Rusijos pirštai posovietinių respublikų politikoje - mitas ar realybė?

Rusijos pirštai posovietinių respublikų politikoje - mitas ar realybė?

Mane nustebino Lietuvos Ryto priede "Rytai-Vakarai" išspausdintas straipsnis-interviu su artimu V.Putino aplinkai ir kartais vadinamu jos ideologu - S.Belkovskiu. Politologas viešai teigia, kad Rusijai reikia stiprinti, remti ir netgi kurti prorusiškai nusiteikusį elitą Lietuvos valdžioje.
Beje dar prieš Lietuvoje vykusius Prezidento rinkimus jis nurodė, kad turint Rusijai milžinišką (palyginus su Lietuva) piniginį potencialą būtų nesunku investuoti keliolika milijonų į rinkiminę kompaniją ir nugalėti rinkimus.
Kitas dalykas J.Borisovo "Strekoza" planas, nors ir nėra toks profisionalus, tačiau nukopijuotas nuo to pačio Belkovskio jau, kaip parodė pastarieji įvykiai, Rusijoje įvygdyto V.Putino valdžios stiprinimo plano.

Ką manot?
Žvaigždė

mitas.
rusija nori daug, bet realiai nedaug ka gali. ji gali puoseleti dideles ambicijas, gali daug ka kalbeti, mes puikiai zinom ka megsta pakalbeti Zirinovskis, siulyciau pasiskaityti Dugino "poezijas" apie euroazijines rusijos imperijos atgimima ir "Sventa" jos vaidmeni. rusijoje daug tokiu politiku, kalbininku ir nemaza ju reiskiasi per TV. taciau realybe yra kitokia, niuri ir nelabai palanki Rusijai.
kalbant apie galima itaka Lietuvoje bei ar ji daroma. ne. kodel? mentalitetas kitoks. jei Rusijoje viskas sukoncentruota apie viena zmogu t.y. Prezidenta ir jo aplinka (beje idomus dalykas, putino administracija istatymiskai neegzistuoja, ji nera itvirtina nei konstitucijoje, nei (bijau suklysti) kituose istatymuose). teismai klauso prokuraturos, pastaroji kremliaus, Duma proputiniska, beje jos igaliojimai apkarpyti, kadangi Prezidentas, gali skirti MP su dumos pritarimu, bet po trecio atsako Duma paleidziama. ir Atleisti MP be Dumos sutikimo. KT bevalis ir nevykdo tiesioginiu savo funkciju. Ziniasklaida tiesiogiai pajungta kremliui. turint tokius svertus nekyla jokios kalbas apie kazkokias kitokias demokratijos apraiskas. viskas priklauso tik nuo vieno zmogaus.
Lietuvos atvejis kitos, cia nera sukoncentruotos vienos valdzios vienose rankose. Prezidentas neturi visaapimanciu igaliojimu. Seimas negali reikstis uzsienio klausimuose. KT stovi auksciau siu abeju instituciju (beje funkcionaliai). ziniasklaida nera tiesiogiai prijungta prie valdzios itakos (nors nera ir objektyvi), taciau daugiau maziau nepriklausoma.
visi sie pozymiai tiesiog uzkerta kelia, kazkokiom slaptoms itaigoms skverbtis i musu salies vidu, be tiesioginiu poveikio pozymiu. to nebutu imanoma nepastebeti.
jei taip butu, mes taip sekmingai nesiverztume i NATO, ES. nebutu tokios rusams nepalankios vizu sutarties, rusai gautu palankias kariuomenes tranzito salygas. ORT surinke "sava" komanda pradetu varyti porpogandinius reportazus, apie uzguitas rusakalbiu teises, skleisti dezinformacija apie bloga ES itaka. bei kitokia "svieciamaja" veikla. bet to nera. ir tam atsirasti butu labai sunku, kadangi pas mus kaip beziuresi istatymai, ir ypac kas liecia salis susijusias su rytais, veikia labai funkcionaliai.
juolab, kad atsirasti tokios gresmems laiko praejo nemaza. nors kai kurie musu politikai ir toliau paranijiskai bijo savo seselio, nes ant kiekvieno kampo mato gresme is rytu.
aiksu, rusija sieks daryti itaka, ir gal daro. uzsimineja snypinejimu, zvagyba, nes abejoniu nera Lietuvoje veikia nemaza zvalgybiniu tinklu. ir iki siol neteko girdeti, kad VSD kazka panasaus butu atskleides.
taciau tiesiogine itaka beveik negalima. tam reikia dideles korupcijos suklestejimo ir nulis ziniasklaidos demesio.
o kalbant apie borisovo planus… geriau patyleti

