Rebefingas - kai nerimas, įtampa nusibodo

1 4 1

Laikrodžio dūžiams žymint Naujuosius metus džiaukis, kad Tas, kuris visuomet buvo, yra ir bus Karalius, toliau pasilieka su tavimi. Tai faktas, kuris niekada nepasikeis.
Viešpatie, dėkoju, kad visuomet esi su manimi. Kitąmet padėk man dar geriau Tave pažinti. Amen.
Jo artume… į Naujuosius metus ženk su pasitikėjimu. Širdis

/Č. F. Stenlis/

Nors šie metai baigiasi, Dievas nesibaigia – Jis ir toliau išlieka visavaldis. Leisk, kad ši tiesa paguostų toliau žengiant į laukiančią nežinomybę. Tavo dangiškam Tėvui jokia problema nėra per didelė ar per sunki. Jis yra tavo tobulas Vedlys, išmintingai vedantis į pergalę, kad ir kas nutiktų. Ištikimoji Jo meilė niekada nesibaigia.

Tiesiog stebėtina, kaip greitai gyvenime viskas keičiasi. Galbūt šiandien apmąstai, kas nutiko metų pradžioje ir kiek visko įvyko iki šios dienos. Bėdos, dėl kurių graužeisi praėjusį sausį, liko tik blausus prisiminimas, o palaiminimai ir galimybės, kurios atrodė visiškai neįmanomos, atsivėrė taip staiga ir netikėtai.
Jei mąstysi tik apie nuolatinę gyvenimo kaitą, greičiausiai pasijusi nesaugus ir neužtikrintas dėl ateities. Bet jei apmąstysi absoliučią Dievo ištikimybę, pasireiškusią kiekvienoje situacijoje, pasijusi tikrai padrąsintas ir įkvėptas.

Močiutė apie anūkus, vonioje su Biblija išgyvenusius tornadą: Dievas mums kažką ruošia

https://www.laikmetis.lt/mociute-apie-anukus-vonioje-su-biblija-isgyve
nusius-tornada-dievas-mums-kazka-ruosia/

Galbūt tu šiuo metu jautiesi sukrėstas, bet Dievas – ne. Sudėtingos aplinkybės tavo gyvenime gali tapti terpe, per kurią Viešpats pademonstruos savo ištikimąją meilę ir rūpestį. Todėl nenukabink nosies ir nenuleisk rankų! Viešpats perves tave per šitą audrą, ir šiame procese tik Jo vardui kils garbė.

DIENOS MALDA
Dėl tavo ištikimybės ir gerumo pasitikėsiu Tavimi! Teįvyksta visi Tavo sumanymai, mano Dieve!
/Bob & Debby Gass/

1 3 5

Senovėje žmonės sakydavo: "Ta pati saulė, kuri tirpina sviestą, kietina molį." Užėjus sunkumui tu gali nusigręžti nuo Dievo (pykdamas ir nesuprasdamas, kodėl Jis leidžia tau kentėti, nors ištikimai Jam tarnavai) arba atsigręžti į Jį ir Jame ieškoti atsakymų. Dievo tu nenustebinsi, Jam nėra nieko nežinoma, nieko neįmanoma ar per sunkaus. Jis pasakė: […] aš esu Dievas, ir nėra kito; aš – Dievas ir nėra kito tokio kaip aš. Apreiškiu pabaigą nuo pat pradžios, iš anksto paskelbiu, kas dar vyks. Tariu: "Mano užmojis bus įvykdytas!" Aš įvykdysiu visa, kas sumanyta (Izaijo 46, 9–10).

JEI JAUTI, KAD BAIGIA IŠGARUOTI DRĄSA…

"Būčiau netekęs drąsos, jei nebūčiau pasitikėjęs Viešpačiu…" (Psalmynas 27, 13, NKJV vert.)
Dovydas buvo milžinų nugalėtojas, psalmių autorius, populiariausias Izraelio karalius. Bet sunkumams prislėgus jo pečius jis rašė: "Būčiau netekęs drąsos, jei nebūčiau pasitikėjęs Viešpačiu gyvųjų šalyje" (Psalmynas 27, 13, NKJV vert.).
Ar tave šiandien irgi prislėgusios sunkios naštos? Nuo jų gali palūžti, bet, žinok, kad gali pro jas ir prasiveržti! Viskas priklauso nuo to, ko imsiesi toliau. Dovydas patyrė proveržį, nes žinojo svarbią gyvenimo formulę: Pasitikėk VIEŠPAČIU ir būk stiprus! Turėk drąsos ir pasitikėk VIEŠPAČIU! ["ir jis sutvirtins, sustiprins tavo širdį", kt. vert.] (Psalmynas 27, 14).

