Vilnius+Kauno Žalgiris

blt kaip mane suvarte Juokiasi Ne nu jus pavarot su savo teorijom Juokiasi Jus biski su galva mastykit o ne varykit kazkokias demagogijas. Kam nors dabar pradesiu sakyti kad as pasirodo visai ne vilnietis tai pagalvos kad visai stogas man pavaziavo Baisus

taigi juokauja liaudis Cha cha

Araratai, tikrai nenoriu izeisti. Greiciausiai bus taip, kad tu patenki i tuos 5%… Bet realiai, milziniska vilnieciu dalis, pabreziu MILZINISKA yra tik vilniaus gyventojai LAIKANTYS save vilnieciais, bet realiai jais nesantys.

nera cia ko manes atsiprasineti. Visu pirma as visai to nesureiksminu, o siaip visos tos jusu teorijos tai grynai juokina. Baikit nusisneketi o ziurekit realiai i gyvenima Cha cha

Nesąmonė pasakymas, kas tik 3 kartos miesto gyventojai save gali laikyti tikrais to miesto atstovais. Kuo tada save turi laikyti tie, kurie yra antra karta? Senelių gimto miesto, kuriame buvo gal tik kelis kartus atstovais? O jei aš išvažiuosiu į Londoną ir ten man gims vaikai, jie bus vilniečiai? Pagaliau nejaugi vilnietis ar kaunietis yra kažkam suteikiamas titulas? Manau, kad kiekvienas miestą, kaip ir tautybę pasirenka pats. Jei žmogus save asocijuoja su Vilniumi, jis vilnietis. P.S. Mano tėvai ir seneliai visą gyvenimą praleido Vilniuje. Bet tai nereiškia, kad aš esu didesnis vilnietis už studijuoti čia atvykusį jaunuolį, kuris aktyviai dalyvauja formuojant miesto identitetą.

ir visa laika beveik kelia sirsala tie, kurie pirmoj/antroj kartoj nuo zagres Juokiasi matyt kompleksas valdo Juokiasi Juokiasi Juokiasi gerai, nesinervuokit, vilnieciai Apkabinimas bet jei tikri vilnieciai, tai turetumet atmintinai zinot Vilniaus pagrindiniu simboliu atsiradimu istorija, tai dabar pagalvokit sau: 1. Kiek zinot Vilniaus simboliu apart Gedimino pilies? 2. Kiek is tu zinomu simboliu zinot atsiradimo istorija, neskaitant staugiancio Gelezinio Vilko? 3. Kur nuvesit uzsienieti noredami parodyt kazka isskirtinio mieste negu kad jis gautu eilinej turizmo agenturoj, Gedimino kalnas nesiskaito? ir t.t. cia galit neatsakinet, vilnieciai, sau atsakykit Apkabinimasbet vat galit atsakyt, netgi man privaciai, kaip tikri vilnieciai turetumet zinoti, kurioj baznycioj isskirtinai visa laika tik lietuviai tuokiasi ir vaikus krikstina, iki karo, tarpukariu, po karo… dabar jau biski mada patapo, tai te visokiu atsiranda norinciu pamandravot, bet vat nuo baznycios pastatymo iki tarkim 2000 metu buvo tarp tikru vilnieciu nerasyta taisykle, kad ta baznycia tik lietuviu, na, kuris atsakys? Valio

Tokios ryškiai išreikštos (kokia Dominikonų išskirtinai lenkų) lietuviškos bažnyčios nėra. Bet pagal apibūdinimą sakyčiau Mikalojaus, nors toks apibūdinimas geriausiu atveju tiktų tarpukariui. Beje Mikalojaus bažnyčia seniausia Vilniuje, o gal net ir Lietuvoje. Viena jaukiausiu irgi. Savo stiliumi artima protestantiškoms.

pagal seneliu teorija,o kiek tokiu tikru kaunieciu-15 proc? klaipedieciu-irgi 5 proc? siaulieciu- 10 proc?ir tt, tikrai ne daugiau Mirkt