Vienishui vilkui

Nesakyk ko nezinai. As sukinejuosi politininiuose sluoksniuose ir net paciam teko pajausti motushes Rusijos itaka. Taciau siulau pasiziureti faktus:

  1. Rusija remia visus separatistinius judejimus buvusiose sovietu sajungos valstybese. PVZ Adzarija, P. Osetija, ABhazija Gruzijoje, Padniestre Moldovoje, Karabachas Azerbaiziane.

  2. Ten kur riezimai nepalankus, ji visur eskaluoja buvusiu tautieciu problemas, Pavyzdys Maskvos mero stipendija studijuojantiems Baltijos valstybese gimtaja kalba. Kur pas mus Lietuvoje galima gauti aukstaji issilavinima rusu kalba. Atsakymas tik vienas NELEGALIUOSE UNIVIERUOSE. Taciau jeigu paskui jie negaus darbo tai ne todel jog baige kazkoki podvalo lygio Univiera, bet todel kad jie RUSAI.

  3. Jeigu ejimo i vakarus nepavyksta sutrukdyti, pradedama apsunkinimo akcijos pvz tranzito dokumentai, karinis tranzitas, ir pan.

4 Del Pakso expertai visa jo kampanija vertina apie 20 milijonu litu. As dirbu rinkiminese kampanijose ir zinau kiek tai kainuoja, sis skaicius yra ne is lubu paimtas. Tai va esme yra tai, jog Lietuvoje TOKIU PINIGU RINKIMAMS VIENAM KANDIDATUI NERA ir buti negali.

  1. Ne maziau idomus yra ir verslo rysiai Borisovas, kuris savo versla isimtainai daro per Rusija Uspaschihas, kurio verslo pradzia buvo duju importas i Lietuva, o is esmes tai gazpromo duju perpardavinejimai, kai is visos imones dirba tik buhalterija. Is tokio verslo dirbo ir p. Bosas, abu pradzioje pareme NOVA Sojuza, bet kai "verslas" nesigavo dabar abu nuejo i Darbo partija.

Biski tamstos informacija ne tikra. Spionus VSD isaiskino. As kalabu ne apie Jonika, kuri ten suseme KGB"istais apsimete VSD agentai. Probleam viena, jog agentai buvo diplomatai ir juos issiunte. Bent viena atveji as asmeniskai atsimenu, o siaip anonimiskai teko girdeti bent apie 3 atvejus.

Dabar klausimas ka daryti?
Nepanikuoti ir dirbti metodiskai ir tiksliai. gresme visada reikia suprasti, su ja gyventi. Kazkada Zirinovskis yra pasakes, jog jeigu mums reiketu nusipirkti Prancuzija, mums reikeetu nusipirkti 60 mln zmoniu, o kad nupirktumeme Kazachstana mums uzteks nupirkti 5 zmones.
Lietuva yra kazkur viduryje, nupirkti reikia apie 1.5 zmoniu, o tokiu atveju net Rusijai pinigu gali neuztekti

as irgi skaiciau, manau kad pats viska kuo puikiausiai supranti.
Kaip gali Rusija pamirsti tai ka dare ir daro visa savo egzistavima

