Kaip tik šia vasarą oras lydekoms labai palankus, kibo ir šiandien, tik ilgai nebuvau , nes lijo, o ešeriams reikia saulės, vakar prieš saulės laidą kibo smarkiai, bet neilgai- saulės neliko ,kibimai tapo reti
as tai jau manau issaugau istokiu zvejybu kaip karsy ar lyna pagaut…karsis nebent ziema-dar naktim jie mane vis yveikia,visa laik as jiem po nesekmingos zvejybos sakydavau,kad tai paskutine naktis,bet tei budavo N kartu…o seip,kad ir ziema spininga tik ir sapnuoju
Jos visada ima, kai užsiimi. Kaip ir bet kokia žuvis. Reikia stipriai užsiimt ir pagausi, bet man pats procesas nėra malonus vasarą. Rudenį taip, pavasarį dar dar. O kai karštos vasaros dienos, tai man nelabai spiningas rūpi, ant saulės kepintis. geriau pagulėt pavėsy po medžiu ir karpio ar karšio palaukt. Bet būdavo laikai kai donkė nerūpėjo, pagaudavau nemažai lydekų ir visos vasaros metu. O tokia kaip šiemet šalta lietinga, aplamai lydekom pats tas.
Šią vasarą gaudant lydekas šovė viena raudė ant Mepps Aglia trečio numerio. Stverta užtikrintai, visi trys kabliai burnoje. Iš pradžių galvojau, kad lydeka, bet kažkaip traukiant iš judesių jautės, kad ne. Stipri. Buvo palei 600 gr.
Kimba tos saudykles. Dviese spiningavom sekmadieni ir pirmadieni po gera pusdieni ezeruke. Kiekviena diena po 4 imamas pagavom. Dydziai aisku neispudingi nuo 1 iki 1.5 kg. Eseriukai ant mikriko kabaliojas. Kas mane nustebino, tai raudes ant mikriko, tokios po 200g, labai godziai rijo guma.
Buvau ir aš lydekų , orsa kaip spalio , tai sakau gal jau ir laikas. Šeštadienį ant mažo ežeriuko dviese turėjom po 4 kibimus, bet su dydžiais prastai. Sekmadienį išplaukiau ant Alaušo, ten plotai ir gyliai jau kiti. Faktiškai tik tiek kad pasiplaukiojom , žuvies gyliuose dar nemačiau jokios, viskas ant sėklių ir aplink juos. Kaip ruduo bet dar ne ruduo.
Ant velkės natūralu kad nieko, o ant sėklių skardžių žuvį rodo, bet plėšrūnai nepasirašė jokie, bandžiau ešerio nenori, bandžiau lydekų, nenori. Galvos skausmas tie dideli ežerai ir jų žuvys.
Dalbajobe tu! Pagavau ten tris otus, visus paleidau, parsivežiau tik vieną. Pagavau 100 kg menkės, parsivežiau tik 5 kg. Tu man dar knist smegenis ruošiesi? Galim kada meet suorganizuot, tada man galėsi pis… smegenis. Aš su visais diplomatiškas, bet su tavim tikrai toks nebūčiau
e zmogui is kokio menulio esi nupuoles…saziningiausias tik 5kg y metus,tai ko ten karsininku temoj sedi,ko ten y norvegija variai sakyk tiesiai sviesiai tiek priskerdziau tai tik tiek ir parsiveziau
Invalide tu b l e t! Gyvenime nesu tinko statęs! Plius 100% tu daugiau žuvies veži namo nei aš… Max į metus patsivežu 5kg žuvies iš žūklės… Tik ką grįžau iš Norvės, iš ten parsivežiau tik 5kg filė ir otą. Galėjau +10 kg parsivežt… Nes ne mano madoj žuvį skerst dėl maisto! Jei būtų tokie visi žvejai kaip aš, tai nebūtų tuščių žūklių Lietuvoj, nes 99% žuvų paleidžiu. Gal kada bus tokia situacija, kad turėsi man tai pasakyt. Tada pažiūrėsim