Kaip pasielgti su palaikais po mirties?
Jeigu tikčiau donorystei - kodėl gi ne?
Esminis noras yra būti kremuotai, o su pelenais tegu jau būna daroma ką tik įgaliotųjų asmenų fantazija sumąstys.
Arba sumąstysiu kada tiksliai. Kai prisireiks.
P.S. Skaitant komentarus darosi apmaudu, jog Lietuvoje palaikų kremavimo paslaugos nėra teikiamos.
as tai jau esu issakes savo artimiesiems jei mane kartais neliktu sioje zemeje tai noreciau kad buciau kremuotas ir mano pelenai butu ispilti juroje. donoru sutikciau (turbut) sutikciau tapti nors taip galeciau padeti kam nors, bet niekada nenoreciau paaukoti net po mirties savo akiu. nezinau kodel bet cia yra toks mano isitikinimas.
jo… as yrgi noreciau, kad mane anukai nesiotu plaukuose arba kaip sage…
deimantai? saunumelis sansas ka nors apsest po mirties
Kad mane sudegintų. Labai norėčiau…
Tik, kažin ar didelis deimantas gaunasi? xDD
as tai ir jau tevam pasakiau, jei kas man nutiktu tai tik kremuoti, zinot siandiena jau eidamas gatve nesijauti saugus…
o kas tas akis iš tavęs imtų?
o kad kremuos, saugesnė jausies?
Na as noreciau, kad mano kunas butu panaudotas moksliniams tikslams, t.y. medicinos studentams mokytis anatomijos. Kazkodel, man atrodo, kad taip as buciau panaudota naudingiausiai. Donoryste taip pat neblogas dalykas, taciau as taip pat, kaip ir kazkas kitas siame forume, nepasitikiu ta sistema. Galbut tai ir bobuciu plepalai, taciau juk nebuna dumu be ugnies. Taigi saugau savo gyvybe ir neturiu jokiu donorystes korteliu. Jej reikes - mano artimieji sutiks mano organus padovanoti kazkam kitam. Esu tuo tikra. O dbr, kai sulaukiau pilnametystes, eisiu dovanoti kraujo. Taip ir as jausiuosi saugi, ir galbut kazkam pagelbesiu
Taip, aš irgi apie tai girdėjęs ir mane tai domintų, bet žinoma visa ta procedūra…kainuoja. Kaip ten bebūtų, aš norėčiau būti kremuotas. Organų donoru taip pat nieko prieš būti.
Kai truputį susimąstau, gyvenimas juk toks trapus, toks “dužtantis”. Savo šios kelionės gale galėdamas padėti, ar pratęsti gyvenimą kitam, norėčiau taip ir padaryti. Padovanoti kažkam antrąjį gyvenimą, antrąjį kvėpavimą galbūt ir yra gyvenimo prasmės dalelytė.
jei jau tarkim esam toki nepatiklūs ir baikštūs stirniukai, tai imant kraują per adatą gali net AIDS užsikrėsti. nesuprantu, jūs manot, kad kažkas jūs specialiai paderins, jei užsirašysit į donorus? tai vadinama paranoja. kam gydytojui jus žudyt, kad išgelėtų kitą? o be to juk nebūtina einant visiems skelbtis, kad pase esi donoras ir nešioji potencialias mano kepenis. iš kur tokios mintys? tai dabar nesinaudojam peiliu, nes žinot, juk galima su juo ir įsipjauti…
nesu tikra, bet man atrodo akių niekas nenaudoja donorystei, manau galėčiau jus nuraminti. niekada negirdėjau apie akių persodinimą o.O
o man kažkodėl atrodo, kad jūs per daug žiūrit publicistinių laidų apie blogus daktarus.
noreciau, kad kuna kremuoutu. kazkaip maloniau virst dulkem, pelenais, negu puvesiu kruva
as noreciau taip, kaip per toki filma "Sudie, Leninai". Kai sunus savo mamos palaikus sudegino, o paskiau kazkaip sudejo i fejeverka ir issove. grazu. ir fejeverkas grazus, ir gana lyriska, kad tavo palaikus isbarsto i keturias pasaulio puses. va.
mano mama daktare
teisinga rašė:
jei jau tarkim esam toki nepatiklūs ir baikštūs stirniukai, tai imant kraują per adatą gali net AIDS užsikrėsti. nesuprantu, jūs manot, kad kažkas jūs specialiai paderins, jei užsirašysit į donorus? tai vadinama paranoja. kam gydytojui jus žudyt, kad išgelėtų kitą? o be to juk nebūtina einant visiems skelbtis, kad pase esi donoras ir nešioji potencialias mano kepenis. iš kur tokios mintys? tai dabar nesinaudojam peiliu, nes žinot, juk galima su juo ir įsipjauti…
Beje, dar galima būtų pabandyt pamąstyt apie faktą, kad iš visų žmonių Lietuvoje, turinčių Donoro Korteles, NĖ VIENAS dar netapo donoru
teisinga rašė:
nesu tikra, bet man atrodo akių niekas nenaudoja donorystei, manau galėčiau jus nuraminti. niekada negirdėjau apie akių persodinimą o.O
Ir labai teisingai manai Visi išgirsta žodžių junginį “akių ragenos” ir šaaakės, puola panikuot Vietoj to, kad pirmiausia išsiaiškintų, kas tos ragenos