Taize fanatikai

Labas, gal kas zinot, kas organizuoja keliones i Taize pavasari? Ar gal kas individualiai zada ten vykt?.. galvoju ten vaziuot gal individualiai, tai jei kas prisijungtu, but labai gerai.Taip

Pavasarį tai maždaug kada? Šypsena

pavasari man atrodo kaskokia telsiu parapija vaziuoja visada :] per velykas daug maz :} bet tiksliai nezinau :]

Per Velykas tikrai waziuoja Kauno PPC. Susisiek su wadowe Auryte arba uzsuk 2dieni, 3dieni arba 4dieni nuo 17 wal i centriuka (salia Gerrtrudos baznycios).

maždaug prieš 11 valandų grįžau iš zagrebo. pati geriausia kelione mano trumpam gyvenime. suuuuper Laimingas
kitą žiemą susitikimas bus Ženevoj Šypsena
su nekantrumu laukiu vasaros ir dar geresnės kelionės Šypsena

Vakar parriedėjau į LT iš Zagrebo… Nuostabu ten!!! neapsakomas gėris… išvažiuodami verkėm visi… o dabar beprotiškas ilgesys… atrodo žmonės buvo su tavim 4 dienas, bet jie taip stipriai pasiliko tavo širdyje Šypsena
senai planuoju važiuot į Taize miestuką, bet vis neišeina… buvo daug abejonių dėl Zagrebo,kaip čia važiuot ar ne, bet važiavau ir tikrai nuostabu ten!ApkabinimasTūsas

o jusu autikas gavo "vaisiu" idejo tu skabonkiu su obuoliais?

Ei žmogyčiai, papasakokit daugiau kaip sekėsi, kokiose šeimose gyvenot, kaip sekėsi, kokios nuotaikos ir prisiminimai… Mirkt juk smagu visiems dar kartą pasidžiaugti Apkabinimas

Mums tai maisto idejo ne patys Taize broliai,o parapija.Tai pridare sumustiniu ten,zodziu nerealiai Laimingas

Patirtis labai gera,neisivaizduoju kaip buciau geriau atostogas galejusi praleisti,o dabar tiek prisiminimu,kad ju uzteks bent pusmeciui i prieki Laimingas

Dobry vecer!
Lietuviu simet buvo apie 700. viso susirinko 40.000 is visos Europos. Labai draugiski zmones kroatai, stovejom gatvej su zemelapiu, ieskojom mecetes, priejo moteriske, klausia gal galeciau padeti, paskui dar kitas kroatas vaikinas prisijunge,jie kartu ten aiskinasi, nes vietiniai, mes stovim, laukiam. paskui parode kaip ten nukakti. Gyvenom graziai irengtame bute. Seimininku dukra isvaziavus Sveicarijon dirbti, tai jie jos bute mus ir apgyvendino, rytais valgydino. Visuose kambariuose kabo kryziai, sventuju paveiksleliai, Marijos Bistricos atvaizdai. Pries valgant jie visad kalba poterius.
Labai suzavejo tiek daug jaunu zmoniu, kurie drasiai gieda, yra geranoriski, pasidalina jei turi maisto ar kviecia atsisesti ant kilimelio jei pats neturi. Tokia tikra visu tautu svente. Jei galesiu, kitamet vaziuosiu Zenevon.
Zbohom!

