Žinai Svoločevski, įtikinai - aš skeptikas
Tik vot truputi ne tos krypties - skeptiškai žiūriu į racionalumą ir empiriką. Kaltas matyt išsilavinimas - jau buvau ir tiksliųjų mokslų doktorantūros paragavęs, bet kai pamačiau, kad ten viskas šakėmis ant vandens - mečiau. Jau geriau neapgaudinėt savęs ‘mokslinėmis’ iliuzijomis. Astrologijoj randu daugiau mokslo nei astronomijoj.
Žinai gal, kad astronomijoj veikia kiti fizikos dėsniai ir kita (lobačevskio) geometrija. Kad prieš 50 metų to nežinojom. Ir kas - gyvenom iliuzijomis kad jau viska žinom. O ar dabar žinom? O kas bus po 50 metų? Po 500? O prieš 500 mokslininkai buvo įsitikinę, kad žemė plokščia. Dabar jau žino, kad apvali. O ar tikrai apvali? O jei atras tikslesnius instrumentus ir nustatys, kad 4-tame matavime ji kvadratinė??? Abejoju, kad greit nustatys. Jie dar iki šiol nežino kas yra radijo bangos ar žemės trauka. Tad ir visi tie žmonių surašyti ‘gamtos dėsniai’ yra tik labai siauras žmonių supratimas apie gamtą. Nors jis po truputi truputi plečiasi - tobulėja prietaisai ir žmonių akiratis.
Man kartais atrodo, kad nauji atradimai padarimo tada, kada žmogaus protas būna pasiruošės juos priimti. Pafantazuokim, kas atsitiktų, jei ufo staiga pasirodytų ir per tv pasakytų - "Hello, we come in peace" - visas musų pasaulis subirėtų. Tad ufo kol kas ‘nera ir negali būti’. vat.
As esu skeptikas as netikiu ivairion nesamonem ir visada bandau isieskoti kokio nors paaskinomo, viskas turi susivesti i bendra visata, visa fizika zemeje ir fizika kosmose turi susivesti i viena visada turi buti priezastis o poto pasekme nebuna kazko be priezasties o jei ko dar priezasties nezhinom tai dar suzhinosim, nors kartais atrodo zhymiai lengviau tiketi davasiomis pranasais ir aiskeregystem, jei aiskeregyste egzistuoja tada tai turi buti kazkuo paremta.