Kambario apšvietimas

Kambario apšvietimas

Iškilo tokis moteriškas klausimas Cha cha Ieškau šviestuvo į kambarį. Kambarys 21 kv.m (6x3.5m). Planuojam kabinti palubėje vieną šviestuvą, na ir dar kad skaityti būtų patogiau prie sofos pastatyti toršerą. Susidūriau su klausimu kokį ir kokio galingumo šviestuvą pirkti. Bevaikščiodama po salonus ir besikonsultuodama su pardavėjais supratau, kad tokiam kambariui reikia min 200 W galingumo šviestuvo (t.y. kad lempučių galingumo suma siektų 200 W). Tiesa tai ar ne? Ir kaip ten su halogeniniais šviestuvais, lyg ir mažesnio galingumo pakanka kad apšviesti kambarį? Bet kad aš kambary halogenų nenoriu, labai jau man nenatūralus ir šaltas jų apšvietimas (o gal aš klystu, gal yra įvairių halogenų). Patarkit kas žinot Šypsena Ir gal galit patarti kokiame Vilniaus salone galima įsigyti ne per daug brangių šviestuvų.

na mes kaip tik butuke remonta pasidarem ir sveistuvo ieskojom Šypsenasuma butu 300W Šypsena (butukas kazkur 30 kvadratu) gal Nekaltasbet padarem,kad sviestu 180+halogenas arba 120 arba visi 300W Šypsenao siaip siulyciau pasizvalgyti gariunuose Nekaltasgal ir ne prestizas -bet tikrai pigiau ir dar neteko nusivilti kokybe Nekaltasnu as kaip taupus zmogus sneku Girtas

Na prestižo aš nežiūriu, taigis ant šviestuvo nebus etiketės kur pirktas Cha cha Svarbu, kad modelis patiktų ir tiktų. Ieškom, kad nebūtų per daug nukaręs, bo kambario aukštis 2.7m, o mano Vyras visus 2 m siekia – nesinori, kad su galva ar besiražydamas į šviestuvą barkšteltų. Taigis labai dažnai nuėjus į saloną vos ne pusę šviestuvų iš karto atmesti tenka.

sveistuva kuri mes pirkome,tai buvo su grandine Cha cha Vyras nueme sukabinimus,palikom tik pora ir visai nenukares gavosi sviestuvas Girtassiaip daug pasirinkimo Taipkokie 5 kioskai pilni sveistuvu Cha chaman kurie patiko kainavo apie 1500Lt Girtaskaip saka-net gariunuose yra brungiu daiktu Šypsena sekmes ieskant Labas

Halogenu sviesa daug malonesne. Hripratus prie ju, paprastos lemputes sviesa atrodo nenormaliai geltona. Siaip tas skirtumas gan nedidelis. Bjauri tik pigiu liuminescenciniu sviesa. Tokiam kambariui man asmeniskai kaip minimum 300w halogenai (du po 150W vamzdeliai), nes 300W paprastu aiskiai buvo mazai. Halogenai duoda apie 20% daugiau sviesos. Nors jei viskas aplink labai sviesu (sienos, baldai, lubos zinoma naujai dazytos), tai gal ir 200W uztektu. Kitam kambary 12kv.m yra vienas 150W halogenas su minimalistiniu gaubtu (vien stiklas), tai kiek mazoka, jei skaityti uzsimanai. O torseru nemegstu - tiesi sviesa reikalauja maziau W, bet nuo jos viskas blizga, skaityti labai nemalonu butu.

Ir dar gerai yra pirkti ten, kur nepatikusius daiktus priima atgal be kalbu (pvz. Senukai). Jau tris liustras atgal veziau - tik nakti ivertini ar patinka ju sviesa Mirkt

o Ardena, ar priima?