Nu ką… Trumpai ir aš pasidalinsiu įspūdžiais. Atvažiavau dviem dienom anksčiau negu visi kiti, kad padėčiau sutikti visus atvykstančius. Tai pačioje pradžioje mūsų buvo tik keli tūkstančiai. Nerealiai mus sutiko mūsų parish’e, žiauriai buvau nustebus… Mano šeima - 24 vėnuolės Mirkt bet jau tokios fainos!!! Taip šiltai mus priėmė, kad geriau būti negalėjo… Mylėjo, lepino kuo tik galėjo ir t.t. Gyvenom kaip princesės Mirkt truputi šokas buvo kaip praėjus porai dienų po mūsų atvažiavimo atvažiavo visi likę 40000 Cha cha neįsivaizdavau, kad bus tieeeek daug žmonių! Šypsena gerai, kad arti gyvenom, teko pėsti pavaikščioti Mirkt
Šiaip viskas buvo taip nerealu, kad net neisivaizdavau, kad taip gali būti… Nei vienais metais nebuvo iš Taize taip sunku ir skaudu išvažiuoti, kaip šiemet iš Zagrebo…
Nereali buvo mūsų ‘didžioji’ šeima, parapijos žmonės, pamaldos, darbas, žmonės, su kuriais važiavau, visa aplinka, super draugiškas miestas, linksmi ir kosmopolitiški tramvajai, besišypsantys tramvajų vairuotojai, prancūziukai, su kuriais naujus metus švenčiau, kaip visada labai šiltas brolis Robas, kuris kiekviena dieną buvo su mumis…
Ačiū visiems, kas prie to prisidėjot ApkabinimasBučkisMirkt

Tokius atsiliepimus paskaičius kitamet tikrai važiuosiu į Ženevą Apakęs

Ir norėjau paklausti, ar čia lankosi iš lietuvių kas nors, kas Taize praleido mažiausiai 3 mėnesius?Arba net daugiau?

Emilis iš PPC dabar grįžo praleidęs Taize virš 5 mėnesių, bet man atrodo čia neužsuka Šypsena bent jau negirdėjau, kad užsuktų…

Ženevoj kitais metais beveik visi gyvens ne šeimose, o mokyklose ir t.t. Bent jau tokie pletkai sklinda… Nžn kodėl.

Jau eina pletkai, kad dar sekantis susitikimas nusimato vėl Lenkijoj. Nžn kiek čia tiesos, bet pletkai dėl Ženevos juk pasitvirtino…

Gaila, kad neužsuka ;\ na nieko. tiesiog norėjosi su kuo nors, kas ten ilgą laiką praleidęs iš lietuvių pakalbėt plačiau, pasiklausinėt Šypsena

Vilniuje gi vyksta pamaldos man rodos,Taize susirinkimai tokie,manau kad jeigu nueisi ten,tai tikrai rasi su kuo pasneketi apie rupimus dalykus Laimingas

O siaip mane irgi labai stebino kroatu nuolankumas ir mielumas.Mes pirma vakara jau spejom pasiklysti grizdamos namo,tai mum ne tik kad kelia parode,bet ir palydejo dar,o miesto centre net nespejome zemelapiu issitraukti,iskart priejo viena mergina ir pasisiule palydeti kur reikia.Atsimenu,taip su ja visa popiete ir pravaiksciojom Laimingas
O seimos tikrai labai religingos pas juos!Musiskes irgi kalbedavo maldas pries valgi,o per paskutinius pietus susikabine giedojom ir lietuviska palaiminima.Nerealu buvo Angelas

Is tiesu Kroatu svetingumas mane pribloske.As dar nemaciau tokiu zmoniu, kurie dalintusi paskutiniu kasniu su nepazystamais zmonemis.Reikejo tik paskambint ir net dave telefonus, visiskai pasitikedami.Kai paskambini atvaziuodavo pasiimti, nesvarbu nors ir nakty.Kai nauju metu sventimas baigesi gan velai, jiems tai buvo visai nesunku.As abejoju ar tai padarytu doras Lietuvis.Nezinau kada silti prisiminimai isgaruos.O del Zenevos tai as manau, kad visai realu, kad tokio silto priemimo nebus.

acha man irgi keista buvo toks svetingumas./ pavaisino namu brendziuku (visas 4dienas) ir panasiai. bet jei ne lenkai gyventi butu galima. o siaip pasipysdavoti smagu buvo "vojček bendžeš pyč pivo ili vudki?" "nie ja idžiem papirdolač devčynku"

