<p>Labai norėčiau, kad atsakytų žmogus, kuris tikrai domisi sapnais.</p>
<p>Šiaip aš sapnuoju įvairius sapnus. Bet va pildosi keisti ir blogi sapnai.</p>
<ol>
<li>
Mirė mano senelis. Mums pranešė telefonų vėlai vakare, kai jau turėjau eiti miegoti. Na ir naktį susapnavau tokį sapną: <i> Aš stoviu prie karsto, o senelis guli karste ir šypsosi… Taip klaikiai…</i> Jis visada taip šypsodavosi.
Ryte paskambina tėvas, nes jis nuvažiavo ten anksčiau ir praneša tokią žinią: baisiai atrodo… šypsosi…</li>
</ol>
<p>O svarbiausiai atsibudęs sapną papasakojai sesei ir mamai… Tai jos irgi negalėjo patikėti… Dabar tikriausiai užmiršo… Bet aš vis dar atsimenu</p>
<ol>
<li>Sapnavau, kad mano sesė turėjo išskristi lėktuvu į Ameriką… Ji pavėlavo ir ėmė vytis lėktuvą… Kažkaip įsėdo prie variklio… Ir apkurto…Bet lėktuvas taip ir nuskrido…</li>
</ol>
<p>Spėkit, ar kitą dieną kartais nenugriuvo bokštai dvyniai?</p>
<p>Tai tuos du sapnus prisimenu gerai. Bet buvo daug smulkesnių… Kur man nesiseka… Ir jie pildosi…</p>
perkelta zinutedafenita 2004-08-11 11:33 Gal kas zinot, ka reiskia sapnuot puolancius vilkus? Sapnavau, kad jie is visu pusu mane puola Zinau, kad tai kazka reiskia, bet ka nezinau
apskritai sapnuoti vilkus reisikia kad tarp jusu bendradarbiu yr ablogas zmogus,kuris isduoda gamybos paslaptis ir gali Jus apgauti. Jei sapne vilkas persekioja,vadinasi turite mirtina priesa. Vilkas gali reiksti seksualine agresija ir perspeja kad reikia buti atsargiems ir neprarasti nuovokos ypac pasilinksminimuose. sitaip radau parasyta sapnininke…
hm…o kur galima pvz rast sapnu reiksmes nete?..as pvz pastaruoju metu sapnuoju visiskas nesamones…sianakt pvz sapnavau baznycia…tik kad as ensu labai tikinti…paskui kad braidziau po kazkokias supjaustytas pievas kuriose pilna kazkokio skyscio panasaus i nafta…nors mano sapne tai buvo formalinas,kuriame mirkomi lavonai…nelinxmas tox…
Daug galima rasti tiesiog paieškojus - raktiniai žodžiai dream symbols. Bet siūlyčiau neskubėti priskirti reikšmių savo sampno simboliams - jos gali neturėti nieko bendro su tai, ką asmeniškai Tau praneša sapnas. Neblogi puslapiai, jei skaitai angliškai: mythsdreamssymbols.com/dreamdoctor.com/ Kad susapnuotum bažnyčią, nebūtinai turi būti labai tikinti. Prisimenu, kad šioje temoje taip pat buvo sapnas, kuriame buvo bažnyčia. Gal aiškiau būtų, jei papasakotum visą sapną.
nesamone tas sapnu aiskinimas. Na nzn, man atrodo, kad ateities sapnai negali nuspet. Seip tai sapnai yra musu pasamones sugeneruotos atsitiktinai parinktos gyvenimo dalys, sapnais galima aiskinti savo paties praeiti, dabarti, bet tikrai ne ateiti. Ir kiekvienas zmogus turetu suprast ka sapnai reishkia jam pachiam, nes kiekvieno zhmogaus smegenys yra ant tiek skirtingos, kad tokie dalykai kaip sapnininkai negali sakyt tiesos. Negali but vieno paaiskinimo visiems, o tuo labiau tokiu kvailai tiksliu, pvz susapnuosi zvake ar ten dar ka, gausi laiska bullshit. Nors kitavertus, yra pastebeta kad beveik visu zmoniu sapnuose pvz tuoletai yra nesvarus arba keisti, o samoninguose sapnuose kuriuose turi kontrole (lucid dreams), zmogus negali ijungti sviesos, t.y. niekada neveikia sviesos jungikliai kaip del keisciausio sapno nezinau, galit paskaityt mano sapnu dienorasti (angliskai) - ld4all.com/forum/viewtopic.php?t=7485
Dest, labai tiksliai pastebėjai - sapnų aiškinimasis - tai kelionė į ne sąmonės (pasąmonės) sritį. Tai didelis iššūkis, ypač žmonėms, kurie labai jos (tos pasąmonės) saugosi. Ateities aiškinimas sapnų pagalba - šioje temoje jau daug sykių aptarinėta tema. Tiesą sakant, man būna šiek tiek liūdna, kad mistifikuodami savo patyrimą žmonės nepamato to, kad galėtų būti naudinga ir svarbu. Bet taip jau yra. Dialogas įmanomas, kai nesišvaistom vertinimais, o stengiamės įsiklausyti.