bent jau nesigirtum, pats irgi prieinu prie siu sluoksniu bet to neafisuoju

[quote]1. Rusija remia visus separatistinius judejimus buvusiose sovietu sajungos valstybese. PVZ Adzarija, P. Osetija, ABhazija Gruzijoje, Padniestre Moldovoje, Karabachas Azerbaiziane.
[/quote]

taip rusija palaiko tas salis, kuriose YRA separatistiniu jegu prijaucianciu rusijai. ir skatina ta separatizma, nes tik tokiu budu gali dar islaikyti sias salis savo itakoje. daryti sioki toki spaudima. Gruzija kiek isskirtinis atvejis, nes si salis labai daznai sokdina Kremliu. ir palaikydama cecenus, ir grasindama NATO ir isstojimu is NVS. taciau ar visur Rusija pajegi islaikyti toki spaudima? Turkmenija - valdomas "turkmen Basi". rusai sioje valstybeje vejami lauk, kas bando issikokti sodinami i kalejima. yra zinoma, kad sios salies spec. tarnybos is rusijos grobia ir isveza zmones, kurie paskui kreipiasi i Maskva del pagalbos. viska ka sugebejo padaryti kremlius nusiusti keleta notu i kurias jokio atsakymo negauta.
toliau kazachstanas - as kazkur turiu saltinius, bet kiek pamenu per desimt metu is sios salies emigravo apie 100000 rusakalbiu. mokykluose draudziama mokyti rusu kalbos. rusu mazumu grupuotes persekiojamos ir uzdarinejamos.
tad, rusai sugena eskaluoti tik tas valstybes, kuriuose vyko kariniai veikmsai, kuriuose yra tiesioginiai veikianti opozicija, ginkluota ir pripazistanti rusus, kaip galimus savo vadovus.
kokia itaka daroma Latvijoje, Estijoje? daug kalbama, bandoma grasinti embargu ir t.t. taciau istojus i ES ar tokie grasinimai tures pagrindo? beveik ne.

[quote]2. Ten kur riezimai nepalankus, ji visur eskaluoja buvusiu tautieciu problemas, Pavyzdys Maskvos mero stipendija studijuojantiems Baltijos valstybese gimtaja kalba. Kur pas mus Lietuvoje galima gauti aukstaji issilavinima rusu kalba. Atsakymas tik vienas NELEGALIUOSE UNIVIERUOSE. Taciau jeigu paskui jie negaus darbo tai ne todel jog baige kazkoki podvalo lygio Univiera, bet todel kad jie RUSAI.
[/quote]

tai senas zaisliukas, kalbeti apie spaudziamus rusakalbius. tai daugiau yra psichologine propoganda patiems rusams. parodyti savo salies gyventojams, kad Rusija yra didinga salis, ir kad dar daro itaka buvusiems savo setalitams. beje galetum pastebeti, kad dazniausiai apie engiamus rusakalbius minima tik Pabaltijo valstybes, retkarciais Turkmenija. daugiau nulis. o rusai spaudziami ir kituose NVS valstybese.
kalbant apie mokyma rusu kalba. ka gi tai galima laikyti tik dar vienu "spaudimo" irankiu, nes galima paklausti, kodel joks rusu universtitetas neatidaro jokio skyriaus prie VU ar pedagoginio. taciau ar tai aktualu Lietuvai? kur rusakalbiai sudaro apie 100000 gyvwntoju ir ju palaipsniui mazeja.

[quote]3. Jeigu ejimo i vakarus nepavyksta sutrukdyti, pradedama apsunkinimo akcijos pvz tranzito dokumentai, karinis tranzitas, ir pan.
[/quote]

jos ir taip ir taip butu kylusios, juk Lietuva vienintele salis, per kuria greiciausiu keliu galima susisiekti su Kaliningradu. todel nematau cia jokios "itakos" ir "pavoju", o tik eilini rusu aplaiduma, kurie zinojo apie musu siekius stoti i ES, bet nieko nesieme tikedamiesi, kad jiems tai nueis lengva ranka. stai jei anksciau butu kazkaip tai eskaluojama. nepasirasoma sienos sutartis, tai butu galima suprasti, kaip spaudima, nes be sienu niekas musu nepriimtu.

