LIETUVIŠKA ŽINIASKLAIDA

LIETUVIŠKA ŽINIASKLAIDA

Sugalvojau, jog visai neblogai būtų turėti čia lyg "laikraštinių kliauzų" kampelį, t.y. tų faktų, jog mūsų laikraštininkai korumpuoti, nekpmpetetingi, neobjektyvūs. Žinoma, BANGA - užkampis, kurio nė nežino tie visuomenės "švietėjai" ir jie čia neskaitys, bet vis dėlto rašome kaip ir "visam pasauliui". Taigi, demaskuokite konkrečiais pavyzdžiais, faktais "negražius" žurnalistų darbus.
Štai imu 2003-05-27 didžiausią Lietuvos dienraštį "Lietuvos rytas" ir skaitau, kaip negražiai Europa pasielgė su britais, pop muzikos madų diktuotojais. Kokie faktai straipsnyje išversti - ir JAV inicijuotą karą palaikė, ir šiaip susimokė prieš anglus. O iš tikrųjų, gi, visi girdėjo, kaip tas duetas "pjovėsi" su fonograma, apie ką po dainos tiesiai šviesiai ir pasakė muzikologas D.UŽKURAITIS. Bet šitas nė motais mūsų "didžiajam" - atrodo rašome apie tai, ko nieks nematė, užteks tautai neobjektyvių žinių, gerai bus tik aklai išversti kaip robotui abgliškus komentarus lyg papūgoms. Argi lygis tokia info:

"Britai teisina savo nesėkmę Eurovizijoje

Visa šalis – priblokšta

Didžiojoje Britanijoje, kurios atstovai pirmą kartą per visą Eurovizijos dainų konkurso istoriją negavo nė vieno taško, teigia, kad taip įvyko dėl žiūrovų reakcijos į britų dalyvavimą Irako kare.

Duetas "Jemini" iš Liverpulio, sekmadienį sugrįžęs iš Rygoje vykusio Eurovizijos dainų konkurso, pripažino, jog prasti rezultatai nuliūdino.

Didžiąją Britaniją, kuri didžiuojasi savo popmuzikantais ir dažnai skeptiškai vertina atlikėjus iš kitų šalių, pribloškė tai, kad "Jemini", atlikęs konkurse dainą "Cry Baby", per balsavimą telefonu 25 šalyse negavo nė vieno taško.

Televizijos vedėjas Terry Woganas, daugiau nei 20 metų per BBC komentuojantis Eurovizijos dainų konkursus, šią nesėkmę aiškino "reakcija po Irako karo", kuriame Didžioji Britanija dalyvavo nepaisydama daugumos savo sąjungininkių Europoje nepritarimo.

Kompozitorius, parašęs dainą, kurią atliko "Jemini", paskutinę Eurovizijoje užimtą vietą taip pat aiškina politiniais motyvais. Tačiau "Jemini" dainininkė Gemma Abbey pripažino, jog per konkursą jokios politikos nejautė.

Į karštas diskusijas įsivėlė net britų politikai – Velso sekretorius Peteris Hainas sekmadienį radijui buvo priverstas diplomatiškai išsisukinėti dėl dainos "Cry Baby".

Įžvelgti net sąmokslai

"Suklastota? Žinoma", – skelbė bulvarinis laikraštis "The Daily Mirror", kuris rašė, kad jo atlikta Eurovizijos istorijos analizė rodo šalių, tarp jų – Kipro ir Graikijos, sąmokslus.

Dešiniosios pakraipos laikraštis "The Daily Telegraph" laikėsi panašios nuomonės ir nurodė galimą Islandijos ir Norvegijos susimokymą. "Galbūt abipusės paslaugos tebuvo Islandijos sprendimas po 15 metų pertraukos atnaujinti banginių medžioklę", – rašoma laikraštyje.

