Sužinojau įdomų dalyką

Sužinojau įdomų dalyką

BUvau šią savaitę nuėjus į Kauno kinologijos metodikos centrą pasiklausti kaip yra su beveislių šunų registracija. Ir vos tik paklausiu kiek kainuoja užregistruoti šunį man iš karto šaukia: jei tavo šuo pitbulis ar koks nors panašus - tai TOKIŲ mes neregistruojame! Nors tas šunelis, dėl kurio ten ėjau visai neturi nieko bendro su pitbuliais ar pan. veislėmis pati mintis mane suintrigavo. Taip gaunasi, kad jeisu tu dabar turi sakykim 5 metų pitbuli ( o iš tiesu trumpakailį, vid. ūgio raumeningesnį šunėką be kilmės dokumentų) tai tu jį gali tik papjauti!? Tau negalima to šunio užregistruoti ir mokėti mokesčio už, tu neturi teisės jį vedžioti, nes jei kas paklaus tai tavo šuo netgi neregistruotas! Liūdnas bet kaip tada sužinoti kiek yra panašių į kovines veisles šunų, kas juos laiko ir pan. Kaip kinologai žada visą šį procesą valdyti, jeigu tų šunų netgi neregistruoja? Man atrodo, kad tvarką pradeda daryti ne nuo to galo Ne kaip pas mus Lietuvoj visuomet daro Veee Vargšai šuneliai Žliumbia jie visuomet nukenčia

O man kaip tik atrode, kad kovini suni yra butina registruoti ir be leidimo isigyti negalima… Nekaltas Kazkokios nesamones cia dedasi, tvarkos jokios! Baisu

spekit kas ten per gyvunas???spauskit ant mano niko vikica ir atsiras mano nuotrauka ir daug uzrasu ir tada spauskit mano denorastis-penktadienis ok ???

siaubas… tai kaip tik tokie sunys turetu buti registruojami… fejj… tie lietuvos istatymaiBlogaiBlogaiIgnoruojuVeeeŽliumbia

kokie sunys?

To vikica : kazhkoks milzhinishkas pacas arba jo gibridas su Apakęs kazhko …???

O ka mum daryti,jei mes bulka radom suzeista,operavo,isgyde,dabar vel ismesti?Apakęs

gal gali papsakoti kaip uzhregistruoti ne veislini shuni? vis tiek buvai tame susiburimeŠypsena kazka turejo pasakoti?

Nu viskas tai ir yraTaip Pitbuliai uzhdrausti FCI, reishkiasi ir LKD nu ir KKMCŠypsena

Ejau ir as registruoti savo suni, tai net neklause koks jis ar kaip atrodo, sako duok 25LT ir laisvas. O kai paklausiau, kam skiremi sie surinkti pinigai? Paiskino taip: koks tavo reikalas? Ziurek kad policija nesikabintu, jei neregistruotas gausi bauda?
Po tokio paaiskinimo praejo noras registruoti apsisukau ir isejau.

…kiek pamenu tai kiekviena nauja miesto valdzia vis sunis-kates registruoja babkes renka ir prizada visokiu gerybiu, paprastai visas shnipshtas baigiasi lenteliu nurodanciu sunu vedziojimo vieta pastatymu kokiai savaitei Cha cha

Kaip Ciadas sake duok babkes ir viskas. Daugiau nieko nereikalauja. Tai labai jau keista. Mano vieno sunio skiepu knygeleje parasyta: trispalve, misrune kale. Ir nieko daugiau kadangi suo be dokumentu. Lygiai taip pat ir registruoja.

hmm tada klausimas kyla: koks shuo yra veislinis? su dokumentais? o jei sakykim as turiu panashu i pitbuli shuni, bet jis mishrunas, be dokumentu ir t.t. Jis draudziamas? ar laikomas dvarnium ir visiems px?
jei dvarnius, tai labai smagu, nes dauguma tokiu shunu yra be doku Cha cha tobysh legalus ‘dvarniai’
o jei vadintusi pitbulis, tai kur yra riba, nubrezhianti aiskuma tarp savoku "dvarnius" ir "grynaveislis be doku" (cia klausiu apie ‘nustatyma’ is akies, ne pagal tevus, veislynus ir t.t.)