[quote]4 Del Pakso expertai visa jo kampanija vertina apie 20 milijonu litu. As dirbu rinkiminese kampanijose ir zinau kiek tai kainuoja, sis skaicius yra ne is lubu paimtas. Tai va esme yra tai, jog Lietuvoje TOKIU PINIGU RINKIMAMS VIENAM KANDIDATUI NERA ir buti negali.
[/quote]

rinkimai visur brangsta, tai neisvengiama tendencija, JAV irgi svarsto, kaip apriboti kandidatu islaidas, nes jos siekia milzininskus pinigus. kalbant apie Paksa, as kiek suabejociau tais 20mln. per daug dosnu Lietuviams, ir per daug lengva rusams. jei jau itarsime, kad tai jie finansavo, tai kodel nesiima jokiu priemoniu gelbeti Pakso, nesiuncia daugiau pinigu, kad jis nupirktu ziniasklaida, jokiu masiniu akciju, nuolatiniu protestu, nevaziuoja auksti pareigunai ir t.t. negi taip lengvai "investavo" kruva pinigu ir leis nuskesti…

[quote]5. Ne maziau idomus yra ir verslo rysiai Borisovas, kuris savo versla isimtainai daro per Rusija Uspaschihas, kurio verslo pradzia buvo duju importas i Lietuva, o is esmes tai gazpromo duju perpardavinejimai, kai is visos imones dirba tik buhalterija. Is tokio verslo dirbo ir p. Bosas, abu pradzioje pareme NOVA Sojuza, bet kai "verslas" nesigavo dabar abu nuejo i Darbo partija.
[/quote]

del verslo pradejimo rusijoje, na cia jau naivus klausimas ir stebejimasis. ten juk milziniska rinka, zymiai daugiau uzsakymu ir jei jau sugebi prieiti prie "reikiamu" zmoniu gauti ir visai pelningu dalykeliu, todel stebetis del to mazu maziausiai keista.
kas del uspaschiko, tai cia tikrai idomi asmenybe ir kazkodel, keista, kad seimas zinodamas, kad jis pravare milijonus nesumokejas valstybei (parduodamas Vikodna) nesieme jokiu veikmsu sio atzvilgiu, jokios apkaltos, o juk jis nusuko milziniskus pinigus nuo musu salies biudzeto?!!!

[quote]Biski tamstos informacija ne tikra. Spionus VSD isaiskino. As kalabu ne apie Jonika, kuri ten suseme KGB"istais apsimete VSD agentai. Probleam viena, jog agentai buvo diplomatai ir juos issiunte. Bent viena atveji as asmeniskai atsimenu, o siaip anonimiskai teko girdeti bent apie 3 atvejus.
[/quote]

na bent jau man neteko girdeti apie "didvyriskus" musu VSD zygius, todel neimu spresti apie anoniminius pokalbius

Vienišas_Vilkas rašė:

Nenoriu leistis i didesne diskusija tema kas kvalys kas ne kvailys. Taip as save vadinu pusiau profesionaliu politiku, ta prasme, jog tam skiriu visa savo laisvalaiki ir nematau cia ko gedytis, ir norejau, (gal biski pasigiriant) pasakyti, jog sita problema zinau ne is delfio ir TTT.

2 Jeigu jusu poziuriu seni faktai yra neverti tik todel, kad seni, siulau nauja fakta: Rusija bande primesti Moldovai Padniestres sureguliavimo "plana" . Pagal si plana Moldovos turejo likti tik pavadinimas. Moldova turejo buti "amzinais" rysiais susijusi su Rusija, negalejo vykdyti savarankisko uzsienio politikos, ir net tureti kariuomenes. Cia net 19 amziaus Egiptas turejo daugiau savarankiskumo, nei turetu savarankiskumo "suvereni" Moldova. Ten nebuvo jokiu cecenu, noro stoti i NATO, ir Net komunistinis prezidentas.