Tačiau "The Guardian" suabejojo, ar tai – vien politikos klausimas, ir rašė pastebėjęs, kad britams taškų neskyrė nė jų sąjungininkai Ispanija bei Izraelis.

Laikraštis pateikė kitą galimą paaiškinimą: "Ieškodama tiesos, tauta privalo išdrįsti pagalvoti ir apie kitą galimybę: mūsų daina išties buvo šlamštas".

Savo ruožtu dainininkė Cheryl Baker, 1981-aisiais su popgrupe "Bucks Fizz" laimėjusi Eurovizijos dainų konkursą, sakė, jog daina "Cry Baby" buvo pasmerkta nesėkmei.

"Nebuvome verti nulio taškų, tačiau manau, kad tai buvo netinkama daina. Gal turėjo reikšmės ir mūsų dalyvavimas Irako kare.

Bet ir be to mes vis viena nebūtume iškovoję pergalės konkurse", – sakė ji BBC.

Stengėsi laikytis narsiai

Sekmadienį grįžęs į Londoną "Jemini" narys Chrisas Cromby stengėsi laikytis didvyriškai. Jis paneigė pranešimus, kad grupė ketina pakeisti savo pavadinimą į "Null Points" ("Nulis taškų&quotMirkt, tačiau pridūrė: "Galėtume taip pavadinti albumą".

Kasmetinį Eurovizijos konkursą šeštadienį laimėjo charizmatiška Turkijos atstovė Sertab Erener, užkariavusi milijonų europiečių širdis siautulingu ritmu ir geidulingu pilvo šokiu."

Čia pat numeryje pateiktas LKL direktoroiaus Zenono Kamarūno paaiškinimai dėl superfinalo teisėjavimo tokia baisia kalba (atseit, ji "netaisyta&quotMirkt, jog skaityti neįmanoma. Tačiau visiems turi būti aišku - jei Lietuvos krepšiniui vadovauja tokie balvonai, tai ir saviškė komanda priversta pralošti dėl teisėjų blogumo. Jei būtų viskas šioje srityje o’kei, aišku, Lietuvoos ryto komanda neabejotinai būtų čempione. Tai tada spausdinkime visokių R.Paksų, A.Brazauskų irgi tik "netaisytas" kalbas. Kodėl, ką reikią, tą paredaguoja?
Praeitame numeryje apžvalgininkas R.ZILNYS aprašė senųjų pop žvaigždžių koncertus. Daug pripasakota, kokios humoristės buvo BACCARA. O, kad jų pasirodymas buvo visai nykus dėl apgailėtinos fonogramos, kad jų "išstojimas" pats blankiausias iš visų, nė žodžio. Baigė straipsnį, kad per austrų OPUS ėmė visi skirstytis. Suprask, blogai buvo. Ogi iš tikrųjų, kaip bežiūrėsi, jų koncerto būta pačio geriausio, nes pirmą kartą pas mus atvykusi gitarinė-vokalinė grupė pakoncertavo solidžiausiai. Nieko tokio Zilnys nerašo - vien tik kaip kas apsirengę,kada atėjo, išėjo, ką kalbėjo, kokias nuotaikas demonstravo. Jokios muzikinės kritikos. Taip rašydavo D.Rinkevičiūtė, taip rašo ir visi kiti. Paradoksalu, jog po Liudo Šaltenio mirties, geriausiu kritiku neabejotinai gaunasi tulas Marijus Mikutavičius. Bet ar ši "bitė devindarbė" yra muzikos kritikas? Jis tik šiaip parašinėja "MES". O gaunasi, kad tik iš jo vieno gali spręsti apie pop koncertus, jų muzikinę pusę. Kitose meno srityse tokių nesąmonių nėra. Ar ne dėl to ir pati popmuzikos šaka Lietuvoje yra žemiausio lygio, kokį tik galime įsivaizduoti… Negi "vedančios" žiniasklaidos vadovams "nedaeina", kad turi rašyti tie, kurie ir patį muzikavimą paanailizuos, ne vien užkulius. Ko jau ko, bet tokių žmonių netrūksta. Bet kai reikalavimai velniažin kokie, tai TOKIE ir rašo…

