Sapnai (reikšmė, etc.)

Knewkt, o mane tai visai pamiršai…Liūdnas
Ar nesugalvoji ką parašyt?

Labasgal yra kam nors taip buve!kai is sapno pazadina telefono skambutis nors is tikro telefonas neskambejo…Mano mociutei taip buvo ir ne viena karta …po to pazadinimo vis mirdavo seimos nariai…taip jau buvo 2 kartus…

Oi, negazdink, mano mama tuo pries koki menesi skundesi, bet dar nieks nemire…

Antradienį vakare man paskambino ir pasakė kad mirė draugas.
O paskui naktį sapnuoju:

Susitikęs su juo kalbuosi, jis žino kad po savaitės mirs. Ir rodo man 2 lapus su atspausdintu tekstu, o ten parašyta ka reiktų padaryti man t.y. pratęsti jo mintis siekius darbus. Tasri perduotų netgi savo kaikurias savybes.

geras, o ar nutuoki kas ten parasyta? nors gali buti, kad tas sapnas atspindejo tavo nora kad jis butu ka palikes…Nežinau

Sveika Labas
Su naujuoju vardu, tave Gėlė
Nespėju peržiūrėti visų sapnų, užsuku ne taip dažnai…

Į sapnus, kaip ir į budrią psichikos būseną galima žiūrėti labai įvairiai; vieniems tai - nesąmonės ir kliedesiai, kitiems - tikresnė tikrovė.

Man atrodo, vien iš pagarbos nežinomoms, mistinėms jėgoms (kurios, neabejotinai, egzistuoja, tačiau jų veikimas, manau, dažnai yra paslaptis mums), nereikėtų skubėti išskaityti sapno kaip pranašaujančio.

Tavo sapnuose atsikartoja netekties ir destrukcijos motyvai, ir man tai būtų svarbiau, nei pats sapno turinys. Jau rašiau šioje temoje, pakartosiu - košmarai - lyg stiprus skausmas, jie patys nėra blogi (kaip tik priešingai), jie rėkte rėkia, kad kažkas yra negerai, svarbu atkreipti į tai dėmesį.

Be to, sapne yra labai svarbus dalykas - sapno ego (aš), imasi tvarstyti, slaugyti, net jei širdis stoja.
Labai svarbu, kad rūpinies savim - pailsėk, gerų tau atostogų TūsasLabas

Manau, kad tai, ką mes sapnuojame, gali atspindėti dalykus, kuriuos patyrėme praeitame gyvenime, arba dar patirsime. O kartais sapnai nereiškia nieko, tai tiesipg mūsų fantazijos vaisius. Bet kiekvieną ženklą reikia suprasti ir įsisavinti, kad sugebėtum atskirti vaizduotę nuo kažkada patirtų įvykių. Man labai patinka sapnai. Aš lyg ir su jais daugiau suprantu save, savo lūkesčius, galbūt ir pomėgius praeitame gyvenime.

O jeigu susapnavau savo mergina ir ji buvo populiari(zvaigzde ar kazkas panasaus(neatsimenu)), dar kartu vaiksciojom ir maciau spaudos kioske atvirukus su jos atvaizduŠypsena gal dar zinot ka galetu reikst, kad daznai sapnuoju tas pacias vietas, bet su skirtingais zmonemis, bet viskas vis tiek vyksta taip pat Pavargęs

Na taip mes visa tai lyg ir aptarėm, na bet aš kažkaip viską žinojau kas ten yra. Gali būti kad tai buvo noras

Po močiutės laidotuvių aš irgi sapnavau, kad man ji paliko laišką, bet kas jame parašyta aš galėsiu sužinoti tik kovo 2 d. labai aiškiai mačiau tą datą parašytą ant vokoNekaltas
Nors praėjo jau keli metai po jos mirties ir to sapno, aš vis dar su nerimu laukiu kiekvienų metų kovo 2 d.Nežinau
Beje, metai nebuvo parašyti…

P.S. Užjaučiu dėl draugo. Laikykitės.

