ok, tebunie ismesti, paziuresim po dvieju savaiciu
P.S. http://www.bushcraft.lt/2011/12/vytinta-mesa-kiauliena 200-300gr marinatui ant kilogramo mesos turbot irgi yra nesamone, ane?nes juk tuoj kristalai prades ten augti…arba http://www.youtube.com/watch?v=cEQsiJ1xmBY - cia turbot kilogramui mesos 3-4 saukstai (kas ir yra apie 20gr) irgi yra nesamone, ir zmogus seip sau deda kitus prieskonius, ane?taip kad nereikia sneketi, jei ner ka pasakyti…
na jau uzmarinavau, gavosi 4 gabaliukai, druskos dejau kilogramui 20gr, kaip cia kazkur rase, visu kitu prieskoniu pagal skoni, cesnaku dvi galvutes kam idomu, emiau saldvos lietuviskos prieskonius zverienai, susimaliau pipiru biski, ir turejau dar is graikijos parsiveztu prieskoniu kiaulienai, jie ten labai tinka man atrodo tokiam dalykui (raudoneliai, kalendra, garstyciu milteliai, ir dar kazkokie keli, kuriu pavadinimo neiskaitau), tai bedarant uzkvipo visi namai suo ausim staciom ir seile nutysusia laksto, katinas uodega iskeles, bus jauciu tuoj - kabo kabikas, tupi tupikas, o zmona pirsta prie smilkinio sukioja, bet matyt pavydi, nes besilaukiancoms negalima ale zalios mesos valgyti
o su mesa nera tas pats dalykas, kaip tarkime kai lasisa kepi druskoje apklojes?ji ten pasiima gi kiek reikia druskos ir viskas?ar mesa kiek desi, tiek gers druskos?
Tavo receptas visai kitoks nei tas pagal kuri as dariau, pagal manaji druska buvo naudojama dregmei istrauk kiek as suprantu… http://www.youtube.com/watch?v=cEQsiJ1xmBY na reiks pameginti merkti jau i padaza chaman ir ziuret kas gausis, gal bus valgoma
Mano kiek ansčiau duotam recepte parašyta kiek druskos ir kaip reik dėt.
Prieskonių parduotuvėse yra pirkti ožragių sėklų, pačiam susimalt nebus sudėtinga manau.
Kaip nustatyt kiek reikia mesai druskoja prabuti? beje ne i tema bet kas per velnies tie ozrages milteliai (fenugreek powder) kitaip ji vadina "chaman" ir kur jo gaut?
o jei mesa daryti marinate o paskui pamerkti y paprasta salta vandeni kad atiduotu visa druska na esme kaip vytinant zuvi darai pirma druskoje belekiek o paskui uzmerki y vandeni atmirkai ir kai isisvyta buna zuvyte tai gal ir mesa tai galima o paskui istraukes is vandens apibarsta ten visokiais pipirais zolelemis ir dedi vytinti