Seksas, Meilė ir Hipiai

Seksas, Meilė ir Hipiai

Sekse, kaip ir gyvenime, daug apgaulės. Kūnas dažnai nori parodyti tiesą, tačiau įvairiausios taisyklės ir nusistatymai užkerta tam kelią. Mes susivaržome savo neteisingomis mintimis. Daugybė žmonių net nenutuokia ką jie praranda slėpdami savo jausmus. Jie pajuokia primityviąją kultūra ir didžiuojasi savimi, kad slopina prigimtinius instinktus ir impulsus.
Jim Morrison

Daugelis žmonių kaltina hipius esant amoraliais, užsiiminėjančiais laukinėmis sekso orgijomis, viliojančiais nekaltus paauglius ir turinčiais įvairiausių seksualinių nukrypimų. Niekas ir neneigia, kad daugelis hipių buvo įsipainioją į trumpalaikius seksualinius santykius ir užsiminėjo seksualiniais tyrinėjimais, ko nedarė nė viena karta gyvenusi prieš juos. O didžiulis eksperimentas su "Laisva Meile" buvo tikra seksualine revoliucija, kuri išlaisvino daugybę žmonių nuo vyravusio puritoniško požiūrio į seksą.

Vietoj to, kad tai būtų daug pasitenkinimo ir orgiškos palaimos teikiantis pažadas, seksas amerikoje iš moteriško paslaptingumo tampa keistos formos liūdna nacionaline prievarta.
Betty Friedan (The Feminine Mystique) 1963

Vaikai, kurie užaugo Amerikoje penktajame ir šeštajame dešimtmetyje, buvo neapsaugoti nuo teiginių, rodančių ryšį tarp meilės ir sekso, įvairovės. Žiniasklaida meilę vaizdavo romantiškai, kaip tam tikrą savijautos pasikeitimą arba tai, kas užsimezgė tarp ilgai bendravusios poros, kai jie pažino vienas kitą geriau. Seksas buvo tai, apie ką geriau nediskutuoti. Dėl šios priežasties mūsų tėvai nuteikdavo mus prieš tokius "košmarus" kaip masturbacija ir prieš nesantuokinis seksas. Šis bendravimo tarp vaikų ir tėvų trūkumas padėjo sukurti didžiulį kartų požiūrio skirtumą.

Iš pradžių buvo meilė, po to santuoka, ir tik tada tu atsiradai savo vežimėlyje.
Vaikiška daina

Mus mokė, kad seksas yra deramas tik tiems, kurie myli vienas kitą, yra susituokę, ir turi vaikų.Taigi seksas, meilė, santuoka ir vaikai buvo tarsi kompleksas, kuris negali būti išardytas. Bet koks kitoks seksas buvo vertinamas kaip lytinis iškrypimas, kurio pasekmės buvo skaudžios (nesantuokinis vaikas, liga, ar net mirtis). Tokie teiginiai sekso nedarė panašaus į malonumą dar mažiau į intymius užsiėmimus meile. Viskas ką mes žinojome apie seksą tebuvo mūsų draugų pašnibždesiai arba slapta pamatyti vaizdai iš paslėptos žurnalo "PlayBoy" kopijos.

Meilė tarp vyro ir moters yra nešvanki tol, kol jie nežino visko vienas apie kitą, ir tol, kol neįminė sekso paslapties.
Aleister Crowley

1966 metais buvo išleista knyga “Žmogaus seksualiniai atsakymai” pagal Masters’ą ir Johnson’ą. Nuodugnūs klinikiniai tyrimai apšvietė žmones, kas nutinka lytinio akto metu. Nelauktai seksas tapo karšta tema amerikoje. Po kiek laiko išėjo dar viena knyga “Pasitenkinimas seksu” pagal Alex Comfort. Šios knygos pavadinimas parodė, kad Amerikos požiūris į seksą keičiasi.Pagaliau didžioji paslaptis atskleista.

Mes nesuprantame amerikiečių, kurie kaip kokie paaugliai pastoviai kalba apie seksą, ir kurie, kaip kokie paaugliai suvokė, kad seksas skirtas ne tik vaikams gimdyti.
Oriana Fallaci (Italų autorius)

Šis gerokai staigus apsišvietimas apie seksą įvyko ne dėl kelių naujų knygų. Amerikos pasiryžimas diskutuoti sekso tema buvo seksualinės revoliucijos vykdymas. Seksas buvo visur, ir spauda jį dar labiau viešino.Seksualinės užuominos reklamose parodė, kad seksas puiki priemonė parduoti prekę. Naujai pasirodę "mėlynieji" filmai iššaukė nešvankius įstatymus ir nutiesė kelią visai pornografijos industrijai.
Mados industrija taip pat pasinaudojo užuominomis ir kurdami drabužius ėmėsi drastiškų priemonių, sukurdami mini sijonėlius ir permatomas palaidines. Moterys, išreiškdamos savo laisvę, išlaisvino savo krūtis iš lėmenėlių, mados kompanijų baimei, bei vyrų laimei.

