geras dalykas, bet cigaretes juo negaleciau pakeisti
didele mano beda, nerukau 10dienu bet nueinu isgeriu alaus ir vel parukau ir vel prasideda tas pats, pastovus rukymas
Geras patarimas, pabandysiu būtinai…
Na štai, nuo šiandien buvau nutaręs visiškai nerūkyti, kad ir kaip norėčiau… Nors ir alpsiu, bet nerūkysiu. Parašysiu vakare kaip sekėsi…
noreciau neberukyt, bet negaliu tiksliau darbe, kai esu uzimta, net minciu nekyla, bet neduok Dieva, kas uzsiruko salia, ar kavinese, negaliu neprisidegt cigaretes. kaip atsikratyt to poreikio, to proceso>?
“Bangoje” rašyk, kaip tau sekasi su tuo kovoti ir gal pagerės…
Ryte buvau rašęs, jog parašysiu, kaip mano diena praėjo (apie cigarėtes)… Taigi, surūkiau gal 15 cigarėčių ir tuo bjauriuosi… Negaliu mesti… Tvėriau iki gal 13:00, o po to nežmoniškai užsimaniau rūkyt… Ir parūkiau aišku… Tačiau rytoj ryte atsikėlęs vėl bandysiu… Šiaip esu skaitęs, jog sveikiau po pusryčių pirmą cigarėtę surūkyt, tai man jau pavyksta labai labai lengvai ištverti iki pusryčių… Rytoj iki pietų bandysiu pratempt…
Pasiskaitinėjau čia jūsų anoniminių rūkalių išpažintis, tai misliju ir aš ką nors parašysiu… Šiaip pagrindinis pastebėjimas būtų - visiškas motyvacijos neturėjimas , o tai tikrai blogai… štai vienas grupikas kadaise papasakojo, kad sirgo bronchitu ir mėnesį laiko nerūkė, tačiau po to sėkmingai vėl pradėjo, nors atrodytų ojojoi koks absurdas - jugi bent jau fizinės priklausomybės tai tikrai nebuvo, tiesiog giliai smegenėlėse tam nebuvo jokio noro Na aš pats pradėjau gal nuo devintos klasės (na, kad per žiauriai nenuskambėtų tai pasakysiu, kad tai buvo maždaug kartą per savaitę pastovėjimas už garažų pamokų metu. neužilgo sekė ilga pertrauka). 10-11 klasėse na jau stiprokai pradūmojau tiesa tai vėlgi tebuvo mokykliniai parūkymai - namuose iki šiol sąlyginai retai sugalvoju tuom užsiimti, todėl 1-2 dienas visiškai nerūkant ištvert man nėra sunku (nors tiesą sakant jau nelabai ir atsimenu kada tiek ištvėriau neskaitant va šių dienų ). 12 klasėj buvau metęs…, tiksliau privertė aplinkybės - praktiškai neliko kas kompaniją palaiko (tai tarsi bendravimo būdas buvo), na ir klaiki finansinė padėtis namažą vaidmenį suvaidino… Taigi didelės motyvacijos kaip ir nebuvo, todėl bebaigiant 12-ą klasę vėl pradėjau (gal paskatino tokie stresai kaip egzaminai, mokslų baigimo šventės )… na ir tai be didesnių pertraukėlių tęsiasi jau treti metai Visą tą laiką neėmiau to labai į galvą, nebuvo jokių bandymų mest ar panašiai, nes ir kiekiai nebuvo tokie žiaurūs kaip čia pas kai kuriuos iš pasisakiusių (daugiau nei 5 cigaretės per dieną retai išeidavo - tai ir pats jau laikiau nenormaliu dalyku ). Tik va visai neseniai sugalvojau mest, nes supratau, kad turiu tam motyvacijos, - nepasakysiu kas tai tiksliai, bet paskutiniu metu susimąstau apie daug dalykų apie kuriuos anksčiau visiškai negalvodavau. Šlykščiausi dalykai, kurių nepraktikavau tai buvo rūkymas patalpoje, rūkymas anksti ryte, netgi sėdint kažkaip buvo nesmagu ir neįprasta Kadangi visą laiką prabuvau tokiu daugiau mažiau “slapuku” tai neturėjau nusistovėjusio grafiko (tik pastaruoju metu kažkaip kiekvieną vakarą buvo šventas reikalas išeit į lauką ) ir surūkomi kiekiai neišaugo iki kosminių skaičių. Priešingai nei pirmuose kursuose univere, neturiu ir kompanijos kuri mane skatintų rūkyt, be to beveik visiškai negeriu, o tai irgi manau - pliusas Spėju - I am free , o jum sėkmės p.s: ir mažiau lankykitės šitoj temoj, nes berašydamas tik apie kansarą ir tegalvojau
Anyway - parašysiu dėl įdomumo po kiek laiko kaip sekėsi.
