BUDUARAS. Closed.

ievalota, jeigu auklėjime-tada papasakok man, kodėl mano mergaitės tokios skirtingos? Auklėju tikrai vienodai. Ir kodėl viena nuo gimimo neužmiega be manęs, o kitą reikėdavo palikti vieną kambaryje, tamsoje, kad ji užmigtų? ČIa aišku ne auklėjimo pavyzdys, bet akivaizdu, kad daugybę dalykų jie atsineša. Kad jie jau yra. Užkoduoti, sudėti ir ganėtinai giliai, nes auklėjimu sunkiai jie pasiekiami. Nesakau, kad neįmanoma, bet…

As tai galvoju, kad auklejimo visgi Nekaltas kad kazka ne taip darau…

Ievalota: bet tai cia gal ne auklejimo problema. Juk kiekvienas su skirtingu temperamentu ateina. Mano bachuriukas irgi baisiai valdingas, dantu bile kam nekaisioja, zaidimu su kitais vaikais metu irgi megejas pareguliuot procesa. Itariu, nebus pats lengviausias variantas - apie paauglyste is vis stengiuos negalvot Apsvaigęs
Auklejam su Vyras ji kantriai ir nuobodziai, bet jis yra toks, koks yra.

Tai, kažkaip pagalvojau, kad man vis dėlto reikėtų mokytis ir toliau Pavargęs Nes jaučiu, vien dėstymas neišgelbės Ne

Ta prasme?

Ale tai kaip paranojikui įduot medikamentų? Nu man, tpfu tpfu tpfu, neaktualu, šiaip retorinis klausimas kilo. O dar ir neišrašo jų, tikriausiai, be paciento.

Cha, negeriu nuo 2004. Ir ka. Yra kategorija zmoniu, kuriems turbut maga parodyti, kad tu kazko nedarai. Nevalgai. Negeri. Gal bando prisiversti pasijusti nepilnaverciu Nekaltas Bet tai kiei cia tu bendru susedimu su anyta. TIk keli kartai per metus, tai jei labai reiklao nesugadina…

Aš visiškai negėriau nuo bemaž kokių 2004-ųjų, o gal 5-ųjų, nepamenu. Po kokio pusmečio pasidarė labai paprasta-žmonės, su kuriais nuolat bendraujame, prie to priprato ir net nesiūlydavo-nei iš mandagumo, nei kaip kitaip. Tiesiog žinojo, kad neimu nė lašo.
Mečiau gerti visiškai, nes neturėjau alkoholinio gėrimo, kuris man būtų skanus. O kas neskanu, tai man to nesinori. Potraukio, reikalo, būtinybės-nieko neturiu. Tiesa, kelis kartus buvo situacijos gyenime, kai norėjau prisigerti. Bet tai stipriai prisigerti, norėjau to jausmo, kai jau viskas dzin. Tose situacijose padėjo kalbėjimas, sėdėdavom pamenu su vyru, kalbėdavomės ir kažkaip palengvėdavo (situacijos iš šalies, ne šeimoje).

Dabar atradau skanų gėrimą-Mochito, ar kaip jis ten, dar vienas kokteiliukas yra skanus. Ir vėl prasideda, kad kiti pamatę, jog kartais išgeriu kokią taurę, siūlo. Bet tada yra kitas dalykas-aš vairuoju, todėl negeriu nė lašo, nes nuo trijų lašų pasigeriu. Po tiek metų abstinencijos, esu visiškai neatspari šitam reikaluiŠypsena

Bitute, yra toks nemokamas telefonas, "Pagalbos moterims linija" 8 800 66366
Turėtų turėti informaciją, kur kreiptis. Kiek pamenu, šita linija ir įsikūrusi Klaipėdoje.

Ir… labai taikli emar pastaba, kad mergaitė turi žengti iš aukos pozicijos, kad gyvenimas pasikeistų. To labai ir linkiuApkabinimas

Dar pagalvojau - kaip aš moku skleist optimizmą ir tikėjimą Cha cha

Bitute, kas tikrai nepadės, tai policija. Deja. Tokia realybė.
Geriausia praktinė išeitis, kad pas ją atvarytų pagyvent koks "pusbrolis", kuris nepatingėtų tą vyrą už pakarpos lauk išmest. Nereikia net per daug "mokyt", bet reikia kad ilgokai ir gan pastoviai pabūtų. Kur gaut tokį "pusbrolį", neįsivaizduoju.

PS pagalvojau, kad nesusiorientavau. Ji kartu su tuo vyru gyvena? Tada niekas nepadės.