Taigi dalinkimės nuomonėmis apie mūsų šauniosios žiniasklaidos "vingius"…

ziauri tema Juokiasi

ziniasklaida - purvasklaida…Veee

na tam straipsni apie aurovija l.rytas manau nieko nepribure o parase kaip teisinasi anglaiNekaltas

Sveiki,

Nežinau, ką tu kertuk bandai apgauti? Ar manai, kad perėjęs į kitą forumą/ klubą atrasi seną problemą naujai? Vieniems į tai nusispjauti, kiti apie tai nesusimąsto, treti ir apskritai laikraščių 10 metų kaip nematė.

Man, žinoma, labiausiai norėtųsi pagvildenti LT muzikos kritikų problematiką, netgi bandžiau tai daryti:
http://www.banga.lt/admlt/2forum.showPosts/183376.181-=(1933977889
Manai labai kam tai rūpi? Yra vienas kitas egzempliorius, bet ir tas pats savarankiškai kokį "Q" ar "NME" namuose atsilošęs varto. Ant tokių pusfabrikačių kaip Zilnys jiems giliai nusispjaut. Apie žiniasklaidoje pasirodančius muzikos žinovų vertinimus esu pačios prasčiausios nuomonės, nors tai būdinga daugeliui sričių. Atleiskite mieli žurnalistai, bet jums nėra nieko mieliau, nei parašyt straipsnį apie naujai atsidariusią kirpyklą… ir jau toks sutapimas – netrukus darbe Jūs pasirodote su naujomis šukuosenomis. Sutapimas, aš tikrai nieko nenorėjau pasakyti Ne

Suprantu, kad egzistuoja užsakomoji žurnalistika ir susipažinę su žiniasklaida iš vidaus smarkiai nustebtumėte sužinoję, kokią dalį informacijos sudaro tiesioginė ar netiesioginė reklama. Sužinai ir krenti negyvas – didžioji dalis to, kas nėra ELTOS ar BNS informacija.

Bet tiek jau to… patikėkit, jūsų gali būti visas milijonas, bet parduodami laikraštį už 50ct. Be reklamos bankrutuotu net patys geriausi vadybininkai – tai neįmanoma. Ne
Tačiau užsakomieji straipsniai yra ir jų dėka laikraštis yra toks koks yra. Kur kas blogiau, kuomet žurnalistas kalą pinigą už dienraščio sienų. Atrodytų, tiesiog pateikė redakcijai straipsnį apie naują "A1" padangų saloną ("ne ne… tai ne reklama… reklama galbūt ateis po straipsnio"), o jo suklerusi "mazda 323" apsiauna naujutėlėmis "Dunlop" padangomis.

Bet žiniasklaida yra tam tikra mafija… kovoja tarpusavyje tyliai, nes, žino, atkasi priešo darže kirvį, jie tavajame atkas tanką. Suprantu, kad mūsų LRV MP atstovė spaudai labai negražiai pakalbėjo su žurnalistais ir dėl to buvo visos žiniasklaidos užsipulta. Na, galbūt, ji to nusipelnė, tačiau priminkit, kuomet kas nors dėl nevykusio straipsnio užsipuolė "vargšą" žurnalistą (iš savų)? Tai va, galit galvot, kol kojas užversit.

