Skeptikai,atsiliepkit!
Štai ir aš
Taigi:
Nuo "kitokio pasaulio" forumo atsiradimo,daznai cia lankausi,ir gaudau kaifa. Garbes zodis,man cia linksma.
Puikus musu visuomenes tikejimu,baimiu ir prietaru rinkinelis. Daugiau to,puikus sociologinis projektas. Jo deka,galima diagnozuoti siuolaikinio lietuvio tipiska pasauleziura: mistikas-eklektikas
Jis gali tuo pat metu sekmadieniais vaikscioti i mishias,o po to begti pas burejas.Laikyti save kataliku,bet tiketi reinkarnacija. Diagnozuotis karma ir uzsiimineti kabala. Ant sienos kabintis salia Jono Pauliaus II ir Sai Babos nuotraukas.(Aiaiai,negerai.Krikscionybe yra gan darni doktrina,i ja nieko papildomai kisti negalima)
Trumpai kalbant,lietuvis tiki viskuo,kas paslaptinga ir "nekasdieniska".
Jo dushe reikalauja stebuklu.
Stai man ir idomu,ar daug cia atsirastu mastanciu kitaip? Kuriem 2*2 VISADA yra 4?
Mano dushe yra tik vienas stebuklas - šampūnas. O šiaip įdomu… kokius žmonės čia norėtumėt pamatyt? Tuos kurie mina marksizmo-leninizmo filosofijos takeliais?
O kuo stebuklai blogi?Nu dievu ir burejom ir as netikiu,bet deja nera pasaulyje viskas taip paprasta kaip 2x2.O jei tau taip paprasta,turetu lengvai gyvenimelis eitis-paedei pamiegojai ir OK…
Irgi idomu,kodel gi ne?
Jei pasiskelbtum nahaliavai dalinas snikerius, pampersus, proshke ir alu, tau acilieptu ir daugiau skeptiku.
Tai as nieko blogo tame ir nematau… tiesiog smalsauju
hm…shiap…nuo antros klases mokyno…kad 2*2=4…
beja ir nuo antros klases babce i bazhnychia tampe…
ir sakydavo ten aukshtai velnias sedi ir stebi tave
kokia tu negera esi…
xe…byt ili ne byt…mda chia jau Shekspyras…
o jis irgi tykejo kazkokiais besais…
tai ka miela kompanija po
…jei jau chia susirinkom
-VSIEGDA GOTOV!
I sveikata!
o ar kada nors buvo 2*2=4 gyvenime? istorijoj?
nuo dogmu laiku, to nebuvo ir iki ju nebuvo.
visi priestarauja patys sau, baznycia, prezidentas , tevai kurie mus myli, musu vaikai.
Kai kuriuos dalykus ir aš vertinu skeptiškai… Tarkim Šv.Raštas man nepatinka , nepatinka ir per didelis fanatiškumas sekant bet kokiomis idėjomis, nepatinka kai kurie ezoteriniai teiginiai.
Nematau nieko blogo šioje temoje, nors gavau kelias žinutes į privatą, kad reikia ją trinti.
Tisiog visi mes skirtingi, o šita tema yra puiki alternatyva tiems ,ką erzina čia esančios temos o pasisakyti norisi, tačiau ne visiems priimtina lįsti ir bendraminčiams aiškinti, kad jie tiki nesamonėmis, nes tai nėra labai tolerantiška.
Tikrai temos nerakinsiu. Gerai, kad ji yra. Įžeidžiančios žinutės visgi bus ištrintos, bet jei čia bus svarūs ir pagrįsti teiginiai, normali diskusija ir pati kartais čia rašysiu.
Džyzus, tuoj cia susirinks publika, kuri net valgydama agurka manys, kad valgo pomidora. Visas gyvenimas yra 22=4. Nesusipratimas yra galvoti, jog drebi ne is salcio, arba juokiesi ne todel, kad yra juokinga. Salta - apsirengi, karsta - nusirengi. Tiesiog visi supranta, kad 22=4, nes juos taip ismoke, taciau jeigu lieptu ta pati pomidora padaugint is agurko, nezinotu ka daryti… to juk nemoke!!!
Vat ir nepavyksta i ta veiksma itraukti nei Dievo, nei reinkarnacijos - viskas ko negalima paciupineti yra netikra… Juk meile irgi yra netikra?
