Kompensuojama tam tikra už kompiuterį ir internetą sumokėtos sumos dalis...

Kompensuojama tam tikra už kompiuterį ir internetą sumokėtos sumos dalis…

Kadangi atitinkamas istatymas jau priimtas, telekomas kartu su Sonex pardavineja kompus ir interneto pajungima: telecom.lt/index.php?show_content_id=2163 Kaip ir reikejo tiketis, programine iranga laikomi tik Microsofto produktai, konkreciai Win XP home. Gal kas gali pasakyti, kiek pinigu bus konkreciai grazinta uz pati brangiausia A komplekta, kuris kainuoja 3.592 Lt, bet per 3 metus uz ji reikes sumoketi 4.384 Lt? Kuklus beveik 800 Lt skirtumelis atiteks Ukio bankui. Jei kas susirauke, tai priminsiu, kad tai vadinama ,ypac geromis salygomis". Klausimelis: Ar grazinta suma bus mazesne uz Win XP kaina? Jei taip, tai neapsimoka… Ir dar - A be monitoriaus!

Tokių temų (apie pinigų gražinimą), čia jau buvo keletas. Bet konkretaus atsakymo nepastebėjau. (lyg dar tvarka neparengta) Todėl manau, kad pradžioj geriausia būtų, pasiteirauti mokesčių inspekcijoje vmi.lt

as turiu skaiciuokle.bet reikia tavo metiniu pajamu,bendros sumos uz pc ir/arba neta. man tik idomu kokiose firmose imant pc,grazinamas 33% mokestis?

Tai cia Sonex taip mano ,kad programine iranga tinkama tik Windows,kadangi jie budami Micosoft atstovai kitaip mastyti is principo negali O tame istatyme yra parasyta ,kad tikslus apibudinimas kas yra kompiuteris ,programine iranga,interneto prieiga bus isleistas poistatyminiais aktais.O ar jie isejo as nezinau. O cia net nereikia buti teisininku,kad suprastum,jog negali ne vienas istatymas proteguoti viena firma,nesvarbu kad ir labai itakinga.Juk pilnai funkcionalu kompiuteri galima padaryti ir su linux ar kita op.sistema.O gi dar yra Macintosai ir dar velniai zino kas. Be abejo sitas istatymas isejo Microsoft atstovu Lietuvoje iniciatyva,nes jau ko ne sekancia diena pradejo reklamuoti savo pasiulymus del konpensuojamu kompiuteriu.

Taigi issiaiskinau,kad poistatyminiu aktu siuo klausimu dar nera priimta ,yra tik projektai.Cia vienas is ju vmi.lt/Aktai/projektai/GPM-21_str_Proj%20Nr.7.htm Ten jau raso,kad operacine gali buti bet kokia. Tai gi siulau neskubeti permoketi soneksam ,ukio bankam ir kitiem ,truputi palaukti kol visi taskai bus sudelioti, O ir lengvata galima bus pasinaudoti dar 3 metus.

Manau vertėtų ir kur kas labiau apsimokėtų TAU įsigyti kompą su Linux, kad ir už simbolinę 1 Lt kaina (kad ir CD, neinstaliuotą) - geresnį kompą įsigysi, daugiau pinigėlių sutaupysi.

bet linux yra nemokama os.tai niekas nieko tau ir negrazins.

Linux nemokami, bet kompas tai mokamas, taigi pinigėlius, kuriuos išmestumei Win, gali investuot į geležį ramia dūšia. O sąlygose negali būti nurodyta, kokia OS turi būt, nes tai prieštarautų konkurencijos įstatymui ir apskritai žmogaus laisvei rinktis. Beje, Maxima jau prekiauja naujais “kompais” su instaliuotu Linux ir reklamuojasi, kad bus galima susigrąžinti mokesčius… Tik kad kompai ten labai jau kreivi… Laimingas

Niekur nėra parašyta, kad už OS reikia mokėti pinigus. Tiesiog parašyta, kad turi būti perkamas kompas su programine įranga. Microsoft atveju programinė įranga kainuoja, Linux - ne. Tačiau… niekas nedraudžia imti pinigus už įdiegimą, supportą vienokia ar kitokia forma. Tarp kitko, jeigu būti visiškai tiksliems, už windows neturėtų gražinti mokesčio, nes… tu windows neįsigyji, tu tik įsigyji teisę naudotis windows. Windows ir toliau priklauso Microsoft, tu su jais nieko negali daryt, tik naudotis ir tik taip, kaip nurodyta licenzijoje.