Aš nekalbu apie kertuko pateiktą straipsnį, jie tiesiog citavo… ką norėjo tą, žinoma. Mes prieš metus darėm tą patį – pliurpėm apie Aivaro kepurę, nors tokio prisi.š.ikusio dainininko nuo įgriuvos nebūtų išgelbėjęs net burtininko lietpaltis. Britai savo nusipelnė, no doubt Taip , prisiminkit ką jie buvo atsiuntę prieš metus ar dvejus, gi kažkokį paauglių kolektyvą, kuris geriausių atvejų priminė tai ką prieš gerus metus (dar iki išpopuliarėjant) grupė "2 Unlimited" darė viename iš Olandijos garažų. Kur Britai ėjo, ten ir atsirado, prasčiau (straipsnio neskaičiau, nežinau nei ar ten tik citatos ar visas straipsnis ir kieno rankų darbo), kad jo nebuvo kam pakomentuoti iš kitos pusės. LR žurnalistų korpuso trūkumas? Šypsena – Su Jūsų palaiminimu dar kartą griūvu negyvas…

Bet, atrodo, nutolau…
…pratęsiu ta mintim apie reklamą ir informavimo "objektyvumą". Nekreipkit dėmesio, aš tiesiog pajuokavau, pirmas sakinys tai logikos klaida, bet…
Kaip minėjau, žiniasklaida gyvena iš reklamos, o ne iš jūsų menkaverčių litukų, tad… REIKIA REKLAMOS. Norit, kad reklamuotumės būtent pas jus? – Tuomet rašyki apie mus. Patikėkit, kartais tenka metų metus rašyti pigius tekstukus apie nerealias automobilių alyvas, kad galų gale pasirašyt sutartėlę, kokiems 20 ar 50 tūkstančių litukų. Kaip sakoma "Už ačiū, nei arklys arklio nekaso" Ne
Tad kai išgirstat, jog prieš referendumą dėl ES nebuvo jokių slaptų susitarimų su žiniasklaida ir net nesusimastot, kad galėjo būti ir kitaip, tuomet nueikit iki veidrodžio pasitikrinti ar jums dar nedygsta asiliškos ausys…

Dėl gana subjektyvių priežasčių nenorėčiau per daug apie tai plėstis, tebūnie tai padaro šios srities žinovas kertukas, tačiau užsiminsiu…
Yra toks "Respublikos" reklaminis priedas "Laisvalaikis" ir jame Gradausko kino filmų recenzijos… nežinau koks jo skonis, tačiau perskaičius jo recenzijas galima susidaryti vaizdą, jog prastų filmų nėra. Žiū vienas patiks išrankiam žiūrovui, kitas moteriškai auditorijai, kitas atsipalaidavimui po darbo, o jeigu filmas tikrai niekam tikęs, tai visvien parašys, kad tai puiki proga užsimerkus bučiuotis paskutinėje eilėje ar masažuoti po darbo nuvargusius raumenis vibratoriais apkaišytoje kėdėje.
Dabar taip ausyse ir skamba minėto Marijono įgarsinta reklama: "Jie mus remia, mes juos kramtom"

Pradžiai tiek…
Einu žiūrėt TV3 žinių…
(4678 characters with spaces)

Teisingai. Bet aš rašiau, kad blogai, jog nesugebama pažiūrėtį į tuos pačius britus ir per neutralų, lietuvio žurnalisto vertinimą, t.y. pakomentuoti, jog nusidainavo ir tiek. Negi kriminalinėje kronikoje bus pateiama tik įtariamojo ar jo advokato versija - juk paprastai pasakoma ir "kitos pusės", ar šiaip neutralių liudininkų duomenys. Kitaip - atrodytų, kad niekas ir nenusikalto. Kaip šiuo atveju, - negirdėjęs skaitytojas pamanys, kad šaunuoliai britai buvo "suvalgyti", o ne patys kalti.
Va, tokių blogybių ir siūlau, kad parašytumėte - gal "kai kas" ir išvadas pasidarys…

