p.s.kazkas cia norejo isgirst apie kosmaru nuvaryma.tai va,kai noriu isvengti kosmaru,pries uzmigdama susikoncentruoju ties mintimi "sianakt nieko baisaus,nemalonaus,keisto nesapnuosiu.viskas bus gerai.mirtis,siaubas,baime isnyko…ju cia nera…pamirsiu viska,kas mane kankina,prisiminsiu tik rytoj ryte arba tada,kai man to reikes…" ir panasiai.savotiska savitaiga/savihipnoze.po keleto kartu padeda.o kosmaro viduryje,jei nenoriu,kad jis testusi,tiesiog labai stengiuosi atsibusti arba pagalvoju "cia tik sapnas".bet toki lygi pasiekiau neseniai.
Aciu uz paaiskinimus,man atrodo,kad visi jie tinka:jau yra ivyke dideli pokyciai vidiniame pasaulyje,esu pasiryzus keisti asmenini gyvenima,pagaliau supratau savo pasaukima ir gyvenimo viduri pasiekiau…Kazkaip viskas vienu metu…
O sapne rubus renkuosi grazius,tinkancius man,bet siek tiek kitoks stilius-jie labiau ekstravagantiski ir seksualus.
Savo sapnus skirstau i tris kategorijas, tik i tris todel, kad kiti sapnai man isgaruoja greitai.
1.Kosmarai
2.Kino filmai
3.As nescia!
Baisiausias buvo toks: guliu karste, aplink mane daug verkianciu zmoniu, zvakes, vainikai… Ir pabudau guledama ant nugaros, rankas sunerusi, kaip mirusiems zmonems sunerta buna…kraupu, baisu buvo…
Labai faini sapnai grynas scenarijus filmui…
Tokie sapnai aplanko karta ar du per metus…siaip baisoka buna…
Pasikeitimai - didelis išbandymas, iš to ką rašai, regis iššūkis (ypač) Tavajam moteriškumui - atsiveria naujos, kiek neįprastos ir truputėlį bauginančios (na, vos vos) galimybės…
Sapnai gali būti puikūs pagalbininkai pasikeitimų procesuose.
Jau kokį ketvirtą kartą spaudžiu atsakyti (na, labai mane keri tos pasąmonės žinutės!), bet vis kas nors atitraukia…
Magali ačiū, kad daliniesi savo sapnais. Sureaguosiu labai iš tolo ir nekonkrečiai (nelabai ir galiu konkrečiai, nepažinodama Tavęs ir tavo gyvenimo). Jei tau pasirodys svarbu - klausk, čionai, ar privačia žinute. Tas košmaro motyvas, kurį parašei, gali būti tiek tiesiogiai susirūpinimas sveikata (bet reikia žiūrėti į sapno turinį), tiek gilesnių dalykų atspindys. Tiek mirties, tiek gimdymo sapnai (ne visuomet, žinoma) atspindi asmenybės transformacijas. Pamenu, kaip aš pati, būdama keturiolikos, sapnuodavau, kad pagimdau vaiką… Baisu budavo! Gali būti, kad pasąmonė šiais simboliniais vaizdiniais praneša apie virsmą moterimi. Labai gera knyga yra G. Gudaitės "Asmenybės transformacija sapnuose, pasakose, mituose", ten gražiai aprašyta šioji sklaida.
Pavyzdžiui, sapnai apie rūbus, jei yra daugiau apie tam tikrą adaptaciją, "prisimatavimą" naujų vaidmenų, tai gimimo ir mirties sapnai daugiau apie esminius lūžius. Sąmoningam "aš" tai - košmariškas patyrimas, nes sąmoningai dažnai labai sunku suvokti esminius lūžius, jie dažnai pernelyg skausmingai patiriami ir iš tiesų suprantami tik per laiko perspektyvą.
Va, kokia ilga pastraipa išėjo… tikiuosi, kas nors buvo naudinga. Sekmės Tau
PS Pataisiau žinutę ir pridedu dar iš literatūros:
Sapnuoti savo mirtį (sapnuotojas gali matyti save laidotuves, ar gali "tiesiog žinoti" kad yra miręs)simbolizuoja vidines metamorfozes ir vystymąsi. Senieji suvokimo (išorės ar savęs) būdai nueina į antrą palną; atrandama kažkas naujo. Tokie sapnai simbolizuoja pasikeitimus Mirties sapnai dažniausiai liudija apie didelius pasikeitimus ir išsiskyrimus - iš C. McPhee, E. Acroyd.
