laiptai ir kopecios reiskia kliutis ir sunkumus. Vieno mano sapno elementas irgi buvo laiptai, bet as juos iveikiau.
sia nakti sapnavau, kad renkuosi ir matuojuosi auksini zieda… turbut nelabai gerai ar ne?! Kas zinote reiksme?
Jeigu sapnuoji, kad plauni grindis ir viską valai, gali būti, kad kažkas iš artimųjų mirs…
As sapnavau kad man artimas zmogus mire… Po 2 men. taip ir atsitiko. Dar dabar soko busenoj…
Na tai turbut tik skaudus sutapimas, bet dazniausiai buna atvirksciai. Juk jei as sapnavau, kad matuojuosi ir perku vestuvini auksini zieda, jokiu budu nereiskia tiesioginio issipildymo. (tiesa sakant, kiek pamenu, net nelabai kazkas gero turetu buti)
Oho, kiek sapnų…
Visus ir visas su šventėmis
Wicked_Draco labai bendras sureagavimas į Tavąją minią - siečiau tai su įvairiausiomis emocijomis, kurias svarbu diferencijuoti (atskirti, pažinti). Pamėgink pasidairyti toje minioje, galbūt pamatysi dar Tau pačiai nepažintus dalykus apie save
liabaj_bloga
Sunku sureaguoti į sapno detalę, nežinant viso sapno bei Tavojo gyvenimo konteksto. Pirmoji mintis, kuri ateina - apie energijos stoką. Taip pat norisi paklausti, ar nesergi?
Laikykis
atsiprašau,
Sveika
visų pirma norėtųsi pasakyti, kad Tavasis didelis išgąstis daugiausiai, matyt, susijęs su fiziologiniais dalykais. Miegant vyksta specifinė smegenų veikla, kitokia nei būdravimo metu, ir ta veikla turi kelias stadijas. Išvargusio žmogaus užsnūdimas - tam tikra prasme reiškia, kad miego fazės sutrikdytos. Visa tai sakau, nes tas didelis išgąstis labai dažnai nutinka taip staiga "iššokus" iš miego.
Dabar apie sapno vaizdinius.
Kaip labai taikliai sureagavo alexela , laiptai dažnai yra kliūčių simbolis. Čia dar norėčiau pridėti - kažko, kur tau reikia stengtis, lipti. Taip pat tai galima interpretuoti, kaip tam tikrus sąmonės pokyčius: jei lipti žemyn - tai tarsi leistis į pasąmonės karaliją, tuomet kopti aukštyn - siekti didesnio sąmoningumo, matyt. Žinoma, niekuomet tas sąmoningumas lengvai neateina… Ir šviesa blausi, ir kritimas…
Ką gi, kritimas - neišvengiamas. Kad vėl stotumeisi ir liptum. Kritimas turi ne vien negatyvią reikšmę, kaip gali pasirodyti. Galbūt tai parodo, kad per daug "spaudi" iš savęs? Nebepaisai savo jėgų ir "lipi" per greit ar per aukštai? Galbūt svarbu būtų pajusti žemę po kojomis? Prisimenu Ikaro mitą… gal jis turi ką nors bendro su tuo, ką rodo Tavasis sapnas?
Sėkmės Tau
Melni
Papasakosi daugiau apie tą sumaištį? Žiūrėk, kas Tave "užkabino", galbūt visai prasminga būtų apie tai kalbėtis.
Šioje temoje tikrai daug pasąmonės "kalbėjimo", o tai gali nugąsdinti…
MYROnai,
Deja, mūsų artimieji - kaip ir mes patys - anksčiau ar vėliau mirs. Šiuo metu populiariai sapnai interpretuojami dažniausiai tik apie mirtį. Vienas šio fenomeno paaiškinimų yra tas, kad pasąmonę žmonės suvokia kaip kažką labai grėsmingo ir galinčio pražudyti.
Šialia Tavojo paaiškinimo norėčiau pasiūlyti ir kitą - pasidairyti ten, kur "viską valai ir plauni". Kokie tai namai? Paprastai namai yra mūsų vidinių erdvių atspindys. Ką savyje norisi apvalyti, nuplauti?
Sėkmės
ugnele1
Sveika,
Štai kas rašoma simbolių žodyne apie žiedą: [tai]tradicinis amžinybės simbolis, rato simbolio perkėlimas į poveikį turinčio objekto suvokiamą realybę<…>. Viduramžiais [žiedas] tampa ir santuokos simboliu.