O prie solidaus MrFroido komentaro tik pridursiu, jog visi kino apžvalgininkai, ne vien reklamuotojai, yra stipriai sušvelninę "pozicijas". Ką čia kritikuosi, jei ir taip salės tuščios. Dar ir tą paskutinyjį atbaidysi… Cha cha
Aišku, neabejoju, kad distribiutoriai irgi "stengiasi įsigyti" kritikų palankumą ne vien pakvietimais į premjerą…

aaaaaaNekaltas nu tu chia nemazai pavarei, tai tiesa sakant net tingejau skaityt, nes neturiu tiek laiko… bet kuriuo atveju apie ziniasklaida manau, kad zurnalistai dazniausiai rasho tai ka zmones nori ir tikisi perskaityt… ir dazniausiai rasho ne taip kaip yra ishtikruju, o gerokai pagrazindami… arba sukurdami ka nors patys… o zmones dazniausiai tuo tiki… todel paskui del to pradeda parintis tie apie kuriuos rashe… uzdaras ratas…Cha cha kokia visuomene tokia ir ziniasklaida…Pavargęs

Ka tuom noreta pasakyti?Kad ziniasklaida blogai?Kad bloga lietuviska ziniasklaida?Ji tokia pati,kaip ir visur,kaip ir visada.Jie raso,kas ateina i galva,mes nesam ipareigoti jais tiketi.Ne sovietmetis gi.Geriausia laikrasciu neskaityti-kenkia skrandziui.Cha cha

[quote]Svoločevskis rašė:
Ka tuom noreta pasakyti?Kad ziniasklaida blogai?Kad bloga lietuviska ziniasklaida?Ji tokia pati,kaip ir visur,kaip ir visada.Jie raso,kas ateina i galva,mes nesam ipareigoti jais tiketi.Ne sovietmetis gi.
[/quote]

na zhiniasklaida yra geltonoji ir ne. tad jei jie nera geltonieji, neturetu remtis "didzhiausiu Anglijos dienrashciu Sun" (kaip kad dazhnai buna parashyta) Šypsena

o sovietmeciu buvo tox laikrashtukas - "20 kapeiku", tai eidavom i kioska pirkti ir sakydavom: "duokit 20 kapeiku". kioskininkes musu nesuprasdavo Cha cha

[quote]Geriausia laikrasciu neskaityti-kenkia skrandziui.Cha cha
[/quote]

auxo zhodzhiai Taip

Reiškia, kad sovietmečiu ot buvo - tikėdavo liausis laikraščiais… Cha cha Cha cha

Jeigu išsaugosi skrandi, tai liksi neapsišvietęs kai kuriais atvejais…

Lietuviška žiniasklaida - vienintelė iš valdžių (juk - ketvirtoji), realiai "kirbinanti" išsikerojusę korupciją. Na, tuos, kuriuos nori, kuriuos jiems reikia "kirbinti", bet vis vien. Nė daug galvoti nereikia - kiek nežinotume "gražių darbelių", jei ne prastoji žiniasklaida. (Žvilgterėkite, gal kas nevartote http://www.laisvaslaikrastis.lt )
Tačiau kliudyti žiniasklaidos nekompetetingumą, šališkumą,klaidas mes, skaitytojai, privalome…

As manau kad l.ryto zurnalistai neraso savo kaip asmeniniu nuomoniu, o tik pateikia faktus gautus is naujienu agenturu, o sis straipsnis kaiptik ir manau gautas is kokios anglu agenturos, kuri tikrai nezada teisti savo daininku. o l.rytas tik ta straipsni isverte ir viskas…

Juk neviesiems gali patikti toio ar anokio zurnalisto nuomoneNekaltas

na pazvelgus i kai kuriuos senesnius lietrycio vedamuosius straipsnius, tarkim apie Algirdo Mykolo nuotykius Hurgadoje arba Lenochkos gydomuju galiu poveiki, nepasakyciau, kad LR zurnalistai ish kazkur ishverte siuos straipsnelius. idomu kokia agentura jiems pachiulbejo sia informacija?

