Taisyklė paprasta- nori patikimo serviso naudojant sistemą, perki įrangą su montavimu. Pageidautina, kad tas, kas montuoja būtų iki 100km atstumu, ne toliau. Ir nebus bėdų nei garantiniu, nei pogarantiniu laikotarpiu. Su sąlyga, kad įmonė/meistras rimti.
Man atrodo, jums šitą požiūrį reikėtų susikišti į užpakalį Ne Lietuvoje mat jiems produktas pirktas, tai jau blogai. O dar turbūt blogiau, kad ne jų įmonėje
Servisas stebuklingesnis turbūt pasidaro nuo to, jeigu tą patį produktą Lietuvoje perki, ane? Nu jo, metams gal ir gauni nemokamai, bet po to sąlygos tos pačios kaip ir visiems kitiems - arba pataikysi ant normalių, arba išsipisinės, ko pasekoje norėsis siųsti nafik.
Tai vat, su tokiais ir susidūriau "kur pirkta?", "ne pas mus?", "aj, tai tada tiek ir tiek, nes čia taip ir anaip". Neesmė, kad mano katilas įdentiškas, jų parduodamiems ir aplamai turbūt vienas iš paklausiausių Lietuvoje.
Anyway, išsispręndžiau pats. Katilas pasirodo protingesnis, nei atrodė. Užteko kaloringumą padidinti ir padavimo/degimo sąntykis tame pačiame 15s cikle automatiškai pasikoregavo. Tokiais momentais ir pradedi suprasti, už ką sumokėjai
Akivaizdžiai netekę su klientais dirbt kai jiem reik paaiškint, ką jie turės padaryt
Kitas dalykas, tai kokia jiem motyvacija bbž kokiam žmogui kažką aiškint ir taip potencialiai sugaišt laiką ir turėt tik daugiau bėdų po to? Nesigaus kažkas, skambinsi vėl piktas, kad pinigus paėmė, o jų aiškinimai jokios naudos neduoda.
Jie gali būti tikri savo darbuotojo veiksmais, o ne tuo, kaip tu kažką suprasi. Daug logiškiau yra pasiūlyt tokiam klientui atvažiuot ir sutvarkyt reikalus arba tada jau pasiųst ieškot laimės kitur.
Čia, panašu, eilinį kartą buvo “sutaupyta” perkant kokioj lenkijoj, o tada prasidėjus bėdom visi blogi
`Na gal galima tada atsiverst instrukciją? Jei neįslaptintos technologojos… Beje neparašėt Tamsta, koksai katilas, kas gali patart pagal degiklio galingumą tik…
Tokie ir servisai, jeigu kiekvieną kartą už tokius šūdniekius prašo susimokėti, kai realiai vieno karto užtektų viską išaiškinti. Už realią naudą galiu, kad ir 200eur susimokėti, bet už išsipisinėjimą net cento tokie neverti. Galvoja prisiriš durnelį klientą prie savęs, kuris reguliariai į kasą įmes. Ne, ačiū, aš ne toks
Šiaip, tai ne raketų mokslas, susigaudysiu ir pats. Tiesiog galvojau, kad čia įprasta situacija daug kam ir nereikės be reikalo sėdėt prie to katilo knisantis pelenyse ir žiūrint ar geras degimas Bet kaip suprantu arba patiems žalias miškas, arba visi pasikėlę, kaip ir tie serviso atstovai
Na, kai perki daiktą be serviso, tai bėdai atsitikus nx eini pats, kaip ir šiuo atveju. Jie iš tavęs nieko neuždirbo, tai kodėl tikiesi, kad važinės ir reguliuos pusvelčiui ? Savo klientam galima daryt ir pigiau, nes jau gavai naudos iš jų kažkada
Nieko nesiūlo, nes ne Lietuvoje pirktas. Paleidimui buvau radęs vietinės įmonės, kuri pardavinėja tokius pačius modelius, meistriuką. Dabar to pačio nerandu, paskambinus į įmonę neina niekas į kalbas, nes tipo maždaug "atvažiuosim, įvesim parametrus, susimokėsi už puse minutės 50-100eur ir geros dienos.
Jeigu kiekvieną kartą pasikeitus kuro kokybei man reikės kviestis meistriuką sureguliavimui, tai n…ui tada tokie eina
Sveiki kolegos. Įsigijau pirmą kartą beržo granulių ir pastebėjau iš pelenų, jog pasikeitė jų struktūra. Jeigu prieš tai kuriant spygliuočių granulėmis iš pelenų atrodė, kad viskas labai gerai išdega ir jie buvo kaip "smeliukas", tai dabar pastebėjau, kad jie ne tokie birūs, "stambesni" ir atsirado lyg smulkių medienos drožlių, kas indikuoja apie nepilnai sudegusį kurą. O ir iš pelenų kiekio matosi, jog kažkas negerai.
