Mėsa

Pirkti kažkokias neaiškias tabletes tam, kad maistas taptų neskanus? Apakęs Baisu Ačiū, bet gal aš ir toliau gerai gyvensiu ir džiaugsiuosi gyvenimu. Liežuvis Laimingas

tai ir puiku, kiekvienas, matyt, savaip supranta gyvenimo dziaugsma Nekaltas

Na jau ne, nenusileisk taip greit, greit išdėstyk visiems tinkančias universalias egzistencines Šypsena tiesas. Aš tolerantiškas, bet neigiamai žiūrėjau ir žiūrėsiu į visokius girtuoklius, apsirijėlius ir pan. tipus. Aš irgi už saikingą sveiką natūralią mitybą, bet geriau tai valgyti skaniai. Mirkt Laimingas Liežuvis

destyt egsistencines tiesas tam, kuris ir taip viska kuo puikiausiai zino ir jaucia, yra bereikalingas darbas. Liežuvis

O vat ir ne bereikalingas darbas - įtikinėdamas kitą, paprastai įtikinėji save. Liežuvis Tad kodėl tau nepapasakojus apie vitaminų naudą - po to pati mieliau ir su didesniu džiaugsmu juos gersi. Mirkt Laimingas

na, jei taip labai nori: Vitaminai- jega Gerai - patenkintas? beje, siuo metu as ju nevartoju, todel ir mano kalba sia tema yra trumpa, susirask mane, kai ir vel bus padidejes poreikis sausainiams- tada jau kalba kaip reikiant isresiu Mirkt Juokiasi

mes esam maisto grandines virsunej ir, kad ir kaip man rupetu visos problemos susije su gamta, mesos as tikrai neatsisakysiu.

kadais negalėdavau be mėsos, net neįsivaizduodavau savo dienos raciono. po truputį pradėjau ją mest šalin ir rezultatai tikrai nustebino : nuotaika puiki, šviesios mintys. galbūt dar tai dėl to, kad mano kraujo grupė II ir jai netinka mėsos gaminiai [išskyrus vištieną], todėl mėsos išspyrimas davė tik teigiamų rezultatų.

As esu vegetare.kazkaip kuomet paskaiciau apie nuzudoma gyvuli,kaip su juo ziauriai elgiamasi,supratau, jog neprisidesiu prie siu ziauriu dalyku… tiesiog nevalgau is pagarbos gybvunijai…esu animaliste… pries kailius,oda,mesa,zuvi(girdejau zuvis krato elektra Nekaltas) dar tokiu nesamoniu skaiciau,kad musu organizmas yra pritaikytas misti zole,nes jai suvirskinti reikia ilgesnio laiko,o plesrunu,pvz.vilku, kaciu organizmai(as apie skrandi,bei zarnas Cha cha), yra 3kartus trumpesnis. nes mesa suvirskinti reikia greit. mesa [radeda puti musu organizme ir i organizma "leidzia’ toksinus,kurie veliau kaupiasi musu kune. na,kadangi plesrunu ne toks ilgas virskinamasis traktas,tai pas juos toksinai nesikaupe…na zodziu… cia tas poziouris yra individualus. ir reikia suprasti kodel valgome ir kodel ne mesos. galima si reikal;a daug kartu diskutuot,bet ,deja, galosioje diskusijoje nerasta…

nieko negirdejai apie tokias “maximas”,kur dabar galima nusipirkt praktiskai viska. ir apie visokius maisto papildus? bei tokia receptu specialiai vegetarams knygas? jose gausu ivairiausiu receptu, oaistas yra gan kaloringas, subalansuotas,taip kad is bado siuolaiineje lietuvoje neimanoma mirti…na,nebent ,sergi anorekcija,bulimija. jai esi prioes vegetarus,tai cia sdavo nuomones prasome nebrukti.vis del to cia yra kiekvieno zmogaus laisvas pasirinkimas,kaip beje ir rukymas ar gerimas. tik jie labaiu zaloja musu organizma! nematau nieko blogo,jai zmogus yra vegetaras(pvz.as Nekaltas) jau nuo 5-eriu esutokia…deja,ligoninese negulejau. alergija sergu,bet ja jau nuo vaikyste.vegetarizmas padejo sumazinti alergija ir si pasikartoja vis reciau… beje kai buvau 5 ir mazesne,neiseidavau is ligoniniu. to priezastis-neaiski. medikai buvo pries vegetarzima,teige jog ligonis(as) zusiu ir t.t. bet tai juk savotiska dieta,kuri gydyti gali. paskaityt reiktu literaturos ir rastume daug atveju,kai dieta padejo zmogui issikapstyti.