kertuk>>> Kalbant apie "sušvelnėjusius" kino kritikus. Man į tai giliai nusispjaut. Jeigu einu į filmą ne intuicijos paskatintas ir įvairių allmovie ar imdb suintriguotas, tai nebent kokio Macaičio straipsnio užkabintas. Tačiau, bendrąja prasme, jeigu nueinu į filmą (kad ir per savo kvailą galvą) po kurio ilgai svarstau ar tuos 8,10,12,14 ar 16 litų nelabiau būtų apsimokėję išleisti perkant daugybę rulonėlių tualetinio popieriaus, kuris, žinau, teiks nors šiokį tokį malonumą visus metus, tuomet man ir kino teatrai dėl visiškai subjektyvios priežasties tampa tokia pat nemalonia vieta, kaip ir vaikystėje stomatologijos kabinetas, kuriame ne man vienam kažkas žadėjo žemuoginių ledų ar skanių saldainių. Dar pradės man KK marazmus ant ausų kabinti… jau ir taip kabina kas tik netingi iš to žurnalistinio korpuso.

Dar prisimenant tai, nuo ko ši diskusija ir prasidėjo, t.y. “vargšų anglų” ??? , tai…

…visų pirma, panašių nepatenkintų yra kiekvienoje valstybėje… aišku, pas anglus tai ir cielas skandalas, bet visvien… ar nepakanka kas antrą dieną perskaityti visiškus "briedus" apie t.a.t.u. panelių meilę? Akivaizdu, jog visa informacija apie jas tėra didžiulis reklaminis muilo burbulas ir visiškai nenuostabu, kai dienraščiai rašo apie geriausias, nuostabiausias ir t.t. kokio prekybos centro akcijas, nes jie už tai gauna bAbKez. Bet ar būtina mums kasdien skaityti "tą" "marazmą"? Atsakymas: BŪTINA, nes tokios informacijos pateikimas yra nepalyginamai lengvesnis ir pigesnis, nei žurnalistinis tyrimas ar komentaras. Taip sakant tokie straipsniai kaip minėtas apie "vargšus britus" yra niekam nereikalingas, nes, tiesiog, neaktualus Lietuvai. Jeigu "daleisti", jog "tai" gali ką nors sudominti, ar nevertėtų padaryti normalų analitinį straipsnį, kurį parašytų koks D.Užkuraitis ar būtų parašytas su jo komentarais? Okai, pacituokim Britus, o paskui D.U. argi nebūtų juokingiau ir įdomiau? Ir tai būtų naudingas straipsnis, nes dabartinė jo versiją tėra subjektyvumo oazė. Žurnalistai mus maitina pigiausia duona, tačiau nors ir pigiausia, ji vis tik yra duona.

antra, “neužsiciklinkim” ant vieno “bajerio”. Tema nėra apie Lryto straipsnį dėl “britų nelaimės”, bet apie ketvirtąją valdžią, kuria kaip institucija pasitiki daugiausiai žmonių. Pasitikėt tai pasitiki, bet ar ji be nuodėmėlės vien dėl to, kad apie ją niekas nerašo? Nežinau
“Ten” galima rasti tokio briedo, kad… kaip sako vienas mano kolega, apie kurį dar užsiminsiu, “griūk negyvas” Cha cha

Minėto piliečio vienas hobių buvo pirkti kasdien Lietuvos rytą ir Respubliką. Aš šiuos leidinius laikau panašaus kalibro, tad jo vietoj bučiau bandęs rinktis kažką iš šių porų: 1)Lrytas + Vakaro žinios 2)Respublika + Lietuvos žinios, bet yra kaip yra…
Tai jis man nuolat demonstruodavo, kaip tiek Lryto, tiek ir Respublikos žurnalistai apklausdami įvykio vietoje tą patį pareigūną sugeba išgauti vieną kitai prieštaraujančią informaciją. Ir taip būna kiekvieną savaitę…
…arba koks ten buvo, berods, BNS’o Balandžio 1d. “bajeris” apie Staučės kontraktą su vokiečiais…? Visi kas norėjo, pasimovė ant to bajerio laiku (t.y. BNS’as tą info pateikė 04.01 išvakarėse, kad “žurnaliūgos” spėtų "užsirauti&quotMirkt, o Respublika sugebėjo dienele pavėluoti. Tai skaitai žmogus nežinodamas laikraštį balandžio antrą ir esi žurnalistų durstomas.

