Kuro suvartojimas po 09.01. Matavimu rezultatai.

Kuro suvartojimas po 09.01. Matavimu rezultatai.

Kuro suvartojima matuoju pildamas pilna baka ir ziuredamas kiek kilometru pravaziuoju su tam tikru benzino kiekiu, tokiu budu matavimu rezultatu netikslumas minimalus.

a) Iki 2003-09-01 mieste kuro suvartojimas svyravo 8.5 - 9,1 l/100km
b) Po 2003-09-01 mieste kuro suvartojimas: 9.9 - 10.5 l/100km
(Pateiktos min-max keliu matavimu reiksmes).

Su varikliu ir kuro sistemomis berods viskas kol kas tvarkoj, kontrolinis vaziavimas trasa 100km/h pagal prietaisa (apie 93 km/h realiai) liko apytikriai toks pat - 5,7 l/100km.

Vazineju per rytinius ir vakarinius kamscius.

Rezultatas daugiau nei akivaizdus ir daugiau nei lauktas - mazesnis greitis reikalauja didesniu kuro sanaudu; ir man niekaip neaisku, is kur Susisiekimo ministerijos specialistai istrauke, kad sumazejis minimaliam greiciui mieste oras bus tersiamas maziau.

Tai tiek.

A, beje - Mazda 626 '88 2.0i 8V
Nors cia irgi ne naujiena.

gal ne tiek greitis, kiek bruzinimas 3 saiba ant 50 Km/h…
tikrai sanaudos padidejo

klausimas toks. kiek kartu buvo matuota pries rugsejo 1-aja ir kiek kartu po rugsejo 1-osios??? turiu rimtu itarimu, kad tavo matavimai po rugsejo 1-osios yra statistiskai nepatikimi. rugsejis dar nesibaige, o tu jau rezultatus skelbi. pavazinek metus, o tada daryk isvadas.

Matuoju nuolat, t.y. baka iki pilno pilu mazdaug kas 150-200 km nuo pat velaus pavasario. OK?
Sviesos vasara irgi buvo ijungtos.

O jei pradesiu matuoti velu rudeni/ziema, bus papildoma paklaida del kitokiu padangu, ijungtu sildymo prietaisu, zemos oro t-ros (ilgesnis variklio ishilimas) ir t.t.

Nereikia pamiršti, kad rudenį eismo intensyvumas po vasaros padidėja su atitinkamomis pasekmėmis. Gal sausį pamatysi nuo šalčio išaugusias sąnaudas ir vėl kaltinsi 50km/h greitį?

2 ddt - dar mažesnė paklaida būtų jei išvažinėtum baką "iki raudono" Nekaltas Nekaltas

A700
Nekaltas

As jau apie tai rasiau.
Kuo skyresi kamsciai vasara ir rudeni astunta ryte ir puse sesiu vakare marsrutu Fabijoniskes-Gedimino prospektas-Fabijoniskes? Patikek, praktiskai niekuo, del to kad i juos isuku ten, kur jie buna visa laika, o ne kur pailgeja rudeni.

Hehe, na jau ne. Geriau 140 litu uz benzo baka pailkti per 4 kartus, nei iskart per viena.
O ir ytakos tai neturi. Kakoj skirtum?

tai vat. kad butum visiskai tikslus, tai ir kitais metais pradek velu pavasari matuot. beje, velus pavasaris yra panasu i ankstyva vasara, o tai reiskia, kad vasara vezinais palyginti tusciam mieste. o prasidejus rudeniui miestas papilnejo, todel isaugusios sanaudos gali buti aiskiai del metu laiku ypatumu, o ne del 50 km/h. be to, yra svarbu, kiek tokiu nustatymu buvo pries 1.9 ir kiek buvo po 1.9. nes, tarkim per vasara iki 1.9 spejai pamatuoti kokius 24 kartus, o po 1.9 tik kokius 8. del to ir paklaida gali skirtis.

taip ir turejo buti

Nu jo. Bet ne 50km/h, o 58-60 km/h…

Visada toje pacioje koloneleje pilu benza iki pilno bako, ty iki pirmo issovimo. Vazineju iki redlaino, ty pilu, kai lieka 5-7 litrai. Vazineju visada vienodai, ty nejauciu poreikio naktimis pasidraskyti po miesta. Ir sanaudos simtuo kilu skiriasi iki 1,3 litro. Rugsejo rezultatu dar negaliu apibendrinti, nes jei ir yra pokytis, tai max 0,3 l. Todel manau, kad isvadoms dar per anksti.
Ps: irgi darbas - namai, piko metu, daugiausiai prasuku.

Mano nuomone tai is tiesu gali tureti itakos, bet ne didesnes nei dabartine matavimo paklaida (benzokolonkes tikslumas t.y. Statoil, spidometro paklaida nuvaziuotam keliui ir pan)

Spec tyrimu neatlikinejau, bet…
Masinoje yra kompas, kuris rodo vidutines sanaudas. Man iprastai rodydavo 6,7 litro, vien mieste, o si menesi kazkaip gaunasi 6,5 litro, dargi faros visad ziba, o 5 saiba baigiu pamirsti (galiu sakyti- vaziavimo aplinkybiu paklaida, nes nuvaziuota vos 1000km).
Iki suiolei kompu pasitikejau- jo parodymai sutapo su paties apskaiciuotu visu metu vidurkiu visiskai tiksliai.

Audrius >> Che che Šypsena

Galiu pastebeti, kad pylimas iki autoatsijungimo labai nepatikimas. Kadangi mano kuro skaitliukas skaitmeninis, jis vienakart ir kitakart rodo net iki 3 litru skirtuma Apakęs Neziurint to, kad visad pildavausi is tos pacios zarnos.
Seniau irgi bandziau taip skaiciuoti vidutines sanaudas, tai retkarciais plaukai imdavo siaustis ir puldavau tikrinti motora- kas atsitiko? Cha cha Pasirodo- nieko neatsitiko, matavimo paklaidos viskuo klatos Šypsena
Jei nera kito budo vidutinems sanaudoms suskaiciuoti, reiktu isvazineti bent 5 bakus ir pilti iki virsaus- tada ir paklaida sumazes 5 kartus Šypsena
Dar vienas pastebejimas- vestant orams, vidutines sanaudos dideja. Vasaros ir ziemos skirtumas sudaro netgi 2-2,5 litro mano masynkai, ir tai yra normalu. Zemesne isiurbiamo oro temperatura- zemesnis variklio n.v.k.

Cia labai paprasta: as pilu iki trecio atsijungimo. Apsitashko benzu shonai, velnias, bet uztad zinau kad bakas pilnas.

Kiek skyresi vidutine menesio temperatura rugpjuti ir rugseji? Cha cha

[quote] Vasaros ir ziemos skirtumas sudaro netgi 2-2,5 litro mano masynkai,

[/quote]

Mano masynkai - apie 1,5 litro skirtumas tarp ziemos/vasaros rezimu.
[/quote]

OT: dėl NVK. Pagrįsk.