Įžymių žmonių įžymūs posakiai

Jo, renku tokius dalykelius. Daug pas mane posakiu. Na keli megstamiausi:
"Jei kas myli gėlę,kuri yra tik viena tokia milijonų milijonuose žvaigždžių, tai ar to neužtenka, kad jaustųsi laimingas, kai į jas žiūri. Jis taria sau : "Ten kažkur yra mano gėlė…" {A.DE SENT EGZEPIURI}

"Taurus žmogus nesišvaisto pažadais, o daro daugiau negu žadėjo." {KONFUCIJUS}

Visiskai ne i tema.Ne Ten gi humoristines mintys, o cia rimtos, turincios gilia prasme!!

nu seip, yra visokiu, jei neperskaitei visu, tai nereik sakyt kad visiskai ne i tema Girtas

"Gyvenime turi būti kažkas daugiau negu praeinantys malonumai, kuriuos greitai pakeičia kančios ir mirtis." BUDA

"Be galo retai žmogus įstengia gyventi dėl idealo. Tačiau daugelis sugeba dėl jo numirti." H.HESĖ

"Kuo mažiau reikalaujama iš žmogaus, tuo daugiau reikalauja jis pats." ?

"Mes pasiryžę pagelbėti bet kam, kol dar jiems to nereikia." ?

"Laimingas ne tas, kuris kan nors atrodo laimingas, o tas, kuris toks jaučiasi." PUBLIJUS SIRAS

"Žmones pažinsi ginče ir kelionėje." DŽ.HERBERTAS

Visi žmonės eina tais pačiais gyvenimo keliais, bet nevisi vienodai įmina pėdas. (V. Hugo)

When a man wants to murder a tiger he calls it sport; when the tiger wants to murder him he calls it ferocity. (Bernard Shaw)

Neįmanoma ieškoti to, ką žinai, ir lygiai taip neįmanoma ieškoti to, ko nežinai; mat ką žinai, to negali ieškoti, nes tai žinai, o ko nežinai, to juk negali ieškoti, nes nežinai gi net ko ieškoti. (Sokratas)

Žmogus keičiasi greitai besikeičiančiame laike!
Ir reikia tikrinti.
Ir reikia abejoti.
Vienintelis dalykas, kurį aš žinau - tai kad aš nieko nežinau. (Sokratas)

Tai, ką tu dabar darai, gali būti paskutinis tavo veiksmas žemėje (C.Castaneda)

"Prarade ka nors brangaus, prarandame viska. Po pirmojo praradimo tampame abejingi. Imame kelti sau vis mazesnius reikalavimus, vis maziau save ribojame ir sakome, kad tai brendimo procesas, kad sitaip tampame labiau suauge, nors is tiesu tai tera nuosmukis." (M.Larsenas)

"…vienintele tikra vienatves problema - kad vienisius neturi su kuo dalytis vienatves puikumo dziaugsmu." (M.Larsenas)

"Apie zmogaus verte reikia spresti ne is jo geru savybiu, o is to, kaip jis jas naudoja." (Seneka)

"Nori gauti protinga atsakyma - klausk protingai." (Gete)

"Garbes negalima atimti, ja galima prarasti." (Cechovas)

"Myleti - tai ziureti ne vienam i kita, o abiem viena kryptymi." (A.de-Saint Egziuperi)

"Tas, kuris nemyli savo salies, negali myleti nieko." (Baironas)

"Negaledami tureti to, ko trokstame, apsimetame, kad tai mums visiskai nerupi…" (nezinau kas)

"Mažiausiai mirties bijo tie žmonės, kurių gyvenimas turi didžiausią vertę."(I.KANTAS)

Turėk tikslą visam gyvenimui, tikslą tam tikram savo gyvenimo tarpsniui, tikslą tam tikram laikui, tikslą metams, mėnesiui, savaitei, dienai, valandai ir minutei, aukok mažesnius tikslus dėl didesnių.(L.TOLSTOJUS)

Nuomonė apie žmogų, kaip ir apie beveik kiekvieną būtybę, priklauso nuo to, iš kokio atstumo į jį žiūri.(B.DŽONSONAS)

Nors žmogaus gyvenimas yra neįkainojamas, mes visad elgiamės taip,tarsi egzistuotų kažkas dar vertingesnio.(A.DE SENT EGZIUPERI)