Bet argi gali pykti ant žurnalistų…? Juk jie vieninteliai objektyvus ir nešališki… sukirmijusios visuomenės sanitarai ETIKMAT PiktasKandaPiktasKandaPiktasKandaPiktas

fujjj

2 MrFroid

Gerai

kerutkas ir MrFroid - nerealius remelius dedat Gerai
sakykit, ponai, ka manote apie toki portala kaip http://www.omni.lt ? Man asmeniskai kokio Leonido Donskio (siandien publikuojamas ‘opiumas liaudziai’) ir dar poros veikeju straipsniai atrodo pakenciami…

Taip, saugumas iki šiol medžiojęs žurnalistus, nuo šiol medžioja mane ir kertuką Cha cha Viežo “šaudo gaudo” ir ne kitaip Mirkt

Kolega, gerai, kad "priminė" "OMNI.LT". Apie šiuos kolegas esu susidaręs nuomonę ir iš išorės ir (jau) iš vidaus. Pakliuvęs į jų rankas grynai kertuko dėka po amžinų nuorodų kino pavasario metu ir galiausiai puikių penktadieninių "stepoko" komentarų apie filmus per TV pradėjau portalu domėtis įdėmiau…

Tarkim, taip… jie turi savo viziją. Ji, beje, labai skirtinga nuo deklaruojamosios žurnalistikos, t.y. "objektyviosios" žurnalistikos. Ar tai gerai ar blogai spręsti skaitytojui, tačiau išties daugelis ten sėdinčių tipelių atvirai deklaruoja savo subjektyvumą visais įmanomais klausimais, neužmiršdami tarp eilučių užakcentuoti, jog tai jų asmeninė nuomonė ir jiems px ką sako kiti ar visuomenė. Ne be reikalo ten tiek daug netikrų vardų (t.y. akivaizdžių pseudonimų).

Kalbant apie “objektyvią” žurnalistiką, kurios kertukas, taip suprantu, ir reikalauja Kanda vėlgi galima atrasti minusų. Lyg sprendžiant mokslinę problemą. Ar vertintojas gali būti subjektyvus, ar būtinai objektyvus? Aš teigiu, jog SUBJEKTYVUMAS YRA BŪTINAS. Antraip, mes gausim ne įžvalgą, bet minčių mišrainę. Blogai yra kuomet “žinią” perteikiantis asmuo yra visiškas kvailys, kas nereta lietuviškoje žurnalistikoje. Apmokytas pagal http://www.std.lt/ standartus jis arba pateikia kilograminį minčių rinkinį, arba subjektyvią objektyvumu pridengtą nuomonę, kurios be popieriukų nesugebėtų apginti.

Bet čia jau aš tolstu į nežinomus tolius… kiek man rankose yra tekę laikyti “Laisvąjį laikraštį”, tai “OMNI.LT” nuo jo bando skirtis intelektualumu, priešpastatant tokius žmones kaip L.Bielinis ar X.Čičinskas tiems kurie “LL” tik ir “rėkia”, jog valdžioje vagys ir melagiai.
Turint minėtus kadrus, susidaro stiprios ir pagrįstos “OMNI.LT” pozicijos, kurias jau gina ne tokie žinomi veikėjai. Ir štai jie mėto perliukus, kokių nemėto jokia kita “padoria” save laikanti žiniasklaidos įmonė, išdėstanti kodėl “Matrica2” yra niekalas arba tai, jog naujas A.Mamontovo super albumas vertas 5 balų iš dešimties Cha cha
Suprantu, taip žurnalistai žlugdo ir kino ir lt.muzikos rinką, bet ar tai jų tikslas gerinti verslo sąlygas ir galimybes Lietuvoje?

