perspektyva ekonomikos studentui!?

perspektyva ekonomikos studentui!?

Kolegos, skirkime du dalykus:
Mokymąsį ir universitetą.

Be mokslo nieko nebus. Bet tam kad mokytis universiteto nereikia.

Šiap mano kelias irgi manasus kaip ir RONIjunior. Tik as vadybininkas ir einu be pazincių… Turiu pasakyti, kad mokausi kiekviena dieną, tiek praktiskai, tiek teoriskai. Bet univžersitete bunu kaip jaunas mėnulis…

Tai tiek norejau pasakyti…

As jau rasiau anksciau, kam reikalinga patirtis, ir kodel jos reikalauja. Idant igyti pradine patirti, berods univere privaloma atlikti praktika (kazkuria vasara). beda tame, kad daugelis studentu ta praktika atlieka "ant poperiaus"… Kitas dalykas, kad praktikos stoka galima eliminuoti teisingai save pristatant darbdaviui, t.y. as gal ir neturiu praktikos, bet esu tinkamas siam darbui nes … (priklausomai nuo darbo pobudzio). Kaip darbo praktika taip pat galima pateikti dalyvavima ivairiuose projektuose, tik velgi ji reikia teisingai pateikti… geros Personal skils t.p. mazina praktikos reikalavimus.

Be to, dar vienas dalykas yra rekomendacijos. Kazkodel studentai neisigudrina gauti rekomendacijas is destytoju, kurie be mokytojavimo dar ir sukasi versle. Tokio specialisto rekomendacija galetu ne vienam atverti papildomu galimybiu darbinantis.

Zodziu, visa esme yra teisingai ir gerai save pristatyti darbdaviui, (CV, motivation, recomendations), ir irodyti jam, kodel jis turi priimti tave, o ne kaimyna…

Beje, kas li,ecia praktika ekonomistam, tai manau vasarai studentui isidarbinti vienoje is audito kompaniju ar banku kokiu asistentu nera problemu, reikia tik pasistengti, ir nesitiketi, kad praktikos metu gausi grazu atlyginima. Dar viena praktikos igijimo vieta yra dideles kompanijos, tokios kaip VP Market, Senukai, Ekovalda, kt., joms pastoviai reikia vadybininku. Esme tame, kad jos galbut neismoko taves pagal specialybe dirbti, bet tenai bent jau susipazysti su tuo, kas is viso yra darbas, kaip bendrauti su kolegom ir virsininkais, taip pat primeta pakankamai dideli kruvi, zodziu perleidzia per mesmale Šypsena Kaip sako siuo atveju, uz viena musta desimt nemustu duoda…

Rgds,
Tolerate

Jei taip ir toliau tik tikesies kad tave priims - tai tu darbo taip ir nebesusirasi! O del patirties - tai visi jos reikalauja, nes tai butu privalumas, taciau zinau tikrai, kad priima ir be patirties (nors buvo reikalave), reikia tik gerai pasirodyt, ta prasme kad nesi is kelmo spirtas/-a studentas/-e ir pan!

tikra tiesa,reikia per galva verstis, norint rasti darba.patikekit manim,
kiek as isbandziau,ejau, ieskojau,skambinau,laiksrasciuose skelbiausi- nieko!esu antro kurso studente,studijuoju verslo administravima .visur reikia patirties,liudna bet tos patirties taip niekas ir nenori suteikti…

Manau,kad specialistas ekonomistas tikrai gerai uzdirbs, jei dirbs tikru ekonomistu. As baigiau vadyba, paskui marketingo magistrantura, o dirbu ekonomiste. Esu savo darbu patenkinta Šypsena

Siaip jau rimtos imones ir rimti darbdaviai, kurie nori geru, kvalifikuotu darbuotoju tikrai nesiulo ‘juokingu’ atlyginimu. zinoma pradzioje pasiulo mazesni atlyginima (tipo bandomaji laikotarpi) o veliau padidina.

