Čia kalbama ne apie kelis cm toje pačioje amžiaus grupėje. Kalbama, kai 6 metų vaikiukas labiau primena 3-ejų metukų ir pan.
Ir atsižvelgti reikia į tėvų ūgį, senelių. Aš tai ir nesitikiu, kad mano makekenės užaugs, kai mano pačios ūgis nėra didelis.
Bet kalbama apie augimo sutrikimus, o ne ūgio skirtumus.
O tai per mazas vaikiukas? ir kaip jie nustato, kuris yra per mazas, kuris per didelis?
juk vaikai iki 5 metu visai skirtingai auga. tarkim mano vaikis 3,5m yra kokia 6 cm uz grupiokus didesnis. tai mano vaikui per daug to hormono? ar kitiems per mazai?
RU Visada labai skauda mamoms širdį dėl vaikų. Bet tai gi pataisoma problema, ar ne? Va ir Rudenėjos postas kažkada šiuo klausimu nuskambėjo visai optimistiškai (kažkas apie išaugtas kelnes ar rankoves ). Nenusimink labai.
mūsų mokykloj pradinukai (ne visi) mokomi pagal Geros pradžios programą - jwei gerai pamenu - paimta iš amerikonų. Nu ką aš žinau Kai kas gerai, kai kas - nesąmonė. Gerai tai, kad pradinėse klasėse pratinami prie auditorijos, t.y. kiekvienas vaikas pakalba atsistojęs prieš klasę, kiti klausosi, paskui užduoda klausimus, o tas, kuris kalbėjo - atsakinėja. Žodžiu - vyksta diskusijos Patikėkit - visiems būna baisu iš pradžių.
Labas rytas,
mes turim spausdintuvą-taigi už poros metų dukra eis į pirmą klasę, kaip čia nesiruoši O jeigu rimtai-pirkom kažkada skanerį, nusipirkom ir spausdintuvą, reikėjo mums jo labai namo statybų metu.
Ru, sveika sugrįžus iš šilto Briuselio. Šiltai priimam ir mes, tik su sniegu
Pasigaminau makaronų-krabų-sūrio salotų su graikinių riešutų aliejumi (vietoj majonezo). kaip skanu ir tas aliejus kaip kvepia pirmą kart jį išbandžiau.
Ne nu apie Bitute ir jos vyra kaskart skaitau su sypsena. Kur temperamentinga motera tai sumust zada, tai su tokia meile atsiliepia
Siandien pas man truputi svente - isigijau spalva tokia, kurios niekad gyvenime nebuc pasirinkus - turkio, bet nelabai buvo is ko rinktis. Ziuriu i ja pro langa ir jaukinuosi. Jau visai ne tokia ir negrazi ta spalva