3 Del Rusijos verslo as visikai ramus, net ramesnis nei Pax’as. Taciau gal gali man atsakyti, kodel Gazpromo vamzdis vienas, dujos vienos, pirkejas vienas, bet tik trecdalis duju parduodama tiesiogiai L.dujoms o kiti du trecdaliai per kitas firmas? Ir kodel tu firmu turetojai zygiuoja po partijas, kaip pagal viena komanda? Zinoma galite mane apsaukti paranojiku, taciau ar ne perdaug sutapimu?

4 del Pakso. Kaip jau minejau 20 milijonu tai pakankamai minimalus skaicius. Ir su amerika siulau nelyginti, G.W.Busha bande 50 tuks zalio paremti firma, kuri visikai legaliai Taiwaniui karo laivus pardave. G.W. Bushas (tesingiau jo komanda) tuos pinigelius atgal pasiunte. Jeigu Amerikoje viena, tegul ir legaliausia firma duotu 1/3 prezidento pinigu, toks prazidentas greitai gautu apkalta, vien todel, kad jauciama labai stipri abejone tokio prezidento saliskumu.

Del gelbejimo. Paksa bande gelbeti ir "tvarka bus ar kas ten toliau" buvo to darbo vaisius. Beda tame, jog Lietuva jau yra puse kelio nuo Kazachstano i Prancuzija, t.y. turi pakankamai stipru vakarietiskai orientuota elita, savo pilietine pozicija suvokianci ziniasklaida, baznycia, pusetinai gerai veikiancia saugumo tarnyba, su savo uzdaviniu besitvarkanti Seima, ir puikiai dirbanti kontitucini teisma.

Visoms sioms sturkturoms pinigu parasciausiai neuztenka. Todel ir sknadalas negesta. Vot tai mane bent kiek dziugina

na politika irgi yra mano pomegiu arkliukas

gana idomi informacija, gal butu galima gauti kokia nuoroda.
siaip jau abejoju, kad Rusija labai ims griausti sali, kuri (bent jau dabar atejus komunistams i valdzia) nelabai nores nutolti nuo rusijos.
bet kalbant tiksliau. paziurekime i Zemelapi, kur yra Moldova ir kur Rusija. jas skiria Ukraina, o be to ir Rumunija puoseleja savus tikslus siuo regiono atzvilgiu. itampa reikalinga Rusijai:

  1. kad nebutu isvesta jos kariuomene. nes tai vienintelis dalykas, kuris dar sieja Rusija su siuo regionu. ir jie tam visaip priesinsis. didindami itampa. nors ir vaizduoja, kad uzsiima taikdaryste.
  2. Itampa siame regione neleis ramiai miegoti Ukrainai. Rusijai irgi nesinorisi palikti sios valstybes, ir tos itampos eskalavimas, pades atitolonti galima Ukrainos stojima i NATO. aljansas nesiples i tuos regionus, kur yra atvira itampa
    bet velgi Rusija veikia tik ten, kur vyksta ginkluoti susiremimai, kuri ji gali tiesiogiai ir ramia sazine paremti savo "pagalbininkus" nebijant, kad ta parama nueis vejui.

[quote]3 Del Rusijos verslo as visikai ramus, net ramesnis nei Pax’as. Taciau gal gali man atsakyti, kodel Gazpromo vamzdis vienas, dujos vienos, pirkejas vienas, bet tik trecdalis duju parduodama tiesiogiai L.dujoms o kiti du trecdaliai per kitas firmas? Ir kodel tu firmu turetojai zygiuoja po partijas, kaip pagal viena komanda? Zinoma galite mane apsaukti paranojiku, taciau ar ne perdaug sutapimu?
[/quote]

na del ekonomikos daug rasyti negaliu, nes nelabai turiuziniu, apie ka kalbama konkreciai ir t.t.
taciau analogiska pavyzdis ir su benzinu. Visas kuras gaunamas is MN, o degaliuniu turi 4 stambios ir dar keletas smulkiu firmeliu. verlsas yra verlsas, o be to jei tie zmones yra susije. tai puikus budas kiek praplauti pinigelius ir nusplepti dali mokesciu. bet nesiimu to garantuoti.