Tik problema ta, kad tokiu darbdaviu nera daug ir juos sunku surastiNustebęs

siaip treciakursiui patarimas - ieskokis praktikos gerose, zinomose imonese (nesvarbu, kad parktikos metu nemokes). Tokiu budu gausi proga budamas be patirties parodyti, ka ir kaip sugebi ismokti ir prisitaikyti. Na ir parodyti, ka siaip moki. Jei viska padarysi gerai - gausi pasiulyma dirbti. Nebutinai iskart po praktikos. Bet metu begy greiciausiai tave vel susiras.

esu ekonomikos studentas ir kaip visi kiti studentai zinau, ka reiskia stoti i ekonomika. labai panasi situacija ir su verslo vadyba. visi tiesiog verzte verziasi i sias specialybes. taciau ne karta susimastau, ar baiges mokslus tikrai sugebesiu rast darba Lietuvoje? tai lyg dar viena teise Šypsena visi mokosi, greiciausiai tikisi stebuklo, o baige nesugeba darbo rasti. ir bega i uzsieni uzdarbiaut, o gryzus stengiasi pradeti kazka savo. taigi ar yra perspektyva man ir kitiems siu specialybiu studentams? gal tiesiog as kreivai ziuriu i visa tai ar isties - viskas, ka pasakiau, yra tiesa?

Jei turi galvą ant pečių (o aš manau, kad turi, jei sugebėjai įstot į ekonomiką) - viskas bus gerai.

Pavyzdžiui aš: dabar jau baiginėju 4 kursa VU ekonomikoj (specializacija - finansai). Nuo 2 kurso pradėjau dirbti, nes supratau, kad vien tik mokslų neužtenka, reikia juos praktiškai bandyt taikyt. Tiesa, pradėjau nuo paprasčiausio vadybininko, gaunančio minimumą. Dabar savo darbe laikausi pakankamai tvirtai - aplinkiniai šneka, kad galbūt finansų direktoriaus pavaduotoju patapsiu, nors realiai dar net pabaigęs nesu.

Visos šios istorijos moralas - ekonomikoj (bent jau VU) išmoko tikrai nemažai, jei tik imi tai, kas reikalinga. O darbą visada gausi. Tiesiog pats turbūt matai, kad visiems reikalingi darbuotojai su patirtim. Todėl rekomenduoju bestudijuojant padirbėt kokiu metelius nesunkų darbą. O tada jau 3-4 kurse pamatysi, kad gali pretenduot į labai didelę dalį šeštadienio "Lietuvos ryte" siūlomų darbų (į aukštojo išsilavinimo reikalavimą nekreipk dėmesio, jie tikrai dažnai priima studentus).

manau vadybos specialistui kalbeti apie darbo trukma tiesiog geda. Tai jis turi buti tas, kuris kuria darbo vietas. Nebent jis tik studentauja, tada geriau i uzsieni, i statybas.

manau vadybos specialistui kalbeti apie darbo trukma tiesiog geda. Tai jis turi buti tas, kuris kuria darbo vietas. Nebent jis tik studentauja, tada geriau i uzsieni, i statybas.

as taip pat mokausi ekonomikoje 3kurse vakariniam bet darbo negaunu todel kad mokausi ir neturiu patirties. manu kiekvienas studentas susiduria su ta pacia problema bet vistiek reikia ieskoti toliau ir tiketis kad visdelto kasnors priims. darbdaviai visada reikalauja jauno zmogaus su patirtim bet patys tos patirties suteikti nenori. as ju nesuprantu

Tai kazkoks "treciakursio sindromas": jau ne zalias,bet dar ne profesionalas. nenusiminkit ;D

na funnydito truputeli nuramino, bet ir kiti tiesa sako. visi iesko jauno, energingo ir su patirtim. o is kur ta patirti igaut? dirbti svaros vadybininku univeroj? Laimingas

Ekonomokos studentui daug kelių:
studentas-vadybuninkas-direktorius- generalinis direktorius
studentas-vadybinikas-imonės savininkas
studentas-5 IĮ buhalteris-uab buhalteris-vyr buhalteris
studentas-buhalteris-audito firmos savininkas
Laimingas

o jeigu taip:
studentas-buhalteris-firmos savininkas (direktoriu per didele atsakomybe, geriau investuoti ir buti savininku, ar nemanote taip?).

o gal geriau pasamdyt pazystama direktoriu, paciam buti savininku ir nekvarsint sau galvos? Cha cha

butent

Nezinau, as tai dabar jau siek tiek gailiuosi, kad nestojau i ekonomika, o pasirinkau teise…Kiek teko girdet, ekonomika dabar paklausiausia specialybe, ir tikrai ne problema susirast normalu darba.