Ar buvai paskutinese varzybose Siemense, ar matei realiai kiek buvo Ryto fanu?

nu dejot cia nesamoningu teoriju Cha cha vienas is pirsto islauze 5% kazkokius, kitas kartas skaiciuoja Juokiasi manau svarbiausia su kuo save tapatini… be to yra dar tokie zodziai kaip “teviske” (cia tikriausiai tiem “nuo zagres” antros kartos kur galbut net nebuve toj teviskej?). O pagal Dzux teorija iseitu, kad as esu ir vilnietis ir klaipedietis ir tauragiskis ir neringiskis ir net rietaviskis, nes puikiai zinau siu miestu istorijas?? Cha cha irgi nesamone… paklausk Dzukai eilinio treninguoto tikro VILNIECIO tokiu klausimu kokius cia uzduodi ir gausi atsakyma “chio?” Cha cha

Ateini čia!!! Gerai Kietas

ateiniciana!

mdaaa… su jumis cia padiskutuosi… Kietas tapatinkit jus save su kuom norit, del to is esmes niekas nepasikeis Mirkt taip kaip nepasikeis ir situacija, jog gyvenantis mieste, nebutinai bus “grynas” to miesto pilietis Mirkt ir visa tai pareina nuo amziu gludumos, kai Europoje gyvenvietes gaudavo miesto teises, o miestu gyventojai miestieciu teises Kietas

o dbr 21 amzius ir turedamas pinigu as galiu kad ir bermudu salos gyventoju tapti… beprasme diskusija. Niekas niekaip negali argumentuoti kodel pilietis A (kurio seneliai tevai ir jis gyvena vilniuje) yra tikresnis vilnietis uz pilieti B (kuris jau 10 metu mokosi, gyvena ir sukure seima vilniuje). Cia tik isvedziojimai, o ne argumentai galimi. Jei jau prakalbom apie teises, tai turetum zinoti, kad miesto savivaldos rinkimuose (skirtingai nei kituose) teise dalyvauti turi to miesto gyventojai (tai gali buti uzsienieciai, atvykeliai is kitu miestu ir pan. asmenys gyventys mieste).

taip taip, dar XXI amziui pedikai teises turi ir t.t. Juokiasi argumentas amzius matai cia Cha cha o kur vertybes? kur siekiamybes? kur tradicijos? viskas v zopu XXI amziuje… Pavargęs Pavargęs

kokia cia vertybe skirtyt zmones i kategorijas? tai gal tradicinius luomus grazinkim? Cha cha

neskirtsyk neskirstyk, tai tuo negrai su muslimais sariata Lietuvoj ives Cha cha

tu kuo tolyn tuo labiau i lankas Šypsena ar apie toki skirstyma kalbejau? kalbejau apie skirtyma tikras/netikras miesto gyventojas. Kvaila ir vaikiska, turint omeny kad pati Lietuva Berlyno dydzio Cha cha juokinga ir tiek, dar pagalvojus, kokia tapatybe tada zmoniu kurie nusiperka nama uzmiestyje? jie tada jau (o ju vaikai tuo labiau) tampa nebe vilnieciais… Apakęs o kaip su Grigishkiu, Vievio gyventojais? jie irgi Vilnieciai ar jau nebe? Cha cha

tu su savo tokiu supratimu viska suvulgarini ir absoliutini, nebematau prasmes dar kazka argumentuot, issakiau savo nuomone ir tiek. Pasiskaityk knygu apie miestus ir ju identiteta, tai gal biski isikirsi apie as cia rasau Mirkt

ash suprantu ka tu nori pasakyti ir nesakau kad nepritariu tam, nes mastymas zmoniu skirtinguose miestuose ir salyse ne siaip skiriasi, as tik bandau ishpeshti ish taves argumenta man aktualia tema Šypsena