Ash tai praradau jau vilti mest , pradesiu stipresnes rukyt nes jau paprastu surukau nuo 1.5-2 pakelio. Gal pades sumazint kieki. Nusipirksiu kokiu saint giorgo ar baron papigiai nes jau ir pinigu daug kainuoja lm rukyt ir silpnos pasidare
Baik tu, ‘nesiparink’, mesi rūkyt, aš jau perkandau būdą, kaip mest rūkyt: reikia tiesiog visada galvot apie tai. Stengtis kuo mažiau surūkyt, o po to kiekvieną rytą atsikėlęs jaučiu, jog vis mažiau ir mažiau rūkyt norisi…
…šiandien dar prieš pusryčius surūkiau puselę, bet šiandien iki pietų nerūkysiu ir per visą dieną pažadu surūkyt ne daugiau 5 cigarėčių…
čia yra teisybės - iš po 15 metų rūkymo, štai jau 3 savaitė be dūmo - kažkas sakė, kad jau turėtų būt pranykus fizinė priklausomybė - gal , ir kiekvieną dieną apie tai galvoju…o tas galvojimas - štai dar vieną dieną nugalėjau potraukį, ir kažkoks vidinis pasitenkinimas tuo. O tabakas tai ne uostomas, o čiulpiamas apmalšina, ir jo nereikia kiekvieną dieną. Aišku tų pašalinių priemonių neužtenka, manau reikia dar kažko viduje…ir tas kažkas netgi dar labiau padeda nei tos visos priemonės. Va mano nusipirko nikorečių, aš tai kažkaip į jas
Kad tos Nicorette mazai ka ir padeda - tik pinigu metymas. Nesu girdejes, kad kam nors butu padeje. Man tai su tuo galvojimu yra atvirksciai - kuo maziau apie rukyma galvoji, kitais darbais uzsiimi, tuo maziau ir rukyt norisi - tiesiog pamirsti apie tai
kaip sekesi?
ciulpiamas tabakas?.. padeda? kur gaut?
jablynkst zmones, nebukit tokie istize, jei norit mest ar mazint kieki tai taip ir darykit o ne verkslenkit jedreni feni! cia juk labiau psixologinis momentas, ar jums kai nerukot prasideda kokie traukuliai, ar ziauriai skauda, ar visiska syza,ar ranka pati kyla link cigaretes? kiek zinau nuo nerukymo dar niex nemire (cia juk ne kox heroinas, nors ir ta mesdami daugelis isgyvena ) suprantu kad ziaurus jausmas kai nori ir negali sau leist, syza psixoze, protas atsisako normaliai funkcionuot, bet juk tai laikina, galima sukandus dantis pakentet ir kada nors tai praeis galima prisipirkt saldainiu sokolado kramtoskes gert kava kibirais vietoj cigareciu, stengtis negalvot apie cizas ir jos laikinai uzsimirsta, kol nepamatai kito zmogaus rukancio, kai pamatai tai ziauru aisku, bet reikia ugdyt valia, po velniu, kas stipresnis, Jus ar kazkokie suknisti tabako vamzdeliai?? a?
stipresni vamzdeliai juokas juokais, bet ne visada optimizmas per krastus skverbias, kai meti rukyt. ir paverkslent tada sveika
siaip pastebejau kad turbut lengviau isvis mest rukyt negu mazint kieki. Cia velgi psixologinis dalykas: kai neturi cigareciu tai ir ne taip norisi (aisku geriausia kai ir aplinkui nera zmoniu galinciu pavaisint cigarete) o kai turi kisenej, tai nors ir atseit mazini kieki, bet tos cigaretes guledamos kisenej labai spaudzia smegenis, ir labai prasosi rukomos
Sutinku, einu parūkyt, nes yra žmonių, kurie mane pavaišins dabar…