Mėsa

Tai pagal tave, Dievas daro išimtis šalims? Sūriai ir kt. pieno produktai yra ‘seni’, t.y. nešvieži, reiškia ir ne ‘Satviški’, taigi tai yra nesveikas, neteisingas, senas, nors ir vegetarinis, maistas.

Pranašai, skelbdami savo tiesas mėgina įtakoti, pakeisti žmonių gyvenimo įpročius, tame tarpe ir mitybos… Kodėl nei vienas evenkų, čiukčių, jakutų ar skandinavų dievukas nerekomendavo savo kuruojamai tautelei tapti vegetarais? Dar kartą paprašysiu pažvelgti į žemėlapius ir įvertinti, kokioje platumoje gyvenme… Kuo šaltesnis klimatas, tem matyt ir pranašai , ir “dievų prototipai” valgo mėsą…

paruosta valgymui mesa matau tik kaip maista. ir nieko daugiau Šypsena

Jei žmogus nevalgydamas mėsos kankinasi, jaučia dvasinį ir fizinį diskomfortą, bei prasideda negalavimai, tokie, kaip “kraujo nusilpimas”, o moteriškėm menstruacinių ciklo sutrikimai… Labai dažnai pasitaiko, kad žmogus nevalgo mėsos ir jam jos nereikia. Ir toks pilietis neklykia kad “aš esu vegetaras”. O tas, kuris prisiskaitęs ar mados vardan mėgina juo tapti - kenčia… Tiesiog, skirtingi žmonės, skirtingi organizmo poreikiai…

tau gerai, o as maista ne tik matau kaip mitybos saltini, bet ir jauciu valgydama ka valgau. pamenu, kai buvau stovykloj ir valgiau misraine, toki negeri virpuliai ejo per kuna, jauciau, kad nereikia valgyt, bet valgiau(neklausiau saves). po to pradejo pykinti, apsinuodijau. ir tuomet jau buvo aisku, del ko.

Kur jau ten, man žinoti, kas per daiktas tos Vedos… Taip jau nutiko, kad yra tekę susidurti su vegetarizmo medalio tamsiaja puse…Taipogi, jei įdomu, galiu papasakoti, kokių tik bėdų žmonės neapturi, nutarę tapti vegetarais. O bėdos , nuo mažakraujystės, amenorėjos iki depresijų…

va su tuo tai visiskai sutinku. kiekvieno zmogaus skirtingi poreikiai. ir yra nesamone sakyt, jog as turiu but vegetare, nes kiti sako, kad taip bus geriau. mes juk patys savo vidum geriau jauciam ko mums istikruju reikia ir niekas kitas negali nurodyti ar valgyt mesa ar nea!

O taip jau nutiko, kad pagonis lietuvis gyveno tokioj vietoj, kur neauga bananai, anakardžiai ir kokosai. O dar ir šaltas metų laikas trunka 10 mėn. Nėra saulės, nei vitamino D nėr iš ko pasigaminti. Blogai su D, ne kas su kalciu ir jo įsisavinimu…Vo čia problemos su dantimis ir kaulais. Kas jam belieka? Cepelinai su voveruškomis… Juokiasi

Valgykit ką norit, žavėkitės kuo norit, ta prasme, Vedomis, Kabala, Krišnos sąmone, tik būkit laimingi. Tada nereikės blaškytis po pasaulį, ieškoti savęs ir savo laimės…

Neįmanoma yra gyventi fiziniame kūne, nepadarant kitiems žalos. Netgi tam, kad gauti arbatos puodelį, iš pradžių reikia suarti žemę, dėl ko žus daugybė mažų gyvunėlių. Jeigu kas nors skaito, kad vengdamas mėsos, kaip nors prisidės prie gyvūnų žudymo sumažinimo, ką gi - tai puiku. Šiaip valgyti galima viską, nedarant iš to problemos, tiktai nereikia leisti, kad gyvuliai būtų žudomi tiesiogiai jums. Tokiu atveju tapsite žudymo priežastimi. Tačiau jei maistas jau yra ir jūs jį valgote, tai nužudymas nesusijęs su jūsų karma. Apskritai, pagrindinė žudymo priežastis yra blogas karminis ryšys tarp gyvulio ir mėsininko. Ši karma anksčiau ar vėliau vis vien subręstų, net jei jūs tame nedalyvautumėte ir nevalgytumėte bifštekso, kuris tapo blogo susitikimo rezultatu. Vyksta karmos rotacija tarp budelio ir aukos: viename gyvenime - budelis, sekančiame - auka. Svarbiausia - į tai neįsivelti.