"Mirties sapnai gali būti susiję su Ego (daugiau ar mažiau sąmoningo "aš" vaizdinio ar savęs vaizdo kaita. Ypač kai sapnuojame save mirusį. Simbolinė Ego mirtis - būtina transformacijos ir Ego atsinaujinimo sąlyga" - iš G. Gudaitės "Asmenybės transformacija sapnuose, pasakose, mituose"
Vyte, Tavo sapno vaizdiniai - miškas, naktis yra labai dažni pasąmonės simboliai. Net perverčiau visą turimą literatūrą, praktiškai, visur į tai nurodoma. Bet ką tai reiškia Tau? Kad esi pasiklydusi (gali būti, kad taip jautiesi ir sąmoningame gyvenime, ir jausmas pabudus lygir apie tai liudytų), kad ieškai pagalbos iš moteriškų figūrų. Bet ar sulauki? Kažkas Tavo santykiuose su mama, matyt, tau kelia susirūpinimą. Gal jūs labai tolimos, o Tau dabar labai reikėtų kažkokios (gal motiniškos) globos, paramos, pasirūpinimo? Sapne mama tau padeda! Tai labai labai svarbu: Tavyje yra vidiniai rezervai, į kuriuos gali remtis, net jei jautiesi visų palikta.
Gali būti, kad ta pažįstama moteris kažkaip susijusi su paklydimu, klaidžiojimu tamsoje?
Nu mano taj spanai dazniausiai buna labaj keisti Ir man labai patinka juos sapnuot Ir kai sapnuoju kosmarus,sapne budama zinau kad tai tik sapnas ir bandau sugryzt y realybe Sapnai tai kazkoks keistas dalykas kitas pasaulis,bet ytakos jie man nesuteikia niekam
as kazkada neseniai sapnavau kazka garzaus (ka tikslaiai nepamenu), bet labiausiai pabaiga, pries pat atsibundant, patiko: sapnavau, kad griztu i savo kuna. tipo jis guli toks subliuskes lovoj, o as nu nzn, kaip oras koks ar dvasia, ilendu i ji ir jis ‘issipucia’ (ta prasme igauna normalu pavidala). kazkoks geras sapnas buvo…
P.S. ne i tema cia siek tiek, bet kazkur skaiciau, kad mes sapnuojam nespalvotus sapnus… tik zmones, kuriu psichika ‘kitokia’ sapnuoja spalvotai…
Nuogumas, ar nepakankamas, netinkamas apsirengimas sapnuose pasitaiko gana dažnai, o tai gali reikšti įvairius dalykus, priklausomai nuo tavo gyvenimo situacijos.
Po rūbais galima pasislėpti. Be rūbų tarsi lieki neapginta. Gal nejauku pasirodyti juokinga, atsiverti, jeigu kiti sužinos tavo jausmus? Tokie sapnai dažnai sapnuojami, kad užsimezga naujas ryšys - gali atsiskleisti tikrieji jausmai, kurių dar nesi pasiruošusi parodyti, arba kai pradedamas naujas darbas - nerimaujama, ar užteks tam sugebėjimų, ar nepasirodysi prasčiau, negu tikimasi.
Bet sapne niekas nekreipia dėmesio, kad esi tik su pėdkelnėmis - kiti dalykai žymiai svarbiau! (gali būti svarbu, kas sapne yra svarbiau) Gali būti, kad tas "netinkamumas" pastebimas tik tau, o iš tiesų su tavim viskas tvarkoje. Galbūt sapno žinutė yra ta, kad turi nerimo ar abejonių dėl tų dalykų, dėl kurių galėtum būti visiškai tikra, nereikėtų nerimauti.
Kartais nuogumo, ar tokio ‘pusiau’ apsirengimo sapnai interpretuojami kaip dėmesio poreikis, ar kad truksta dėmesio.
Pasvarsčius, kas šiuo metu vyksta tavo gyvenime, sapno "žinutė" taptų aiškesnė.
aciu… nu tikrai… buvau susirgus, o mama ne viln gyvena. Ta kita buvo tevo antra zmona jin man padeda, bet as jai nepatinku, gal nori kad tevas daugiau su jos vaiku butu? Sapnavau kai darbe blogia buvo Ir virsininke tokia kad O dar draugs isvaziavo dirbti iki nauju m.
Dabar jau viskas gerai
Paskutinem dienom sapnuoju keistus sapnus,kokiu nesu sapnavus.
