1 6 1
ir
1 5 9
Sakyti tiesą reikia išmokti. Gal kai ką papiktins, šie žodžiai, jei galvojama, kad svarbiausia yra nepriekaištingas moralinis elgesys.
STEBUKLINGAS BŪDAS PAGERINTI ŠEIMOS GYVENIMĄ: BENDRA VAKARIENĖ
"Stenkitės valgyti kartu kuo dažniau. Pasistenkite nevalgyti mašinoje, paskubomis ar atskirai. Susiburti prie vieno stalo yra labai svarbu. Dalinkitės, kalbėtis, juokitės, juokaukite ir mėgaukitės. Per dažnai nūdienos greitas tempas ištrina šį ypatingą šeimos ritualą. Stenkitės, kad taip nenutiktų. Sumažinkite papildomų darbų skaičių ir branginkite bendras vakarienes. Tai yra šventas šeimos laikas. Kol valgote, telefonus padėkite į šalį. Atsikratykite trukdžių, tokių kaip laikraščiai, muzikos grotuvai, žaislai ar televizoriai."
Tegul drąsinasi visi tie, kurie vergavo aistroms ir atgailavo! Nors jie ir į visas duobes buvo įkritę bei visokių negalių buvo apsėsti, tačiau pasveikę taps šviesuliais – visų gydytojais ir mokytojais. Patys laimėję kovą jie galės paaiškinti kiekvienos aistros rūšis ir savybes, savo patirtimi gelbėdami tuos, kurie yra arti nuopuolio.
Tėvas Robertas forume kalbėjo, kad net švenčiausias žmogus gali būti buvęs kada nors sužeistas, bet apie tai jau yra užmiršęs. Eilinis katalikas, paklaustas, ar turi kam ką atleisti, atsakys, kad ne. Ir tikrai jam atrodo, kad yra atleidęs visas nuoskaudas, ant nieko nebepyksta. Bet daug sužeidimų gali būti paslėpta mūsų pasąmonėje ir ten tūnoti. Pasąmonė yra kaip nematomoji ledkalnio dalis, kurios keturi penktadaliai slypi vandenyje ir tik vienas penktadalis iškilęs paviršiuje. Joje paslėpta mus sužeidusi patirtis kartais gali pasireikšti pykčiu, apmaudu, irzlumu, kartėliu, širdgėla, dažnu nuovargiu, fizinėmis ligomis. Turime prašyti Dievą, kad jis paimtų iš mūsų tuos skausmingus prisiminimus, kad maldoje galėtume atleisti visiems, kas mus yra kada nors sužeidęs, kad atsigautume, pasveiktume.
Praėjus gruodžio chaosui, visai natūralu giliai atsikvėpti ir su nauju ryžtu imtis įvedinėti gyvenime tvarką.
Dievas atsakė:
– Tu turi keletą dalykų:
Veidą - kuris gali šypsotis.
Burną - tu gali girti ar raminti.
Širdį - ji gali būti atvira kitiems.
Akis - kurios gali su meile ir gerumu žiūrėti į kitus.
Kūną - kuris gali daryti gerus darbus ir atnešti naudos kitiems.
Taigi, tikrovėje mes ne visiški vargšai.
Sielos skurdumas – štai kur tikrasis skurdas…
Tai Dievo pamoka Žmonėms, nes ne visi mes suprantame kiek daug turime, ir kiek daug galime duoti!
(LaimuŽė Stankevičienė)
Kartą vargšas paklausė Dievo:
– Kodėl aš toks vargšas?
Dievas jam atsakė:
– Tu neišmokai duoti…
Vargšas paklausė:
– O jeigu aš neturiu ką duoti?
1 5 1
150
3 x 50
Pal. Laura Vikunja sako:
Man melstis ir dirbti yra vienas ir tas pats dalykas. Darydama tai, ko iš manęs prašoma, darau tai, ko Dievas prašo mane daryti, o aš ir noriu tai daryti. Tai man geriausia malda.
Prasmingiausias pokalbis yra tarp žmonių, kurie nežino.
– Aš nežinau, bet, mano galva, yra taip.
– Aš nežinau, bet, mano galva, yra kitaip.
Du nežinojimai tampa žinojimu. Du minusai tampa pliusu. Dialektika.
1 4 7
va tokie pokyčiai
Savo gyvenimą Virginija pakeitė po 40-ies: įsimylėjusi uždarė verslą ir išvyko gyventi į gamtos prieglobstį Norvegijoje
IŠ DIEVO PERSPEKTYVOS
"O lengvas dabartinis mūsų vargas ruošia mums neapsakomą, visa pranokstančią amžinąją garbę."
(2 Kor 4, 17)
Kilus sunkumams, iškyla pagunda visą dėmesį sutelkti į aplinkybes pamirštant, kad Dievas į mūsų gyvenimą žiūri iš visiškai kitos perspektyvos. Jo požiūriu, kiekvienas įvykis tavo gyvenime turi tikslą, tobulai atitinkantį Jo planą. Žvelgdamas iš Dievo perspektyvos tu lengviau pakelsi susiklosčiusias situacijas, įgysi pasitikėjimo, kad Dievas ne tik perves tave per visus vargus, bet ir neapsakomai palaimins. Todėl pasitikėk Juo! Viešpats padės tau įveikti sunkumus ir suteiks pergalę, kurios neiškeisi į nieką pasaulyje.
/Charles F. Stanley/
ŠVČ. MERGELĖ MARIJA, DIEVO GIMDYTOJA
PASAULINĖ TAIKOS DIENA
Per Naujųjų metų šventę skaitomoje Evangelijoje minimas Jėzaus apipjaustymas praėjus aštuonioms dienoms po gimimo. Būtent per šią apeigą jis tapo Dievo tautos nariu ir pakluso Mozės Įstatymui. Dabartinėje liturgijoje ši šventė labiau pašvęsta Marijos dieviškajai motinystei. Moteris pagimdo ne tik kūdikio kūną, bet ir visą asmenį. O Jėzaus asmuo yra įsikūnijęs Dievo Žodis. Jėzuje iš moters gimsta pats Dievas. Kaip tik tai 431 m. ir paskelbė Efezo susirinkimas: "Marija yra Dievo Motina!"
Dar didesni stebuklai – Aš beprotiškai laukiu Kalėdų! – Kas būna sulaukus? – Valgau, guliu… – Kaip įdomu!.. Gal ir man taip nutiks? Jei tikėsi ir lauksi – nutiks būtinai. – O žinai ką… – Sakyk man drąsiai. – Aš beprotiškai laukiu Velykų! – Ir kas būna sulaukus? – Valgau, guliu… – Tai kad jau per Kalėdas taip buvo… – Jei labai tikėsi ir lauksi – stebuklas gali pasikartot.
J. Erlickas