Skeptiskai ziuriu i tokias zinutes… Ot, radot kam siusti Sandra ne bandito uz grotu neurakins, ka cia bekalbeti apie temas
Froid taip ir nesupratau tu cia man priestarauji, ar sutinki .
siaip is esmes, zmogus mastymo isejimas is visuomenes konteksto yra nelygu 4.
man pvz patiko mano mintis (o gal cia seniau kazkas tai pagalvojo), kad zodziu savokos, pastoviai keiciasi (veiksmo, dalyku, ir t.t.)
siaip juk zmogus pasauli supranta ne taip kaip kazkas pasake, o savo mastymu, sugebejimais. vienas padaugines pomidora is agurko gaus pz pomidora ir agurka, kitas kazkoki hebrida, o kitas gaus atsakyma nuli.
o kokia yra istikruju tiesa?.. manau vieningos tiesos nera, tad atsakymu visada bus begalybe (tiek to pridesiu > gyvenime)
Apskritai manau, kad skeptikai turėtų retai į tokius forumus užsukti, tad jų geriau būtų ieškoti kur nors kitur…
Beje, o ką jūs laikote skeptiku? Žmogų absoliučiai niekuo netikintį? Bet juk tokių nebūna! Žmogus visuomet kuo nors tiki… Na tarkim, kad ir savimi. Be to, pagal mane, gali būti įvairių lygių (laipsnių) skeptikų, ar ne? Anyway, aš jiems nepriklausau Nors ir tikiu, kad 2 x 2 yra 4
Svoločevskis rašė:
Taigi:
Nuo "kitokio pasaulio" forumo atsiradimo,daznai cia lankausi,ir gaudau kaifa. Garbes zodis,man cia linksma.
Puikus musu visuomenes tikejimu,baimiu ir prietaru rinkinelis. Daugiau to,puikus sociologinis projektas. Jo deka,galima diagnozuoti siuolaikinio lietuvio tipiska pasauleziura: mistikas-eklektikas
Jis gali tuo pat metu sekmadieniais vaikscioti i mishias,o po to begti pas burejas.Laikyti save kataliku,bet tiketi reinkarnacija. Diagnozuotis karma ir uzsiimineti kabala. Ant sienos kabintis salia Jono Pauliaus II ir Sai Babos nuotraukas.(Aiaiai,negerai.Krikscionybe yra gan darni doktrina,i ja nieko papildomai kisti negalima)
Trumpai kalbant,lietuvis tiki viskuo,kas paslaptinga ir "nekasdieniska".
Jo dushe reikalauja stebuklu.
Stai man ir idomu,ar daug cia atsirastu mastanciu kitaip? Kuriem 2*2 VISADA yra 4?
net nzn ka atsakyti sutrikdei
Svoločevskis rašė:
skeptikų mažoka …
O tau, negi negaila supaprastint pasaulio iki 2*2 ?
Ka gi,sioks toks patikslinimas.Matau,22 daug kam uzkliuvo.
Cia aliuzija i Orwell’o "1984",kur pagrindinis veikejas ismasto:"Laisve prasideda nuo teises pasakyti,kad 22 visada lygu 4. Visa kita seka is to". Aisku,turejau tureti omeny,kad daug kas neskaite.
Siame kontekste tai reiskia,kad deklaruojamas principialus pasaulio pazinumas racionaliais metodais. Kad gamtos desniu pazeisti neimanoma.
Kad bet koks teiginys turi buti racionaliai ir empiriskai pagristas.
Kad to teiginio atzvylgiu veiktu Okamo principas,bei falsifikuojamumas (falibilizmas).
Praktiskai tai reiskia,kad bet koks pranesimas apie neva "stebuklingus" ivykius turi buti ivertintas moksliskai.O tokios vertinancios institucijos yra ir realiai veikia.Pvz.,SCICOP.
Praktiskai tai reiskia kritiska poziuri i autoritetus,is ko seka politine laisve bei sekuliarizmas.
Atsisakant racionalios argumentacijos,lieka tik autoriteto argumentas. Tokiom salygom dialogas neimanomas. Teisus tas,kas stipresnis. Tiesa tai,kuo tiki dauguma. O dauguma labai lengvai pasiduoda indoktrinacijai is valdancio elito,arba mediakratijos puses.(kas dabar puikiai matosi)
Butent todel,laisve ir racionalizmas yra neatsiejami. Todel,nekritiskas poziuris i media teikiama informacija yra visuomenes lygos simptomas.
Siaip,neturiu tikslo viso to aiskinti. Kam idomu,yra puikios knygos-pvz,nesenai isleita lietuviskai garsaus amerikieciu mokslininko,rasytojo ir filosofo C.Sagan’o "Demonu apsestas pasaulys".Patariu.
Buvo idomu,ar atsiras tokiam forume kritiskai,sistemingai mastanciu zmoniu. Ka gi,neigiamas rezultatas irgi rezultatas.
Svoloceskis, gali paaiskinti man, jei "gamtos desnius pakeisti negalima", kodel zmones stengesi suprasti gamta? kur bus deti gautos zinios, keisti gamta? ir t.t.
ok. gal cia "gamtos desniai" metafora kazkokio, bet esu mergele, tad priekabi