Labai idomus sapnas, suintrigavo mane. Psichologinis jo aiskinimas labai menkai imanomas. Akivaizdu, kad sapnas apie artimus santykius (akivaizdziausiam plane, su vyru, bet siaip apie moteriska konkurencija?), bet net sapne ziuri i tai per didele distancija (nuotraukos) - gal per skaudus kai kurie dalykai? Per sunkus emociskai?
Ir dar…
Kai perskaiciau apie slapias nuotraukas - pasidare kazkaip liudna… Zinai, kaip slapios nuo asaru.
Tiesa sakant, nezinau, ar kuo naudingi mano pastebejimai, nes neieskau sapnuose tiksliu pranasingu reiksmiu.
O jei rimtai, akivaizdu, kad tavasis numatymas tikslus - abu sapnai (kaip supratau, pasikartojantys) gali buti priskiriami taip vadinamu nerimo sapnu tipui. Nerimas tokia sunkiai "pagaunama" emocija. Daznai tai gresmes numatymas, istinkantis, kai vyksta pokyciai… Pokyciai irgi visokie buna. Tai spejimas, bet gal esi jaunas zmogus, ir tavo asmeniniame gyvenime vyksta svarbus pasikeitimai (nebutinai isoriniai)?
Kai sapnai kartojasi, vadinasi, problema "nesisprendzia"…
Daugiau apie sapno "zinute" tau gali suzinoti analizuodama visa sapno visuma… Net pasikartojantys sapnai kiekvienasyk truputeli keiciasi. Paziurek, gal yra sapne kokiu veikeju. Visa tai gali pasufleruoti daugiau apie sapno reiksme tau.
to knewkt - siaip viso sapno neatsimenu, liko tik tu kriaukliu vaizdas.istiesu kriaukles iskart po sapnavimo man neasociavosi su niekuo. paskui, kai sumasciau tau parasyti, kaip svarbias papildomas detales isskyriau tai , kuo gyvenau tom dienom - t. draugo grizimu, interjeru…
taigi, kaip suprantu is tokiu nuotrupu nelabai ka gali pasakyt psichologai?
gaila
Dar syki perskaiciau, ka rasei zinuteje, i kuria atsakinejau. Matyt, ne taip busiu supratusi. Juolab, klausimas labai platus ("ka gali pasakyti", o atsakymo, matyt, norisi zymiai konkretesnio.
Psichologija siuo atveju atsakytu:
Sapnai yra tavo subjektyvios vidines realybes, tavo pasamones atspindys. Kadangi psichologija nera telepatija, "kiaurai permatymas" ir kt., zinoti daugiau uz tave apie tave pacia joks psichologas negali. Numanyti - taip, gali. Bet tas numanymas bereiksmis, jei nesi pasiruosusi isgirsti.
Bet pameginsiu dar syki Jei nori susivokti, ka tau "transliuoja" pasamone, trumpam pamirsk nora zinoti tikslais reiksmes, kaip sapnininke. Labiau orientuokis i savo emocine reakcija - ar tinka? ar yra "aha!" isgyvenimas?
Kadangi viso sapno neatsimeni, atejo tik kelios asociacijos (atrodo, jos labai svarbios), sapno detaliu vienintele galima analize - amplifikacijos (ispletimo) principu: t.y., kas yra apie tai zinoma simboline prasme. Kokios yra simbolines reiksmes? Su kokiom pasakom, mitais galima susieti (objekta ar situacija)?
Gal dabar kas nors tau iskyla? (svarbiausia, klausk saves, ieskok savyje!)
Tai, apie ka manoji intuicija sufleruoja, rasiau ankstesniojoje zinuteje.
Gali buti, kad afroditiskasis aspektas tavo gyvenime tau nera toks (samoningai) reiksmingas. Tuomet sapnas gali buti suprantamas kaip kompensacija, tavo samoningojo "as", papildymas.
Dar viena kriaukliu simbolikos aiskinima radau, grazus man pasirode: Shell is symbol of self-protection, and maybe one suggesting that you should listen to your intuition (as one listens to the sound of the sea through a shell).
Ir isties, norint susigaudyti toj pasamones juroj svarbu klausytis intuityviai…
siaip sapnai atspindi pasamone. ju reiksmem netikiu, nes kiek skaiciau, tai visur vis kitokia reiksme. ir jei tai butu buve tiesa, tai turejau as zuti, bet… kaip matot gyve
baisiausias sapnas, kai mane bande nuzudyti mano pusbrolis, tada tikrai buvo baisu,nes savo pusbroli as laaaabai myliu
Daugeli savo sapnu perkandu, tik ne sita. Bet tu teisi, tai tikrai kazkas susijusio su nerimu. Pats sapnas keiciasi l. nedaug, paprastai veiksmas vyksta arba mano kambaryje (kai negaliu uzdegt sviesos), arba gatveje, kurioje gyvenu (jei negaliu begti).
Is kur tu nusimanai apie sapnu analize, siap domiesi ar esi sios srities profe?