Jei tai priverčia tave jaustis gerai, daryk tai!
Populiarus hipių posakis

Taigi kas nuvedė iki šios seksualinės revoliucijos? Kaip viskas pasikeitė nuo "Jokio sekso iki vedybų" iki "Jei tai priverčia tave jaustis gerai, daryk tai!"? Atsakymas - paprastas. Hipiai. Hipių judėjimas turėjo didelę įtaką seksualinei laisvei JAV ir visur kitur. Ši seksualinių nusistatymų revoliucija buvo daugiau nei reakcija į pernelyg drovius penkiasdešimtųjų ir ankstyvųjų šešiasdešimtųjų papročius. Tai buvo išsilaisvinimas iš visų socialinių suvaržymų, kas buvo būdinga hipiams.

Tu turi žiūrėti į lytinį aktą taip komiškai, kaip žiūri vaikas.

Ir vėl prarastoji karta pateisino savo vardą,gyvendama ir rašydama apie seksualinę laisvę. Allen Ginsberg, Jack Kerouac, William Burroughs ir kiti gyveno neįprastai laisvai, seksuališkai ekspresyvius gyvenimus. Jų raštai paskatino hipius atverti akis, eksperimentuoti su seksu be jokios kaltės ar pavydo.

Viskas ko man reikia – MEILĖ.
The Beatles

Ginsberg’as buvo pirmasis žmogus San Franciske, kuris sakė kad mes turime mylėti vieni kitus. Hipiai klausėsi taip pat ir pradėjo į seksą žiūrėti kitaip. Jie suprato, jog seksas tai tik dar viena gyvenimo dalis kaip valgymas ar miegojimas. Tai labai natūralus būdas išreikšti save. Mes išmokome apeiti tas baimes, kurios užprogramuotos mumyse, ir dalinomės savo kūnais taip lengvai, kaip dalinamės maistą ar mintis.

Jei negali būti su tuo, kurį myli, mylėk tą su kuriuo esi.
Steven Stills

Laisvos meilės idėja išplatinta hipių reiškė, kad gali mylėti ką tik nori, kada tik nori ir kaip tik nori. Tai paskatino nevalinga seksualinę veiklą, bei norą išbandyti ką nors naują. Grupinis seksas, viešas seksas, seksas su mažamečiais, homoseksualumas, nebuvo jokių tabu.Žinoma tai nereiškia, kad normalus seksas tarp dviejų žmonių arba vieno partnerio turėjimas buvo pamiršta. Vis dėl to atviri santykiai tapo neatskiriama hipių gyvenimo būdo dalis. Tai reiškia jeigu tu esi užmezgęs santykius su vienu asmeniu ir staiga tave patraukia kitas, tu gali užmegzti santykius su kitu žmogumi, be jokios baimės dėl pavydo ar pagiežos.

Vienas kasdieniškiausių dalykų pasaulyje, mylėti vieną vyrą iki pamišimo ir tuo pačiu metu pasiutiškai dulkintis su kitu. Tu neatiduodi širdies, o tik savo kūną… Yra du būdai mylėti vyrą: moralinis ir psichologinis.
Marquis de Sade

Laisva meilė meilės, santuokos, sekso ir vaikų paketą padarė nebevartojamą. Meilė jau nebuvo skirta tik vienam žmogui, tu galėjai mylėti bet ką. Tiesą sakant, meilė buvo tai ką privalėjai dalintis ne tik su savo sekso partneriu, bet ir su visais žmonėmis. Meilė yra tam kad ją dalintumeisi laisvai. Taip pat mes atradome, kad kuo daugiau duodi, tuo daigiau gauni. Tai kam dalintis meile tiks su keliais išrinktaisiais? Ši gili tiesa buvo vienas didžiausių hipių atradimų.

Tavo dukra yra pakankamai suaugusi, kad darytų tai, ko ji nori… ji mėgsta dulkintis… ji sutverta dulkintis… ir jeigu tu nenori būti pats išdulkintas, geriausias dalykas ką gali padaryti, leisti jai daryti tai, ko ji nori.
Marquis de Sade

Pagal hipius, ką darė du subrendę suaugėliai (arba paaugliai), buvo jų pačių reikalas. Nemažai jaunų žmonių buvo suvilioti vyresnių labiau patyrusių hipių. Daugelis jaunų vaikų, kurie pabėgę iš namų papildė hipių judėjimą, buvo tėvu prievartos prieš vaikus aukos. Hipių subkultūra atmetę tuo metu vyravusias moralines normas dėl akivaizdaus suaugusiųjų veidmainiavimo. Paauglių pasipriešinimo priemonės buvo (ir dabar yra) seksas, narkotikai ir Rock’n’Roll’as.

Hipiams seksas buvo kažkas spontaniško. Jei tu susitikai kažką tokio kas tave traukė ir jausmas buvo abipusis, tai jūs pasimylėdavote. Tai galėjo nutikti bet kur: automobilyje, miške, festivalyje, parduotuvėje. Laisva meilė buvo visur, o ypač tokiose vietose kaip komunos, kur seksas buvo tarsi įrankis. Hipiams nebuvo svarbu, ką kiti žmones galvoja. Atsimenu įsijungęs TV mačiau miesto parke beslampinėjančius hipius, kurie nekreipė jokio dėmesio į kamerą ir praeivius.