Visiškai nesutinku Ne su tokia nuomone. Šio klausimo objektyvų supratimą labai apsunkina nuolatinis jo “sureliginimas” ir per didelis sureikšminimas. Kalbos apie šiltus kraštus ir bananus yra populiarus mitas. Kurį mėgsta naudoti daugelis lietuvių mėsaėdžių. Cha cha Ir mūsų kraštuose išauga pakankamai daug vertingų daržovių bei vaisių. Be to, dabar parduotuvės ištisus metus tiesiog lūžta nuo įvairiausių atvežtinių produktų. Dėl vitamino D, kiek suprantu, iš viso gąsdinimai be rimtos priežasties. Jei neklystu, užtenka kelių minučių šviesos ir vitamino D prisigamins pakankamai. Yra dešimtys ar šimtai svarbesnių faktorių mūsų sveikatai nei vitaminas D. Tad neverta jį daryti baubu ir net kalbėti apie jį čia iš viso. Labai abejoju Eolo_arfos teiginiais apie vegetarų ligų statistiką. Tikiu, kad ji matė ar gydė ligonių vegetarų, tačiau dėl ko jie sirgo? Gal jie sirgo dėl neteisingos nemokšiškos (fanatiškos-religinės) vegetarinės mitybos, o ne dėl to, kad pats vegetarizmas yra klaidingas iš esmės? O kur statistika apie mėsaėdžių ligas ir teisingas sulyginimas? O kur ligoniai po mėsaėdiškų Atkinsono dietų? Reikia žinoti daug daugiau, kad galima būtų švaistytis teiginiais “apie vegetarų statistiką”. Ir tai, ką dabar čia teigia Eolo_arfa, tėra tik bandymas mus paveikti-įtikinti manipuliuojant ir dangstantis gražiais žodžiais. Negražu, Eolo_arfa, negražu taip elgtis… MirktDar vienas antivegetarų “koziris”, kurio čia labai aiškiai dar neišrėžė, yra tai, kad augaliniame maiste nėra kai kurių ar daugelio būtinų maisto medžiagų. Tačiau tai paneigia tas faktas, kad visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą, yra daugelis grynų vegetarų, kurie gyvena ir išgyvena, paneigdami minėtą teiginį. Aš pats kadaise gal apie metus buvau grynas (nevalgiau ir kiaušinių bei pieno produktų) vegetaras. Dabar nebesu, tačiau esu tikras, kad didžiąją dalį maisto turi sudaryti augalinis maistas. Būdamas vegetaru neturėjau jokių sveikatos sutrikimų (kurių neturiu ir dabar). Nematau nieko blogo vegetarizme, tik nereikia jo maišyti su religija ir nereikia perdaug sureikšminti. Pats savaime vegetarizmas “dvasinio prašviesėjimo” neatneš. Tai yra tik vienas iš mitybos būdų ir nereikia tam suteikti daugiau reikšmės. Mitybą visų pirma reikia sieti su sveikata, o ne pašaliniais dalykais. Visuose forumuose šiuo klausimu nepavyksta prieiti kokio nors bendro sutarimo dėl to, kad pašaliniai dalykai (religija ir pseudomoralė) išstumia pagrindinius ir užtemdo protus.

tos medziagos yra kelios amino rugstys, kuriu zmogaus organizmas nesugeba pats susintetinti ir kurios turi buti gaunamos “gatavam” pavidale is mesos kiausiniu ar kefyro Cha cha jos ypac reikalingos raumenims. Aisku vegetarai gali vegetuoti su sunykusiais raumenimis ir be tu medziagu Cha cha O tu vk_ papasakok kaip sekes zaisti krepsini kai buvai tapes vegetaru ir kodel dabar nebevegetaras Cha cha

Žaisti sekėsi gerai. Liežuvis Dabar nesu griežtas vegetaras vien todėl, kad supratau, jog nėra svarbu to labai griežtai laikytis. Kitos tavo pastraipos nevertos komentavimo.

Pritariu vk_. Visiškai. Ir taipogi geras pastebėjimas, kad aiškinti reikia paprastais faktais, ir kad teisingos mitybos tikslas yra tiesiog sveikata Gerai Laimingas

Skaičiau Dalai Lamos biografiją: jis nusprendė, kad kaip budistas neturėtų žudyti gyvūnų ir nebevalgė mėsos. Po trumpo laiko(nepamenu tiksliai kiek mėn.) jis susirgo, taip kad jam vėl teko valgyti mėsą. Tibetiečiai gyvena tokiose vietose, kur gyvi tik mėsa, organizmai jų prie to irgi prisitaikė ir kitaip negali… Nekaltas Lietuva šiuo atžvilgiu ne tokioje tragiškoje padėtyje, bet žiemą be mėsos sudėtinga būtų… Aš ne vegetarė, bet mėsos valgau labai nedaug, sakyčiau aš jos net nemėgstu. Bet pulti į kraštutinumus nematau reikalo, mėsa tikrai reikalingas produktas. Viena draugė vegetarė pastoviai su nusėdusiu krauju- jau yra priversta po valgyti bent veršieną… Kita pateko ant operacinio stalo, tai jos žaizda labai ilgai negijo… NekaltasTokie štai patyrimai. ŠypsenaKiekvienas pats sprendžia ką jam dėti į pilvą, bet Lietuva ne Indija, tad geriau pasidomėti ką mitybos prasme mano kokie protingi kinai, žinantys, kas yra žiema, o ne saulėje ištisai kepantys indusai… Uch prirašiau. Laimingas

tavo protingas, manau, pasirinkimas: nors esi vegetare, bet mesos kartais ir reikia. visiskai teisingai, neireikia krastutinumu. jei su protu ir su pasigardziavimu karts nuo karto raugausim mesos, tuomet ir jokiu operaciniu nereikes, ir dvasine bukle bus Gerai

gaila kad tu tendencingai palaikydamas vegetarus nesupratai kuri yra pagrindine pastraipa ir pakomentavai neesmine Liūdnas

nesamone visiska. sviesioms mintims kenkia tokie idiotiski pareiskimai, o ne mesa.

kiekvieno skirtingas poziuris ir netgi zinios. ir nereikia taip drasiai kalbet apie idiotizma!

taip taip. duonos tada irgi nevalgykit, bo malant miltus ten visokiu vabaliuku papuola, anie irgi mintis vaiko. kazkodel atrodo man, kad apskritai tose galvose ten nelabai yra ka vaikyt, jei tokiomis nesamonemis tikima Cha cha