Kolegos, mes bandom kalbėti apie tai, ko dar nėra arba tuo pasinaudoti negalime (GPMĮ 21 straipsnio 1 dalies 5 punkto nuostatos taikomos deklaruojant gyventojų pajamų mokestį už 2004 ). Visa tvarka tik ruošiama. Čia gausis tik mūsų spėlionės (arba norminio dokumento projekto aptarimas) Tame projekte dar yra daug trūkumų/neišdirbimų, antai kaip 11 punktas: “Asmeninio kompiuterio vienetą sudarančių elementų sąrašą tvirtina Lietuvos Respublikos Vyriausybė arba jos įgaliota institucija.” Šiuo klausimu dar nieko nėra priimta (arba neradau). P.S. Pas mus (LT) kaip ir daugelyje sričių, taip ir mokesčių srityje - daug netobulumo, vėlavimų. Ko gero pamenat, kad Gyventojų pajmų deklaracijas reikia užpildyti (priduoti)iki Gegužės 1 d. Vadinasi, užpildyti galima nuo ****-01-01 iki ****-05-01. O šiais metais, kad atsirado blankai (formos) ? Kažkur balandžio viduryje. Tai manau, kad ir su aukščiau minėtu prtojektų nebus labai skubama

citata is komentaro : vmi.lt/Aktai/projektai/GPM-21_str_Proj%20Nr.7.htm

tai reiskia programine iranga nebutinai MS.

O kaip ten su tuo internetu? ar irgi kažkiek kompensuos? ir kokia yen ta tvarka kompensavimo?

o jei turi neta? ko jie ta savo susikta telekoma kisa turiu vinitos 512 ir bbd.O kai pc pirksiu tai jau reiks pasinaudot situo kai jau viskas bus nusistoveje.o del os tai jau geriau koki suse paimciau mokama negu windowsus

Tikros tvarkos nėra, bet galima ir su Linux, tik tai turi būti dokumentuota, t.y. Linux irgi pirktas, o ne iš draugelio ar interneto parsisiųstas Šypsena, t. y. turi būti tam dokumentas. Kai kas sako užtenka antiviruso nusipirkti irgi, kaip kas nori taip pardavinėja. Kas verkia, kad daug pasiima lizingas, gali pirkti iš karto, bet reikia, kad išrašytų sąskaitą-faktūrą. Gali būti ir be programinės įrangos, bet tada turi vestis internetą (dokumentai tam irgi būtini, pav. sutartis). Kiek gražins? Iki 33 proc. nuo ne didesnės kaip 4000 Lt sumos. Kiekvienam tai bus konkrečiai, priklauso, kiek mokesčių deklaravai ir tt.

citata is to straipsnio :

be antivirusines jis gali funkcionuoti, todel cia nesamone. programine iranga be ko kompiuteris apskritai negali funkcionuoti - OS

taip išeina kad antivirusas tai - ne programinė įranga? Cha cha

programine ir winrar programine kaip ir winamp. bet be jos kompas eis Šypsena o jei kompa perka kox nors zmogus is kaimo tai jam iki ineto toli toli tai is kur jam apsikrest tais virusais, tai jam antivirusine ir nereikalinga idomu i ka i diskboot failure isntaliuosi ta antivirusa.

na uzh i-neta tai smagu butu jei grazhintu tam tikra dali, vien kiek pinigeliu butu galima plaut Šypsena Pvz uzhsiformini ant imones turinchios telekomunikaciju licenzija ir uzhmetai, kad uzh i-neta i menesi sakykin 2000lt, tai ir atsiimineji procentus uzh kiekviena menesi Šypsena O ir irodyt neitu kad ishtikruju neturi neto ar turi bet ne ish ten… Gi internetas tai paslauga…

Vir2, 1 interneto prieigos įrengimas ir šiai 2 prieigai reikalingos įrangos įsigijimo išlaidos. Kol nėra išaiškintų šių dviejų savokų, tai tik fantazuoti galima. Ar čia įtrauktas apmokėjimas už internetą ar ne. Ar čia tik modemai, tinkleškės, kabeliai, darbas už instaliavimą, kabelių tiesimas ir softas (draiveriai) ir t.t. Šiaip tai nemanau, kad mokės už vadinamą “sėdėjimą on-line” O, ką firmelė rodys mokesčiuose? Pajamas, kurių negavo. Ir plius yra duotas viršutinis dugnas - 4000 Lt. Kas dar. aaa, šitas visas susigražinimas vyksta kitais metais, o ne kas mėnesį. (ko gero dar neteko Tau pildyti tų deklaracijų)