Reikėtų priminti jaunesniems skaitytojams, kad visa tai vyko tada kai AIDS dar nebuvo žmonijos rykštė. Nepaisant to venerinės ligos buvo labai didelė problema. Labai paplito paauglių neštumas, tai buvo viena didžiausių problemų. Laimei šis seksualinis atvirumas, kuris sukėlė šias didžiules problemas, buvo iškeltas į viešumą. To pasakoje buvo atidarytos nemokamos klinikos, pradėtas seksualinis švietimas mokyklose, liberalizuoti abortų įstatymai, taip pat pradėta reklamuoti kontraceptines priemones. Visa tai yra rezultatas seksualinio netvarkingumo, kurį hipiai išliejo prieš visuomenę. Puritoniški suvaržymai, įkalti mums į galvas mūsų tėvu, bažnyčios, bei mokyklos, staiga tapo visiškai nereikšmingi. Dažniausiai neteisingos moralinės nuostatos buvo keičiamos narkotikų, o ypač marihuanos ir psichedelikų pagalba. Marihuana yra vienas iš labiausiai skatinančiu lytinę veiklą vaistų žinomas žmogui. Ji paaštria jausmus, ne taip kaip alkoholis, kuris juos slopina. Kaip ir kiekvienas hipis aš galiu jums pasakyti: seksas yra labai geras dalykas, tačiau mylėtis apsipūtus tai tarsi pakliūti į rojų.

Seksas buvo tiek pasmerktas, kad net negalėdavai juo mėgautis.
Bhagwan Shree Rajneesh

Daugelis hipių per savo dvasinę patologija nemažai sužinojo apie seksą. Kama Sutra, Tranic tai sekso vadovėliai iš Indijos, kurie leidžia pasiekti nemažai aukštumų. Kai kurie dvasiniai mokytojai sukūrė kultus, kurių tikslas buvo panaikinti seksualinius susivaržymus.

Lytinis aktas yra tiek biologinė tiek psichinė veikla. Seksas mumyse yra labai giliai su dideliu mūsų pačiu baimių kontekstu, kurios tarnauja kaip mikrokosmosas su didžiule įvairove moralinių nuostatų, bei verčių.
Kate Millett (Feministė)

Šie hipių judėjimo atnešti visuomenės papročiai nuvedė tiesiai prie gėjų ir lesbiečių išsilaisvinimo judėjimų. Hipiai iškėlė seksą į viešumą ne sąmoningai, kaip šie judėjimai, o visa tai įvyko savaimiškai dėl eksperimentavimo su Laisva Meile. Gėjų ir lesbiečių sąjungos parodė, ką galima pasiekti, jei viskas gerai organizuota, ko nebuvo hipių judėjime.

Taigi hipiai išlaisvino ameriką nuo puritoniškų seksualinių susivaržymų praktikuodami Laisvą Meilė, eksperimentuodami su psichedelikais ir atmesdami tuometinius moralinius nuostatus. To pasekoje prasidėjo laisvas informacijos apie seksą judėjimas, buvo įteisintos gėjų ir lesbiečių teisės ir daugybė žmonių susidomėjo sekso medicina.

jaaa… Šypsena

patiko??? Labas

labai tingiu skaityt. bet jei ten tikrai idomu tai perskaityciau. jei kas perskaitysit tai rekomenduokit ar verta.

oba… kiek daug skajtyt…Apakęsniu ok pradedam…Girtas

neskaitysiu Nekaltas

Parasykit santrauka nu tipo kaip knygoi. o tai laaabaia daug skaityt, tingiu.

ka tu cia parasei?ApakęsCha cha

tyngiu tiek skaityt Drovus

ŠirdisŠirdisŠirdis

Apakęs ojeij kiek prirasyta! o gal davai sutrumpink Drovus

tinginukaj jus Mirkt nepykitGėlė parashysiu santrauka kej lajko turesiu Cha cha ok??? Labas

arba kitas patarimas: skajtykit nuo galo tep lengviau Laimingas

arba paskaajtyk pradzhioj paskuj bishqti pralejskit, vidury ir paskutines 3 ar 2 pastrajpas Angelas

beto jej norit apibudinsiu sita keliajs zodzhiajs: Didelis pasakojimas, kuris apibendrinamas i “Seksualine revoliucija” Juokiasi

na ir? tai jau dabar pulti buti hipiu? yra myletis ir yra dulkintis. Nors viskas atliekama taip pat, bet skirtumas tarp to ir ano - labai didelis ir didzioji dalis jaunimo to nesupranta.

geras. idomu ir viskas tiesa.

skirtumas tarp hipiu ir kitokiu zmoniu tas, kad hipiai mylysi kada nori, kajp nori, ir kur noriGirtas

Tingeti skaityti…DrovusLaimingas

ash ishprotejaukol viska perskaichiau…Nekaltas toks idomus straipsnis…achiu hipiams…MyliuGėlėŠirdis

hipiai jaw kazkajp mano nuomone praejty… senaj nemachiaw tokiu… Cha cha