Dabartiniai degiklio(12kW) parametrai:
kuro tiekimo ciklas(padavimas + prastova) - 15s
padavimo našumas - 9.6kg/h
kaloringumas - 5.0kWh/kg (kas yra ~4300kcal/kg).
Tuo tarpu dabar įsigytų beržo granulių pardavėjai deklaruoja ~ 4700kcal/kg ir ~0.2% peleningumą.
Kaip man tokiu atveju elgtis? Ar pabandyti mažinti padavimą, ar padidinti kaloringumo rodiklį? Atrodytų, jog užtenka nustatyti kaloringumą, su sąlyga, kad tiekimo ciklas pats automatiškai pasikoreguos 15s intervale? Ar tokiu atveju čia man ir patį ciklą reikėtų pakoreguoti?
Tik savo pavyzdį pateikiau, kad 200L boileris su standartinio dydžio šilumokaičiu pasiima šilumą greit ir katilas dirba 100% (10kW). Tą patį boilerį šildant elektra reikia 2-3x daugiau laiko normaliai šilumai pasiekt.
Aš irgi nelaikyčiau dideliu privalumu. Ale tačiau turimas š…as 80 ltr. nelabai jama šilumą iš katilo, o tas vis pupsi mažiausiu galingumu… tai jau norisi pakeisti į tokį, kuris šilumą įsisavintų kaip įmanoma geriau… ir greičiau pašildytų vandenį
Paliuk, ką gali pasiūlyti? (Vis dar apie vandens šildytuvus / akumuliacinę)
Ir kiek tai kainuotų?
Kitų pasiūlymai irgi laukiami…
Galima ir asmeniškai, bet gal ir kitiems įdomu bus…
Mano 200L pakabinama Dražicė su normaliu šilumokaičiu. Turbūt po pirmo pusmečio pradėjo leist apsauginis vožtuvas. Išsiaiškinau, kad čia ne dėl per didelio slėgio, o dėl to, kad dražicė tokius "gerus" komplektuoja. Apart to nuo 2015 metų pradžios veikia gerai. 10kW katilas nuo visiškai ledinio vandens (matuojat super patikimu metodu, vadinamu "rankos testo" pavadinimu) per ~30min užšildo iki tokio, po kuriuo net moterys gali praustis. Tai nelaikau dideliu privalumo to didesnio šilumokaičio.
Tam kad turėti greitaeigį vandens šildymą, reikia katilo bent 24-32kW galios
Jeigu tokio nėra - šis sprendimas nėra naudingas
Jeigu akumuliacinę, tai tik 500ltr ir su talpa arba gyvatuku viduje - dar galima ekstra atvejui (jeigu gedimas) įsidėti 4.5kW el. teną ir būti ramiam visą šildymo sezoną
Variantas bačka + boileris tai nelabai toks, nes dažniausiai boileris kraunamas nuo bačkos
Dėl gamintojų, tai pvz Dražice nemažai modelių yra C klasės (nuostolių), tai nelabai koks rodiklis šiandien dienai.
P.S. Nemažai talpų (skirtingi gamintojai), kurias užsakysi šiandien, gausi Spalį arba Lapkritį, taip kad su ‘pasirinkimo svertu’ šiandien jau vartotojams sunkiau
Sveiki,
Noriu keisti vandens šildytuvą, kombinuotas, kaitina jįjį granulinis.
Nežinau kokį geriau pasirinkti, gal kas patarsit iš patirties.
Mėtausi tarp dražice 200 ltr pakabinamo (Dražice OKC 200l, 1m2), 200 ltr pastatomo (Dražice OKCE 200 NTRR), su baisiai dideliu šilumokaičiu. Dar variantas kokia iki 500 ltr akumuliacinę su baku viduje arba su šilumokaičiu karštam vandeniui…
gal dar kokių gerų sprendimų yr (gamintojai / modeliai)?
Turiu, veikia. Fuzy logic yra valdiklio savybė, kuri sklandžiai valdo galingumą, nuo min. iki maks.Maniškis 16 kw. Dabar naudoju normalias granules, buvo bandyta tona Lentvario granulių, tai anos labai šlakuojasi, tokie koralai susiformuoja.
Tačiau nebuvo nei vieno užstrigimo, tuos gabalus išmesdavo pats.
Bet kai valai pelenus - nelabai malonu, man nepatinka, tai po to pirkau geresnių granulių.
Įsidėjau į katilą ir paleidau pats.
Jei kas domina klausk.
Dabar jei rinkčiaus, tai tarp Kipi Roto ir Pellas Revo.
Yra youtube video kaip lenkas dare bandymus 3 degikliu, tarp ju ir buvo tavo minimi. Galvojau kad Kipi geriau issivalys, bet jis tik pasukiojo tuos pelenis pas save vamzdyje, o kostrzewa gerai issivale.