Jis yra ištikimas, net jei mes nusidedame ir Jį atstumiame. Jis lieka su mumis, jei tik mes skubame pas Jį ir prašome atleidimo! Mes viską galime pradėti iš naujo! Jis yra uola, kuri niekuomet nesvyruoja. Jis randa savo vaikus ir grąžina namo.
DIENOS PADĖKA
Dėkoju, dangiškasis Tėve, kad nesu Tau abejingas. Žaviuosi Tavo didžia meile, stiprybe, kantrumu, romumu, ištverme ir draugiškumu. Priimu Tave tikėjimu: Tu esi mano gerasis Ganytojas, mano uola audroje!
/Frank Lauermann/
"Turime įvairių dovanų…" (Romiečiams 12, 6)
Skirtingi žmonės iš mūsų tikisi skirtingų dalykų. O kai iš tavęs ko nors tikisi daugybė žmonių, lūkesčiai susikrauna tarsi kalnas ir prislegia, kėsindamasis palaidoti. Ar būtent taip šiandien ir jautiesi? Ar tave slegia nepamatuoti kitų lūkesčiai?
Natūralu, kad norime patikti žmonėms, tačiau turime žinoti, kad visiems įtikti neįmanoma. Būtina suprasti, kad kai kurių lūkesčiai visiškai nerealūs, o kartais ir savanaudiški.
Tai kodėl taip sunku ištarti "ne"?
Iš baimės. Norime būti mylimi ir baiminamės būti atstumti.
Dėl puikybės. Jei Dievas tau patikėjo tik vieną talentą, gali būti ramus: Jis tikrai tau neskirs užduoties, kurioje reikalingi du talentai. Neleisk išvešėti savo puikybei ir apžioti daugiau, nei pajėgi atkąsti vien tam, kad įtiktum kitiems.
Dėl Dievo valios neišmanymo. Turi išsiaiškinti, kokia yra Dievo valia tau asmeniškai, ir atsidėjęs siekti ją įgyvendinti, antraip žmonės tuoj primes tau savo planus.
Iš noro būti panašesniam į ką nors kitą. Jei Dievas neskyrė tau savo malonės dovanos ką nors atlikti, stenkis nesistengęs, vis tiek nepavyks. Veikiau sukniubsi po našta, kurios tau neskirta nešti.
Daryk tai, kam esi pašauktas. Suprask, tau neskirta įtikti kiekvienam ir pateisinti visų aplinkinių lūkesčių.
DIENOS PADĖKA
Ačiū, Viešpatie, kad pažinus Tave ir Tavo valią, aš nebesu varinėjama noro įtikti žmonėms. Noriu įtikti tik Tau, mano Dieve!
/Bob & Debby Gass/