PRINIPINGUMAS, štai kokios nuomonės aš priėjau berašydamas… principingumas yra bene mažiausiai tarp žurnalistų kultivuojama vertybė: "ai, nerašysiu blogai, juk žadėjo po savaitės pakviesti į agurkų fiestą" arba "parašysiu blogai apie [A.M., SH, Biplan] albumą, tai matysiu interviu iš jų kaip savo ausis šiame gyvenime". Negali "jų" nesuprasti, jiems dažnai tenka laviruoti tarp savos nuomonės ir diplomatinio pasiuntimo ant trijų raidžių. Gal todėl nevertėtų stebėtis, kuomet įdomesnes įžvalgas "OMNI.LT" pateikiantys "rašytojai" slepiasi po slapyvardžiais, kurių niekada joks "agurkix" neatknis.

“Ten” gera vieta atsipūst nuo standartinių marazmų… Pavargęs

subjektyvumas yra butinas, kai kalbame apie kritika. tuo tarpu aprashant ivykius reikalingi faktai, o zhurnalisto nuomone niekam neidomi - skaitytojas ir pats sugebes pasidaryti ishvadas.

taciau LT dazhnai viskas parashoma atvirkshciai: kazhkokiu ivykiu apzhvalga pateikiama subjektyviai (taip ir norisi straipsnio pabaigoje pamatyti uzhsak.nr.), o visi neva-tai-kritiniai straipsniai - kad visiems butu gerai.

imho, reiketu ishskirti ne principinguma, bet kokybe.

Aš gi, šiuo atveju į filosofavimus nelinkęs.
Peikti omni.lt nederėtų, nes kultūros dalykais rašančių portalų Lietuvoje l.mažai. (Be šio, džiugu, kad tris menkai išplatinamus savaitraštėlius galime reguliariai rasti http://www.culture.lt , ypač naudinga, jog jau metai, kaip "vedamas" jų archyvas).
Nelabai sutikčiau su MrFroidu, kad omnyje daug pseudonimų: kur kas daugiau visuomenėje puikiai pažįstamų intelektualų.
Paprastai, tie &quot;pseudoniminiai&quot; užsiima lėkštoka beletristika. Nors ne būtinai - štai nežinomas jaunuolis Jonas Valatkevičius, mano požiūriu, per daug pretenzingas, atvirai pasakysiu - kartais nusišnekantis. Kaip jie skiriasi su &quot;pseudonimu&quot; <Stepokas Strolia> (na, šį intelektualą visi be vargo atpažįsta. Jei tik turi lietuviškos kino kritikos skaitymo praktiką). Nors tuos &quot;praktikus&quot; ir papiktinsiu, bet J.Valatkevičiaus rašymo maniera lyg &quot;kopijuojama&quot; nuo stebėtinai populiaruas internetiniuo kritiko http://www.exler.ru .
Kas jau spėjo pasipiktinti, pabrėšiu, jog žydelis neabejotinai puikiai išmano kiną (subjektyvumų turi juk kiekvienas). Tą ne visada gali &quot;įžiūrėti&quot; tautietyje p.Jone. Bet jų abiejų rašymo stilius, &quot;platumos&quot; ir, jų manymu, gilūs bei šmaikštūs apibūdinimai, labai tapatūs. Na, sutinku, kino išprusimas exlerio didesnis, neginčysiu…
Tiesa, panašus su savo visažiniškumu ir omnio krepšinio &quot;ekspertas&quot;…
Tie žmonės, kurie visuomenėje žinomi, yra tiesiog savo vietoje. Jiems gera, nes, atrodo, honorarėlius svetainė moka…
Grįžtant prie omnio apžvalgų tų sričių, kurios mane domina, DIDŽIAI VERTINU žinomą kritiką VAIDĄ JAUNIŠKĮ…
Žodžiu, kultūriniai vartai, į kuriuos ne prošal įvažiuoti…