Šis tas apie fobijas

dar pora temų mūsų forume apie fobijas: N: Serialai padeda atsikratyti fobijų [bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showForumPosts/2702 56.245-=(1502100936](http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showForumPosts/270256.245-=(1502100936) Vyras bijantis kraujo + vaikystes baimes nuo 33 zinutes[bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showForumPosts/2652 71.245-=(1982985742](http://www.bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showForumPosts/265271.245-=(1982985742) (pastarojoje temoje 4-oje žinutėje offcos papostinta daaaaaug info apie fobijas Gerai)

fobijų pavadinimai: Ačluofobija – tamsos baimė. Akustikofobija - triukšmo baimė. Akrofobija – aukščio baimė. Agliofobija - skausmo baimė. Aerofobija – atvirų erdvių baimė. Aliumfobija – česnakų baimė . Amatofobija – dulkių baimė. Ambulofobija – baimė vaikščioti. Antofobija – gėlių baimė. Anulfafobija - baimė likti senmerge (senberniu). Apteirofobija – begalybės baimė. Anrofobija – aukso baimė. Automosofobija – baimė būti purvinam (nešvariam). Aviofobija – skrydžių baimė. Bacilofobija – ligas sukeliančių mikrobų baimė. Balistofobija – raketų bei šovinių baimė. Basofobija – baimė prarasti gebėjimą stovėti. Batofobija – gelmės baimė. Bogifobija – vaiduoklių baimė. Bromidrofobija – žmogaus kūno kvapų baimė. Bufonofobija – varlių ir rupūžių baimė. Eclesiofobija – bažnyčios baimė. Elektrofobija – elektros įtampos baimė. Enetofobija – smeigtukų baimė. Eneklofobija – minios baimė. Entemofobija – vabzdžių baimė. Eritrofobija – baimė parausti. Ergofobija – galimo darbo baimė. Erotofobija – sekso baimė. Eufobija – baimė išgirsti geras naujienas. Falakrofobija – baimė nuplikti. Filemafobija – bučinių baimė. Eisoptrofobija – baimė save pamatyti veidrodyje. Filofobija - baimė įsimylėti. Glosofobija – baimė kalbėti viešai. Hamofobija – vestuvių baimė. Himnofobija – nuogumo baimė. Hadefobija – pragaro baimė. Heliofobija – Saulės baimė. Hemofobija – kraujo baimė. Hodofobija – kelionių baimė. Hidrofobija – vandens baimė. Desidofobija – baimė priimti svarbiu sprendimus. Didaskaleino fobija – mokyklos baimė. Dorafobija – kailių bei gyvūnų odos baimė. Dromofobija – baimė pereiti gatvę. Isolofobija – vienatvės baimė. Katagelofobija – pajuokų baimė. Katisofobija – baimė atsisėsti. Karcinofobija – baimė susirgti vėžiu. Kionofobija – sniego baimė. Korofobija – šokių baimė. Krometofobija – pinigų baimė. Klaustrofobija – uždarų erdvių baimė. Klimakofobija – laiptų ir laiptinių baimė. Koprofobija – baimė nueiti į tualetą. Koniofobija – dulkių baimė. Leukofobija – baltos spalvos baimė. Ligirofobija – didelių garsų baimė. Lokiofobija – baimė gimdyti. Logofobija – žodžių baimė. Mageirokofobija – baimė ruošti maistą. Mastigofobija – galimos bausmės baimė. Melofobija – muzikos baimė. Menofobija – menstruacinio ciklo baimė. Merintofobija – baimė būti surištam Metatesiofobija – permainų baimė. Metifobija – alkoholio baimė. Musofobija – pelių baimė. Mikofobija – grybų baimė. Nekrofobija – mirties baimė. Nefofobija – debesų baimė. Noktifobija – nakties baimė. Nosokomefobija – ligoninių baimė. Odonfobija – dantų operacijų baimė. Oenofobija – vyno baimė. Pedofobija – vaikų baimė. Plakofobija – antkapių baimė. Plutofobija – galimo turto baimė. Pteromerafobija – skraidymo baimė. Pirofobija – ugnies baimė. Radiofobija – rentgeno spindulių baimė. Rabdofobija – galimos bausmės baimė. Ritifobija – raukšlių baimė. Sciofobija – šešėlių baimė. Skolecifobija – sliekų baimė. Skotomafobija – baimė apakti. Skriptofobija – baimė viešai rašyti. Selenofobija – Mėnulio baimė. Saiderofobija – giminių baimė. Tachofobija – greičio baimė. Tafefobija – baimė būti užkastam gyvam. Testofobija – baimė laikyti egzaminus. Teatrofobija – baimė eiti į teatrą. Tonitrofobija – griaustinio baimė. Triskaidekafobija – skaičiaus 13 baimė. Tripanofobija – skiepų baimė. Venustrafobija – gražių moterų baimė. Virginitifobija – baimė būti išprievartautai. (tema forume “Apie viską”: bite.lt/plius/bendravimas/klubai/2forum.showForumPosts/2946 91.223.1-=(1849730764

labai aciu uz tiek daug informacijos.Kai kurios fobijos is ties kelia juoka, taciau manoji galbut kazka taip pat privercia nusisypsoti… kiekvienas su savo Mirkt