Knewkt, saulele, dėkuiApkabinimas

Būna retkarčiais susapnuoju mažą mergaitę, kokių 5 metų (tokio amžiaus vaikų nepažįstu), dažniausiai rudaplaukę (gal net raudono atspalvio plaukai), garbanotą, tokią paprastą, mielą. Sapnuoju ją iš tikrųjų retai ir nereguliariai, sapnai, kur ji veikia, labai įvairūs. Ji taip pat vis kita būna: tai visai nepažįstama, tai kaimynė, kartais apie ją kažką žinau, kartais - visai nieko. Bet tai būna ta pati mergaitė, net jei išvaizda skiriasi. Sapne jos neprisimenu iš ankstesnių sapnų, bet pabudusi visada suprantu, kad čia ta pati. Ji beveik visai su manim nekalba, net jei ką nors jai pasakau, tik galvą palinkčioja ar pan. Bet keisčiausia - jausmas, kurį ji man sukelia ir iš kurio atpažįstu, kad tai - ta pati mergaitė. Man norisi ją globoti, saugoti nuo nelaimių, pakalbinti, nes ji niekada nebūna su draugėm, tokia tyli. Bet ir bijau su ja bendrauti, nes man su mažais vaikais nesiseka, vis kaip nors juos sužeidžiu, ar nuliūdinu. Tačiau kartu atrodo, kad ji mane irgi saugo, kaip angelas (aš netikinti). Nepanaši ji į angelą - paprasta mergaitė, bet šalia jos jaučiuosi saugi, galiu ja pasitikėti, ji nuramina mane. Ji atrodo protinga, nuovoki, supratinga. Jei sapne man nesiseka, ją pamačiusi galiu būti rami - ji padės man, ne visada tiesiogiai (sykį dviratį iš jos pasiskolinau bėgdama nuo kažko), bet ir kažkokiu nesuprantamu būdu (kai buvau su ja, mane persekioję plėšikai nepastebėję manęs už medžio prabėgo pro šalį). Kartais atrodo, kad ji net už mane protingesnė, vien iš jos žvilgsnio. Ji visada mane tarsi globoja.
Šiaip aš mėgstu tokio amžiaus vaikus: jie nesugadinti gyvenimo ir, mano nuomone, geriausiai supranta, kaip reikia gyventi, bendrauti su žmonėmis, ir yra gana protingi, jau suvokiantys pasaulį.

as sapnais tikiu ir tikiu, kad giminystes rysys sustipreja padidejus atstumui. Ta prasme, kad mano sesuo gyvenanti kitoje salyje labai daznai susapnuoja faktus,net mano norus, tai kas vyksta mano gyvenime. Jau dabar taip ipratome - ji susapnuoja ir iskart skambina man paklaust ar taip buvo, ir dar niekada mano ats. nebuvo neigiamas.

Nezinau net kaip parasyti, nes paskutiniu metu sapnuoju, o ryte pabudusi tebejauciu prisilietimus. Atrod, kad juose is tikruju gyvenu. Paskutiname sapne ejau i kina. Zmoniu jame buvo nedaug, o as ieskojau vietos kur atsisesti ir visur jos buvo nepatogios. Tiesiog kedes siubavo i prieki arba kiti zmones uzstojo kol pagaliau atsisedau, o man uz nugaros sedejo kaip atrode porele (vaikinas su mergina)taciau tas vaikinas apkabino mane ir pradejo glostyti per galva liestamas mano kakta. Ir tada kita ranka uzdejo ant krutines tie sirdimi. Tuo metu, kada gloste, man taip buvo gera ir saugu jog dabar prisimenu ta jausma ir kurio labai ilgiuosi. Tik pasamoneje kilo baime, kad si porele nesusibartu del manes. Nors atrodo kad ir ja viena ranka buvo apkabines, va tik dabar nesuprantu ar sis vaikinas buvo trirankis. Ir atrodo as sapne zinojau, kad jis yra vienas brolis is dvyniu. O atrode jaunas ir lieknas tiesiog pakankamai grazus vaikinas.
Taigi nezinau kodel paskutiniu metu sapnai tokie tikroviski. Tiesa nezinau ar tas kinas sapne vaidina kokia reiksme bet kinas turejo buti erotinis. O gal kaip ir kitiems zmonems ir mane pradejo lankyti erotiniai sapnai. Jeigu taip tai kodel rankos padejimas man ant krutines mane gazdino? Tikiuosi Knewkt ras laiko atsakyti i pasamones kalba.

