Medieval 2 Total War

[quote]3. Gal zinote kokiu saitu kur butų galima paziureti kokiu nors musiu irasu (tipo pasimokymui ir panasiai). Siaip ant tuscio lauko viskas kaip ir ok kovot, nu bet mieste nervuoja, stringa ten jie uz visokiu namų kampu ir panasiai.
[/quote]

Butent man sitas irgi praverstu Šypsena

Atsakineju i klausimus

1. Kaip kovoti ar isvengti to neigiamo fakto squalor (ar kaip jis ten) kuris buna miestuose.
    Sqalor tai rods brudai visokie ir pan, nu fekalai, skurdas …, kuo daugiau zmoniu mieste, tuo didesnis squalor, statyk rodos tavernas, gali bandyt baznycias ir pan, kas pakels miesieciam upa.
  2. Gal kas galetų mazdaug aprasyti išsamiai stipriasias ir silpnasias skirtingu unitu puses vs. kitas klases. (Pvz sunkioji kavalerija zinau labai stiprus pries lankininkus). Dar gal kas galetu aprasyti su kokiais karias geriausia flankinti, su kokiais kariais laikyti priesakine linija ir panasiu tip.
    A) Dvirankiai kariai, skirstomi i smogiamuosius ir ginybos, ginybos tai pagrinde butu ietininkai, jie puikus ginyboje, ypac pries kavalerija (bet kokia), ypatinkai pries kavalerija pasizymi ietininkai su ilgomis ietimis, kurie gali padaryt formacija phalanx (taip romenu vadinasi, falanga), nu ne romenu, o graiku. toliau smogiamieji, tai visokie billmenai, zweihanderiai, axemenai ir pan, ju ginyba palyginti silpnesne, bet puolimas puikus, darbuojasi abiem rankom, talzo sarvuotus priesus, bet sunkiau atsilaiko pries streles (neturi skydu)
    b) lankininkai, puikus pries letuosius pestininkus, galima aisku pries viska naudot, galu gale streles sminga visur Šypsena
    c) sunkieji pestininkai, naudojami kariaunos priekyje, pagrinde absorbuoti prieso atakas ir duoti atkirti, arba is leto judinantis link prieso
    d) lengvoji kavalerija, puikiai susidoroja su beganciu priesu, taipogi galima (jeigu tai lankininkai) apsaudyt priesus ir begt, na galima aisku naudot ir priesu lankininku, galu gale ir pestininku is flangu zudymui.
    e) sunkioji kavalerija, naudojama daug kur, nuo smogiamuju ataku is fronto, iki priesu vaikymuisi po visa lauka, tik va, su kavalerija labai prastai yra miestuose, ju geriau kuo maziau naudot, jeigu kavalerija jau sustojo, tai ilgai gali ir netemp.
  3. Gal zinote kokiu saitu kur butų galima paziureti kokiu nors musiu irasu (tipo pasimokymui ir panasiai). Siaip ant tuscio lauko viskas kaip ir ok kovot, nu bet mieste nervuoja, stringa ten jie uz visokiu namų kampu ir panasiai.
    reik patcho, strigt tai strigs, nieko ner tobulo
  4. Kur tie critical hitai?
    Dekui iš anksto zmonems parodziusiems iniciatyva atsakyti.
    Critical hitai, daug rusiu, tai priklauso nuo animacijos ir nuo daugelio faktoriu, pvz kavalerija isibegeje ir reziasi atkise savo ietis i stovincius lankininkus, zinoma, puse lankininku bus isskersta jau pirmaja ataka, kitas dalykas, kovu animacijos, tai pvz kovoja unitai ir tiesiog reik pamatyt, kaip uzvozia riteris priesui i krutine kardu ir letai istraukia, tiesiog grazu ziuret Šypsena

[/quote]

Nu ką, katik parsisiunčiau šį žaidimą. Nekantrauju išbandyt kas čia per žvėris nes nuo seno esu didelis Total War gerbėjas. Aišku nesu profesionalas, bet palošt smagu Laimingas
Juokiasi

Bežaisdamas TW pastebėjau, kad prie Diplomacy yra vasalai. Gal kas galėtų paaiškinti vasalų sistemą visą? Kokią naudą galėčiau gauti?

Jeigu tu tampi vasalu, tai galim sakyt, tai aljansas, tik tu lendi jam i subine, duodamas pinigu ir pan, panasiai kaip puppet nation, valdyti valstybe kaip lele, na kaip Sovietai valde siaures vietnama ir pan Šypsena

O ten tu miestu perimimas po laimetos kovos. Man del to siek tiek neaisku, tarkim kada geriau okupuoti miesta, kada ji pavergi ir kada izudyti visus? Gal gali papasakoti koki pasirinkima kada geriau naudoti.

