Mėsa
reiskias apie solncajedus nieko negirdejai …
Visa šita turbūt daugiausiai priklauso nuo pačio žmogaus, kaip jis suvokia save ir aplinką. Pavyzdžiui aš jau keletą mėnesiu buvau vegetarė (nevalgiau ir kiaušinių su pieno produktais) o po to pradėjau atlaidžiau žiūrėt į produktus, kuriuose yra kiaušinių ir pieno. Ir ką jūs manot? Deja man šitai nepavyko, prasidėjo visokios depresijos ir pykčiai. Gerai, kad supratau dėl ko ir vėl tęsiau šią praktiką. Mėsos nevalgau kelis metus maždaug, bet visada valgiau labai mažai (kartą du į metus).
Nesu didelis mesos megejas, bet visiskai tikrai neatsisakau Viskas turi buti su saiku
koks jusu poziuris i mesos vartojima? ar ji kenkia musu (sviesioms) mintims? esu girdejus, jog valgydamas mesa, zmogus perima beveik 100% baimes, kuria turejo gyvunas pries pat mirti. ar taip yra istikruju?
nelabai as susimastau, valgydama mesa, ka jaute gyvunas . tiesiog manau, kad kiaules ar kiti gyvunai ir yra auginami tam, kad juos kazkada paskerstu ir tiesiog sio fakto nesureiksminu
Mūsų klimato salygomis žmogus turi valyti mėsą…Ar įsivaizduojate eskimą vegetarą? Ne mažesnę įtaką turi maisto ruošėjo dvasinė būklė.
zinai, as ir nesusimastydavau, kol kazkas kazkada tai pasake o po to lyg ir pradejau just, kad kai nevalgau mesos esu ramesne, o po sociu mesingu pietu jauciu paastrejusias neigiamas emocijas…
Va va…Kol nepasakė…O kol nežinojai, viskas buvo gerai? Ir tas adrenalinas, išsiskiriantis mirties metu nekenkė…
eskimo tai tikrai neisivaizduoju, bet save- taip o del ruosejo- juk jo dvasine bukle reiksminga tiek vaisiu salotoms, tiek riebiesiems cepelinams
tuomet nepamenu ar jauciau to, ar ne- kas daba zino gali buti du variantai: arba jauciau visa tai, bet nezinojau del ko pareina tokie jausmai, arba tiesiog sau isiteigiau.
Ne mažesnį dėmesį reiktų skirti virėjo dvasinei būsenai. Tą akcentavo ir Kinai, nuo pat senovės, o apie košerinį maistą turbūt visi žino…
o kazi kefyras ar neperima baimiu? dabar kaip tik ji geriu…
Na, kai pradedi valgyt ir mintyse sukasi mintis " vaje kaip skanu"…Tada nepakenks nei cepelinas, nei sraigė, nei velnio koja užpakalinė… Nuodija žmogų ir požiūris į maistą. Jei jūs valgysit, galvodami, kad darot kažką negero ir valgot tai, ko nederėtų… Nuodija ne maistas, o mintys, kai kuriais atvejais…
Mesos isvis nevalgau. Kitiems savo nuomones neprimetu, bet esu uzkietejus vegetare O del baimes, kuri jaute gyvulys persidavimo valganciam zmogui, esu girdejus, bet ar tiesa, tai tikrai nezinau… -Umos sast ir nera-
Ne vieno vegetaro vegetarišką vaiką yra tekę “atkačialinti” ligoninėje. Patikėkit, vegetarizmas, tikrasis ( yra ovovegetarai, laktovegetarai ), ne mūsų klimato sąlygom. Ir ne mūsų paaugliams. Mes neturim tiek vaisių, kiek turi kiti kraštai. Nepamirškite, kad mūsų organizmai prasčiau priima svetimų šalių vaisius ir etc…Tai kuo būsit gyvi? Bulvėm, žirniais ir burokėliais? ( kalbu kaip medikas )
gal kefyras ir perima baimes, bet cia mes snekam apie mesa ir is jos, o ne i ja einancias emocijas
Jei aš valgau su malonumu, malonumo ir gaunu. Jei valgyčiau bijodama, galvodama kiek visko negero privalgau - ko gero suviduriuočiau…
Tikiuos cia ne Puntukas i mano darza. Pvz as jau 4 metai nevalgau mesos. Jauciuosi puikiai, atrodo irgi ne kaip avizinis sh… Valgau daug zuvies, pupeliu, vaisiu ir darzoviu. Sutinku, kad daug prarandu, jei kalbetume is maistines mesos puses, bet juk ir budamas vegetaras gali gyventi normalu gyvenima.
tu teisi, reikia visko. buna net dienu, kai tiesiog seile varva pamcius parduotuves vitrinoj skaniai padaryta desrytes gabaliuka ir tada net ir mintys kitokios buna, kai ja valgau, bet kartais mesos tiesiog negaliu akyse matyt, i kai pavalgau apsunkstu pvz. sian mama pagamino balandelius, suvalgiau tik viena ir daugiau nebenoriu. rodos, jie skanus, bet siandien, matyt, ne to norejau…