[quote]4 del Pakso. Kaip jau minejau 20 milijonu tai pakankamai minimalus skaicius. Ir su amerika siulau nelyginti, G.W.Busha bande 50 tuks zalio paremti firma, kuri visikai legaliai Taiwaniui karo laivus pardave. G.W. Bushas (tesingiau jo komanda) tuos pinigelius atgal pasiunte. Jeigu Amerikoje viena, tegul ir legaliausia firma duotu 1/3 prezidento pinigu, toks prazidentas greitai gautu apkalta, vien todel, kad jauciama labai stipri abejone tokio prezidento saliskumu.
[/quote]

bet tai buvo puikus skaidrumo pavyzdis, visi zinojo, kas suteike tuos pinigus. ne taip kaip pas kitus kandidatus. visi tylejo, nors ir taip zinia, kad Lubys isleido irgi virs milijono litu.

[quote]Del gelbejimo. Paksa bande gelbeti ir "tvarka bus ar kas ten toliau" buvo to darbo vaisius. Beda tame, jog Lietuva jau yra puse kelio nuo Kazachstano i Prancuzija, t.y. turi pakankamai stipru vakarietiskai orientuota elita, savo pilietine pozicija suvokianci ziniasklaida, baznycia, pusetinai gerai veikiancia saugumo tarnyba, su savo uzdaviniu besitvarkanti Seima, ir puikiai dirbanti kontitucini teisma.
[/quote]

na as nesiulyciau nuvertinti rusu spec. tarnybu (jei tokios veike Lietuvoje) jos pakankamai profesionales. o stai, kad veike diletantai aiskai galima pastebeti. nes kitaip butu leidziamas ne siaip eilinis laikrastukas, bet perkami ivairus straisniai kituose spaudos saltiniuose. butu nesiginama, bet kompruomituojami kiti politiniai veikejai. per TV butu atskleidziamos "sencansingos" zinios, apie kitu politiku padarytas nuodemes. o cia viskas kas buvo vienas spaudos leidinis su bandymu apsiginti.
kaip zinia, jei nori issigelbeti turi ne gintis, o pulti.

[quote]Visoms sioms sturkturoms pinigu parasciausiai neuztenka. Todel ir sknadalas negesta. Vot tai mane bent kiek dziugina

[/quote]

stai butent, Lietuvoje veikiancioms jegos pinigu tikrai neuztektu, jei butu prisidejusios "stambios" uzsienietiskos jegos, gal ir uztektu.
nes tie "strikazos" planai ir isimti is borisovo kompiuterio failai su rozinemis svajonemsi, apie ordinus ir generolo laipsnius, skamba juokingai ir kvailai. jei tai tikrai borisovo planai, tai lengvai galima itarti, kad sis zmogus nepilno proto. jei tai musu tarnybu "kurinys" tada cia dirbo diletantai ir labai paskubomis

Vienisham Vilkui:

As dziaugiuosi , kad bent del Moldovos mes suvokiame, jog Rusija kuria itampa ir savo ruoztu siekia savo tikslu, beja net destruktyviais metodais. Del nuorodu galiu pasakyti, jog apie tai snekejo LTV "Savaite" ir Cekuolis, cia nuorodu pradziai. dar jeigu labai kyla noras, reiktu pasiziureti ESBO dokumentus, cia neseniai buvo kazkoks ofiacialus renginys, ir jame JAV su Rusija del panashu reikalu stipriai susikirto.
As turejau specialu newslateri skirta nvs problemoms spresti, taciau del one dezutes dydzio ji man teko patrinti.