As pati asmeniskai jau daugiau nei metai laiko nevalgau mesos. Na is karcios patirties galiu patvirtint kad tai tikrai ne i sveikata. Nevalgau grynai is isitikinimo. Bet uz tai stipriai kencia mano kraujas. Kasdien svyruoju “ant ribos” susirgti mazakraujyste. Daug knisaties su tais medikais. Ypac kai as polikliniku pakest negaliu… Tikra bjaurastis. Pastoviai tenka eit ten tikrintis krauja, vos pastebejus koki itartina pozymi. O tai gan neretai buna. Va artimiausiu metu vel teks ten lekt… Ziauru zinokit… Wat yra ligu, kuriomis sergantiems mesos valgyt grieztai negalima. bet tai jau visai kitas reikalas…

na aš vaikystėj nedaug tos mėsos valgydavau, o paauglystej iš viso atsisakiau. jau daugiau nei septyni metai jos nevalgau ir tikrai nepasiilgau Šypsena na o apie minčių šviesumą tai sunku kažką objektyviai pasakyt. bet aš manau, kad greičiau ne mėsos atsisakymas mintis “prašviesina”, o atvirkščiai - globalesnis mąstymas ir “prašviesėjusios” mintys paskatina atsisakyt mėsos.

zmogus valgydamas mesa yra maitinimosi grandines virsuneje, o tai irodo kad yra toks pat gyvulys kaip ir kiti gyvosios gamtos atstovai. zmogus isvis neturetu priklausyti siai grandinei, jis turetu buti nuosaleje. nevalgau mesos! nesu gyvulys!

Na, tai jau rėžk kalbą, nes mano “poreikis sausainiams” ar kitokiems saldumynams Cha cha nė nebuvo sumažėjęs. Liežuvis

Yra Vedose (kaip ir Biblijoje) toks nurodymas~įsakymas - nežudyk. O mėsos, kaip žinia, negausi, jei gyvulys nebus nužudytas, tad jei valgai mėsą - tampi žmogžudystės bendrininku, kad stipriau pasakius - tampi visiškai atsakingas už jo žūtį. Beje, eolo_arfa, kažkas pasakė “Ignorance is bliss” [paprastai verčiant - nežinojimas-palaima], tai tu tuo ir tiki ??? Mirkt Neišmanymas veda į dar didesnę destrukciją. Jei pirminiai pojūčiai yra užslopinti [tarkime tai, kad mūsų kūnui,sielai mėsa neduoda gero], nereiškia, jog nežinant kas vyksta, iš tikrųjų nevyksta. ;] Viena bėda - jog švieži produktai [vaisiai, daržovės] žymiai brangesni už kitus. Tačiau tikrai tai nėra problema - jei mes mažiau išlaidautume savo tuštiems kaupimo norams, pinigų šviežiems produktams netruktų. Beje, kalbant apie mėsos ‘naudą’, pabandysiu kadanors papasakoti kas yra Satviškas maistas. Tai tiek ;]

na galima issisukt nuo zudymo valgant dveseliena Nekaltas…tik nemanau, kad daugeliui tai butu priimtina iseitis Cha cha

tai kodel tu vel nepradedi jos vartoti, jei matai, kad be jos blogai? isitikinimai siuo atveju kvailas dalykas, reikia juk atsizvelgt ir i save- kaip jauties. man mesa, jauciu, daro nekokia itaka, bet jei tau tiek blogai, sugrisk prie jos ir poliklinika nuo taves nutols!

Ne tame esme. Siaip mesa yra butina organizmui, nes joje esancios megdziagos daugiau nera nei vienam kitam produkte, taciau nevisada kas sveika kunui sveika ir dvasiai. Siuo atveju as verciau linkusi si ta paaukoti. Bet kokiu atveju as vis dar tikiu, kad dar po keleriu metu organizmas prisitaikys prie mano maitinimosi ir tada viskas bus gerai. Tiesiog reikia pakankamai islaukti… Drovus

bet is tavo pirmojo komentaro matosi, kad tai tave sekina. negalima taip save kankiti. gerai, kad rupiniesi savo vidum, bet taip elgdamasi daugiau pabloginsi nei pagerinsi tiek savo sveikata, tiek dvasine busena. visuomet reikia atsizvelgt ne tik i norus, bet ir i save. jei vidus priesinasi, negali aklai pult ir kazka daryt, butina paklausyti ir saves!

Pasikartosiu, kad tikrasis vegetarizmas, laikantis tos minties kad “valgau tik tai, kas negali nuo manęs pabėgti” - mūsų kraštams netinka. Mūsuose nėra tiek ir tokių maisto produktų, kurie galėtų pakeisti mėsą. Kiti, valgydami sūrius, kiaušinius ir kitus piemo produktus taipogi save vadina vegetarais. Tiksliau jie turėtų vadinti “lakto ar ovo vegetarai”… Bet absoliutus vegetarizmas… Noriu paklausti, kaip jūs manote, per kiek laiko “užsilenktų” šiaurinių ir užpoliarės rajonų gyventojai, jei nevalgytų mėsos? Mūsų geografinė platuma nėra dėkinga…Jei jau tokie gudrūs, pasidomėkite statistika. Yra buvę ir ne kartą , kad tokių vegetarų- krišnaistų vaikai, nuo kelių mėnesių reguliariai pakliūdavo į ligoninę. Bendras nusilpimas, mažakraujystės. Nepakanka vaikui, kad jį daržovėmis motina maitina. Duodavo savo pieno - puiku, bet kad tas pienas, nepilnavertis nuo nepilavertės motinos mitybos… Tie, kas su tokiais dalykais susiduria realybėje, nepykite ant manęs, turi kitokį požiūrį į vegetarizmą… Tiek Vedos, tiek Biblija yra kilę iš šilto klimato. Nepamirškite to.