Dar pamirsau - Philips ir Osram jau gamina naujos serijos halogenines lemputes su 20% daugiau sviesos, bet pas mus ju dar neteko matyti. Netrukus W uzteks kiek maziau MirktPrie to pacio - jei isigysi su halogenais, iskart gali isigyti zmoniskas lemputes, nes parduotuvese jei ir komplektuoja, tai kitaiciskomis, kurios ne velnio nesviecia ir po savaites perdega (uztat 2Lt kainuoja Cha cha).

Nezinau, tik apie Senius tezinau tikrai. Is esmes, bet kuri parduotuve turetu/galetu priimti, bet jie lauzosi…

seniuose sutvarkyta viskas, yra cekis kur kiekviena preke sumusta, Ardenoje turiu ceki, bet ten tik bendra suma, reiketu grazinti 4 halogenu lizdus, aisku ne kazi kokie pinigai bet vis viena… net nezinau eiti gaist laika ar spjaut

Tai aš Ardenoje daugiausia ir žiūrinėjau. Kainos ten pakenčiamos. Nusižiūrėjau keletą patikusių modelių, ale kad į juos tik silpnas lemputes galima sukti Nežinau taigis galingumo nepakaks, nepaisant, kad šviestuvas iš 5 ar 6 lempų susideda. O dėl halogenų reiks pagalvoti. Kažkaip paprastai su jais susiduriu ofisų patalpose ir jų apšvietimas man net labai nepatinka. Bet gal yra ir švelnesnių, reiks pažiūrėti. O kažin kaip šviestuvai su matiniu baltu stiklu? Šiaip jie gražūs, bet man toks įtarimas, kad dalis šviesos prarandama dėl to neperšviečiamo stiklo. O gal aš klystu, gal priešingai ji geriau išskaidoma.

o apie kuriuos halogenus kalba eina? 12V (su transformatoriais) ar 220V? Pastarieji zymiai prasciau sviecia, ir galingesniu lempuciu reikia. Uztat pigiau.

kad aš žinočiau Nekaltas aš vabšče tuose halogenuose ir jų parametruose nesigaudau Ne apie paprastas lempas žinau, kad yra galingumas vatais (W) ir maksimali įtampa (V) ir reikia žiūrėti kad nesumaišyti leistinos įtampos (kažkada šitaip name saugiklius išmušiau ir pati pakeisti jų nemokėjau, laukiau kol tėvas grįš). Bet ar šviesos srauto didumas priklauso nuo įtampos? Apšvieskit protingieji kurmiai Šypsena

12V halonegai ‘spingsules’ buna su melsvu reflektoriumi (ne visi), sitos namie gal ir nelabai, nes sviesa isties melsvinama (ofise kaiptik tinka, nes derinama su naturalia sviesa, o kitokios ir nesuderinsi, atrodys geltona). Matinis gaubtas kaiptik geriau issklaido sviesa, maziau seseliu subjektyviai atrodo sviesiau, svarbu, kad nebutu jis pernelyg matinis (is vienos puses ziurint baltas kaip pienas). Man atrodo, geriau sviestubvas su halogenu-vamzdeliu, o ne su simtu mazu lempuciu. Tik butina namie tureti atsargine lempa, nes dar teks vakara praleisti patamsy Cha cha Tiesa, tas lempas pakeisti kiek sunkiau, biski jegos reikia. Ir pirstais ciupineti negalima! Jei nori isivaizduoti, kiek halogeno sviesa skiriasi nuo kaitrines - spalvine temperatura kaitrinei yra 2700K, halogenui 2900K, o saules sviesa 5400K, apsiniaukusios dienos sviesa 6500-8000K ir daugiau. Kaip matai, saules atzvilgiu jos ganetinai ‘tolimos’ ir tarpusavy panasios.

Ardena priima atgal, tik reikia ispeti perkant… Taip

Sorry uz girlianda… Turi priimti visose. Tipo- netiko modelis ar kazkas panasaus. O jei ne, tai i inspekcija.lt ir patars kaip reikalus sutvarkyt Cha cha. Aisku geriau be ju Taip. Aisku cekis ir ipakavimas butini Taip

ŠypsenaNepyk labai,bet 300kW=300000W.Čia jau reikalinga nedidelė elektrinė.

