Kartūzų ordino generalinis prioras savo knygoje sulaužo tylą ir atveria religinių bendruomenių dvasinio piktnaudžiavimo skaudulius.
Potrauminis stresas – viena sudėtingiausiai įveikiamų psichologinių problemų, atnešanti skaudžias pasekmes ne tik nuo jo kenčiantiems žmonėms, bet ir jų artimiesiems bei visuomenei. Psichiatrijos profesoriaus Besselio Van Der Kolko meistriškai parašyta ir leidyklos "Liūtai ne avys" lietuviškai išleista knyga "Kūnas mena viską: kaip išgydyti kūno, proto ir sielos traumas" daugybei žmonių visame pasaulyje parodė kaip galima sėkmingai kovoti su šia neganda.
Videniškiai – savotiškas Lietuvos mikrokosmosas
Tai knygoje "Videniškiai. Kunigaikščių Giedraičių žemės beieškant" užfiksavo M. Skudučio ir V. Poškaus duetas.
Tu suklupusį pakeli, glostai,
Nes atgimę mes Tavo vaikai.
Nežinau, ką esi man paruošęs,
Veski dvasioj mane, tiesoje.
Ir palaimink kaskart vis išklausęs,
Kai Tau melsiuos širdim atvira.
/Nerijus Drūlia/
NEŽINAU
Nežinau, ką esi man paruošęs,
Nežinau, bet tikiu Tavimi.
Padėkoju už viską priklaupęs
Ir meldžiuosi karšta širdimi.
Nežinau, ką esi man paruošęs, –
Tavo meilėj – teisiųjų keliai.
Aš ne kartą buvau prasikaltęs,
Ir Tu atgailą mano matei.
Tavo meilėje – dideli lobiai,
Tavo meilė – geriausi vaistai.
Regimantas Adomaitis mini 85-ąjį gimtadienį: maniau, kai užaugsiu, viską žinosiu, – nieko panašaus neatsitiko
ačiū kūrėjams
9 5 1
7:07
Režisierius K. Dworakowskis: "Bendravimas su jauna auditorija suteikia galimybę išgirsti, kaip atrodys pasaulis, kurį jie kurs"
9 4 9
tataigi …
Renginius draudžia, bet kompensacijų neplanuoja – organizatorius pykdo savivaldybių patarimas į situaciją žiūrėti kūrybiškai
ir būsim vėl
laukų gėlėm
baltais berželiais
pakelėse
neištrintom
akmens raidėm…
nebūdami…
vis tiek
mylėsim…
Grafas A. K.
bet mūsų burės
plauks dangum
baltaisiais debesim
svajų
išlysim mes
save lietum
ant tų
nuvaikščiotų takų…
Albinas Kuliesis
Sugrįžimas
Mes lyg laivai
ant seklumos
atplaukę laukti
pabaigos
žiūrėti tyliai
į žvaigždes
kol gelsvos smiltys
mus užneš…
R. Tuminas sukūrė spektaklį-oratoriją, veidrodį, kuris atspindi ne vien tik kasdienybės sumaištį, bet ir dangaus skliautą aukštybėse.
Daug kas nė neįtaria, kad daugiau kaip trys dešimtys garsių dainininkų ir aktorių atliekamų dainų parašytos pagal E. Mezginaitės tekstus.
Poetas S. T. Coleridge’as yra pasakęs: “Tikėjimas yra patikinimas, vidinis veiksmas, amžiną tiesą paverčiantis dabarties faktu.”
bandyk
9 3 9