Kaip kepti saulėgrąžas?
Sveiki, kulinarai. Turiu jums labai konkretų klausimą. Sugalvojau orkaitėje išsikepti gliaudytų saulėgrąžų ir nežinau kokioje temperatūroje kiek laiko reikėtų kepti, kad gautųsi skaniai paskrudusios. Patarkite. O jau po to eksperimentuosiu. Ištobulinta technologija paskelbta 34 žinutėje.
o tu gliaudytas kepsi??? pirmakart girdziu, kad kas keptu gliaudytas
kol iskeps
Paprastai keptuveje esu kepes,orkaiteja - ne.
Aišku, gliaudytas. Negi dar verta lupelioti, kai gliaudytas pigiai pardavinėja. Saulėgrąžos man vienas iš skaniausių dalykų įvairiuose produktuose, pvz., duonoje. Ir ypač skanios būna apskrudusios ant duonos plutos.
Sėsk, du.
Orkaitėje su nustatytos temperatūros palaikymu būtų paprasčiau, o ir visad gautųsi vienodai skanios.
Kai kepi keptuveje,nedaug aliejaus+druskos.Visas vargas tame-kad pastoviai turi maisyt.(tiesa ugnis silpna).
glaidytos saul4grazos visada kepu keptuveje pries tai idejes druskos ir ipyles aliejaus, kepant gerai maisyti ir stebeti , kad nesudeghtu, is pirmo karto gali ir nesigauti, saulegrazu kepimas darbas profesonalams.
Vaikystėje daug kartų teko kepti. Tik tais laikais buvo negliaudytos. Savo kieme buvau šioks toks to amato virtuozas… As kepdavau keptuvėje, pastoviai maišant ir pastoviai ragaujant, kad pajausčiau, kada bus “pats tas”… Ech, priminėt čia jūs man mano vaikyste…
Manau,kad orkaiteje nesigautu.As visada kepu tik pektuveje,nuolat maisydama.Tada jos visos graziai ir vienodai apskrunda.
Ir as taip darydavau Visos drauges nesdavo man kepti saulegrazas.Paskui lauke ant suoliuko sededavom ir gliaudydavom
Kepk mikrobangėje-1,5 minutes-800 laipsnių temperatūroje. aš negliaudytas kepu 2,5-3 minutes, o gliaudytoms manau užteks 1,5 min.
Turbūt omenyje turėjei ne 800 laipsnių temperatūrą, o 800 vatų galią? Kokį kiekį (kiek gramų) kepi tas 2,5-3 minutes? Nes tas gaminimo laikas mikrobangose tiesiogiai proporcingas gaminamo produkto masei.
Keptuvėje reikia maišyti, nes karštis ateina tik iš apačios, o orkaitėje kepant nestoru sluoksniu visos vienodai gerai iškeps nemaišant.
Nu ką, nieko gero nepatarėte, tai teko išsikepti mikrobangėje. Visai nieko gaunasi , nereikia nei aliejaus, nei druskos, nei ilgai laukti. Tik pirmą kartą kepdamas pusę sudeginau: pakepu minutę, pravėręs pažiūriu, kad bliūdelio viršuj dar baltos, vėl pakepu, vėl pažiūriu, kol galų gale užuodžiau svilėsių kvapą - išimu bliūdelį, viršuj saulėgrąžos baltos, o gilumoje net juodos … Reikia arba pamaišyti per pauzes arba kepti kokioj lėkštėj paskleidus negiliu sluoksniu.
ash tai keptuwej kepu
Sėdėsi tu keptuvėj, sėdėsi tarp taukų, ir visąlaik galvosi, nejaugi aš kepu?
o kam jas kepti? jas reikia virti