Veiksmas vyksta darbe.As stoviu pasilipus ant kedes,isiremus i spinta,prieina kazkoks kolega,juokaudamas paima ta kede,lieku kaboti pasiremus ant alkuniu.Tuomet prieina vyriskis,zinau,kad pazistamas,bet neatpazistu kas,atsuka man nugara,kad apsikabinciau jo pecius ir kad jis galetu mane nuo ten nukelti.Priimu jo pagalba,jauciu jam labai gerus jausmus,zinau,kad ir jis,nors kazkada ji buvau atstumus(gal jo pagalba).Cia visos mintys ir jausmai,kuriuos isgyvenau sapne.Is sapno pabudau tikroje palaimoje
Sekancia diena sapnuoju ta pacia vieta ir,kad ateina virsininkas ir sako:"Susirinkime nebuvot,bet Pelenui ir Pelenei nieko nereikia perduoti".Zinau,kad si fraze adresuota man,bet keisciausia,kad ja girdejau realiai,atsibudau nuo balso,kuris ja istare.Ir kodel Pelenas ir Pelene
48404 rase: P.S. ne i tema cia siek tiek, bet kazkur skaiciau, kad mes sapnuojam nespalvotus sapnus… tik zmones, kuriu psichika ‘kitokia’ sapnuoja spalvotai…
As tai beveik kiekviena nakti sapnuoju spalvotai… Tai ka- as kvanktelejusi kokia ar ka
Kabu ore virs mėlyno vandenyno, tiesiog kabu gravitacija neveikia man.
Apsidairau aplinkui ir matau kalnus, miškus, pievas, krioklius, viesūlą debesis, sniegą ir visa spektra gamtos elementų. Pasigerėjau kaip viskas tobula… Paskui sukaupiau žvilgsnį ir galėjau įsižiūrėti į net už kažkiek kilometrų esantį medį
Vaizdas toks ryškus, kad vos ne iki molekulės galiu pamatyti.
Tiesa dar sapnuojant buvo tokia mintis, kad tai ką aš matau o t.y. yra kažkokia jėgą, kuri yra su manimi aš kaip ir jos dalis
Po šio sapno mėnesį laiko buvau kaip ant sparnų, gyvenimas nuostabus…
Panašaus sapno nesu niekad sapnavęs. Jis skirėsi nuo kitų vaizdo kokybe ir jausmu kuris buvo viduje.
Bet kodėl toks stiprus ir malonus jausmas? Iš kur tas ryškusmas ?
Ir kodėl visą mėnesi o gal ir ilgiau, jaučiau to sapno poveikį?
Pirmiausia astsakymas į autorės P.S. (atleiskit, angliškai, jei bus didelis poreikis ir turėsiu laiko - išversiu): Dreams Are Only in Black and White?
In the 1950s in Europe and the United States, it suddenly became popular to debate whether people dreamed in color or only in black and white. Some contended that we dream in black and white but remember our dreams in color—that is, we "paint them in" afterward. What is interesting about this debate is not the question itself but rather the time that the question came to be asked. The debate was popular in the late 1950s. Prior to this time, however, in all of the literature that exists that pertains to dreams, the question of color never came up. Freud did not raise it, nor did Jung or any other psychoanalyst of the early twentieth century.
If you have never seen a black-and-white world, it would be hard to imagine one—wouldn’t it? The cause for this debate appears to be the widespread diffusion of black-and-white television in the United States and Europe in the 1950s! It is true that people can dream in black and white; for that matter, there is no reason to discredit anyone’s claim to occasionally dreams in black and white—or purple, or Technicolor, or Day-Glo. Much as our brains effortlessly recreate our outside world with all of its vivid colors. so too can they recreate the black and white world we see in films, on television and in photographs. No one hears much about the black and white theory today. Most people have color TV sets. Now the only time we might dream in black and white is after spending long weekends watching old movies on cable.
Sureaguosiu trumpai, nes, matyt, pati nujauti, apie ką sapnas
Matyt, kad gyvenime buvo etapas, kai teko "pakyboti", kai jautesi (švelniai tariant) nekomfortiškai. Ir pagalba ateina iš ten, kur visai nesitikėjai!
Labai norisi pasveikinti , kad priimi tą pagalbą, kad neatstumi ją siūlančio žmogaus (gal žmonių, o gal tam tikrų aplinkybių?) Kažkur jau "šmėžuoja" naujas susitikimas, galbūt - nauja partnerystė (pamenu sapną apie nuotraukas, apie išsiskyrimą…). Jei ir nėra konkretaus žmogaus, bent jau esi tam pasiruošusi. Antrasis sapnas tai patvirtina - būti pora - įmanoma: Pelenis ir Pelenė!
Beje, dėl balso girdėjimo - sapne patiriami dalykai išgyvenami lyg tikri, t.y. visa sensorika, kūnas reaguoja, tarsi tai vyktų iš tiesų, nors garsas nenuskamba išorėj, o tik (grubiai tariant) smegenyse.