debesu baime Juokiasi sorry, bet juokinga Juokiasi

Pas mane nesąmoningos baimės. Bijau jei kas kėsinasi paimt man už nosies, už kaklo (bet švelniai glostyt galima- negalima tik apimt kaklo ranka); bijau pralyst pro nuvirtusį medį miške (siaubingai bijau- jau geriau apeisiu jį, nei reikės vos vos pasilekt, kad pralysčiau); bijau lyst pro mažą angą, nors išlindus pro ją yra didelė patalpa (uždarų patalpų nebijau); bijau jei kas artinasi prie manęs su peiliu ar žirklėm (pati juos galiu laikyt rankose ir baimės nėra); paniškai bijau adatų (anksčiau visiškai nebijojau, dabar reikia eit pas daktarus tyrimams, neinu, nes bijau, kad ims kraują- kraujo nebijau); bijau aukščio (anksčiau nebijojau, dabar negaliu net ant kėdės užsilipus lemputę perdegusią pakeist), bet į medį galiu įsilipti. Bet jei į medį reikės lipti kopėčiomis- neįlipsiu, nes bijau,… Nieko nėra man nutikę, jokios avarijos neturėjau, nieko nieko, o iš kur tos baimės atsirado neaišku…

Baimes pas zmones keiciasi su amziumi. Vaikysteje patikdavo ziureti, kaip is venops man krauja ima. Dabar negaliu ziureti ir visada nusisuku ŠypsenaPo bandymo skesti juroje kokius metus negalejau ziureti net i banguojancia jura, rodoma per TV. Iskart baime apimdavo… Neramu darosi bunant vienam namie, ypac vakare, kai tamsu. Gali pasirodyti juokinga, bet taip yra. Pats savim stebiuosi ŠypsenaKiekvienas turime savu keistenybiu ir baimiu.

aš tai siaubingai bijau pėsčiųjų perėjų Pavargęs vairuojant prie kiekvienos norisi stabtelti, kad visiškai įsitikinti, jog nieks nesiruošia eiti. vis atrodo, kad ims kas staiga ir išlėks į gatvę. mikriukai, stojantys vos ne prie kiekvienos perėjos, tikrai nepagerina situacijos Ne todėl ir pati būdama pėsčiąja perdėtai ilgai stoviu prie perėjos, jei ji nėra reguliuojama šviesoforu. einu tik tuomet, kai įsitikinu, kad mašinos pravažiuos už manęs nė kiek nepristabdžiusios…

Kai kurias baimes galima interpretuoti kaip elementarią…savisaugą.

tuomet perdėta baimė (fobija) - perdėta savisauga…

Bijau voru ir aukscio…

Pas mane is kazkur atsirado veidrodziu baime… nesamoninga kazkokia… seniau nebuvo, o dabar atsirado… Žliumbia Žliumbia Žliumbia

bijau aukščio, ypač tiltų…ir širšių… Baisu

As irgi kury laika bijojau voriuku ir visokiu vabalu[except bites Cha cha] kol nepaemiau viena diena ir nepadariau tokio dalyko - priejau ir paemiau ta vazha voriuka y rankas! Dbr kartais dar sucypiu pamachius voriuka, bet tai buna kai netiketai jis ish qr nors ishlenda Cha cha O shiaip nea Šypsena

O kaip gydyti agorafobija ? Nekaltas Negaliu ramiai sedet kambary jei durys atidarytos Baisu

As tai bijau aukscio, bijau , kai kitas vaziodamas automobiliu, kur ir as sedziu, lenkia lenkia kita automobili, bijau greicio, bijau tamsos, bijau storu dideliu geltonu kirminu Veee, bijau suklysti… Siaubas, kokia as baile!!! Pavargęs Cha cha

ar nebūtų pats laikas išsiaiškinti, kuo baimė skiriasi nuo fobijos? Drovus daugelio čia aprašytos fobijos man atrodo tiesiog paprasčiausios baimės… Nekaltas

kągi, regis, kad fobija - tai liguista įkyri nepagrįsta baimė. taip kad ne visos čia suminėtos baimės yra fobijos Mirktkeli straipsniukai apie fobijas: medicine.vdu.lt/medicina/Psichikos_ligos/005602B2-70E903AC (socialinė fobija) zpasaulis.lt/archyvas/29/sgb.html (šis tas apie įvairiausias fobijas) culture.lt/lmenas/?leid_id=2956&kas=straipsnis&st_i d=2667 (esė apie fobijas)

As tai bijau pereiti per tilta.Ypac jei jis toks medinis,su ivairiausiais tarpais tarp lentu ir einant girgzda.Man rodos,kad jis tuoj ilus…Arba tiltas virs begiu klaipedoj…Tas tai ypac man baisus…Vienzo bijau is aukstai ziuret i apacia,nes vaidenas,kad galiu nukristi…

As ir voru bijau tik jau ne taip stipriai kaip tamstos man jei voras nejuda tai dar ji galiu tverti kur nors netoliese bet jei jau pajudejo tai viskas is kart siurpas krecia Kiek pastebejau mano baime proporcinga voru dydziui kuo didesni tuo labiau bijau Kanda

perkelta zinute Cure Senbuvis 2004-08-10 01:57 Ar jums nebuna staigiu baimes, nerimo priepuoliu? Akimirku, kai jautiesi trapus it perdziuves epuses lapas? Ka darote, noredami sugrizti i normalia busena?