"Daug kas linkę galvoti, kad specialiosios, profesinės kompetencijos lemia žmogaus sėkmę, tačiau iš tiesų viskas priklauso nuo to, kaip psichologiškai sugebėsite susitvarkyti su tuo, kas vyksta jūsų gyvenime", – sako dr. J. Neverauskas.

MĄSTYK NESAVANAUDIŠKAI.
AUKOK ANONIMIŠKAI.

"[…] žiūrėkite kiekvienas ne savo naudos, bet kitų." (Filipiečiams 2, 4)
Paulius rašo: "Nebūkite savanaudžiai. Nesiekite padaryti įspūdžio kitiems. Būkite nuolankūs, mąstykite apie kitus, laikykite kitus aukščiau už save. Labai nesukite galvos dėl savų reikalų, verčiau labiau domėkitės kitais ir tuo, ką jie veikia. Laikykitės tokios pat nuostatos, kokia pasižymėjo Jėzus." (Filipiečiams 2, 3–5, TLB).
Sprendimas tapti nesavanaudžiu prasideda nuo pasirinkimo mažiau galvoti apie save ir daugiau apie kitus. Tu pradedi žiūrėti, kuo galėtum padėti, patalkinti kitiems.

Jei nori tapti panašesnis į Kristų, nesavanaudis, pradėk praktikuoti bent du dalykus:

1. dairykis, kokių poreikių turi aplinkiniai. Ar tai rizikinga? Taip! Tu rizikuosi būti atstumtas, nesuprastas. Gali privelti klaidų. Bet nesavanaudiškumas reikalauja pastebėti kitų poreikius ir ko nors imtis, kad jie būtų patenkinti.
  2. Aukok tyliai arba anonimiškai. Jėzus pasakė: Venkite daryti savo teisumo darbus žmonių akyse, kad būtumėte matomi, antraip negausite užmokesčio iš savo Tėvo danguje. […] kad tavo išmalda liktų slaptoje, o tavo Tėvas, regintis slaptoje, tau atlygins (Mato 6, 1–4). Lengviau aukoti, kai už tai sulauki pripažinimo, nei niekam nematant. Tačiau tie, kas aukoja žmonėms matant, iškart ir atsiima savo užmokestį (žr. Mato 6, 2). O anoniminis aukojimas turi daug dvasinių, sielinių, emocinių privalumų. Išmėgink tai! Užplūdęs pasitenkinimas paskatins tave tą daryti reguliariai.

DIENOS MALDA
Dieve, padėk man nebūti savanaudžiu, besistengiančiu dėl savo įvaizdžio, bet ugdyk manyje jautrumą kitų poreikiams ir drąsą į juos atsakyti pagal tai, ką mano ranka gali.
/Bob & Debby Gass/

DIEVAS TURI GYVENIMO ŽODŽIŲ

"Esu sielvarto baisiai nukamuotas; VIEŠPATIE, atgaivink mane, kaip esi pažadėjęs." (Psalmių 119, 107)
Nėra tokios tamsos, kuri būtų per tamsi mūsų Viešpačiui; savo žvilgsniu Jis viską aprėpia. Jokia tamsa Jo negali mums užstoti, Jis yra visur. Kartais einame per didelį vargą, vidines kovas, ir Jis visuomet yra šalia, Jis gelbsti iš visų bėdų. Jis išvaduoja iš kaltės, užbaigia vienatvę. Jis gydo mūsų širdis ir kūnus. Jis saugo mūsų gyvybę, aprūpina viskuo, ko reikia. Jis yra visa, ko mums reikia! Vien tik Jame esame besąlygiškai saugūs.
Kartais Viešpats leidžia mums išgyventi vargų ir patirti bėdų. Tuo Jis nori sustiprinti mūsų tikėjimą ir pasitikėjimas Juo. Kartais Jis nori mus išgryninti ir apvalyti, kol širdis tampa tyra ir šventa. Mums tai yra skausmingas procesas, tačiau labai reikalingas.

