikineju aprasiau: man pacioj pradzioj kazkaip naturaliai gavos, o po teko truputi pasistengti (keiciant aplinka, atsiminus kaip as jauciausi parukes ir pan.)-savo motyvacija sustiprinti. cia kiekvienas atvejis yra gan individualus. esme - ta laika kuri jus naudojat rukymui reikia panaudoti maloniam uzsiemimui. Pvz.: as dirbau megiama darba, o per ta laika kai anksciau rukydavau(perekura) isgerdavau kavos, tiesiog ilsedavaus ar valgydavau ir pan. - tiesiog darydavau kazka sau labai malonaus-kad atsipalaiduociau (juk toks ir yra perekuro tikslas). reikia viena pakeist kitu (tik nealkoholiu zinoma) pagalvok, kas tau patinka veikt?.
Labai labai noriu mesti rukyti. Prisijungiu prie metanciu. Metu 4 karta. I diena surukau 8-10 cigareciu.
Aš irgi metu rūkyt. Išsaugosiu šią temą…
Šiandien surūkiau tik 2 cigaretes… Patariu prieš rūkymą šiek tiek pavalgyti, o parūkius iškart gerai pavalgyti, padeda, sveikesnis jaučiuosi taip darydamas…