Gal cia suteiksite kokiu minciu… sianakt sapnavau,kad mane labai puole bites, ar sirses…dagiau ga sirses labai stengiaus nuo ju apsiginti, atsikratyti…po dideliu vargu tai padariau. Po to pabudau ir sekantis sapnas buvo kitoks-sapnavau,kad su draugais ir broliu klambojom per smeli, po to jis virto sniegu, po to jau purvynu kazkokiu… Idomu,ka tai galetu reiksti?
paskutinėm naktim , jau kokį mėnesį sapnuoju krūtines. nu,papaus. pasidarė įdomu ir perskaičiau,kad sapnuoti krūtinę nevedusiai merginai reiškia gėdą. KAGI…
As irgi laikausi tos nuomones, kad sapnu antgamtinimas ar ju interpretaciju paieshka sapninikuose, t.y. bet koks sapne pasitaikiusio simbolio universalizavimas ir adaptavimas visiems tik atitolina sapnuojantiji nuo pacios sapno reikshmes. Niekas kitas negali taip gerai interpretuoti sapno kaip pats jo savininkas.
Visokie puolantys vabzdžiai sapne gali atspindėti įkyrumus budriame gyvenime - t.y. įkyrias, ramybės neduodančias mintis, rūpesčius. Užuot vaikius nuo savęs gal galima sustot ir pasvarstyt, kas man neduoda ramybės? kas mane erzina (o gal kelia nerimą)? Antrasis sapno epizodas lyg ir liudytų, kad kažkame (gal kokioj situacijoj) esi užstrigus, ar. tiksliau, sunkiai sekasi išsivaduoti, tartum priklausytų ne nuo tavęs. Bet purvynai nesitęsia amžinai… Linkiu išlipt ant sausos žemės, sėkmės Tau
Gėda yra emocija, t.y. tam tikros vertės priskyrimas. Tai subjektyvu. Todėl įdomu, ar gėda, nes taip jauteisi sapne ir/ar pabudus, ar gėda, nes taip parašyta?
pagaliau vel prisimenu ka sapnavau. Iki jogos seminaro atrodo buvo tuscias periodas, t.y. nieko nesapnavau, o jeigu ir sapnavau tai neprisimenu. Bet dabar ir vel juos puikiausiai prisimenu. Pirmas sapnas buvo tai, kad sapnavau pas kaimyne gaisra. Taigi sis sapnas man buvo isaiskintas taip, kad artinasi karsti orai ir atrodo tai buvo tiesa, nes keleta dienu is tiesu buvo karsta. Sekantis sapnas buvo tai, kad esu nescia, juokingiausia tai kad anksciau esu sapnavusi jog gimdau. Tai dabar galvoju ar kartais nevyksta gryzimas tais keliais, kuriais jau praejau budriame gyvenime? Kitas sapnas buvo is jogos uzsiemimu, tiesiog bendravau su mokytoju ir sprendeme mano problema, kokia neprisimenu, bet viduje jauciu, kad ji buvo isspresta. Cia atrodo viskas aisku. Na o paskutinis sapnas man tikrai uzdave misle Sapnuoju, kad as uzsiropsciau kopeciomis ant palanges dideliame, visuomeniniame (ar tai viesbutis, ar tai mokykla, ar tai bendrabutis) pastate. Vienos palanges siuaros, kitos placios. Ten stovejau pakankamai ilgai kol galu gale nusprendziau nulipti, o nulipti pasirodo ne taip lengva kaip uzlipti, nes nebeliko kopeciu. Pati negalejau nes labai aukstai buvau, taigi ten teko ilgai stoveti, kol pasikvieciau pro sali einanti zmogu. Sis zmogus nurinko nuo vienos palanges knygas, sasiuvinius, kad ant ju uzlipusi nepaslysciau. Taigi as jam guodziausi, kad cia susilenkusi jau prastovejau pusantros valandos, bet daugiau jis man padeti negalejo, kol neatejo vyriskis (stambus, banguotais rudais plaukais, sviesiu veidu) vardu Saulius. Tada jam prie manes bestovint nusileidau per viena palange zemyn, bet ant zemes vis tiek negalejau nulipti. Tuomet jis man ir sako as taves nuo cia nenukelsiu, bet einu atnesiu kopecias. Jam nuejus as galvoju: stai nuejo, o jeigu pamirs apie mane, ne lipsiu pati zemyn. O tas zmogus kuris pirmasis atejo sako nelipk nukrisi, palauk kol atnes kopecias. As jam sakau: ne as pati nulipsiu. Taip ir nusliuogiau zemyn ir atsidusau. Gaqlvoju dabar jau galiu issitiesti, tik issitiesiau ir suskambo zadintuvas. Pabudusi jutau itemptus pecius ir skaudanti, nuo pasilenkimo, spranda. Atsikeliau pavargusi . Taigi is kai kuriu epizodu padariau isvada, kad manyje yra nepasitikejimo aplinkiniais problema ir kad as linkusi viska daryti pati. O ka reiskia tas uzsikorimas ant palangiu ir negalejimas nusiropsti
Knewkt ,kadangi jau nepirma karta rasau…ir beja labai tiksliai paaiskini sapnus…beja viena karta isaiskinus labai man padejai apsispresti ,tai vel noriu prasyti pagalbos… sapnas nerealiai keistas…veiksmas vyksta prie ezero tevu draugu name ,kuri as gerai pazystu,aplinka labai sujaukta ,tamsoka,kaip ir zvakes kazkur dega,as sedziu ant lovos o pries mane mylimas zmogus ,jo visa nugara ir pilvas nusetas zaizdomis …tokiomis didziulemis atsiverusiomis(kraupus vaizdas)as jam valau tas zaizdas bet atrodo ju vis daugeja…po to atsiduriu masinoje ir vaziuoju pakrante ,atsisuku i kazka paziureti ir pastebiu kad masina pilna vandens as skestu bet kazkaip isikapanoju i kranta… sis sapnas keistas tuo kad pirma karta nors ir sapnuodama bet jauciau tokias emocijas kokiu dar normaliame gyvenime nesu pajutusi …skausma ypac didziule baime …