Kaip sapnų simbolis žiedas gali atspindėti Tavuosius jausmus, susijusius su (būsima ar esama) santuoka, o gal net plačiau - kaip Tu jautiesi įsipareigodama, įsipareigojusi. Santykiai, kurie sutvirtinami žiedu - jau ne eiliniai, o išskirtiniai, žymintys įsipareigojimus.
Galbūt Tavasis jausmas, kad tai "nelabai gerai" ir yra apie tai, kad nesi tikra dėl savųjų jausmų susijusių su įsipareigojimais? Tiesą sakant, tai gali būti ne tik apie vedybinius santykius ar sužadėtinių įsipareigojimus.
Ar "gera" ar "bloga" reikšmė juk galiausiai priklauso nuo mūsų pačių…
Kaip bebūtų - sėkmės Tau .
Užuojauta dėl artimo žmogaus
Kaip jau ne vieną sykį rašiau šioje temoje, pasąmonė veikia kiek kitokiais principais nei sąmonė, laikas ir erdvė dažnai įgyja "kitokius" išmatavimus. Todėl galimi taip vadinami pranašingi sapnai, numatantys. Pasąmonė gali "pagauti" mažus, tarsi nereikšmingus ženklus ir, veikdama kaip veikia intuicija, parodyti, kad gali būti.Bet labiausiai norisi pabrėžti - sapnų nederėtų suvokti tiesiogiai. Jie kalba simboliais.
Sėkmės Tau
As tai daznokai sapnuoju mirti…Tai savo,tai darugu, tai seimos nariu…ir nesuprantu, ka tai galetu reiksti? Ir kaip isvengti tokiu sapnu, nes jie tikrai nera vieni is maloniausiu
pushele
Šioje temoje jau labai daug kartų buvo rašyta apie sapnus, kur sapnuojama mirtis. Aišku, kad tokie sapnai sunkūs… Čia prisimenu kinų palinkėjimą negyventi permainų laikais… Mirtis sapnuose - visad virsmo, keitimosi simbolis.
Taigi, bendrąsias reikšmes gali rasti peržiūrėjusi žinutes. Jei norisi asmeniškesnio susivokimo, tuomet užrašyk visą sapną, galbūt bus galima pamėgint tiksliau susivokti, apie ką Tavieji sapnai.
Sėkmės Tau
Ir dar galvoju, kad labai daug šiuo metu tokių sapnų… Gal tikrai ta metų pabaiga, naujų metų laukimas turi įtakos?
CAWX , kaip manai?
Knewkt, Tu tikra saunuoliuke na ir netingek tu man tokio issamaus aprasymo visoms situacijoms
Pagarba ir padeka Tau
ugnele1,
smagu, jei Tau naudinga. Paskui, kai parašiau, pamačiau Tavo temą. Labai gali būti, kad sapnas susijęs su tuo nerimu, kurį dabar išgyveni… Laikykis , sėkmės Tau
Aciu
Man sapnai tai tikras ateities zinynas…kiekvienos nakties sapnai pasakoja apie busima rytoju…ir viskas issipildo.mane tai jau pradeda rimtai vargint,atsibodo zinot kas manes laukia…kartais noris isvis nesapnuot…
buna ir tokiu nerealiu sapnu,kad net negaliu atskirt ar tai tikrove ar ne.pries kokius 4 metus atsibudusi nieko neprisimindavau,atrode kad nesapnuoju,o dabar mane uzgriuvo visiskai issipildantys sapnai…ir taip kasnakt…
Nightwish rašė:
Man sapnai tai tikras ateities zinynas…kiekvienos nakties sapnai pasakoja apie busima rytoju…ir viskas issipildo.mane tai jau pradeda rimtai vargint,atsibodo zinot kas manes laukia…kartais noris isvis nesapnuot…Uzuojauta As tai dziaugiuosi, kad mano sapnai nesipildo, o tai jua puse pazistamu butu ismire( tame tarpe ir as)
buna ir tokiu nerealiu sapnu,kad net negaliu atskirt ar tai tikrove ar ne.pries kokius 4 metus atsibudusi nieko neprisimindavau,atrode kad nesapnuoju,o dabar mane uzgriuvo visiskai issipildantys sapnai…ir taip kasnakt…
Gal kas žinot, ką reiškia sapnuoti mirusius žmones, kad jie vėl gyvi ir kad ant manęs pyksta?