Šis tas apie fobijas
Nežinau ar tai fobija,nors man panašu į tai. Beprotiškai bijau privažiuoti arti mašinos (kai iš galo važiuoju).Vieną kartą avariją apturėjom-atsitrenkėm į užpakalį kitai ir nuo tada kai tik draugas ir netik arti privažiuoja prie kitos ,visas kūnas nenormaliai įsitempia,nesąmoningai pradedu drebėt ir užrėkiu kąnors,panašiai “atsargiai”,“stabdyk” ir t.t. žiauriai bijau, o manęs nesupranta,netgi juokiasi iš to,nors man nejuokinga.Drebu paskuj kurį laiką…
Ir klaustrofobija man artima, jei uždarytų kokiam tunely mane, išprotėčiau jaučiu.
Kaip su tuo kovoti, neįsivaizduoju…
as irgi voru bijau tu didesniu pvz kai as matau ji,tai galeciau paimt bet jei voras paslapcia uzlipa tai …
Fobijų rūšių yra apie 500. Fobijos skiriasi nuo visų kitų baimių ypatingo stiprumo jėga ir žmonių negalėjimu įveikti jas savo pačių jėgomis. Tiesa, fobijos apimtas žmogus puikiai suvokia asmeninės padėties kvailumą ir pats kritiškai į šią padėtį žvelgia. Todėl fobijas bandoma nuslėpti. Fobijos klasifikuojamos: pavyzdžiui, esama nozofobijų - įkyrių baimių susirgti sunkiomis ligomis: vėžiu, infarktu, pasiutlige, AIDS ir pan. Kita plačiai paplitusi fobijų rūšis - erdvinės fobijos. Tai klaustrofobija - uždarų patalpų baimė, agorafobija - atvirų patalpų baimė, kenofobija - tuščių patalpų baimė, hefirofobija - baimė vaikščioti per tiltą, amaksofobija - ratinio transporto baimė… Populiarios yra sociofobijos, kurioms priklauso lalofobija - baimė viešai pasisakyti; antropofobija - baimė bendrauti su žmonėmis; ginekofobija - baimė bendrauti su moterimis; ereitofobija - baimė parausti; sitofobija - baimė užspringti; miksefobija - baimė pasirodyti nepajėgiu lytinio artumo metu… Kitoms fobijų grupėms priklauso arachnofobija (vorų baimė), ailorofobija (kačių baimė), tachofobija (baimė būti negyvai palaidotam). As labai bijau voru, kuo toliau, tuo labiau isitikinu, kad tai nepaprasta baime, o fobija (arachnofobija). Ka galetumete patarti, kaip gydytis, kaip nugaleti sia fobija? Tai imanoma? Gal jus taip pat paniskai bijote voru?
As taip pat LABAI bijau voru!Tiesiog ziauriai Dar nesu sutikusi tokio zmogaus kuris irgi taip bijotu.Net nezinau ka daryt Kaip ta baime iveikt…
o as bijau giliu vandens telkiniu. nemoku plaukt ir niekaip negaliu ismokt gal del to, jog esu skendes dar didelis nerimas kankina, plaukiojimas ezere kokia valtimi ar pan. karta drauge siule paplaukiot, bet atsisakiau. ir tada toks menkysta pasijutau, bet visvien nieko su savim padaryt negalejau
kaip rusai sako: u každogo svoji nedostatki…
tikrai tave suprantu. man tas pats su vorais. aplinkiniai juokiasi ir erzina, atseit paziurek kokie grazus padareliai… karta vienas ant manes buvo uzlipes. pasitaiko kaip tik toks super “mazas”. po to ilgai negalejau atsigauti nuo soko, drebejau taip, kaip niekada nesu drebejusi. norejau rekti cypsi, bet nebesugebejau. po to kelias savaites negalejau ramiai uzmigti, vis vaidendavosi, kad manimi kazkas lipa. ir dabar kiekviena vakara pries guldama negaliu nepasiziureti ar po lova ar aplink ja nera jokio voro.
Nesi tu joks menkysta,tiesiog juk kiekvienas kazko bijo daugiau ar maziau.Na tu bijai vandens,tikriausiai del to kad nemoki plaukt,stai ir viskas Ismoksi juk,ir viskasbus ciki
manau problema siek tiek gilesne
Zava rase: tikrai tave suprantu. man tas pats su vorais. aplinkiniai juokiasi ir erzina, atseit paziurek kokie grazus padareliai… karta vienas ant manes buvo uzlipes. pasitaiko kaip tik toks super “mazas”. po to ilgai negalejau atsigauti nuo soko, drebejau taip, kaip niekada nesu drebejusi. norejau rekti cypsi, bet nebesugebejau. po to kelias savaites negalejau ramiai uzmigti, vis vaidendavosi, kad manimi kazkas lipa. ir dabar kiekviena vakara pries guldama negaliu nepasiziureti ar po lova ar aplink ja nera jokio voro. Visiskai tas pats su manim.Kiti galvoja,kad prisigalvoju,ar dar ka… O ypac kai isvaziuoju i soda…tai sakes…Visur ten pilna voru,voratinkliu…Tai jei prie savo lovos pamatau vora,ten daugiau nabemiegu Tikriausiai kitiems juokinga,taciau man-visai ne
as irgi paniskai bijau voru todel griebiu pirma pasitaikiusi po ranka daikta ir jei nesusivaldau pritreskiu
Na galiu pasakyt kad tikriausiai “sergu” trachofobija (baime buti palaidotai gyvai)…Tiesiog esu daug prisiklausius tokiu nutikimu… Kaip gydytis? Neisivaizduoju. Tiesiog stengtis to isvengti (kalbant apie vorus).
kiek esu skaiciusi apie fobijas, tai viena is baisiausiu… kaip jums pasireiskia si baime? o del vori tai stengiuosi, bet zinot… juk tai gyvunas, kuris gyvena visuose namuose…
Manau tau niekas kitas nepdes kovot kaip tu pati… Tai paprasciausia psichologija…
na taip… bet jus neisivaizduojat kiek man tai kainuoja. savo namuose neturiu nei vienos saugios vieteles, kurioje galeciau, neapsidairius ar nera tu padaru, gyventi…mane nuolatos persekioja tas jausmas…
kaip manot, o hipnoze negaletu cia padeti?
As net nezinau kokia fobija turiu. paniskai bijau plaukti toli nuo kranto, kai maudausi. neramu darosi, jei plaukiu valtimi toli nuo kanto, bet valdausi. Tai greiciausiai pasekme vieno nutikimo pries 6 metus juroje, kai jura manes i kranta paleisti nenorejo…
gali buti skendimas man vienas is ziauriausiu dalyku…
saully, tu ne vienas toks, man praktiskai irgi tas pats