As irgi galvojau kad vienas gaudau savo upelyje , bet teko sutikti vaikigaliu sy menesi gauvdanciu ant slieko
ir ka jiem padarysi - ogi neiko , jie kitaijp nemoka tik su sliekais gaudo ir katinam tempia
To
blia matai as biski kitoks zmogus. Tu tai kazkur rasei kad iskart suspardai galvas tokiems
negi aisi vaikus musti uz tai kad jie su meskere zvejoja.
aisku nervai ima
Pas mane klasėj toks lohas yra jis sako gewriau katinui parneš sušerti negu paleis upėtakiuką ar sprindinį lynuką, man net karosiukų ir raudikių gailą katinui duoti, tik ešeriais šeriu.
dar nebuvo tokio sliekininko, kurį sutikęs nebūčiau pamokęs. tik kiekvienam pamokslas vis kitoms: kaimiečiams laužėm meškeres, vaikams paaiškinome kad negalima ir kodėl negalima, ir kokio dydžio tik imti galima. aišku yra ir tokių, kuriems jau niekas nepadės, tokius tik grabo lenta taip sakant…
bet svarbiausia - netylėti. ypač dėl vaikų. Man atrodo, kad mes jiems atrodome autoritetais, jei tinkamai papasakojame ir paaiškiname.
Taip, ypac pritariu del vaiku
Kita vertus kai tau 16-18 metu, tai sutikus tokius pat ar kiek jaunesnius sunku kazka aiskinti ar daryti. Bet jei jau esi vyresnis bent 5 metais, tai sutikus jaunima, matant kad negerai daro ,manau kiekvienas zvejys turetu paaiskinti kodel ir ka jie negerai daro. Nereikia agresijos, pykcio. Tiesiog graziai ramiai papasakoti, labai gerai jei prie ju akiu pavyksta kazka sugauti ir tuoj pat palesti
Kitaip tariant reikia ta akimirka pabuti to vaiko draugu.
Aisku yra ir tokiu vaiku, kuriu tevai ar kaimynai gaude, gaudo ir gaudys zuvi tik tam kad ja ismainyt ant butelio, tai ir tie jau budami 12 metu kitaip net neisivaizduoja. Tskant debilai…
Pasakikit man , kas siemet pagavot upėtakiu , kokioose vietose jie dabar laikos///? duobese ar nebutinai .Kaip manot ar verta metit dabar masalus i sraunumas visokias , kur vasara gerai jame.
pagrindinė upėtakių laikymosi sąlyga yra vanduo , jei vandens nėra, upėtakių taip pat nebus…, jei vanduo yra, tai ieškok užutekiuose, duobėse ir kitur kur įsivaizduoji, kad ten turi būtJIS
Nu pritariu šimtą proc. abiems personažams
Nors ne visai šimtą, svarbiausia nereikia agresijos - nuskriaudus kyla pyktis, o tai manau auklėjimui yra blogai… šiaip kolegos
Vakar su Gin’ cia atidarem upetakiavimo 2007 sezona. Is keletos variantu issirinkom slaptaji upeli Aukstaitijoje, kurio ruozas nera stipriai mindomas vietines ir atvaziuojancios faunos Upelis ganetinai pakiles, nors vanduo dar pakenciamai skaidrus. Dziugino puikus ziemiskas oras, gardus popiroso dumai ir gera kompanija netolies Pratampyti perspektyviausi deficitiniai vobleriai, patikrintos patikimos upetakio sleptuves, bet slapukai si kart buvo gudresni ir nepavyko apgaut nei vieno Kagi, sezonas atidarytas