Na aš tai žaisdamas už Portugalus užkariadamas Egiptą ir Arabus ėmiau žygiuot link Bizantijos. Bizantai užpuolė mano pilį, didžiąją dalį mano kariuomenės išžudė bet nesugebėjo paimti pilies. Į Konstantinopolį grįžo vienetai. Tada su likusiom pajėgom užpuoliau Konstantinopolį, užėmiau ir jau norėjau okupuot, bet pastebėjau kad kaimyninėse teritorijose gan dideli mano priešų Novgorodo pulkai ir beveik neabejojau, kad jie mane užpuls, o aš su tokia armija tikrai neatsilaikysiu, tad išžudžiau visus Konstantinopolio gyventojus ir palootinau maždaug 30000. Tada atsitraukiau, sukaupiau didesnę armiją už tuos pinigus ir toliau žaidžiu. Tik tokiais atvejais aš palootinu užimtas teritorijas. Šeip aš visus miestus ar pilis okupuoju, nes tai didina mano ekonomiką Be be be

Tai jeigu aš duočiau Ispanams žemės, jie taptų mano vasalais ir mokėtu man?

na gal gali tapt atvirkschiai Cha cha , verta pabandyt, pries tai uzsaugojant zinoma

Gal kas gali pasakyti kaip kovoti pries tuos inkvizitorius, kad jie neterorizuotu mano agentu ir generolu. Nes bl gerai vienas prasisuko prie karalystes vienos mano nukale princese- potencialu nauja generola ir vedybini alianca. Ir pacioje karalysteje nukale generola visai toki neprasta. Toliau snipa nukale ir diplomata. Plz help.

inkvizitoriai siauteja toliau, durnai su jais, per daug galingi jie, modus geriau naudot, ten juos , tuos inkvizitorius galima nukillint, arba kita iseitis - sudraugaut su popiezium

exploit toks yra:
apstatai iš visų pusių inkvizitorių kariais ant mapo, ir vienu užeini ant jo. kadangi jam nėr kur pasitraukt, jis dingsta…
to mum ir reikėjo;]

Del susidraugavimo su popiezium tai as draugas truksta vienos zvaigzdutes iki pilno susidraugavimo taciau jie puola vistiek. Isiaiskinau kad su assasin gali juos kilint taciau tai padaryt sunku nes assasin mano mazas ir sekmes sansas mazas. Gal galit koki moda patart gera. Siaip kazkoki ultimate bandziau bet jis man nepatiko kad gali vaiksciot tris kartus daugiau nei iprasta. Gal yra koks panasus i si moda tik kad vaiksciotum kaip be modo?

manau pats geriausias kolkas esantis modas:
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=75936&page=20

As tai vis dar Road to Jarusalem naudoju, priekaistu dideliu kaip ir neturiu, del Long Road ,tai rodos skaiciau, jog ten stiprus aljansai, taip ? Jeigu paprasai “kolegos”, kad padetu kovoje pries priesha, tas nedvejoja, as tai vis uz anglus losiu, baisiai ilgai viskas eina, ilgai buve mano sajungininkais, vokieciai isdave, bet duodu jiems i kaulus Cha cha , beto, pastebejau, kad priesai zymiai greiciau vysto savo miestus, gali taip but ? Uzimu prancuzu pilis, o ten jau gerokai pazenge …

šitą mečiau naudot, kai padarė ant mapo movement mažesnį, taip ir negrįžau prie jo. be to jo vienas iš minusų kad building time žiauriai mažas.

o long road šnd išėjo naujausia versija, naujos texturos, nauji ancilaries, labai patiko.

na kaip, ant “Jaruzales” movement toks kaip ir vanilla, nes teritorijos “nepadidintos”, o del building time, rodos dvigubai padaryta, na man uztenka, siaip va uzknisa, norisi isbandyt geresni moda, bet zinai, kad dar ne karto neuzbaigei kampanijos su viena is tautu Cha cha , taip ir niekad nebaigsiu nors karta su anglais, ne , reik kaip nors baigt , noriu isbandyt dismounted english knights with poleaxes Cha cha Gerai

nu nžn, gal nuo versijų priklauso, aš kai vis naujesnė atsiranda iškart ir išbandau, o ten iškart matosi pakeitimai.

anglus ir aš imu pastoviai, škotus per pirmas dienas nukariauju, prancūzų princesę apvesdinu su sava bachuru, ir tada belieka visa salą išvalyt ir varyt į kryžių žygius…

šiaip visi sako kad prancūzai stipriausia tauta, bet vis nesirįžtu jų imt dėl agresivių kaimynų iš visų pusių.