Del Lietuvos politikos.
Siulau nepanyti Lubio ir Borisovo. Lubys visada remia politikus, taciau tai daro tik oficialiai ir 1 mln jis padalina visiems svarbiausiems spektro atstovams. Tai labiau primena socialine atsakomybe, ko pas borisova labai sunku pamatyti

greiciau nora nusipirkti kuo platesni rata. borisovas savo ruoztu zaide va bank ant vieno

va cia tai diskusija…Taip idomios jusus abieju mintys,ir vienas ir kitas dali teisybes pasaket…o kaip yra istikruju bala zino…Ne

realybe, na isivaizduokim rusija senuku, kuris pamates jauna mergina laaabai jos nori, bet negali…nebent gautu kur "viagros"

Gal ir durnas klausimas,bet kas ta "viagra" turėtų būti?

Nereikia nuvertinti savo galimo priesininko. Ypac, jei jis yra 40 kartu didesnis, turi keliu simtu metu agresyvios uzsienio politikos patirti ir akivaizdziai stiprejancias (atsigaunancias) saugumo strukturas.

Del palyginimo, tai manyciau, jis tikrai nera tinkamas. Rusija - ne senukas (tokiu greiciau galima vadinti Prancuzija ar D. Britanija, kurios prarado imperijas, ju jau niekada neatgaus ir ju amzius praejo), bet gerai imites muzikas, kuris galbut gavo smugi i tarpkoji, taciau tai jam netrukdo atsistoti ant koju ir dar pavaikyti “merguzeles” Cha cha

Realybe. Laikai keiciasi, is pirmo zvilgsnio Rusijos politika irgi keiciasi, demokratiskeja, bet tai tik isorinis vaizdas. Is tiesu viskas kaip po senovei - tas pats imperializmas.

Nesu didziulis ekspertas, bet tai realybe.
Pasiziurekime vien brazauskas kiek rusisko kapitalo per savo kadencija atvede i lietuva.
matyt nekaip medziokleje sekasi braziui…Juokiasi

kol tas kapitalas nepretenduoja i valdzia, tol jis niekam netrukdo. o jei perzens savo ribas ji visada galima nacionalizuoti uz prieinama kainaCha cha

Nesamonė.
R.Pakso istorija tai puikiai parodė per Prezidento rinkimus, tai parodys ir V.Uspaskichas su savo Darbo Partija per Seimo rinkimus.
Jai tu to nepastebi, tai man tenka suabejot tavo politiniu įžvalgumu.

Rusijos piniginis kapitalas ir potencialas yra pagrindinis jos ginklas. 15-20mln. litų Rusijos rinkimų rinkoje yra 0. Tuo tarpu su tiek pinigu lengvai galima apeliuoti į Lietuvos nusivilusių ir tvirtos rankos nostalgija sergančių rinkėjų rinką.

Nacionalizacija už prieinama kainą? Nesupratau šitos sąvokos. Nemanau, kad politikoj ar ekonomikoj viskas taip paprasta. Juolab kuriant valstybę pagal vakarų modelį Liežuvis.
Žvaigždė

Kaip tik pastaruoju metu iki Putino atrodė, kad Rusijos politinis gyvenimas keičiasi į gerąją pusę. Tačiau paskutiniai Dūmos rinkimai parodė, kad situacija toli gražu yra priešinga.
Šnekant be užuolankų valdžia atiteko V.Putinui. Nežinau ar tai panašu į demokratiją. Tai panašiau į Rusišką jos variantą.

Rusijos užsienio politika visalaiką sklando kažkur tarp imperealistinių radikalų pasisakymų ir kartais atšylančių, kartais užšalančių santykių su JAV. Man asmeniškai sunku kažką prognozuoti. Naturalu, kad šis nenuspėjamas milžiniškos kaimynės egzistavimas gasdina.
Žvaigždė

Je… Isijaute jau Putinelis, ka nori ta daro, ir jau neber kas jam papriestarautu. Geriau jau butu buves Jelcinas su oligarchais