Angelas

• Jei žmogus į gyvenimą įneša bent kiek meilės ir gerumo, šviesos ir tiesos, jo gyvenimas turi prasmę. A. Delpas
  • Kuryba prasideda nuo griovimo, o tai, kas sukurta, vėl kada nors sunyks.
  • Gyvenimas – tai trumpas pasivaikščiojimas, vykstantis dabar. C.Castaneda
  • Daugelis mano esą geros širdies, o iš tikrųjų jie tik silpnų nervų. M. Ebner – Ešenbach
  • Sugebėjimas matyti paprastų dalykų nuostabumą – budingiausias išminties požymis. R. V. Emersonas
  • Jeigu uždarysite duris klaidoms, tiesa liks už durų. R. Tagorė
  • Kiekvienas yra nelaimingas tiek, kiek tiki toks esąs. Seneka
  • Tikroji pasaulio paslaptis – tai, kas matoma, o ne tai, kas nematoma. O. Vaildas
  • Nelaimės gali smarkiai mus paveikti, bet jos praeina. Tik nuo mūsų priklauso tapsime pelenais, ar pakilsime kaip feniksai. Lao Dze
  • Tik tada, kai yra pakankamai tamsu, galima matyti žvaigždes. Ch. A. Beard
  • Šiandien yra pirmoji mano likusio gyvenimo diena.
  • Tu gimei su sparnais. Tai kodėl nori šliaužti per gyvenimą? Rumi
  • Vos gimus reikia mirt. Bet išmokt turi/ Atimtį, sudėtį, daugybą ir dalybą. H. Radauskas
  • Svarbiausia įžvelgti stebuklus paprastuose dalykuose. Kaliausė
  • Būti žmogumi – tai kaip tik ir reiškia būti atsakingam. Jausti gėdą dėl skurdo, kuris tartum nepareina nuo tavęs. Didžiuotis kiekviena savo draugų pasiekta pergale. Jausti, kad kiekviena tavoji plyta taip pat prisideda prie pasaulio statybos. A. de Saint – Exupery
  • Žmogus, sekantis paskui kitus, paprastai nenueina toliau negu jie, bet žmogus, kuris eina vienas, pasiekia vietas, kur niekas nėra buvęs. A. Ashley – Pit
  • Gali būti, kad mirtį vadiname visai ne tuo vardu. Juk visada ją matome tik iš vienos pusės. E. M. Remarkas
  • Yra du keliai: į meilę arba į savižudybę. J. Ivanauskaitė
  • Bet kokia atsitiktinė prasmė yra geriau už visisšką beprasmybę. Nyčė
  • Gyvenimas – tai lyg pasivažinėjimas dviračiu. Jei tik nustosi mynęs pėdalus – nukrisi. C. Pepperis
  • Kas praranda pasitikėjimą, daugiau nieko nebegali prarasti. Publijus

Kuo tolimesne ateitis, tuo ji graziau atrodo. !!! Taip

Tu man nesakyk ką man daryti ir aš tau nesakysiu kur au eiti. Tik vialnz, nepamenu kas taip sušnekėjo, bet kai lietuvių k. mokytojas 5-oj ar 6-oj klasėj pasakė, tai iki šiol atsimenu;]

caro grozno “x.uj wam w rot, bajare”

"visada buk svaimi, kas kitas gali tai padaryti geriau uz tave?("nepamenu autoriaus) “jei nezinai ka atsakyti, sakyk NE, nes Ne visada lengviau pakeisti i Taip, nei Taip i Ne…” (kinu liaudies)

Aktoriai yra vieninteliai pasaulyje garbingi veidmainiai. (W. Hazlitt) Šypsena

Valdžia demoralizuoja. Absoliuti valdžia demoralizuoja absoliučiai. Neprisimenu, kas pasakė.

Neatiduodamas zmogui saves,neatiduodi jam nieko.Atsiprasau autorius nezinomas Šypsena

Paskui, sušaukęs minią jis kalbėjo:“Klausykite ir suprasite!Ne kas patenka i burna, sutersia zmogu, bet kas iseina is burnos, tai sutersia zmogu”. (Mt 14, 10-11) tikra tiesa Taip

“Niekada neleidau, kad mokykla trukdytų mano išsilavinimui”. Markas Tvenas (atsiprašau, jeigu šis sakinys jau buvo. ne nuo pradžių skaičiau Drovus)

Yra du beribiai dalykai - visata ir zhmogaus kvailumas(Enshteinas)

nebijok zenkti didelio zingsnio,juk negali persokti bedugnes dviem mazais suoliukais.(nepamnu aut.) svarbiausia zengti pirmaji zingsni, o po to judeti pirmyn. turek paslapciu nuo priesu, o nuo draugu-dar daugiau…

* gyvenimas - kalėjimas iki gyvos galvos. (J.Turinas) * gyventi be jų (moterų) taip pat sunku, kaip ir su jomis. (Aristofanas) * jeigu pažintume kitus taip, kaip patys save, tai ir labiausiai smekrtini jų poelgiai atrodytų mums verti atleidimo. (A.Morna) * kiekvienas žmogus turi abiejų rūšių trūkumų - įgmtų ir įgytų, smerkti pirmuosius beprasmiška, nežmoniška ir nedovanotina, smerkti antruosius - ir galima, ir reikia, nes jų galima atsikratyti. (V.Belinskis) * kur nėra visiško atvirumo, pasitikėjimo, ten nėra ir negali būti draugystės (V.Belindkid) * labai gaila, kad visą vaikystės žavesį suprantame tik suaugę (Faustas) nemokša turi vieną pranašumą prieš išsilavinusį žmogų - jis visada patenkintas savimi (Napaleonas) * nėra nė vieno tokio turtingo, kuris galėtų išsiversti be šypsenos, ir tokio vargšo, kuris negalėtų jos padovanoti (D.karnegis) * tai ką gali padaryti vyras, gali atlikti ir kompiuteris, o tai, ką gali padaryti moteris, negali padaryti niekas. (M.Muchlin)

Sopranas - Jofana, marazmas, gaidys, susiktas pedikas Cha cha