…Imperijos kuriamos metu metus, tik zlunga akimirksniu… - ? …As nei vergas, nei karalius, tik zmogus… -Putinas …Kiekvienas palieka pedas zemeje einant laukais. Jei pedos gilios-ilgam islieka, jei teisingos-tampa takais…
Nera zmogaus nera problemos (berodz stalino zodziai)
Klausimą užduoda nežinantis, kuris net nežino, kas privedė jį prie to, kad jis taip klausia. (Climacus) Mąstau, vadinasi egzistuoju. Kvailiai nemąsto. vadinasi, neegzistuoja? (liaudies interpretacija)
liudesio nepaskandinsi - jis moka plaukti! liaudies ismintis
Asinus ad lyram - pažodžiui: asilas prie lyros, netalentingas žmogus; Festina lente - skubėk lėtai; Noli tangere circulos meus - paž: neliesk mano apskritimų, negriauk mano planų; Novum rex, nova lex - naujas karalius, naujas įstatymas; Rara avis - retenybė; Lex non scriptum - nerašytas įstatymas; dėl rašybos neatsakau, senai lotyniškai berašiau…
deja, nzn autoriu Meile – kaip ir asara, prasideda akyje, o ikrenta I sirdi. Yra tik viena meiles rusis, bet tukstanciai skirtingu kopiju. Issiskirkime, bet taip, kad tu negriztum, o as nelaukciau. Tikrai saziningi zmones yra tie, kurie puikiai supranta ir atvirai pripazista savo trukumus Panieka – tai antausis per atstuma. Geriausias linkejimas zmogui, yra linkejimas buti zmogumi. Negalima laikyti ismintingu tokio zmogaus, kuris prireikus nemoka buti pakvaiseliu. Sirdis neturi rauksliu, joje buna tik randai. Sirdis ipranta tiketi tuo, ka ipranta sakyti lupos. Mes turime dvi ausis, o burna viena, kad daugiau klausytume ir kuo maziau kalbetume. As nezinau kelio I sekme, bet tikrai zinau kelia I nesekme – tai noras visiems itikti. Verciau busiu ryskiausias meteorites, negu amzina, bet uzsnudusi planeta. Miestas ne dziungles, o zmoniu zoologijos sodas. Gyvenimo, kurio negali tyrineti, neverta ir gyventi. Tikrasis isijautimas – tavo skausmas mano sirdy. Koks suvokimo lygis, tokios ir problemos. Tu buvai mano akis ir ranka mano tamsoje. Laiko cinizmas:“as niekada taves neuzmirsiu” visuomet reiks “as tikrai tave uzmirsiu”, kaip “rytoj” visuomet reiskia “niekada”. Kartais sutuoktinis iseina ne todel, kad jam norisi, o graiciau del to,kad pasilikti jau nebeimanoma. Nera pasaulyje moters, kurios nevertetu myleti. Grazios sielos susitinka visose zemes vietose.
[H. Hesse] Zmogus – svogunas, susidedantis is simtu lukstu, audinys, susidedantis is daugybes siulu. Bet jei tavo malonumui dar butinas kitu zmoniu leidimas, tada is tiesu esi tikras vargselis.[B. Lebert]Visa jaunyste – nepalaujamas siulo galo ieskojimas. Tik tuose zmonese, kurie is esmes kuo nors skiriasi, uzgimsta kazkas naujo.[R. BachasMokytis – tai atrasti ka jau seniai zinai. Daryti yra parodyti, jog tai zinai. Nera tokios problemos kurioje neslypetu neikainojimas lobis. Noras tau visada duodamas sykiu su jegomis, kad ji igyvendintum. Taciau vis tiek tau gali tekti papluseti.**[A.Vaiciulaitis]Tiesa reikia gerti kaip vyna, o ne kalti sausais irodinejimais kaip visi I siena.[Antuanas De Sent –Egziuperi]Teisti paciam save – kur kas sunkiau, negu teisti kita. Jei sugebesi gerai save teisti, tas rodys, kad esi tikras ismincius.[J. Marcinkevicius]**Gyvenimas – malonumu indas, pripildytas kartaus pareigos ir atsakomybes gerimo. Visu musu drabuziai vienodi: mes apsirenge laiku. Meile – tai du sujungti delnai ir gurksnis vandens juose: gyvenimas Apkabinti viska – kaip vejas arba kaip sviesa. Tiktai klausianti dvasia grazi, tik tai abejojantis protas – drasus.
Narkotikai suteikia sparnus, bet atima dangu…
Tebūnie šviesa. Dievas Tėvas Ištvirkusi moteris nebūtinai yra kekšė. M. Montenis Svajok taip, tarsi gyvensi amžinai. Gyvenk taip, tarsi mirti turėsi rytoj. Dž. Dynas
Oscaro Wildo aforizmai: Gyvenimas, kuris formuos jo siela, sudarkys kuna. Jausmai yra geri, kad nuveda mus klystkeliais, o mokslas - kad nieko bendra su jausmais neturi. Gydyti siela pojuciais, o pojucius sielos pagalba. Pesimistas - tai toks zmogus, kuris is dvieju blogybiu pasirenka abi.
Žmogui reikia tikslo - ir jis veikiau norės nieko, nei išvis atsisakys norėti. F.Nyčė Tik į niūrų veidą įgelia bitė. Japonų patarlė Iš visų gailesčių didžiausias yra gailėjimasis paties savęs. M.K.Čiurlionis
“Kokia nauda is laimes? Laime nenupirks tau pinigu.”
Kai ilgai žiūri į bedugnę, bedugnė pradeda žiūreti į tave. Nyčė Žaislas, kurio neįmanoma sulaužyti, tinka kitiems žaislams laužyti. Autorius man nežinomas
Live fast, love hard, die young!!! - Morrison… the doors:open and closed - Morrison… As noriu buti durimis tarp to kas pazinta ir nepazinta - Morrison…
tai va… bazai… kaip pasake toks tulas Raimundas Bingelis… geram katinui ir sausi kovas. (sausi - i nosine)
“o vis delto ji sukasi” nesu tikra,bet berods tai pasake Galilejus(pries mirti)
“Aš nepykstu, kai eilinis apsimeta manęs nepamatęs ir neatiduoda pagarbos, tačiau nepatarčiau jam tokius triukus išdarinėti su leitenantu.” Džonas Peršingas JAV generolas “Įsidėmėkite: įsakymas, kurį galima suprasti neteisingai, bus suprastas neteisingai” Helmutas fon Moltkė Vokiečių feldmaršalas
O cia toks apie sekme, bet su su “rugstele” "Fortuna non penis, in manus non tenis" (Sekme ne b***s, rankoje nepalaikysi)
Gyvenimas - tai akimirkos blykstelėjimas…kartais per ilgai užsitęsiantis. Barabas
Musu paklydimai mirsta anksciau uz mus; neverta is ju daryti mumiju.