Hmm…sianakt labaj kazko bijojau sunkiai uzmigau…kazko tajp nz…Kazko bijojau…Ir labiausiai mane nustebino sapnas kury sapnawau…Ydomu ka jis reiskia…
…Wiskas wyko pas pusesere, buwo kazkokia swente, gimtadienis gal…Daug butu ir matytu ir ne tik wietu supo puskes nama…atsimenu kai esjau su kazkokiu waikinu susikibus rankom sutikau klasioke…paskuj lyg isejus i kiema atsiduriau kapinese…jos buwo uzdaros, auksta twora supo jas…kazkokia moteris pasibelde i tuos wartus atsimenu ji buwo su 2wiem waikais…as ejau atidaryt tuos wartus taciau nespejau ir kiek atsimenu…ta moteris tapo kazkokiu demonu ir…neatsimenu…Tada iswydau juoda figura apsigobusia juoda mantija ir gobtuwu…ji stowejo prie altoriaus ir i negywa kudyky <nz ar jis buwo gywas nes maciau tik jo nugara> ji ismeigiejo i jo kuna kazkokius gelezinius durklus…persmeiginejo, taciau kraujo ir werksmo nebuwo…
…Kazko pastaruoju metu sunku uzmigt ir suwirskint ka sapnawau sapnai wisi pilni kazkokiu neegzistuojanciu padariniu ir kas keisto keisto draugu elgesio…

Šiuos kelis sapnus apjungiau, nes ketinu pakomentuoti juos miego ir sapnavimo procesų prasme: buvo konstruojamos įvairios eksperimentinės situacijos, kurios leido kelti prielaidą, kad sapne išgyvenami pojūčiai sukelia fizines (kūno) reakcijas. Kad vyksta atvirkštinis procesas - tai yra, fizinė savijauta turi įtakos sapnų turiniui (labai dažnai, karščiuojant, pavyzdžiui, sapnuojami gaisrai ir t.t.) - jau seniai žinoma.

Tai tiek biologinių dalykų.

KeltiGėlė, manoma, kad pasąmonė (čia turiu omenyje ne asmeninę, o kolektyvinė pasąmonę) yra viso žmonijos (o gal ir visų gyvų sutvėrimų) patyrimo talpykla. Jungas ją vadino objektyviąja pasąmone. Ji prilyginama genetinei informacijai. Todėl manoma, kad yra bendražmogiškas patyrimas, net jei asmeniškai nesi išgyvenęs, bet turi modelį (archetipą) tam tikro patyrimo. Galbūt, panašiai yra su gimimu ir gimdymu. Daugybė mergaičių, moterų yra turėję sapnų, kad gimdo, ar maitina kūdikį, nors jos niekad jo neturėjo.