Galbut kazka ir nuliudinsiu, bet paskaitykite taisykles:Jeigu pirkėjui nepatinka nusipirktos prekės forma, dydis, spalva, modelis ar komplektiškumas ir prekė nebuvo naudojama, ji nesugadinta ir nepraradusi prekines išvaizdos, pirkėjas turi teisę per 14 dienų nuo ne maisto prekės pardavimo dienos pakeisti ją analogiška preke. Jeigu pardavėjas neturi pakeitimui tinkamos prekės, tai pirkėjas turi teisę per tą patį laikotarpį grąžinti prekę pardavėjui ir atgauti už ją sumokėtus pinigus. Šis punktas netenkinamas įsigijus tokias prekes (prekių (gaminių) kodai nurodyti vadovaujantis Kombinuotąja prekių nomenklatūra): Parfumerijos, kosmetikos ir tualetinius preparatus (kodai 33.03-33.07) Fotografijos ir kinematografijos prekes (kodas 37.00) Spausdintas knygas, reprodukcijas ir kitus poligrafijos dirbinius (kodas 49.00) Audinius, kilimines grindų dangas, išskyrus kilimus ir kilimėlius (kodai 50.07,51.11-51.13, 52.08-52.12, 53.09, 55.12-55.16, 57.00) Apatinius drabužius (kodai 61.07-61.09, 62.07-62.08,) Kūdikių drabužėlius (kodai 61.11, 62.09) Pėdkelnes, kojines, puskojines ir kitus panašius gaminius (kodas 61.15) Korsetinius gaminius (kodas 62.12) Tauriuosius metalus bei jų dirbinius, brangakmenius, perlus, išskyrus dirbtinę bižuteriją (kodas 71.00, išskyrus 71.17) Mašinas ir mechaninius įrenginius (kodas 84.00) Elektros mašinas ir įrenginius, garso įrašymo ir atkūrimo bei televizijos vaizdo ir garso įrašymo ir atkūrimo aparatus (kodas 85.00) Antžeminio transporto priemones (kodas 87.00), laivus, valtis ir plaukiojančius įrenginius (kodas 89.00) Optikos, fotografijos, kinematografijos, matavimo, kontrolės, medicinos arba chirurgijos prietaisus ir aparatus (kodas 90.00) Laikrodžius (kodas 91.00) Muzikos instrumentus (kodas 92.00) Ginklus ir šaudmenis (kodas 93.00) Baldus, patalynės reikmenis, šviestuvus (kodas 94.00) Žaislus, žaidimus, išskyrus sporto ir meškeriojimo reikmenis (kodas 95.00, išskyrus 95.06-95.07)).

siulyciau daryt ne viena apsvietima. jei kambarys ilgas, o toks ir yra. tai pakabinus lempa viduri kambario sviesu bus tik viduri, o pakampese tamsiau, taip sumazinsi kambari. siulyciau daryt keleta sviestuvu - bendram apscietimui viduryje. jei lubos sviesios, tai labai tiktu sviestuvas dali sviesos skleidziantis i lubas, gausis neblogas atspindys, kambarys vizualiai paaukstes, bus daugiau erdves, tikrai nepatariu mesti ant lubu seseli. negraziai atrodo. o pavyzdziui kaskur palubej prie sienos (trumposios) gali pakabinti eile sviestuveliu ar lubose padaryt laipteli ir halogenus sukisti (tikrai grazu ypac jei tapetai ar dazymas ne vienspalvis, nors ir su vienspalviu grazu) jei lemputes tikrai arti sienos, sviesa graziai kris ant sienos. uzdegus vakare tik vienas lemputes bus jaukiai romantiska. zaisk su apsvietimu. su juo gali toki udalyku pridaryt Apakęsneapsiribok liustru ant 5 vieluciu su 5 burbulais.