Siauliu universiteto destytojas sukure vandeniu varoma varykli.

Siauliu universiteto destytojas sukure vandeniu varoma varykli.

Per LRT Panorama rode Siauliu universiteto destytoje kuris sukure maketa variklio varoma vandeniu kuris pranoksta kituose salyse sukurtus variklius tokio tipo, nes vandeni skaldo saules energija arba vejo… Labai saunu kad turime protingu zmogeliuku lietuvos zemeleje Šypsena

Ar ne paprasciau but ta saules energija ir varyti automobili? Nekaltas

o nepagalvoji, kad maziau saules energijos reikia suskaldyti vandenui, o suskaldytas vanduo toliau atlieka savo darba…

ko laukia vyriausybe vandeni reikia tuoj pat apmokestintLiežuvisVM,akcizu ir ttCha cha

Šaunu būtų, tačiau mažai tikėtina… Maketas, dar ne prototipas…

oi chebryte chebryte… kur jus buvot kai…

zo pries pusmeti cia buvo tema "ekologiskas kuras" ar pan. ten stipriai diskutavom.

zodziu. sitas siaulieciu mokslininininininkas nieko naujo is esmes nepadare.
Lietuva siuo maketu vargu ar pasinaudos kaip nors labaiu nei mobiliems tel krauti dienos metu…

tam kad tai panaudoti pramoneje, o butent automobiliu rinkoje, LT nepakaks nei noro, nei uzsisipyrmo o svarbiausia finansavimo.

tokie gigantai kaip Mitsubishi Motors, Toyota Motors jau yra padare panasiu dalyku.
pamenu pries kokius 3 metus buvo laida apie alternatyvu kura.
ten vienas japoshke savo rankomis padare varikli ir imontavo ji i Toyota camry.
viskas saunu vaziuoja.

pasaulyje si technologija (vandens skaidymas i H2 ir O) jau seniai zinomas.
taciau kaskodel tai nevyksta taip sparciai…
kodel?
atsakymas butu klausimas - pas ka pinigai?

nenoriu labai plestis, jei tema isliks aktuali paplepesim apie tai. daba internets mokamas Dial Up rulz.

Pilu, tapshnoju ir vazhiuoju…

Zinau tik tai kad benzo kvapas malonesnis nei vandens ir tai jau pliusas benzininiam varikliui Šypsena

Iki to pakol tai bus pritaikyta automobiliams daug vandenelio nutekes.
be to kazi ar daug cia is musu butu tokiu kurie pasirinktu avto su tokiu varikliu?Juk masinos trauka itariu mazesne nei mums iprastu kuru varomu
bet siaip pagirtinas ir sveikintinas dalykas.Smagu zinot jog dar ne visi gudrus zmones isvaziavo is Lietuvos Labas

Tai kad vanduo kaip ir neturi kvapo Laimingas

mano nuomone visa ekologisko varyklio kurimo procedura stabdo naftininkai, nes kur jie desis su ta nafta kai gales zmones vazineti su vandeniu is upelio… Seip ta tajota anksciau rode ir per LNK zinias atrodo… ten jau toliau buvo pazenges zmogutis, o SU destitojas su studentais dabar zada ta varikli taikyti automobilui ir sukurti prototipa… belieka palinketi jam sekmes. Gal turesime Lietuviska automobili, kad ir ne po 5 metu o pi 20metu… svarbu kad ir valstybe padetu ir finansuotu jo projekta ir kitu mokslioninku… kad nereiktu jam begti is Lietuvos, ar kad nenupirktu jo projekto kas nors…

Vienas brazilas buvo panašų dalyką suklūręs. Viena naftos kompanija iš jo nupirko patentą už 20 mln. $ iš išardė prototipą.

geras biznis ane.

va va ir manau to prototipo neismete… o pasiliko seife, kai baigsis nafta prades gaminti masinas su tokiais varikliais Šypsena Nebent jie buvo visai nesveiki…

idomu kaip salta ziema kibiriukais vandeni nesiosimes, sistema tures tureti kazkoki sildyma gudru…

O be to ar zinote, kad vandenilio dujos laabai sprogios??? Destytojas argumentuoja tik klausimu: ar dabar naudojamos dujos nemaziau pavojingos…

Zodziu dar matyt ilgai bus tobulinama sistema

O kad apstu gudriu lietuvaiciu tai jau senai aiskuGerai

Galvoju.
Nemaciau isradimo, bet is bendro issilavinimo pasamprotausiu. Jei imti energija (pvz. saules) ir ja tiesiogiai varyti mechanizma, nuotoliai bus tik is sio mechanizmo pavaros. Jei tarpe energija dar ir transformuoti (pvz. skaidant vandeni), prisideda dar ir transformavimo nuostoliai.
Kad mechanizmas gamintu daugiau energijos nei suvartojo, priestarauja fizikos desniams. Gautusi amzinasis variklis. Gal ji kada ir isras, bet tada turetu taip ir vadinti- amzinuoju. Ir jau tikrai bus pasauline sensacija + fizikos teorijos perziurejimas.
Itariu, kad isradimas skirtas grynai ekologijai, bet ne kiekvienam rupimai ekonomijai. Tada viskas logiska- nepaisoma didesniu nuostoliu vardan aukstesnio tikslo.

sitas pats destytojas, budamas Siauliu meru ir ekonomine zona steige, Zokniu aerouosta gaivino, milijonai prapuole, rezultato ner… Ir su siuo varikliu tikisi koki finansavima ispest is kur nors. Rezultato nebus normalaus.

Na jau tikrai nieko naujo nesukurta. Gal kokis priesh pora metu per TV maciau tokiu pat principu sukurta mechanizma, tik jis buvo tokio dydzio ir tokio galingumo, kad juo varomas vaziavo minibusas. P.S. Mechanizmas uzeme tiek vietos busike, kad vienintelis kuris dar tilpo buvo pats vairuotojas Cha cha

Visam tam ŠU’de yra …

kad ir kaip butu keista, pinigams galioja darvino aprasyti desniai - jie skuba ten, kur gali efektyviausiai prisitaikyti ir daugintis. prekyba fondais geriausias to patvirtinimas.

vos tik kazkas susiskaiciuos, kad investuoti i vandenilio varikli pinigai dauginsis efektyviausiai, si technologija issivystys taip pat verzliai, kaip kompai. ir naftos kompanijos cia greiciausiai nebus tarp paskutiniu - ju resursai isties dideli (pasaulio imoniu top-10 naftos kompaniju berods 3).

beje, jei kartais paskaitinejat pranesimus apie naftos rinka (siulau ne verslo zinias ar lietuvos ryta, o koki nors economist), tai kalbas apie naftos kopaniju pasipriesinima vandenilio varikliams matyt ivertintumet kaip anachronizma.

mano nuomone tavo nuomone "uzsikonservavo" kazkas nuo 1985-1990 metais.