naminis obuoliu vynas

naminis obuoliu vynas

O štai tas obuolinis prašosi paverčiamas samane arba kalvadosu,nes absoliučiai yra “be minties” - alkoholio turintis skystis su neaišku kokiu aromatu ir tiek.Todėl galiu tik dar kart pasikartot,kad grynai obuolinis vynelis yraNekaltas - nebent yra poreikisGirtas

Vienas 20ltr bambaliukas obuoliu vyno gavosi skanus,o kitas nelabai skanus(alia beskonis-nei vynas,nei sultys).Gal butu kokiu teisingu minciu ka su juo nuveikti?Šypsena
Maisyti su kitomis sultimis ar prideti kokiu ingredientu(razinku,etc?)?

Su naujais Šypsena

kas cia per temu rakintojai tokie Apsvaigęs

gal kokiu mieliu dametus pabandyt dar rugima sukelt ir daugiau cukraus imetus skonis pasitaisytu. Tik kepimo mieles cia bijau, kad netinka.

Nebesukelsi rūgimo su jokiom tradicinėm priemonėm,jei pilnai nupylei nuo dar aktyvių mielių arba jos jau savaime numiro (pagamino reikiama kieki alkoholio).Tam reikalui reik gaut šviežių ir gyvų vyno mielių,bet jei tavo vyne alkoholio koncentracija bus jau reikiamo lygio,tai nepadės ir šitas fintas.Galima bandyt dadėt mielių aktyvinimo priemonių,bet ar tu gausi jų pas musNekaltas Pabandyk susirast tą firmelę kuri veža iš Švedijos visokius pribumbasus vyno ir naminio šnapso g-bai,tai pas juos gal ir bus - mačiau kažkada mugėse.
O gal tas Tavo vynas jau visai normalus,o Tu tik ieškaiIgnoruoju smegenų?

Gal jums pasirodys juokinga, betneseniai teko ragauti naminio…agrastu vyno, skonis superGeraiNiam niam

Agrastu vynas musuose prilyginamas vynuoginiam Nekaltas .Teko man kazkada toki gamint ir nesigavo - nenuskaidrejo,bet esu ragaves tikrai labai gero.

Sveiki,
gal kas patars
Dariau vynuogiu vyna , pirmas rugimas sunkiai bet lyg ir nieko praejo, taciau antra kart idejus cukraus , nieks nevyko: jokio rugimo. Dabar paziurejau ner jokiu burbuliuku, rugimo taip pat, skonis ir nekoks. Gal jau i acta daros panasu . Ka daryt? galima kaip nors dar atgaivinti ar jau viskas - sakes??

Prancuzai daro Bozole svente,kai tam vyneliui buna vos keli menesiai ir nesuka sau galvos.Maybe,kad ir Tamstos vynelis jau issibirbuliavo ir daugiau dvasios tu jam nebeikvepsi.Jei nuskaidrejo,tegul bresta ir tiek.

pagaliau uzsikure , bet labai retai ir nedaug burbuliuku-nepataiko i kitu buteliu kuriama muzikos ritma…
jo , pakankamai rugstus o ir nuosedu tame butelyje buvo zymiai maziau nei kituose.
jokio stiprumo , spirito nesijaucia. Dadejau cukraus ir saldzios slyvu uogienes , gal skonis bus kitoks ?

[/quote]

Aisku,kad bus kitoks skonis,jei jau idejai kitokiu uogu. As tokiu eksperimentu su uogiene nedaryciau - jei yra per daug uogieniu,tai yra kitokiu budu,kaip ja geriau perdirbti Mirkt
Bet,jei ziureti I busima gerima tik ,kaip I alkoholi, tai viskas us juom bus OK. Tik,laiku vedink ir nupildinek nuo iskritusiu nuosedu,kad neapkarstu ir nesusidarytu actas.

P.S.Siaip tai,reikia naudoti teisingas naturalias !!! vyno mieles+ju aktyvatorius ir vynas VISADA gausis puikus!