Juk niekam ne paslaptis,kad LT tvarkos- JOKIOS Kanda

[quote]hmm tada klausimas kyla: koks shuo yra veislinis? su dokumentais? o jei sakykim as turiu panashu i pitbuli shuni, bet jis mishrunas, be dokumentu ir t.t. Jis draudziamas? ar laikomas dvarnium ir visiems px?
[/quote]

taigi sakoma kelintą kartą - pitbuliai uždrausti FCI, reiškiasi ir LKD. Tai apie kokius dokus čia kalba? Jų nebūna su dokais.

kažkaip nesiriša šitas padaras su tema. kalbama apie šuns registracija, o Tu staiga sudomini kas ten per gyvunu. spėju bent keli nuėjo ieškoti kaip gi atrodo Tavo šuo Juokiasi jeigu bandysi šinšilą registruot kaip šunį, spėju priims - svarbu duok babkesCha cha

taigi sakoma kelintą kartą - pitbuliai uždrausti FCI, reiškiasi ir LKD. Tai apie kokius dokus čia kalba? Jų nebūna su dokais.

[/quote]

na ne tik FCI yra zinokMirkt kiti pripazista ir dokus gali jie tureti, tik kad ne FCI ir negali FCI parodose dalyvautiNekaltasMirkt

tai normalu, kad kinologai neregistravo. jie registruoja tik veislinius.

paskaityk Kauno miesto tarybos 2000 11 30 PATVIRTINTAS sprendimu Nr.201
GYVŪNŲ LAIKYMO TAISYKLES, ypač XIII skyrių:

http://www.kaunas.lt/dokumentu%20archyvas/dokumentai/taryba/sprendimai
/2000/Priedai/t004201TAISYKLES.doc

"XIII. GYVŪNŲ REGISTRAVIMAS IR APSKAITA

  1. Visi gyvūnų savininkai privalo užregistruoti laikomus gyvūnus ir sumokėti nustatyto dydžio mokestį: už šunį – 25 Lt, už katę – 10 Lt. Gyvūnai turi būti kasmet perregistruojami. Už perregistravimą imamas 3 Lt mokestis.
  2. Neveislinius šunis ir kates registruoja ir mokesčius renka organizacija, su kuria Komunalinio ūkio skyrius sudaro sutartį dėl benamių gyvūnų gaudymo ir naikinimo. Veislinius gyvūnus registruoja Lietuvos kinologų draugijos Kauno kinologų klubai.
  3. Registruojamo gyvūno savininkas užpildo registracijos kortelę, kurioje nurodo savo vardą, pavardę, adresą, telefono numerį, gyvūno rūšį, veislę, spalvą, vardą. Perregistruojant gyvūną būtina pateikti jo pasą ar veterinarijos tarnybos pažymėjimą, kuriame nurodyta gyvūno sveikatos būklė ir skiepai.
  4. Gyvūnai registruojami specialiuose apskaitos žurnaluose. Kiekvienam gyvūnui išrašomas registravimo pažymėjimas ir išduodamas žetonas. Žetonas turi būti pritvirtinamas prie gyvūno antkaklio.
  5. Asmuo, laikantis gyvūnus komerciniams tikslams, turi įregistruoti individualią įmonę.
  6. Lėšos, surinktos už gyvūnų registravimą, naudojamos gyvūnų globos namams išlaikyti.
  7. Nuo gyvūnų registravimo mokesčio atleidžiami visų grupių invalidai, vieniši pensininkai, asmenys, turintys policijos, krašto ir priešgaisrinės apsaugos, žmonių gelbėjimo tarnybų pažymas apie šunų reikalingumą tų tarnybų veiklai."

xebra, užteks verkti, kad neva tie pinigai nenaudojami aikštelėms įrangti. pagal šias taisykles aiškiai parašyta, kad skiriami išlaikyti gyvūnų globos namus. gal pas vilniečius taisyklės ir kitokios, tingiu ieškot dabar, nes temos autorius kaip supratau Kaune.

yra ant LT tvarka. nereikia kelti bangų. yra taisyklės, yra reikalvimai, yra baudos, yra mokesčiai. tik nepatingėkit pasidomėti. patys mes tą tvarką arba chaosą ir kuriame vieni kitus mokydami arba klaidindami Mirkt

Tau demesio truksta,kauboje tu
Kietas