Siaip labai nebloga dalyka radau trumpai isguldyta , apie persekiojimo sapnus ir kaip galima butu meginti tvarkytis:
Chase dreams often stem from feelings of anxiety in your walking life. The way we respond to anxiety and pressure in real life is typically manifested as a chase dream. Running is an instinctive response to physical threats in our environment. Often in these dream scenarios, you are being pursued by some attacker, who wants to hurt or possibly kill you. You are running away, hiding, or trying to outwit your pursuer. Chase dreams may represent your way of coping with fears, stress or various situations in your waking life. Instead of confronting the situation, you are running away and avoiding it. Ask yourself who is the one chasing you and you may gain some understanding and insight on the source of your fears and pressure.
The pursuer or attacker who is chasing you in your dream may also represent a part of yourself. Your own feelings of anger, jealousy, fear, and possibly love, can assume the appearance of threatening figure. You may be projecting these feelings onto the unknown chaser. Next time you have a chase dream, turn around and confront your pursuer. Ask them why they are chasing you.
One may be consumed by their own anger, jealousy, love, or self-destructive behavior. For example, you may be drinking too much or exhibiting open hostility toward others around you. You may subconsciously be threatened by these actions which have been jeopardizing your relationships and/or career. Your dreams are a way of calling attention to these self-destructive actions.
A more direct analysis of chase dreams is the fear of being attacked. Such dreams are more common among women than men, who may feel physically vulnerable in the urban environment. These dreams are inspired by fears of violence and sexual assault in which we are so over-exposed from the media. The violence that the media portrays magnifies our fears and how at risk we all are.
Susapnavau kad istekejau…uz zmogaus, kuris siaip i sias pozicijas tikrai nepretenduoja, jis draugas. Nu, ir mes abu nelabai patenkinti tokiu gyvenimo posukiu. Pas ji yra ziedas, o as neturiu… Ir einam man pirkt. Matavaus daugybe ziedu-visi per dideli. Tuo tarpu jauciu, kad mano batai labai nepatogus…per mazi. Pabudau labai prislegta ir sapnas is galvos neislenda
Mamai papasakojau, sako-gal cia tavo isrankumas… Ji bais noretu, kad jau istekeciau, vaikinu pilna, o jos manymu as blogiete, nes neikas man neitinka
Bet, man atrodo, cia kita reiksme…
Beje, del dantu… Neseniai susapnavau, kad dukra ishsitrauke danti ir man rodo… Supratau, kad numirs kazkas is nelabai artimu zmoniu… Ta pati vakara suzinojau, kad mire kursiokes mama… Dar nei karto sapnai su dantimis neapgavo…
pas mane irgi kazkokie keisti sapnai uzpludo tiksliau sapnas…na man dabar yra atostogos…o as jau kokias tris naktis iseiles sapnuoju butent darba…uzkniso noriu bent jau issimiegot be darbo …
Labai svarbu suprantant sapno "zinia’ tau, kokia reiksme tau atrodo teisnga.
Vestuviu sapnai nera reti. Paprastai, jei is tiesu nera tiesiogines reiksmes, jie aiskinami kaip pasikeitimu (tranzitiniai) sapnai; tie pokyciu isgyvenimai visada emociskai sunkus… Daznai kelia nerima, liudesi, karteli, prislegia.
Is kitos puses, sitas sapnas gali atspindeti ir tai, koks tavo poziuris i isipareigojimus ir nepriklausomybe. Ziedas labai ryskus isipareigojimo simbolis… Zinoma, ne tik.
Be to, vedybos sapnuose daznai suprantamos kaip tam tikra vidiniu moterisku/vyrisku aspektu sajungos metafora. Galbut tam tikras brandos pozymis. Gal kazkiek susije su tuo vidiniu pasikeitimu periodu, kai ieskai pusiausvyros savyje.
Bet gal mama siek tiek teisi sakydama, kad esi isranki? Ta prasme, kad galbut ziuri i isipareigojimus rimtai ir atsargiai?
Kazkodel man tie spaudziantys batai (per mazi?) labai jau kisa viena minti i galva - spaudzia tave tavo artimieji, kad vienaip ar kitaip turetum elgtis ir tai erzina ir slegia? Gal tau tos "tradicines" normos nelabai prie sirdies (per mazi batai)?
Sveikinu
Vieni geriausiu sapnu, tie, skridimo. Bet visoje to galejimo buti aukstai, subtiliai judeti, tam tikros transcedencijos, yra ir kita puse - tiktu metafora "vaikscioti padebesiais", kartais nematyti realybes.
Jei "neprisiristume’ prie rukymo, kaip zalingo iprocio vertinimo, tuomet tavo draugas daro kazka (galbut visiskai nekalto) savo malonumui, leidzia sau kazka, ko tu neleidi sau. Kazkokia prasme tai kaip isdavyste. Gal tai sapnas apie judvieju santyki, o gal ir daugiau apie tave pacia. Ar tikrai ne per daug pareigu sau esi uzsikrovusi? Gal nesi sunkia "teisingo elgesio" nasta?
Nezinau, kokia tema primena Gluosne, bet jei susisaukia, tai galejo pazadinti kazkokius tavo jausmus…