As nepatyres, noriu paklaust biskiŠypsena
Ka tos princeses ar kas ten per bobos duoda? Kokia nauda is ju? Ir siaip, as kaip pradzioj turiu viena, tai ji dingsta ir daugiau neatsiranda, taip iseina tik viena buna, ar dar veliau atsiras?

Generolu negalima rekrutint? Jie tik siaip belekada atsiranda ir viskas?

Kokia nauda ir kunigu ir kardinolu?

Skaiciau cia apie tuos inkvizitorius, mane irgi ziauriai uzknisa, krc buvau jau susiruoses pult priesa, tik pist pist ir uzverte mane tas asilas, taip iseina, kad su modu ju nelieka ar pan.? Bet su modu tuo kiek supratau sunkiau zaist? Man kaip ka tik pradejusiam, tai ir taip labai sunku.

Del aliancu, jei daleiskim prancuzai turi aliancia su danais, o as alianca tik su prancuzais, tai pvz., jei uzpulciau danus, prancuzai pyktu ant manes?Cha cha

Kaip treniruot zudikus? Nes kiek bandziau tai max pasisekimas buvo tik 33%, tris kart bandziau ir visus nepavyko, o ant visu kitu zmoniu is vis iki 10%, taip ir neradau ant ko pasitreniruot.

Kaip kuo greiciau uzsikalt florinu? Nes pradzioj, tai gerai, o po to vis i minusa ir i minusa, iseina tik arba armija didint arba tik miesta koki viena ar du plest ir sedziu pagal finansus pastoviai koks 14-17.

Tikiuso atsiras kas netignes ir issamiai paaiskint viskaŠypsena
Aj beje ar yra ten lietuviai? Zinau, kad uz juos zaist negalima, bet ar apskritai yra tokia kaip lietuvos armija ar kazkas pan.?

1.Ka tos princeses ar kas ten per bobos duoda? Kokia nauda is ju? Ir siaip, as kaip pradzioj turiu viena, tai ji dingsta ir daugiau neatsiranda, taip iseina tik viena buna, ar dar veliau atsiras?
Boba galima istekint uz savo generolo, tada jie pasikrus ir bus princuku Šypsena arba galima boba istekint uz kitos tautos karaliaus ar paveldetojo, tuomet tapsit sajungininkais, paskui atsirada daugiau, kiek prigimdo, uztenka family tree paziet

2.Generolu negalima rekrutint? Jie tik siaip belekada atsiranda ir viskas?
Atsiranda, kai gerai kaunasi kariai be generolo, kai koks izymesnis ar pan, galima rekrutint tik moduose.

3.Kokia nauda ir kunigu ir kardinolu?
Skleidi itaka, savo religija, kad butu mazesnis pagan unrest, jeigu geras kardinolas, ir uzima preferata ar koki ten, tai gal net i popiezius gali isrinkt Šypsena

1. taip iseina, kad su modu ju nelieka ar pan.? Bet su modu tuo kiek supratau sunkiau zaist?
    lieka, tik ju skillas man rods sumazintas, ir killeriai juos nudet lengviau gali

4.Del aliancu, jei daleiskim prancuzai turi aliancia su danais, o as alianca tik su prancuzais, tai pvz., jei uzpulciau danus, prancuzai pyktu ant manes?Cha cha
Zinoma, kad supyks Šypsena

5.Kaip treniruot zudikus? Nes kiek bandziau tai max pasisekimas buvo tik 33%, tris kart bandziau ir visus nepavyko, o ant visu kitu zmoniu is vis iki 10%, taip ir neradau ant ko pasitreniruot.
Na tai ir naudotis tais 33 proc , kai pasiseks, tada pakils skillas ir ziurek jau 46 proc Šypsena , as tai geriausiai treniruoju zudikus ant bandit’s captain

6.Kaip kuo greiciau uzsikalt florinu? Nes pradzioj, tai gerai, o po to vis i minusa ir i minusa, iseina tik arba armija didint arba tik miesta koki viena ar du plest ir sedziu pagal finansus pastoviai koks 14-17.
Statyk kelius, gerint ekonomika ir pan, priklauso kokia tauta, pvz su anglais tik ekonomika gerint, ju mokesciu sist. tobula , o su rusais labiau plesikaut

7.Tikiuso atsiras kas netignes ir issamiai paaiskint viskaŠypsena
Aj beje ar yra ten lietuviai? Zinau, kad uz juos zaist negalima, bet ar apskritai yra tokia kaip lietuvos armija ar kazkas pan.?
Lietuviu kaip tautos ner, bet bus , modas ipusejo, yra tokie lithuanian cavalry ir lithuanian archers Šypsena