Na bet yra pazanga. Mano vaikui si karta nesiule sampano Cha cha

Si karta nepadare jokios itakos, isskyrus lengvas nuosedas, ir dar ramiai paaiskinau, kad nenoriu vaikams rodyti blogo pavyzdzio - gerti ir vairuoti, nes juk kaip vaikui zinoti, koks kiekis yra saugus… Mane tai labiau stebina patarimas, tai bent pakelk taure. Tipo be pakelimo, tai jau niekaip…

As irgi per astriai reaguoju. O kitaip nelabai ir iseina.

Rudenėja, taigi Rex Publica - tavo negėrimas/gėrimas - visų reikalas Girtas
Bet kokia Stiklė kantri ir intelegintiška Gerai

Tipo jei skkauda galva, nusikirsk ranka. Skaudes ranka, nejausi galvos skausmo.

Sekmes, pixy Gėlė

pakišau ranką po užvirusiu virduliu. netyčia. skauda Pavargęs

o dar išlipo į paviršių alergija. ant skruostų. ir panašu, kad nuo šalčio. bjauru.

eisiu į banką. nusiskausmintKlasta

Šitam visam suaugusiųjų kontekste prisiminiau Bitutės cituota Exupery apie tai, kad vaikai suaugusiems turi vis aiškinti ir aiškinti…Nekaltas

as irgi pagalvojau kodel tris metus Nekaltas taip daznai interjera keiciat, bitute? man tai yra sunkiau norima daikta surasti, kiek save prisimenu va ieskau stalo virtuvei, tai jei stalas pagal mano skoni, tai netelpa i virtuve savo gabaritais arba kaina tokia, kad galvojo kad as gal dar neisprotejau, tai ir keiciu as tuos stalus su kedem, kol tinkama rasiu Cha cha bet jau kai rasiu nesiskirsiu su juo niekad Šypsena tada ieskosiu tinkamu prie jo kedziu, gyvenimo uzdavinys Šypsena

na taip, iš kartos į kartą, katino nagų galandinimo priemonė… taip, iš kartos į kartą, plaktuku vaikams prasiėjus… blyn, jau ne pirmą kartą sakau - mūsų namuose vaikams leidžiama VISKAS kas nekelia pavojaus jų gyvybei ir sveikatai. baldai, sienos, rūbai - tai taip laikina ir taip paprastai pakeičiama, ir kad ir kiek sofkė kainuos, už tą pačią sumą geros nuotaikos ir gerų emocijų nenupirksi. man lengviau atsisakyt kažko, pataupyt naujam daiktui, nei drausminti mažus padaužas - tegul turi nerūpestingą vaikystę. rėmai yra tik režimui. taškas. o plaktukas, žirklės, flomasteriai - tik fantazijoms įgyvendint Šypsena
aš gal trenkta, bet man lig šiol linksmiausias mūsų namų įvykis buvo 5 litrai išpiltų dažų ant grindų, ir krūva delniukų žymių ant sienų. taip, remontą prisieina daryt. bet tai kokios linksmybės ten vyko Cha chaGirtas nu ir dzin, kad baldai neišsiplauna. kad plytelių tarpus perglaistyt reikia. kad laiptų laką šveist. kad tapetus keist. bet emocijų kiek - niekas tam neprilygs.
o kadangi vis tik esu trenkta Cha cha tai per 3 metus man baldas pabosta. nu dar ketvirtus iškęsiu. maximum 5 (nieko nesu tiek ilgai turėjus, tai gal ir meluoju). lovą prieš 2m pirkom gerą. su geru čiužiniu. bet kiekvieną vakarą ant jos šokinėja po 2 valandas 2 berniukai (batuto namie nėra kur dėt, o kieme šalta). spėju, 3 metų neištemps… Nustebęs Cha cha
mane iš principo biesina svečių kambariai, uždarytos durys, grūdimąsis mažam kambarėlyje, kad turėt svetainę svečiams “2 kartus per metus” Nekaltas nesąmonė. ne, man tai netinka Ne aš viską, ką turiu namie, naudoju, ir naudoju intensyviai, iki pačio pačio galiuko Šypsena jokių “iš kartos į kartą”. tos ateinančios kartos nusipirks pačios ko joms reikės Šypsena

Ką tau pakomentuoti? Kad 42+15 yra 57? Ar kad darbdaviai tikrai neprisiims didinimo, tad mums vėl mažės pajamos? Ar kad valdžioj subingalviai?