Gyvenom su drauge šeimoj :slight_smile: šeima 4 asmenų - tėvai ir dvi merginos :slight_smile: labai draugiškos, šiltos :slight_smile: vis šokinėdavo, rūpindavos, visad išaiškindavo kaip grįžt, visad siūlydavos palydėt :slight_smile: pirmą vakarą net parsivežė automobiliu namo iš Vesaljamo Tūsas mat ji buvo su savo vaikinuku, kuris irgi priėmęs 3 italus ;] bet tų italų taip ir nerado Cha cha kroatai labai bendraujantys :slight_smile: Mane labai žavėjo visų darbas ;D visi linksminos dirbdami :slight_smile: mes į darbo grupę ėjom, tai šaunu buvo, viskas arti, netoli centro:) o dirbdavom labai smagiai Juokiasi
Kroatai išties pamaldūs. Sakė,kad eina beveik kiekvieną sekmadienį mūsų šeima,o ir žmonių prieš naujus metus daug prisirinko į mūsų parapiją. Visi gieda giesmes, sakė mūsų viena mergaitė, kad kiti ateina į bažmnyčią kaip į koncertą :slight_smile:
Tiek daug gėro ten… verkėm išvažiuodami visi… o dar palikom savo šeimai atviruką slaptai, tai grįžusios susirašėm, sakė, kad skaitydama visa šeima verkė skaitydami ;> Apkabinimas
Vieną dieną buvom kalnuose su savo šeimos mergaitėm :slight_smile: o grįždami su funikulierium teko išsiskirti,tai vienam sedėjo lenkų porelė tai ir susipažino,po to į miestą viena nuvedė juos aprodyt,mat lenkai sunkiai susišneka su moteriške,pas kurią gyvena :slight_smile: labai ji pleputė iš prigimties, daug žinant :slight_smile: o mes su dreuge ir kita mergaite grįžom į šeimą pietų :slight_smile: tai tėvai sužinoję, kad jaunesnioji su lenkais, tai ir juos pakvietė pietų Juokiasi svetingumas nuostabus… :slight_smile:
Dar labai smagu būdavo, nes buvom dydelėj kompanijoj, aš su drauge, viena mūsų panelė su draugu ir to draugo italiukai Apkabinimas kaip mes su jais prisilinksmindavom :slight_smile: geros akimirkos liko mūsų širdyse ir nuotraukose :slight_smile: Tūsas

Bet lenkijoj jau buvo… O šeip girdis entuziastų lietuvių, kad po poros metų norėtų ir Leituvoj Taize susitikimą padaryt Laimingas Tūsas pagyvensim pamatysim :slight_smile:

[quote] Bet lenkijoj jau buvo… O šeip girdis entuziastų lietuvių, kad po poros metų norėtų ir Leituvoj Taize susitikimą padaryt pagyvensim pamatysim Šypsena
[/quote]

Taip, Lenkijoj buwo ne per seniausiai. Bet turint omenyje, kad is 40000 žmonių 11000 buvo lenkai, tai… Juk kas ketvirtas lenkas!!! Jie prakti6kai turi teisę rengti susitikimus kas ketvirtus metus Cha cha žiauroka biški…
Na o jei Lietuvoj būtų, tai… Nu nžn, sudėtingoka… Jau dbr isivaizduoju kaip kokius vargšelius italiukus, bedainuojančius troleibuse, sudaužo kokie forsai… brr… Ne

Taip dar Lietuva nepriaugus tam… Liūdnas bet gi čia po kokių keletos metų Šypsena svarbu yra idėja,o kaip su ja pavyks tai tik ateitis parodys…
O lenkų tai išties daug buvo Apakęs nežinojau skaičių, bet visur tik lenkai aplink ;D nros lenkai mieli žmogiukai ŠypsenaApkabinimas