Paragauk vyna.Jeigu jis labia rugstus,tai gali buti,kad mieles suede visa cukru ir nebera is ko joms daugintis.Tokiu atveju,dadek kazkiek cukraus (siulyciau sirupo is cukraus ir vandens) ir duok per nauja pasikurti procesui.
Jeigu ,paragaves ,jauti,kad jauciasi saldumas,gali buti taip,kad pirmu kartu buvo prideta per daug cukraus ir to pasekoje,prisigamino per daug alkoholio,kuris uzmuse mieles.Siuo atveju,reiks ieskoti gyvu mieliu ir praskiesti vyna.

[/quote]

pagaliau uzsikure , bet labai retai ir nedaug burbuliuku-nepataiko i kitu buteliu kuriama muzikos ritma…
jo , pakankamai rugstus o ir nuosedu tame butelyje buvo zymiai maziau nei kituose.
jokio stiprumo , spirito nesijaucia. Dadejau cukraus ir saldzios slyvu uogienes , gal skonis bus kitoks ?

Kaip cia ta tavo parasyma suprast tai kui znajetNekaltas

[/quote]

prie vaisiu , sulciu visada atsiranda tokiu mazu musyciu galybes , tai tu musyciu , kurios vadinasi Drozofilomis, mano auto debesys dabar , nes visas kilimas tiesiog plaukia obuoliu sultyse…
o jei buciau vilkesis , savo subines nepavelkanciu plaustu , tai indas nebutu sugebejes suduzti (cia letaeigiu barzu - bulka , bmw,pasrat - pilotams )

buvo nemazai obuoliu , tai prisispaudziau sulciu. Galvoju, uzraugsiu, vynelio bus ŠypsenaGerai
tai va ir domina technologija su visom smulkmenom.

  • ar reikia rauginti sultis pries dedant cukru?
  • kiek cukraus reikia det?
  • kelis kartus tas cukrus dedamas ir po kiek laiko?
  • o jei viska daryciau plastikineje taroje (nuo mineralinio vandens 5-10 l)?

labai atsiprasau, jei tokiu temu jau buvo ir nesugebejau susirast. Tiesiog neturiu daug laiko verst visa neaprepiama lobyna, kur ir naudingos informacijos tik laselis.

Reikėtų nieko nerašyti, nes kai aš prieš savaitę buvau uždavęs panašų klausimą, tai niekas nieko neatsakė…

Sulčių rauginti nereikia.Bet kaip ten bebūtų sultis BŪTINA skiesti arba vandeniu arba kitomis sultimis - kodėl neklausk, nes tai ilga cheminė teorija ir aš Tau neišaiškinsiu.Priklausomai nuo to kokios rūšies obuolius spaudei, tas skiedimo santykis būna skirtingas.Aš Tau patariu daryti tokiu santykiu:
15 litrų sulčių
3 litrai virto vandens (atvėsinto)
1- 1.5 kg cukraus (ištirpni karštame vandenyje)
Visą tai supili į indą + dadedi arba vyno mielių (kurių Lietuvoje niekur negausi, jei negyveni Plungėje ar Anykščiuose)arba paprasčiasių razinų 5-10 vnt.,uždarai rauginimo kamščiu ir pastatai nešltoje vietoje (t.20-25 C)
Rauginimo indas negali būti užpildytas sklidinai, nes aktyviojo rūgimo metu gali užsikimšti rūgimo dujų išleidimo anga ir tada indas gali plyšti.
Cukrų reikia dėti per kelis kartus, nes įdėjus vienu kartu greitai pasigaminęs spiritas sustabdys tolesnį vyno rūgimą, kas gadins jį - bus neskaidrus arba dar blogiau (vėlgi nepasakosiu visko, nes daug užims vietos).Bendras cukraus kiekis parenkamas pagal tai kokio stiprumo ir saldumo vyną norima pagaminti (sakyk kokio nori - pasakysiu konkretų kiekį).
Antru kart cukrus dedamas pasibaigus aktyviajam rūgimui - realiai po 1 mėn.Tai tas momentas, kada vynas nuskaidrėja, atsiskiria drumzlės ir jis nustoja aktyviai leisti burbulus. Šiuo momentu vynas per žarnelę nupilamas nuo drumzlių į švarų atvirą indą ir jam duodama pastovėti švarioje patalpoje 2-3 valandas, kad jis pasigautų deguonies.Dalis vyno nupilama į atskirą indą, jis pašildomas ir jame ištirpinama likusi dalis cukraus (realiai 1 kg).Viskas supilama į rauginimo indą, įstatomas rūgimo kamštis ir toliau duodama jam "vaikščioti".Ši stadija vadinama ramiuoju rūgimu.Šiuo momentu vynas toliau rūgsta ir skaidrėja.Rekomenduotina kas 2 savaites jį vėdinti aukščiau minėtuoju būdu.
Maždaug po 2-3 mėn, vynas vėl nustoja burbuliuoti ir tada jis vėl nupilamas nuo atsiradusių drumzlių.Ragaujamas.Jeigu trūksta saldumo vėl pasaldinama.Procedūra kartojama, tik dabar jau vėdinti reikia 1 kart į 1-2 mėn.

