Tu skaityt moki? Proto bokšte… Skiri žinias apie žuvis ir apie žūklę… nervint jau pradeda dar vienas 5 klasių nebaigęs… Teksto suvokimas prasideda 5-tokams… Net niko be klaidos nesugebi pasirašyt, o čia kitus kritikuoji Patylėtum geriau… Ėjo kalba apie Maximos žuvis, todėl ir parašiau… Bet tu gi tuoj skelsi vėl kokį nesąmoningą komentarą
Skonis tikrai individualus dalykas. Ir kaip teisingai buvo pastebeta, labai daug kas priklauso nuo paruosimo. Taip pat ir nuo vandens telkinio. Siaip lydeka liesoka, labiau dietine zuvis, bet ar tai blogybe ? O jei ir taip, tai sekmingai sprendziama visokiu padazu pagalba. Gal labiau uzknisa tos asakos, bet cia jau ne skonio, o kantrybes reikalas… Siokia tokia problema, kad lydeka tuo skanesne (bent man, o manau ir daugeliui), kuo mazesne Pamenu, vaikystej melioracijos grioviuose prigaudydavom tokiu po 300 gr. (niekam tada dydziai nerupejo), ir pacirskintos su kiaules taukais (ne aliejum) bei svoguniukais tikrai budavo, nei alaus jokio dar nereikejo Cia, beje, niuansas kalbant apie tai, mimimalaus ar maksimalaus zuvies ilgio limitai turetu buti taikomi. Gal tikrai tos virs 2 ar 3 kg turetu buti paliktos tik reprodukcijai ?
Vyrai baikit. Pagalvokit ką čia rašinėjat… Kiek ta info yra aktuali kitiems… Pvz. žuvies skonis yra labai individualus dalykas… Man tarkim ir keptas karšis, ir kepta lydeka yra skanu, bet karšis turi būti tik šviežias, ne šaldytas, o lydeką reikia kepti nedideliais gabalais ir būtinai su keptais svogūnais… Viskas priklauso kaip marinuoji ir kaip paruoši… Faktiškai kiekvieną žuvį galima skaniai paruošti- esu atidarinėjęs ir vadovavęs restoranui, tai tikrai atsakau už savo žodžius… O dėl lydekų gaudymo dideliame gylyje, tai viskas paaiškinama moksliškai (esu rašęs apie žuvų biologiją tiek kursinius, tiek diplominius darbus…)- gyliuose ežeruose nuo ledynmečio laikų yra likę reliktiniai vėžiagyviai, kurie gyvena šaltame vandenyje iki maždaug plius 15 laipsnių, jie maitinasi planktonu, o jais maitinasi seliavos ir stintos… 10-12 metrų gilyje susidaro daugmaž vienoda vandens temperatūra, mažai priklausanti nuo metų bėgio, nes vanduo turi unikalią savybę- 4 laipsnių temperatūros yra pats sunkiausias, todėl atvėsęs žemiau tos t. ar sušilęs susisluoksniuoja aukščiau… Tie vėžiagyviai gyvena sankaupose viduryje vandens sluoksnio ir priklausomai nuo įvairių gamtinių sąlygų migruoja aukščiau ar žemiau… Su jais migruoja ir seliavos bei stintos, o paskui jas ir lydekos… Todėl visai nenuostabu, kad lydekas galima pagauti vietose kur yra 30-40 metrų gelmė… Tačiau nutylima, jog jos gaudomos ne nuo dugno, o vidury vandens… Neretai seliavos pakyla iki 5-6 metrų nuo vandens paviršiaus, tad yra tuščias ginčas kas kokiame gylyje greičiau pagautų lydeką… Man pačiam ne kartą teko gaudyti stambias lydekas pvz. Siesarčio ež. ties Birutės sala virš 35 metrų duobės, bet 6 metrai nuo vandens paviršiaus… Vat, kad karšius galima pagauti 20 metrų gilyje, čia tai jau visai įdomu… Kad karšis ilsisi tokiame gilyje, tai nenuostabu, bet, kad ten maitintųsi, tai klausimas, nes tokiame gylyje su maistu yra ne kažkas… Kad stambūs karšiai vasarą kartais maitinasi reliktiniais vėžiagyviais, tai tikiu, bet tai jie daro vidury vandens… Žodžiu, mielai sudalyvaučiau karšių gaudymo 20 metrų gelmėje žvejyboje ir praplėsčiau savo žinių lygį… Būtų smagu, jog dalintumėmės savo realia patirtimi išbandytomis naujovėmis…
Jums tamsta su teksto suvokimu prastai… Vienoje žinutėje paminėjau, kag apie žuvį suprantu labiau, o jūs prikišot žvejybą ( vienas apie batus, kitas apie ratus), o antrą, tai minėjau, kad lydekos KONKREČIAM telkiny, KONKREČIU metu kur stovi, o ne visą laiką… Sekantį kartą pradžiai siūlau perskaityti postą kelis kartus prieš atrašant
sporint neapsimoka,davai kaip per filma greiti ir isiute statom vandens tackes…eiga aptarsim,tu giliai 25m cia tiek masalas turi eit,o man ir 8m uzteks,manau forumieciams ir ydomu bus…nereik teip vienasaliskai teigt ,kad dabar jos stovi 15m gyly,gal ir stovejo vakar bet neaisku ar ji tam gyly bus rytoj…du turai iki pirmos pagautos lydekos,viens tavo baloj antrs mano,esant lygiom telkiny siulo forumieciai