Jo Žodis yra galingas! Visa, ką Jis sako, įvyksta! Todėl kreipkimės į Jį bėdoje, nes Jis yra mūsų Gelbėtojas ir Išvaduotojas. Jis žino teisingus gyvenimo žodžius ir juos mums ištars, kai tik ateis tam laikas. Ačiū Tau, Dieve, už Tavo galingą, išlaisvinantį Žodį!

DIENOS PADĖKA
Dėkoju, brangus Viešpatie, kad manęs niekuomet nepalikai bėdoje ir niekuomet nepamiršai. Net didžiausioje tamsoje Tu visuomet buvai šalia. Tavimi galiu visiškai pasitikėti,Tu esi mano mylimas Viešpats, kuris besąlygiškai mane myli.

/Frank Lauermann/

GYVENTI TAIP, KAIP TO NORI DIEVAS

Kas nutinka, kai gyvename taip, kaip to nori Dievas? Mes labiau gailime kitų, nelieka poreikio skintis sau kelio per gyvenimą jėga, alkūnėmis.
Atidžiau panagrinėkime dvi Kristui būdingas savybes:

1. Gailestis. Tu pradedi labiau gailėti kitų. Liauniesi žmones traktavęs kaip objektus, kuriuos būtina taisyti, kurių reikėtų vengti ar kuriuos reikėtų išnaudoti. Kai širdis prisipildo gailesčio, įvyksta du nuostabūs dalykai. Pirma, tu įveiki savanaudiškumą ir labiau rūpiniesi ne savimi, o kitais. Antra, tave užplūsta dėkingumo jausmas. Tu pradedi dėkoti už palaiminimus, kuriuos lig tol laikei savaime suprantamais. Kitaip tariant, gailestis praplečia žiūros lauką, pradedi matyti tuos, kurių anksčiau nė nepastebėdavai.
  1. Nebesiskini sau kelio per gyvenimą jėga, alkūnėmis. Nebelipi kitiems per galvas, o švelnius, romius žmones nustoji laikyti "suskydusiais nevykėliais", kurie gyvenime nieko nepasiekia. Kartais pagalius į ratus mums pradeda kaišioti baimė: pabūgstame, kad jeigu būsime švelnūs ir meilūs, tai nebeįstengsime veržtis pirmyn ir smarkiai atsiliksime mums skirtose "lenktynėse". Tokios išgąstingos mintys labai sekina kūrybiškumą ir gesina džiaugsmą. Todėl žvelk į Jėzų. Jis niekur neskubėjo. Jis retai kada pakeldavo balsą. Jis atrasdavo laiko vaikams. Jis mylėjo žmones ir pakylėdavo juos. Toks yra Dievui patinkantis gyvenimas.

DIENOS MALDA
Suteik man drąsos gyventi taip, kaip nori Tu, Dieve, elgtis su žmonėm taip, kaip mokai Tu, ir nepasiduoti žmonių baimei.
/Bob & Debby Gass/

STIPRUSIS, IŠTIKIMASIS DIEVAS

"Aš skelbsiu Viešpaties vardą: atiduokite mūsų Dievui garbę! Jis yra Uola; tobuli Jo darbai, visi Jo keliai pilni teisybės. Dievas ištikimas, be jokios neteisybės, Jis teisus ir teisingas." (Pakartoto įstatymo 32, 3-4)
Nepaisydamas visokių abejonių, gyvenimo audrų, asmeninio silpnumo ir nesėkmių, trokštu skelbti Viešpaties vardą! Trokštu Jį garbinti! Noriu tvirtai į Jį įsikibti, nes Jis yra mano Dievas, kuris ištikimai mane palaiko. Jame nėra nakties ir tamsybės, Jo akims viskas atverta. Jis mato mano kelią nuo pat pradžios ir iki pabaigos. Jis yra Stiprusis, Ištikimasis Dievas! Jis yra mano uola, ant kurios saugiai stoviu!

3 1 3

9:49

uch, ačiū