p.s. Vien iš obuolių sulčių vynas retai kada bus skanus, todėl jas rekomenduotina maišyti su kitomis sultimis.Šiuo metų laiku rekomenduotina maišyti su šermukšnių sultimis, spanguolių sultimis,aronijos sultimis arba įpilti patinkančio sirupo (pvz.aviečių ar pan.)

P.S.Dėl plastmasinės taros, tai nieko negaliu patarti, bet nerekomenduočiau, nes turiu tokią nuojautą, kad jis sprogti gali.Geriau jau pasiieškok stiklinio 20 l indo.

Seip man obuoliu vynas nepatinka naminis, arba pasidarom kazkaip levai jie man gaunasi kaip ir su "gaziukais" bet vat is vynuogiu tai liodze

atrenki uogas nuo kotu uzpili jas statinaitei kokioj cukrumi tegul raugo pagauna (taip lengviau isspauti sultys) po to supili i butelius ir ipeli vandens (trecdalis sulciu) ir ziuri kad bulkintu jai ka dapili vel cukraus ir po metu uh isiena Cha cha soske patrauksi daugiau nieko nenoresi

Taurė Niam niam Girtas

Taip,cia viskas aprasyta labai geri.
Jai domina galiu duoti tikslesniu duomenu (kiek ,ko ir su kuo),matot as dabar darbe ,uzrasai namuose.
Parvaziuosiu i namus galesiu duoti MIDAUS ir seip visokiu receptu,jai is tiesu reikia,kam.

Noriu paklausti kaip pasigaminti vyno mieliu.Viena recepteli zinau (toks labai paprastas butu,bet reikia vieno komponento kurio taipat negalima gauti ,ten paprasciausiai reikalingas kazkoks vaistas kurio pavadinimo as dabar neatmenu)
Jai domins grysiu is darbo bus daugiau.
TaurėTaurėTaurė

na labai idomiai parasyta tik truputi siaurokai. gal yra kokiu saitu kur galima pasiskaityti placiau ar pan. buciau labai dekingas. seip tata daro namini vyna, tai truputi jau nuraukiu Šypsena bet noretusi ka nors issamesnio pasiskaitinet. Taurė

butinai parasyk!! kuo daugiau tuo geriau.
Bus nors viena konkreti tema isdestyta smulkiai randama per paieska.

aciu Zhulikas Vilenskas. Pabandysiu ir sitaip.
Tik sultys jau rugtelejo 1 diena be cukraus laukiant atsakymo Šypsena o siandien ryte atsikeles ivariau cukrausNiam niam reikia siandien verkiant susirast plastilino ir zarneliu.
Nu ziuresim ks ten gausis.
Gal siemet spes iki salnu sunokti ir vynuogiu. Tik taros normalios reikia kazkur rast.

Taros reikia ieškoti turguose arba jei būni Lenkijoje tai ten yra visko - ir buteliai, ir rauginimo kamščiai ir vyno mielės įvairiausių rūšių ir tie miltukai kurie reikalingi mielių geresniam vaikščiojimui.
Anksčiau tara imdavo iš vaistinių, iš akumuliatorščikų arba gamyklų ,kur buvo naudojama rūgštis.Man atrodo, kad šitam reikalui turėtų tikti ir 19 ltr vandens talpos,kurios naudojamos ofisuose vandens aparatuose - ten net skylutė vamzdeliui yra padaryta.
Vamzdelių gali nusipirkti bet kurioje ūkinių prekių parduotuvėje.

O iš vynuogių tai samanę reikia varyti Juokiasi ir gaunasi žiauriai gera Gerai