Atrodo, šioje temoje jau esu komentavusi sapnus apie kūdikius. Bet čia (prisimenu ir visus ankstesniuosius Tavo sapnus, tai labai svarbus kontekstas, praktiškai nieko nežinant apie Tavo gyvenimo tikrovę), atrodo, labai svarbus yra ne tik kūrybos (panašu, kad turi labai didelių potencijų) motyvas, bet ir labai tiesioginis šeimos ir motinystės aspektas. Visada yra pavojus kai sapnai interpretuojami tiesiogiai - nes galima praleisti tai, ką siunčia sapnas. Gali būti, kad sapnas sako: Tu gali, arba, perfrazuojant, ką sako sesutė sapne: Na va, ir Tu jau gali, ir Tau jau laikas. Galbūt per daug tiesmuka būtų kalbėti apie tai, kad čia eina kalba apie konkrečius dalykus (laikas susilaukt vaikų), bet galbūt labiau apie moteriškumą, moterystę, motinyste net ne biologine prasme (būti, kaip tos moterys palatoje). Gali būti, kad šie procesai jau prasidėję ir tai patvirtintų erotiniai sapnai.
Tame sapne dar iškyla konkurencijos, trikampio dalykai. Gali būti, kad tai viena iš asmeniškų kliučių partnerystėje, bet čia jau sapno komentavimas per daug plačiai užgriebtų.

RugileeGėlė Manoma, kad prospektinius (numatančius ateitį) sapnus žmonės sapnuoja labai labai retai. Yra įvairių tyrimų (ir Lietuvoje atliktų), kurie rodytų, kad Didžiuosius, pranašingus sapnus dažniau sapnuoja seni žmonės. Taip pat liaudiškoje tradicijoje labai priimta įvairius sapnų ženklus sieti su labai apibendrintu išaiškinimu: nelaimė, liga, ašaros, mirtis. Šiaip močiutė neabejotinai turi didelę patirtį, ir galbūt tuo remiasi jos intuicija. Bet to nederėtų perimti sau.
Intuicija, kaip žinia, gali labai daug pramatyti, bet gali ir nuvesti klystkeliais.

Kaip bebūtų, linkiu visko kuo geriausio jūsų šeimai Gėlė

Sveika Apmyžta_Pievelė Gėlė
Nelabai norėčiau sutikti su tuo kad “nereiškia nieko… tiesiog fantazijos vaisius”. Juk fantazija - lygiai tokia pati verta dėmesio mūsų kūryba, turinti neabejotinus individualumo bruožus.
Manyčiau, kad kai kurie sapnai ne bereikšmiai, o tiesiog, tuo metu jų reikšmingumas, prasmė mums (galbūt tik tuo metu) nežinoma.

na prisipazinsiu visu zinuciu neperskaiciau, per daug, tik pirmasias 200, paskui isiskaudejo galva, tad paspaudziau atsakyti.
o i sia tema uzklydau nes norejau ar pasitarti, ar isitikint…ar tiesiog ishgirsti nuomone kieno nors Mirkt

tarp keleto sapnuotu sapnu istrigo vienas, kiti sunkumu nesulele, nes ispeju ka reishke.
tai va sapnuoju kad mane troshkina, visa laika troshkina
as atsigeriu bet ir vel troshkina, as wel atsigeriu bet vel troshkina, atsigeriu - vistiek troshkina.
ir taip kartojasi ir kartojasi kol nepabudau ryte.
na nebuvau ishpilta prakaito or smth like that, bet jauciausi labai keistai.
ir dar viena ypatybe - viena akrta atsigeriu kazko geltonos-oranzines spalvos - sulciu speju (skonio nepamenu) o kita karta - mineralinio (nes skaidrus ir gazuotas matosi)
paskui vel "sulciu" paskui mineralinio.
ir taip atsigeriu…bet vel kamuoja troshkulys.
jausmas nekoks.
vietos lyg ir nebuvo…tai vyko kazkur kur nebuvo nieko…erdve neapibrezta…tiesiog tas troshkulio jausmas ir pasirodancios stiklines.
as tik zinau kad atsigeriu, bet stikline dingsta ir vel noriu gerti.

(kaip as suvokiu tai: gal man tiesiog kazko{turiu tiksliai omeny ko, bet…) pasiemu, bet noriu dar ir dar?
tas jausmas nera nepasitenkinimas…bet ir en kazko negavimas…nzn …
na noreciau ishgirsti nuomone…)

kreip nekreipiu,bet malonu ka NORS grazaws sapnuotiTaip

o seip kaikurie sapnu epizodai daznai issipildo

samonigi sapnai…tai nuostabu…nebandet?